0
0

Zdravo, upam, da mi boste lahko pomagali.
Stara sem 13 let, moj ata ful v mene sili. Ko sedi na kavču in grem jaz mimo me prime za hlače in mi jih skupaj s hlačkami potegne čez zadnjico pol se pa začne režat. Ko telovadim me ščipa v zadnjico ali pa me prime za gumico od modrca in mi jo sname z rame. Ko sedimo na kavču in gledamo TV me neke šlata po obrazu, me ščipa za vrat, če imam viseče uhane mi jih vleče dol.
Prosim pomagajte mi, ker mi res ni prijetno!!

0
0

Res je. Zakaj bi si zmisla?

0
0

To je spolno nasilje. Pokliči na TOM telefon, kjer ti bodo svetovali, kaj naj storiš.

0
0

Ojej, zdi se, da se tvoj oče vede precej otročje; kot nek pobalin iz zadnje vrste. Res grdo ti “nagaja”.

S tem bo moral nehati in skorj gotovo tudi bo nehal, ko bo tvoj upor šel dovolj daleč. Si že poskusila povedati mami in zahtevati, naj ga zbrihta? Morda bi delovalo tudi, če potožiš (po telefonu! virus!) babici ali dedku, pa ga potem onadva kregata?

Če taktika s člani družine ne deluje, lahko pokličeš svetovalno delavko ali pa jih napišeš mail. Tudi, ko so šole zaprte, svetovalna služba ostaja na voljo. Morda bi bil dovolj velik signal, da očeta (ali mamo) pokličejo iz šole. Ko bo oče zvedel, da si ga zatožila v šoli bo sicer sprva jezen, a potem se bo vejetno umiril, saj gotovo ne želi, da ga npr. na šoli vidijo v taki luči ;).

Če niti to ne pomaga, pa se lahko obrneš na center za socialno delo, kamor te napoti svetovalna delavka, tako da vsekakor je biti fajn najprej v stiku z njo.

Če je svetovalna delavka na šoli trenutno na bolniški, pa pokliči res Tom telefon 🙂

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*