0
0

Hey! Stara sem 11 let (v tem mesecu bom 12) in me je strah da dobim menstruacijo. Ta teden me ful hrbet boli in me zanima al je to mogoce ker jo bom dobila? Aja pa prejsn tedn al pred dvemi tedni me je full trebuh boleu. Strah me je zarad dveh stvari: konc maja gremo z celo sirso druzino na izlet za 2 dni. 2. Nevem komu povedat ce jo dobim ker mami nimam ves cas ker sta starsa ločena in ma bolezen zato sem z njo na nadzorvanih stikih sestra pa zivi drugje. Ociju pa reeees nebi povedala takoj. In ja res je nocm dobit. Hvala ce bis odgovorila❤️

0
0

Ja, tudi pred očetom je bilo mene sram. Poskusi povedati sestri, skupaj pojdita kupiti vložke in naj ona razloži tvojemu očetu. Zaradi potovanja naj te ne skrbi; vzemi vložke in jih po potrebi uporabi. Menstruacija je naraven pojav zato te ne sme biti strah.

0
0

Ja, hej. Je tvoje pravo ime Pia? Ker meni je tudi ime Pia. Sej ni vazno.(vem, da nebi smela razkrivat identitete,..).
Jaz sem menstruacijo dobila okoli 10 ali 11 leta. Res mi ni bilo vsec, ker je tudi jaz nisem hotela dobit. Nisem prepricana, ampak mislim, da so to manjsi zanki za menstruacijo. Mene je ze cel dan malo bolelo v spodnjem delu trebuha. Mami nisem takoj povedala, ker me je bilo zeloo sram. Nakoncu je izvedela sama. Sploh ni nic takega, to se ti samo zdi! Mislim, da ko bos pri mami doma ji vzemi nekaj vlozkov, ampak ne toliko, da bi opazila. Do zdej pa za vsak slucaj uporabljaj dnevne vlozke (take manjse), ce pa gres kam si daj tiste normalne velikosti v zep ali torbico,… Na cas, kdaj bos dobila menstruacijo nemores vplivat, ce jo dobis jo pac imas. Tako, kot sem ti povedala delaj dokler je nebos dobila. Ko jo dobis, lahko en dan ne poves mami, ce pa bi te zelo bolel trebuh, pa ji povej cimhitreje. Ce bos pri ocetu, jo poklici ali si sposodi ocetov telefon. In ko jo bos dobila se pojdi umit. Daj si ciste spodnjice. Ne delaj si skrbi, kaj ce jo dobim tam, in tam nerabi te skrbet. Ce greste na pocitnice na morje ce se bos zjutraj slabo pocutila ne pojdi v vodo. Drugim reci, da te boli trebuh, ali koleno, glava,… Mami pa povej lahko tako direktno ali pa ji pusti malo rdece spodnjice v kopalnici in bo itak sama ugotovila. Ali ji zanalasc vzemi vec vlozkov, da bo opazila in te vprasala, takrat ji povem. Nerabi te biti sramm… Sej mame rezumejoo!
Upam, da sem ti kaj pomagala, ce rabis se karkoli me lahko vprasas, lp!

0
0

Hvala. Pa to sm se pozabila povedat da sta mami pa sestra dobile menstruacijo pri 12 al 13. Uceri me je hrbet bolel isto k dons. In nadzorovani stiki so na sodiscu in nisi sam ker sta se dve osebi zravn. Ampak ima sestra en paket vlozkov doma.

0
0

hey
mene je blo isto strah (v bistvu bolj kako sem bom v šoli preoblačla pri špo in to) pol sm na nekem pogovuro z sošolko izvedla da ma več kot pol rareda(punc) menstro. pol sm si ful odahnla. ampak še vedno me je strah da jo dobim v šoli zato sm si v torbo- ko bomo šli v šoli dala rezervne “gate” in vložke ki smo jih dobili od ene ki nam vsako leto o tem razlaga.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*