0
0

Harriet je bila zadnjih nekaj dni zelo pozorna na neznance. Ko je zagledala fanta z modro prevezo, je storila točno to, kar so ji rekli naj stori. Brez pomisleka ga je povabila v bar, saj je vedela, da sam tega ne bi storil. Študentje nimajo vstopa v javne stavbe, vsaj ne brez vabila. Harriet je nato le odigrala naučen scenarij. Povabi ga k sebi, zamoti ga, vprašaj ga po imenu. Tako preprosto je bilo. “Dan, mislim Daniel.” no zdaj vem, si je mislila Harriet, zdaj te imam. Zdaj ko je vedela ime, je morala poskrbeti, da ne odide. To je bilo še bolj preprosto. Uspavalna tableta, raztopljena v kokakoli. Čez pet minut je spal kot ubit. Grima, lastnika bara, je prosila, da Daniela odnese v zgornjo spalnico. Vključila je tablico in na ekranu se je začela izpisovati dolga koda, katere Harriet ni razumela, vedela pa je, da beleži temperaturo sobe, lokacijo, zvoke mikrovalovne šume in še marsikaj. Ko se je koda izpisala do konca, je prejela avtomatsko sporočilo:
16:35, baza.
Potem je čakala.
Minila je ura, nato dve, štiri… Harriet je zaspala.

——–
Nekdo jo je zbudil. Ne nekdo. Skupina glasnih ljudi. Bili so jezni, mogoče besni, Harriet ni bila prepričana, saj je bila še nekoliko omotična zaradi sanj.
Pomela si je oči in končno zagledala sobo pred sabo. Bila je polna redarjev, vsi so nosili temno modre uniforme in zlate preveze. Kar je Harriet presenetilo, je bilo dejstvo, da ni nikogar poznala. Kaj ti ljudje počnejo v mojem stanovanju, se je spraševala. Potem pa se je spomnila svoje naloge in v trenutku je spoznala kakšno napako je storila. Kje je fant?

0
0

Se opravičujem zaradi dolžine dela, ne vem če lahko temu rečem poglavje, ker ni. Zgodbo bom torej delila na dva dela. Del, katerega pripovedujem iz Danielovega vidila in del ko pripovedujem o Harriet (jp, Harriet ima skrivnosti, YOU CAN NOT EVEN IMAGINE! :D…) Kje je fant?

Prikazujem 1 rezultat
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice