0
0

31.8.
Jutri se začne šola. Videla bom svoje stare sošolce, Sanjo, Vanjo, Ulo sem videla pred enim tednom , Urbana, Nika, ki je Urbanov najboljši prijatelj. Zvečer sem si narezala malo salame in jo položila na kruh. Za mizo sem gledala novi video spot Jenifer Lopez. Naenkrat je zazvonil telefon. Bila je Sanja. “Hej Katarina. Si že slišala za Ulo in Urbana?” Me je vprašala. “Seveda, ko sem šla po zvezke sem jo videla in mi je povedala vse, pa dolgem in po čez. Jutri bo takoooo dober dan.” sem ji neučakano zaupala. “Si slišala kaj o novem sošolcu? Jaz vem samo da je zelo luškan in da igra kitaro.”
“Ne vem. No mogla bom iti v posteljo. Nočem zamuditi prvega dne.”
“Prav imaš. Lahko noč.”
“Ko noč. Se vidimo jutri.” Odložila sem.
Hitro sem pojedla kruh in si stekla umiti zobe. Oblekla sem si splano srajco z roza rošicami. Odšla sem v dnevno sobo kjer je očka gledal televizijo, zaželela sem mu lahko noč. Mami je bila v delovni sobi, kjer je prebirala neke papirje. Tudi nje sem zaželela lahko noč in odšla še k Kristini in Gorazdu. Imam tako navado da vsako noč zaželim
lep spanec vsakemu članu moje družine. Zavila sem se v odeje in
zaspala. Sanjalo se mi je da so v šoli pošasti in vsi smo bežali naokoli.
1.9.
Danes sem se vstala ob šestih. Najprej sem popila kozarec limonade (mami jo naredi vsako jutro in jo da v manjši sod in potem jo pijemo čez cel dan) umila sem si zobe in lase. Hitro sem si jih posušila.(
imela sem dolge pšenične lase) V kopalnico je prišla Kristina. “Hej
mislim da se moraš začeti ličiti Katy. Saj greš že v sedmi razred. Jaz te lahko namažem za prvič. Potem pa te bom naučila kako se to dela. Lahko si sposojaš moja ličila veš. Kmalu pa si jih boš mogla začeti kupovati sama . Lahko pa si jih deliva. Kaj praviš na to?” Kristina je včasih govorila tako hitro da sem ji komaj sledila. “Ideja ni od muh. Lahko poskusim.”sem ji rekla nezauplivo. Vrgla me je na straniščno školko(bila je zaprta) in me tačela mazati. Čez slabih pet minut je
končala. Priznam zgledala sem popolno. Spela sem si čop in se zahvalila Kristini. Stekla sem v kuhinjo in si naredila koruzne kosmiče z mlekom in jih hitro pojedla. Zvrabila sem torbo in se pognala na kolo. Z Gorazdom sva se skupaj pdpeljala do šole ki je oddaljena le tri ulice. Zato sva kmalu prišla. Zaklenila sem svoje kolo in se odpra vila do svoje omarice. Vanjo sem spravila zvezke i učbenike ter se preobula v svoje copate. Hitro sem na zidove nalepila stari poster Lopezove in
Titanikov najbolj slaven prizor. Bila sem srečna, ker sem sper v šoli. Stekla sem v učilnico in zasedla mizo zraven Sanje. Pred nama sta bili Vanja in Ula za nama pa novi sošolec in Šimen. Zvonec je zazvonil in v razred je vstopila učiteljica Drta. “Pozdravljeni,lepo vas je spet videti učenci. Letos se nam je pridružil novi učenec. Zato se bomo predstavili. Menim da lahko začnem kar sama.”uč. Drta je mlada učiteljica. Ima kratke rdeče lase in dizajnerska očala. Je zelo
prijazna in rada sem v njenem razredu. “Ime mi je Pavla Drta. Rada imam mačke. Doma imam kar tri. Ime jim je Kiki, Živa in Dečva. To je to sedaj pa je na vrsti Tanja.” Za njo pa so bili še Jan, Zoja, Neja in Šimen. Ko je na vrsto prišel Urban se je seveda pohvalil da ima punco, in Ula ter ostale smo se zahihitale, fantje pa so zavili. Na vrsto je prišel skrivnostni fant. Zdi se mi kar luškan sem pomislila. Prav zaprav je bil prelep. Skoraj tako lep kot Edward iz Somraka. Vstal je
in vse oči so se uprle vanj. “Živjo!”je sramežljivo začel”Ime mi je Oskar. Rad igram kitaro in plešem Rock and Roll.”je še dodal in se vsedel. Za njim sem bila na vrsti jaz. “Jaz sem Katarina, pravijo mi Katy. Rada berem in rišem, treniram pa tudi gimnastiko. ” sedla sem. Ko je na vrsto prišla še Živa ki je bila zadnja smo zaključili in ravno takrat ja odzvonilo za odmor. Stekli smo ven iz razreda. No jaz in moje prijateljice ne. Me smo ostale na svojih prostprih in se pogovarjale.
“A ni srčkan???”je zacvilica Vanja
“Nevem, meni ni nič posebnega.”je bila ravnodušna Sanja “Kakšen pa se je zdel tebi Katy?”
“Nevem.” sem ji odgovorila
“Bila bi popolen par veš.”me je podučila Ula”Zdaj mu fantje najbrš razlagajo isto. Si najbolj popularna punca v sedmem in ti to veš.”
Res sem to vedela veliko fantov mi je puščalo ljubezenska sporočilca. In take reči, če sem rekla da je Lopezova najboljša je bila najboljša in tako naprej.
Zazvonil je zvonec. Razred se je hitro napolnil. Učideljica je prišla vanj. “Tako učenci sedaj vam bom na tablo napisala urnik ki si ga morate prepisati, nato pa se boste prijavili na interesne dejavnosti.”urnik ni bil prenaporen kot je kazalo bomo imeli po malici matematiko potem slovenščino potem pa šport. “Čas je za interesne dejavnosti, torej kdor se želi prijaviti na krožek ki ga izgovorim naj dvigne roko. Torej začnimo. Pevski zbor.”roko je dvignilo nekaj učencev.”likovni krožek”roko sem dvignila tudi jaz in… Oskar jo je tudi. “Nogometni” roko so dvignili vsi fantje in Terezija ki je prava športnica in nogomet igra bolje od večine fantov. “Dramski” Sanja je dvignila roko še zamo oz. je dvignila tudi mojo in Oskar jo je dvignil. No ko je zvonec spet zazvonil je bil čas za malico. Usedla sem se za staro mizo, za katero sedijo popularne puce. Za mizo športnikov je sedeltudi Oskar. Ko sem pojedla sem se usedla na klopco v avli, in ker jem zeloooo hitro zmano ni bilo nikogar, nobene prijateljice. Zraven mene se je usedel Oskar.”Hej.”me je pozdravil in sramežljivo sem mu odzdravila.
“Danes se je panaredil kar lep dan ne?”
“Prav imaš.”
“Ali imaš fanta?”me je kot strela z jasnega vprašal.
“Ne, imaš ti punco?”sem mu vrnila
“Ne nimam je.”
“Imaš kakega prijatelja?”
“Ja, Šimna, Urbana in Nika postal sem kar popularen, in povedali so mi da si ti kraljica tega razreda, samo da nimaš kralja.”
“Na kaj namiguješ”
“Na nič”
“Hej golobčka kaj dogaja” je vprašal Urban, ki je imel roko ovito čez Ulo. Jezno sem ga pogledala in šla k Sanjiin.
Tisti dan se ni dogajalo nič posebnega. Le popoldne mi je kristina pokazala kako se moram ličiti in mi je pustila da sem uporabljala njena ličila.
_______________________________________________________________________
Upam da vam je tudi drugi del tako všeč kot prvi.

0
0

Še bolši od prvega
bravo

0
0

Oprosti girl toda saj razumeš kaj želim povedati, pa še zdaj so počitnice, in ni jsz imam pol možganov(tisti del s slovnico) na plaži.

0
0

Hej!
Men je ful usec sam ko pises v narekovaju na zacetku povedi nikol ne smes narest pike ampak vejico, klicaj ali uprasaj. Pc nocm bit negativna ampak imas polno slovnicnih napak. Pises npr. predolge povedi resitev za to je, de recimo nared vec vejic.

Upam da bos upostevala moj nasvet.

0
0

Men je super in upam da kmalu pride nov del!
🙂

0
0

Oprosti ScrapyCoco, pišem na telefonu…
Če želiš pa bom naslednjega napisala na računalnik.

0
0

Jooj koliko slovničnih napak. Kar glava me boli. In prosim pravzaprav se piše skupaj.

0
0

Ta zgodba je neverjetna!!!!!!! Komaj cakam naslednji del!

0
0

Hej!
Ni nujno, uzemi si čas. Lepo piši! 😀

0
0

Želite novi del že danes?

0
0

Ta del je SUPER!!!;DNadaljuj!:D

0
0

Super! Nadaljuj:-)!

0
0

OMG! TO JE ODLIČNO!!!!!!!! PROSIM NAPIŠI ŠE VEČ DELOV!!!!!!✒✒✒

0
0

Ta del je še bolši kot prvi! Res bravo 🙂

0
0

Ja super je. Pohvalano! 😉

Prikazujem 14 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice