0
0

Barbara je moja prijateljica. Poznam jo že od vrtca za bogataše. Skupaj hodimo v šolo, ki si jo nekateri ne morajo privoščiti. Tam nosimo uniforme. Barbara ima rjave dolge lase in spozna se na urejanje pričesk.
Miha je prijatelj, ki sem ga spoznala v prvem razredu šole. Od takrat mi je kot brat, ki ga nikoli ne bom imela. Ima blond lase in izgleda kot kakšen slavn filmski zveznik. Njegovega prijatelja Liama nisem poznala, Roka pa še manj.
”Zabava, kako sem lahko pozabila in moj god, kako ve, da je danes?” sem premišljevala. Ampak pogledala sem v paket. Notri je bila obleka. Obleka in pol. Notri je bila ognjeno oranžna obleka z srebrnim pasom. ”Pomeria jo bom kasneje,” sem si rekla in jo nesla v svojo garderobo. Nato sem odprla svoj računalnik. POZDRAVLJENA GOSPODIČNA!!! se je izspisalo na zaslonu. Moje geslo od računalnika je 0000. Odprl se je blog, ki sem ga brala prejšnji dan. Zaprla sem ga in sem odprla Messenger. Imela sem tri nova sporočila.
Hej Kso! Upam, da ti je obleka všeč. -B

Ksoana! Bi mi pomagala pri fotografiranju z SUMMER2017 za šolo? -Kora

Upam da se veseliš zabave. Konno ti bom lahko predstavil prijatelje. -M
Najprej sem se odločila odgovoriti Barbari.
Hej B, najboljša si. In seveda lahko prideš, pa
lahko mi narediš še frizuro, ki jo znaš najbolje.
Pridi okoli 17:00
Kmalu sem dobila odgovor:
Dobro, bom prišla. Mi lahko narediš še tisti rožnat make-up?
Seveda
Nato sem premislila za odgovor Kori. Kora je moja prijateljica ampak včasih misli samo nase in na svoje dobro. V šoli se je norčevala iz učiteljev in uničila je del šolske lastnine. Zato je dobila kar nekaj kazni, ena od njih pa je izdelati foto album SUMMER2017. Ampak čeprav je ponudba zelo mikavna, saj rada fotografiram, sem se odločila da ji ne bom pomagala, saj je kazen njena. Nič ji nisem odpisala. Nato pa je sledil še odgovor na Mihovo sporočilo.

Komaj čakam, da spoznam tvoje frende! Se vidimo ob 19:00 pred vhodom.

Nisem dobila odgovora. Nato pa sem zaslišala svoje ime. ”Ksoana, gospodična Ksoana, ste budni?” je klicala in spraševala naša služabnica Marta. Čeprav je bila služabnica, sva bili kot sestri. Nisem ji želela ukazovati. Prav tako je bila njena prijateljica tudi Barbara. V sobo je čez nekaj trenutkov stopila Marta. ”Pa ste le budni! Boste zajtrk?” Jezno sem ji rekla: ”Kaj sva rekli o vikanju? Sedaj si me pa razjezila!!!.” Zasmejala sem se. ”Oprosti,” je rekla Marta in nato še dodala: ”Malo sem pozabila.” Ozrla se je po sobi. ”Kakšen nered Ksoana. Kaj je pridivjal tornado in prinesel karton?” Ozrla sem se po sobi. Niti zavedala se nisem, kam sem dala karton. Za piko na i pa so bila povsod moja oblačila. ”Ne bom zajtrka,” sem rekla in začela pobirati karton. ”Ksoana! To je moje delo. Vsedi se in me opazuj. Ne plačujejo me, da ti prepustim delo.” Hotela sem ostati in pomagati ampak Marta je tako energična, da te še njen jezen pogled spravi na stol. Vsedla sem se na okensko polico in začela opazovati. Neverjetno, kako hitro se je mesto zbudilo. Plaža je polna ljudi, avtobusi so vozili po mestu in polno bogatašinj je hodilo po ulicah v svojih novih oblekah. Opazila sem selitveni tovornjak parkiran pri hiši nasproti moje. ”Marta, kdo se je vselil?” sem vprašala. ”Mislim, da je nek deček tvoje starosti in njegova družina, vendar nisem prepričana. Zakaj ne greš pogledat.” Sprejela sem predlog Marte. Skočila sem iz postelje in tekla v garderobo. Iz omare sem potegnila dve obleki. Eno belo in eno svetlo modro. Prikorakala sem z obema in vprašala Marto za mnenje. ”Vsekakor nobena od teh dveh. Preveč sta fini. Pridi za mano.” je rekla. Odkorakali sva v mojo omaro. Marta je včasih bila stilska svetovalka, nato pa so jo odpustili, ker je enkrat zamudila na delo. In na skrivaj jo priporočam vsem, ki iščejo svetovalke. Marta je iz kota moje bele omare privlekla belo obleko potiskano z vzorci lubenice. Ni imela naramnic. ”Ta bo prava, ” je rekla. Zahvalila sem si, nato pa sem slišala krike svoje mame: ”Marta!!!!!!!!!! Takoj sem!” Marta je odšla, jaz pa sem se preoblekla. Prav je imela, to je obleka in pol. Postavila sem se pred ogledalo. Pred njim je stala porcelanasta lutka. Jaz. Moj obraz je prekrival le pramen mojih kodrastih las, obleka se mi je razstezala do kolen.

0
0

Ful kul!

0
0

Ful kul!

0
0

jure kak si to naredo?

  • Revija PIL
    Jure je samo testni zajček :). Omogočili vam bomo rezervacijo imena. POČASI. Potrpežljivost je lepa čednost!
0
0

kul!

0
0

WOW! ql zgodba! res je super, super, super!!!!!!!!!! Res, da ni nekega ljubezenskega dogajanja, ki me po navadi pritegne, ampak nekaj me tako močno pritegne k branju, da želim še in še!!!!

YOU ARE GREAT!!!!

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice