0
0

Tudi jaz zelo rada pusem in bom kar zacela:
Mihec Globinar1
Gre v vesolje
Jaz sem Mihec. Pišem se Globinar. Star sem 10 let in živim v vasi Obrež. Imamo zelo veliko hišo, ker v njej živimo: jaz, mami, oči, moja sestrica Zala in moj brat Maj (Zala je stara 12, Maj pa 8 let), dedek Peter, babica Julija, teta Ani, stric Roman, bratranec Aleks in sestrični Mina ter Zoja. Sedaj so spomladanske počitnice in vsi se imamo lepo. Čes 3 dni pa bomo zakurili kres za praznik dela. Oooo kako se veselim! A samo nekaj me moti-Mina in Zala gresta jutri s svojimi sošolkami na 2-dnevni izlet v Gardaland-tudi jaz si v Gardaland želim že od svojega petega leta. In nesmem z njimi ker so one punce in se “nerazumemo”-(pa to sploh ni res, no recimo. Nekatere me res sovražijo). 2. razlog pa je, da sem po njihovem “premajhen”. Pa tudi mami mi ne pusti a mi je obljubila, da gremo jeseni na družinsko potovanje po Italiji in se bomo ustavili tudi v Gardalendu. Ampak do jeseni je tako dolgo…
Imam tudi najboljšega prijatelja Mateja. On živi v vasi Loperšice. Ta vas je kar blizu in zdaj so nama tudi starši že dovolili, da se lahko brez njihovega spremstva obiskujeva. Danes se dobiva v bližnjem gozdu. Tudi na to že komaj čakam! A moram prej pojesti kosilo-danes je ogabno:
Gobova juha (maram samo gobovo omako)
Golaž brez mesa z ajdovimi žganci (FUUUUJ)
In kokosove kocke (kar v redu).
Pojedel sem kolikor sem lahko zdaj pa v gozd!
Ko sem pripešačil me je Matej že čakal. Bila sva zelo vesela, da se vidiva pa čeprav svase videla predvčerajšnjem v šoli. Povedal mi je, da je njegov oče zgubil službo in, da so zato vsi v njegovi družini potrti kajti to je bila ena od treh služb v njegovi družini-oče zdaj ni več delal, v Ljutomeru je bil prometnik, stric je bil natakar v gostilni Črni ribič, teta pa je imela svetovalsko podjetje (, ki ni bilo uspešno). Bil sem žalosten za Mateja saj imajo veliko kmetijo in on ima 5 bratov in 2 sestri, 4 sestrične in 3 bratrance+teta in stric, njegovi starši in dedek ter babica. In vsi so živeli v zelo majhni hiši. Bilo mu je hudo a sem ga potolažil. Povedal sem mu tudi, da gre Zala v Gardaland. Potem pa mu je v gla o šinila super zamisel-vzemiva enega naših konjev-(sem omenil, da imamo kmetijo s prašiči, kokošmi, kravami in konji?)in odjezdiva v Gardaland. Odločila sva se, da greva kar jutri zelo zgodaj. Okoli petih zjutraj. Danes sem se spakiral in šel bolj zgodaj spat. Zjutraj sva osedlala mojega konja kobilo Anjo in odvihrala proti Italiji. Presenetljivo sva bila že okoli sedmih v Italiji. Ib osmih pa v Gardalandu. Kupila sva si karte in Anjo pustila pri vhodu kjer bodo naslednja 2 dni pazili nanjo. Najprej sva šla na Blue tornado. Na koncu je Matej bruhal in na stranišču se je očistil in preoblekel. Čudno je bilo samo to, da nikjer po celem dnevu nisem videl Zale-še boljše. Za konec 1. dneva sem jaz hotel iti še v vesoljsko luknjo, Matej pa se je odločil, da nama bo v tem času poiskal prenočišče-in nama je. V restavraciji Blue tornado so naju sprejeli kot domačina. Potem pa sem se napotil k Vesoljski luknji. Bila je odprta a ni bilo nikjer nikogar. Ko sem vstopil se je pred mano pojavil napis”TU JE POT” in zraven stol. Usedel se je nato pa ga je z vso silo potegnilo naprej in ga prematavalo po planetih. Nato pa je zagledal črno luknjo, ki se mu je bližala nato pa… “Mihec moj v redu je, v redu je. Ne boj se. Doma si. Vse je v redu.” Mihec se je zbudil v svoji postelji, okoli nje pa so stali vsi domači in ga tolažili. Spraševali so ga kaj je sanjal, jim je rekel le, da ga je pogoltnila črna luknja-ker se tudi sam ni drugega pominjal.
Vam je všeč? Če bodo kakšne pozitivne ocene bom začela pisati nadaljevanje, ne morem pa obljubiti kdaj točno ga bom objavila (po mojem čez kakšne 3 ali 4 dni, mogoče prej ali kasneje…).
Upam, da boste brali čeprav je dolgo. Vesela bom vseh odgovorov:-).

0
0

Hvala za vse kritike in pohvale! Že pišem nov del. Mogoče bo na red že danes.

0
0

Men ni glih všeč ampak dober no če te veseli vztrajaj

0
0

Kar dober uvod.Prosim ali lahko nadaljuješ? Ker tvoja zgodba je carska!!:D

0
0

Meni je še kar vredu. Če te veseli, nadaljuj, ker na Svetovalnici pa zgodb rees ni veliko… 😉 :/

0
0

Še kar dobra. Ampak najboljše pri vsej zgodbi je to, da glavni junak ni dekle. Super!

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice