1
0

js rabm pomoc zjle koj pc js sm bla že ful krt pijana btw stara sm 14 in sm probala kadit zj usake tolk cajta grema s sestro pa s frendico po soli kadit vem da to ni vrei ampk js se nemorm odvadt pc tk ful mi je okej sj vem da ni okej prosm ne mi pisat da naj se pogovorim s psihologi starsi whatever ucili itd. kr tega niti slučajno nem probavala kr bi dubla klofuto in ne sm eno prom pomagite!!

0
0

Vem da tega nocs silisat. Pojdi se z nekom pogovorit.Ce to pusts v sebi bo zmeraj huje. Ce ne nehas lah postanes odvisna. To je resen problem! NEHAJ!

0
0

Verjamem da se ni lahko odvadit kadit, ampak enostavno moraš naslednjič ko boš hotela skaditi cigarte pomislit na tvoje zdravje in biti odločna ter reči Ne! Ne bom počela tega NE BOM! Namesto cigareta nwm lahko vzameš zvečilni gumi al pa kaj takega kaj te bo obrnilo stan od kajenja. Na googlu tud malo prebrskaj kaj bi pomagalo proti kajenju.
Upam, da ti bo uspelo oz. vem, da ti bo(mora ti uspet)!!!!!!!!!
Lp, love123

0
0

Hejla!

Kot sta že prej punci povedali, je to resen problem. Prej kot slej se boš mogla pogovorit z nekom, kateremu veš, da lahko zaupaš.

Par nasvetov za odvajanje:

1. Kupi si kakšen zvezek, v katerega si zapisuj, kdaj in koliko jih pokadiš v določenem dnevu. Tako boš vedela, kateri razlogi in okoliščine te k silijo h kajenju. S pomočjo tega se boš lahko takim situacijam izogibala.

2. Ostani trezna, saj veliko nekdanjih kadilcev občuti željo po kajenju, ko pijejo alkohol.

3. Skušaj zdržati čim več časa. Prva tedna sta najhujša, a takrat se poskušaj zadržati in si reči: ‘Saj zmorem!’. Po tem času bo več možnosti, da se boš odvadila kajenja.

4. Poskušaj z omejevanjem. Na primer:
– Naloga: Danes ne bom kadila.
– Nagrada: Kino.
– Cilj: Nehala bom kaditi.

Kmalu boš povečala čas brez kajenja.

5. Ko začutiš željo po kajenju, se pogovori z nekom, popij kozarec vode, vzami žvečilke…karkoli, kar te bo odvrnilo.

6. Poskusi z aplikacijo iCoach. Pravijo, da je pomagala veliko ljudem ( :

Upam, da sem ti kaj pomagala ter vem, da ti bo uspelo!

2.

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*