0
0

mene je res strah tega virusa ker je že v Sloveniji umivam si roke a se še bojim kako lahko premagam strah

0
0

Vsekakor korona virus ni nekaj tako hudega kot je kuga ali ošpice, je pa hujši od gripe. Če smo natančni je približno 20x hujši, saj se smrtnost pri gripi giblje okoli 0,1 ali 0,2%, pri korona virusu pa med 2% in 3%.

In res je, da večinoma ni tako hud, ampak določen odstotek ljudi prizadene korona virus kot neka oblika pljučnice in se preprosto zadušijo. Res je, da so to predvsem ljudje, ki so že bolni in starejši, ampak tudi oni imajo svoje pravice!

Skratka: panika v smislu praznenja trgovin in delanja zalog je vsekakor neumna stvar, ampak vseeno je pa fajn bit previden. Tudi zaradi gripe, ki je je precej veliko letos. Razkužujte si roke in ne dotikajte se oči, ust, nosu.

0
0

V medijih govorijo le o tem koliko jih je umrlo. Zakaj ne govorijo koliko jih je ozdraulo? Potem pa rečejo da imajo vse podatke.

0
0

Haj!
Ja prvo kot prvo preveri medije. V SLOVENIJI ŠE NI koona virusa! Na 24 ur vsak dan govorijo, kako se zaščititi:
– ne nositi maske, ker so te še bolj škodljive
– bodi vsaj 1,5 metra vstrn od okužene osebe
-peri si roke
– če boš enkrat okužena ne smeš biti v stiku z drugimi ljudmi

upam, da sem pomagla :):):)

0
0

Hi, 1 v slo se ni korona virusa na kitajskem je umrla 28.00 ozdravelo pa jih je vec kot 100000 ceprav ni zdravila ni umru se noben mlajsi od 35 tkonda ti ni treba skrbet predvsem pa zbulijo ludje z kronicnimi boleznimi, okuzbami dihala, slabim imunskinsiszemonal pa kadilci. Predvesm pa ni potrebna taka pabika

0
0

Anonimna, to pa ni res. Prvo kot prvo, je ozdravljiv. Ampak gripa je hujša bolezen, a na žalost je za njo zdravilo, ca covid-19 žal ne. Če imaš dober imunski sistem, se umivas, nimaš preveč tesnih stikov z ljudmi(objemanje, kašljanje, itd…) se težje nalezes. Sicer pa verjetno si ga preveč resno vzela, ker umrejo le tisti, v najslabšem primeru, torej da so že tako bolni, stari ljudje, s srčnimi in bolezni ožilja, (fun fact-živali so odporne na to 🙂
Tako da previdnost ti bo prav prišla, panike se pa znebi. Toliko hujsih stvari je že bilo in čeprav se lahko nalezes, verjemi, okej bo.

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*