Odgovorjeno
3
0

Živjo! Potrebujem nekaj nasvetov, ker res ne vem več kaj naj naredim. Vse skupaj se je začelo, ko je fant moje sestrične poklical moje starše in rekel, da slike na mojem instagram profilu niso primerne za mojo starost (stara sem 13). Meni so se slike zdele čisto primerne. V bistvu niso bile nič posebnega. V nobeni nisem v kopalkah, sem čisto normalno oblečena in res ni na njih ničesar neprimernega. Moja mami se je takrat čisto zasekirala in počasi je vse skupaj postalo nočna mora. Oči mi vsak dan hoče pregledati telefon in preveriti s kom se pogovarjam, kaj objavljam in koga spustim v moj profil (ki je bil že od začetka nastavljen na privat). Poleg tega je oči izvedel še za moj drugi profil, ki je privat in kamor objavljam slike s prijatelji (na mojem main profilu imam okrog tristo folowerjev, kar je očija tudi zelo zmotilo, na privatu pa samo dvajset, ker je to krog mojih najbližjih prijateljev). Oči zdaj hoče, da si izbrišem pravi profil in obdržim samo tistega, kamor objavljam brukice. Poleg tega mi gre grozno na živce ker mi vsaj trikrat na dan reče kako nezrela sem in kako mislim, da sem že odrasla, pa sem v bistvu še otrok. Mislim, da ni prav, da otroku govoriš kako je nezrel in to tolikokrat na dan, da začenja počasi že verjeti v to. No potem pa se je moje življenje še poslabšalo. Slučajno sem imela zaklenjen telefon, ker je moja sestrica na njem na skrivaj igrala igrice in oči je hotel kontrolirati kaj delam. Zato je vzel telefon v službo, da sem bila cel dan brez. Za povrh sem bila tisti dan zmenjena s prijateljico k kateri bi morala it prespat in je potem šele pol ure preden bi morala prit k njej izvedela, da nimam časa. Da bi bila mera polna, pa še zahtevata, da si za šolo na kratko postrižem nohte. Niso predolgi in že celo svoje življenje sem si želela imeti dolge, ker sem si jih do lani grizla. Bila sem prepričana, da me bosta pri tem, da imam dolge podprla in spodbujala, ampak zdaj hočeta, da si jih postrižem. Problem je, da si jih ne grizem, ko so dolgi. Ko pa so spet kratki me večkrat zanese in si ne morem pomagati. Potem pa je tukaj še moj zadnji problem. Mami niso všeč moji prijatelji. Misli, da so slab vzor zame, ker nimajo samih petk in ker se hočejo modno oblačit in lišpat. Jaz imam v šoli dobre ocene, ampak so mi zelo pomembne tudi te reči. Ne vem kaj naj rečem mami, da bo razumela, da mi je šoping pač zabaven in da mi je instagram pač pomemben.

Res bi bila noro vesela, če boste mi svetovali, ker sem od vsakodnevnih prepirov čisto na tleh. Večkrat sem brez energije in ker so počitnice, je to še toliko hujše, ker kaj bo šele med letom? Hvala vsem, ki mi boste kakorkoli pomagali <3

Najboljši odgovor
0
0

Nekatera opisana dejanja tvojih staršev so res katastrofa. Vso pravico imaš do svojih nohtov, prijateljic in telefona.

Zdaj … po eni strani lahko upamo, da se bodo naveličali in sprijaznili. Čas teče staršem precej drugače kot tebi. Ti si v zadnjih dveh letih iz otročjega bitja postala mlada dama, oni pa sploh opazili niso, kdaj sta ti 2 leti minili. In se jim verjetno zdi, da je nekaj narobe, da ju je čas ogoljufal. Verjetno sta te doma še vedno videla kot dobrega starega otroka, na Instagramu pa je sledil šok, da nisi več otrok.

Če tega šoka ne prebolita in se še vedno obnašata tako, da ti jemljeta tvoje stvari, povej to svetovalni delavki na šoli. Verjetno te bo podprla in če jim ona pove iste stvari kot ti, bodo morda slišali na drug način.

Najboljši odgovor
0
0

kolk kruto

0
0

Jaz sem pred nekaj leti imela podobne probleme. Kar se tiče mnenja tvojih staršev, da si nezrela, ne moreš narediti nič drugega, kot da jim DOKAŽEŠ nasprotno in daš času čas – sčasoma bosta nehala. Kar se instagrama in nohtov tiče – moje osebno mnenje je, da družabna omrežja niso nekega življenjskega pomena, sicer pa lahko ljudi spremljaš tudi prek svojega privat profila, objave pa vidijo le tvoji najbližji. Če pa res misliš, da bi morala račun obdržati, lahko skušaš prepričati starše, ampak imej res dobre razloge in jih dobro utemelji. Prav tako za nohte – starši imajo pogosto prav (seveda ne vedno). Tudi jaz sem si jih včasih grizla in vem, da je težko nehati. Povej staršem, zakaj želiš obdržati dolge nohte in če imajo kakšen nasvet, da si jih nehaš gristi (ponavadi rečejo lak za nohte, ampak mene osebno ni ustavil XD). Kar se tiče prijateljev… Če so ti dobri prijatelji, se ti ni treba nehati družiti z njimi, če jim gre v šoli slabo, lahko pa jim pomagaš. Ocene ne definirajo človeka kot osebo. Če pa se nenavadno obnašajo, imajo slabe navade, se poleg njih ne počutiš prijetno, si res lahko najdeš nekaj novih prijateljev (seveda ti starih ni treba zanemariti, ker pri 13 letih ljudje hitro zamerijo, postanejo maščevalni, te izločijo iz družbe).

0
0

starši ti želijo samo dobro in jim je pomembno,da vedo,kaj se dogaja s tabo.meni se zdi bolje,da si izbrišeš svoj pravi profil,saj je bolj varno,da tvoje slike vidijo le tvoji prijatelji,katerim to dovoliš.Nekako razumem,da očeta moti,da imaš 300 followerjev,saj bi mene to tudi motilo(ampak nimam nobenih slik gor).Ne rabiš objavljat zato,da te bi ljudje spremljaliampak zato,če ti je kakšna slika res všeč/dobro narejena.
Razloži staršem to glede nohtov ampak ne pretiravaj,imej toliko dolge,da si jih res ne boš grizla.
To glede prijateljev pa ni res,da so važne ocene in potem preko tega presodiš,s kom se boš družil.Probaj se s starši pogovoriti in se lahko zmenite,da vsak dan narediš neko opravilo in ti bodo tako lažje dovolili v shopping,saj bodo videli,da si dovolj odgovorna.Ne pretiravaj z ličili in oblačili še posebej zdaj,ko bo šola.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*