0
0

Pred pou leta smo v šoli dobil novo sošolko. Jaz pa še moji dve prijatelci smo jo takoj sprejele medse kr se nam je zdela zelo prijetna oseba. Težave so se začele čez par tednov, ko je ta nova prijatelica začela govorit ful zanimive, skorej neverjetne stvari o sebi. Rekla je, da že 5 let trenira gimnastiko, balet in jahanje (ima celo svojega konja), da je bla na prejšni šoli ful uspešna pri pouku, v športu. Najprej sem vsem njenim zgodbam verjela, ker nisem imela razloga zakaj ne bi. Ona je te stvari ves čas razlagala in je bla ves čas v središču pozornosti. Potem sem pa ugotovila, da se njene pripovedi pogosto ne uje majo. Naprimer pri športni sploh ni znala nardit stoje in še enih drugih elementov in tudi pri poku nima ravno ful dobrih ocen. Pa tudi na socialnih omrežjih nima nikol nobenih objav, da bi bla kje,… skratka jaz ji sploh ne zaupam več in mam občutek, da so vse le laži. Jaz trenniram jahanje in takoj vem ko mi ona kaj laznega pove o tem kako jaha konja. Pa še če jo vprašam kako je ime kluba v katerem je ali kaj drugega in mi ne zna odgovorit se zmisli kaj ali pa reče, da je pozabila. Tko da js sploh ne vemkako bi jo ustavila ne da bi jo prizadela, ker je drugače prijazna in zabavna . Hvala ker ste prebrali do konca!!!!!

0
0

Sam povem…mamo tut en tak problem sam da se hvali kk jaha pa jo mamo v razredu ze od zacetka na zacetku smo ji se kj vrjel pol smo pa ugotovil da ni res k smo prasal njeno mlajso sestrco. Mi ji vec ne vrjamemo pa ni vec prov popularno prov nasprotn. S tem je pr ns zdubila zaupanje. Tut ce je kj res ji ne vrjamemo. Mel smo pred leti tut tak primer sam je zaustala da nm je govorila da ma telefon s katerin upravla z ocni. Eni sam iscejo pozornost.

0
0

Zeli da je v srediscu pozornosti
Poskusaj se pogovoriti z njo in ji povej, da ji ne vrjames in naj ne laze, saj bo bolj priljubljena ce pove po resnici in ne laže.

0
0

Hvala za vse odgovore!! Je pa še ta problem: js sm se dons res poskußala znjo pogovorit na prijazen način ampak ona je postala ful užaljena in je vse zanikala. Zdaj vas pa prosim za mnenje, če mislite, da sem jaz to vse narobe razumela, al pa se pac ona laže. Kako naj to ugotovim?

  • Revija PIL
    Počasi :). Morda si ji ti zelo direkt povedala stvari (pa je razumela grobo in se začela braniti), morda si ji povedala res zelo zelo prijazno, ampak … človek zelo težko sprejme svoje napake. Ni važno, ali je otrok, odrasel, upokojenec, vsak bi najraje zavrnil svoje napake in jih nikoli nikomur priznal. Morda se uspeta pogovoriti, morda pa nikoli ne bo priznala svojih napak. Lepo konkretno ji povej, da ti reči z npr. konji, gimnastiko, baletom, pač niso jasne in da ni nič narobe, če se ne ukvarja z vsem tem! Ti želiš iskreno prijateljico, ne pa nekih napihnjenih zgodb. Če vzame iz žepa telefon in ti pokaže slike z jahanja, boš verjetno vzela svoje besede nazaj, če pa začne živčno menjat temo, ji povej, da jo maš rada ne glede na to s čim se ukvarja in počasi bo že prišla do tega, da ni smiselno lagat.
Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*