1
0

Že nekaj let imam 2 najboljši prijateljici. Z eno imava problem o drugi:vse 3 smo si drugacne in to nas zabava, ampak tista 3. prijateljica nama gre na živce zato, ker ves čas želi biti v središču pozornosti (hoče da je vse po njeno, ne smeva se družiti z drugimi prijatelji, vse kar narediva midve naredi še ona)… Poleg tega dela vse, le da bi bila drugačna in da bi drugi mislili da je čudna in zanimiva (med drugim: je biseksualka (nisem homofob btw.).
Kaj naj z drugo bff narediva da bi nama ta kolegica neha težiti? Hvala:)

0
0

Živjo!

Najprej ena zelo pomembna stvar, ki se jo moraš v tej situaciji zavedati. Ona je pri vas treh ena, vidve sta pa dve. In to zna biti zanjo težko.

Torej – itak da se morate pogovoriti. V prijateljskih, družinskih, ljubezenskih odnosih je treba biti iskren in igrati z odprtimi kartami. Morda boš ugotovila, da je tej “nadležni” prijateljici zelo težko, morda se zgolj išče v življenju in se zato tako “meče ven” … ko boš razumela njeno situacijo, bo lažje. Možno je tudi, da se ona sploh ne zaveda, da se obnaša tako hecno in ji bo pomagalo, če ji nekdo ponudi zrcalo. Možno (nikakor ne nujno) je tudi, da se vidve z zaveznico v tej situaciji grdo obnašata do nje. Možno je marsikaj in zato se morate pogovoriti in potruditi razumeti.

Lahko pa je situacija, da se razvijate v različne smeri. Tudi mi smo imeli prijatelje v osnovni šoli, s katerimi smo kasneje izgubili stik. Nič hudega ni to. Zgodi se celo, da stik vmes izgubiš, potem ga pa spet navežeš! Nič od tega ni grozno in nikakor ne smete zapasti v razne spletke, prepire, opravljanja itd.

V dveh besedah: POSLUŠAJTE SE.

Pa bo 🙂

  • Revija PIL odgovoril/a 3 leta nazaj
  • nazadnje urejeno 3 leta nazaj
0
0

Oj joj seka_leota ima hud problem. #pomagajmoji

0
0

Tudi jaz imam tak problemček, le,da smo me štiri. Ena se naenkrat začne kujati, neha se pogovarjati z nami in nas ignorira, pravi, da razmišlja o samomoru ipd. Enako se zgodi, ko kaj ni prav po njeno. Ampak menimo, da si le želi biti v središču pozornosti.
Čeprav ne vemo zakaj se ji ponavadi opravičimo ali pa jo tudi me nekaj časa ignoriramo.
Mislim, da ji morata povedati, kako se počutita. Da vama ni všeč njeno obnašanje. Da ne bo ostala vajina prijateljica, če tega ne bo spremenila. Povejta na lep način – saj vendar nikogar ne želimo močno prizadeti. Želimo le, da se zamisli in popravi svoje vedenje.
Upam, da sem pomagala.
Somebody

  • Revija PIL
    Zelo pomembno je tudi, da ves čas razmišljamo o sebi. Včasih smo lahko zelo hitro presenečeni nad dejstvom, da se tudi mi obnašamo grdo, pa tega sploh ne vemo. Vsem se je to že zgodilo. Zato je pomembno, da ste iskreni, res je, se strinjamo, ampak pomembno je tudi, da hkrati POSLUŠATE drugo osebo in ji pustite, da je iskrena z vami. Pišemo zato, ker se zelo pogosto zgodi, da se več ljudi (2, 3 prijateljice) medsebojno podpira in se tako ne zavejo, da v resnici … svet ni črnobel. Vsi smo tudi malo … zoprni. Nihče ni popoln. Ob želji, da se spremeni prijateljica, jo vprašajte, na kak način si želi ona, da se spremenite ve. Potem pa presodite, ali ste sprememb sposobni ali ne. Če niste, se boste verjetno manj družile, pa nič zato. Svet se bo vrtel naprej :) Samo ne si preveč težit (ker v tem primeru se pa ustavi :D )
0
0

Zanimivo… S prijateljico ji rečita da vama ne paše kako se obnaša, se ji opravičita. Sama pa se naj odloči če bi bila še vajina prijateljica. 🙂

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*