Odgovorjeno
0
0

Hej!
Ne zmorem več. Moja mami, je že kot otrok bila v angleščini zelo dobra, jaz pa pač nisem. Nevem kaj naj naredim. Moj oče pa je bil zelo dober v matematiki, zato zdaj mislita, da moram biti jaz v obojem. Moj oče misli, da je 4 slaba ocena in se začne dreti name. Prejšnič mi je vzel telefon, ker sem imela povprečje 4 in ne 4,5 zamenjal mi ga je za telefon na tipke. Ko mi je mami pomagala pri angleščini in nečesa nisem znala se je začela dreti. Jaz res ne morem biti popolna! Tudi jaz imam druge zadeve! Nemorem imeti vsega 5 in celo popoldne presedeti za knjigami!
Prosim pomagajte! 🙁

Najboljši odgovor
0
0

Poskusi se pogovoriti z njima. Glej, tvoje ocene so popolnoma normalne, ni pa normalno, da tvoja starša pričakujeta, da boš imela same najboljše ocene. Nihče ni popoln, to si zapomni. Zagotovo lahko najdeš vsaj eno področje, kjer si boljša od obeh staršev. Zato, kot prvo, NE OBUPAJ.
Z njima se pogovori enkrat, ko bosta dobre volje in ti bosta imela oba čas prislihniti. Razloži jima, da to, da sta bila onadva uspešna na nekem področju, ne pomeni, da si tudi ti. In nujno povej tudi, da je 4 zelo lepa ocena in se bosta pač s tem morala sprijazniti. Poleg tega mislim, da z dretjem nate nič ne dosežeta, zato se jima splača omeniti tudi to. Če se ne bo šlo pogovoriti, uporabi kakega posrednika npr.sestro, teto, babico… kogarkoli, ki mu zaupaš in ti lahko pomaga pri pogovoru s starši.
Zagotovo pa ne zapiraj vsega vase, saj je edina rešitev pogovor ❤
Upam, da ti bo uspelo in ostani zdrava 🙂
Adelina

Najboljši odgovor
0
0

1.Sploh ne vem zakaj pišem po točkah.
2.Meni se je to zgodilo včeraj ko sem morala delat matematiko za danes.Seveda sem imela takega obnašanja staršev vrh glave zato sem se uprla.Nisem naredila in dobesedno sem strgala svoje naj kavbojke.
3.Skratka.Upri se staršem.Pogovori se z njimi da pač ne moreš delati vsega kar hočeta in da ne boš nikoli postala nekaj kar hočeta tvoja starša da postaneš.Primer:Oči hoče da postanem klarinetistka v slovenski filharmoniji ampak me navdušuje pisanje zgodb in risanje.Torej staršem povej kako se počutiš in da preprosto ne zmoreš.Če te bota še silila jima zagrozi da boš pobegnila(to je vsekakor BIZARNO(ne počni tega)) ali pa se obrni na tom telefon.
4.Upam da sem ti pomagala.Vsekakor pa se sprosti in ne sedi za mizo.Pojdi ven in uživaj.Ostani zdrava
Lp.
🙂

Najboljši odgovor
0
0

Jaz imam enak problem z mamo. Poskusi ji povedati, da pač ne zmoreš vsega in če lahko delata zmerno in po korakih. Povej ji da znaš toliko kolikor znaš in da od tebe res obadva starša nemoreta pričakovati več.
Upam da sem pomagala. In :English is life.

0
0

Jaz imam odlične ocene včasih tudi kakšno štirko in mene bolj skrbi za ocene kot moje starše,saj mi vedno rečejo,da je bolj pomembno znanje ne ocene(sej veš- pri testu lahko za pol točke zgrešiš oceno,ki si jo zaslužiš).Bolj se potrudi pri predmetih,ki te zanimajo/ti grejo dobro,hodi na tekmovanja iz predmetov,ki ti ne grejo,najdi tehniko učenja,zaradi katere si snov lažje zapomniš.S tem,jim boš pokazala,da si vseeno lahko dobra na drugih pzapomniš.Razloži jim to in upam,da bosta razumela 🙂

0
0

Tut moji so podobni

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*