0
0

Nikoli nisem znala reči pravega r, k logopedu pa ne želim, ker ne maram zdravnikov (vsega kar je povezano z boleznimi). A je kdo imel podoben problem pa ga je rešil z obiskom logopeda? prosim za kakšne nasvete/vaje, ker bi to rada sama popravila.

0
0

Hoj!
Imela sem podobno tezavo in obisk pri logopedu zelo pomaga. Nekatere vaje so zelo preproste-govoris besedo, ki ima na koncu r in reces r nato pa lerolerolerole. Poskusi za pomoc vprasati prijateljice-meni so pomagale.
Upam, da sem pomagala in veliko srece

0
0

Hei !
Težave z r jem. Zelo velikokrat se pojavlja pri ljudeh. T nekaj zaupam. V vrtecu em se učila šumnike in prav ta nadležni r. Logopedinja mi je šla pošteno na živce. Ves čas ponavljati eno in isto besedo. Kako zoprno. ism več hodila tja. Te zanima kaj mi je pomagalo. Moja najljubša risanka ki se je takrat š vrtela po tv ju. Takrat sem bla še mlada. Pomagala mi je pujsa pepa. Besede sem jasno in glasno izgovarjala i uspelo mi je. Malo več truda uloženega pa je bilo. Če že ne želiš odditi pa vsaj malo sama vadi. Upam v tebe. Držim pesti. Upam da ti uspe. Lep ppozdrav

0
0

shujšaj

0
0

Živjo! Jaz sem imela iste težave in mi je zelo pomagal/a.Torej ti predlagam da obiščeš logopeda.Ča si ne želiš tja pa vadi recimo:
besede na r,
z jezikom narediti črko u,
z jezikom dotikanja neba,
uponašaj muco kako pije,
z jezikom čistiš spredne zobe,
z jezikom čistiš zadnje zobe…

Te vaje večkrat ponovi.Na intrnetu poglej še za dodatne vaje in upam da se ti bo tvoj govor poboljšal.Ne pozabi tega stavka:Vaja dela mojstra.Želim ti veliko sreče.:-)

0
0

js sem mel podoben problem.hodi k logopedu pa se bos navadla.sicr sem js hodil do 3. razreda ampak sm se navadu

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*