0
0

Živijo! Imam dva problema in obadva se dogajata v šoli. Sem v četrtem razredu in imam neko nesramno sošolko. Sama me je trikrat obrekovala. Sicer smo z razredničarko to že razčistili, ampak zdaj me ta sošolka žali in pretepa. Ne vem, kako naj rešim ta problem, ker se zaradi tega včasih bojim iti v šolo! Hvala za vse odgovore.

0
0

ne boj se je, ko ti naredi kaj žaljivega, ne ji odvrniti z istim ampak se ji samo nasmej v obraz ker če boš pred njo naredila žalosten obraz potem bo ona imela še večjo moč da bos ponižana, zato se ji smej v obraz češ kako si cudna in jo ignoriraj če imas seveda prijateljice se ji smejta in ignorirajta,upam da sem ti vsaj malo pomagala.lp sara

0
0

Ojla!
To se je tudi meni dogajalo v četrtem razredu tako da nisi edina. Pač, v vsakem razredu je neka punca, ki povzroča težave.
Ne smeš se je bati. Če te bo žalila, pojdi drugam. Ignoriraj jo. To rešitev je meni takrat povedala mama in veš kaj? Delovalo je! Samo ignorirati moraš (najprej bo malo težje, potem pa ti bo nehala žaliti).
Če te pretepa, je to že malo huje. Takrat pa se moraš postaviti zase in prikriti to da (če sploh te) boli. Ko boš ranljiva, bo nadaljevala. Odločno moraš reči: “Nehaj!”. Če ne bo delovalo, reci še enkrat. Če še takrat ne bo dovolj, pojdi povedat učiteljici. Ampak se ne brani!!! To bo pokazalo, da te boli. Torej, dvakrat povej, tretjič pojdi k učiteljici. To bo zagotovo delovalo.
In potem te ne bo in več strah iti v šolo. Če pa je res prehudo, moraš NUJNO povedati učiteljici.
Uspelo ti bo! 🙂

0
0

Nič ne boš izpadla speckahla če še enkrat poveš učiteljici, saj je pretepanje že bolj resna zadeva

0
0

To da te je strah it v šolo pa je že zelo hudo. Mislim da bi bilo najbolje če se pogovoriš s starši, socialno delavko v šoli, skratka z osebami, ki jim zaupaš. Če ti ta nasvet(ali Kater drug) ni v pomoč lahko pokličeš tudi tom telefon ki je anonimen zato da se boš mogoče počutila bolj varno in da dobiš nasvet od strokovnjaka.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*