0
0

Ojla!
Pr etki mormo po skupinah predstavt vere pa smo mi dobil hinduizem. A mogoč kdo ve kj več o temu(zgodovina, delitev, voditelji, simboli, prazniki, obredi)
Hvala:D

0
0

Oi. Tudi mi imamo trenutno verstva tako da imas sreco ker vem te glavne stvari. Vera se je zacela v Indiji pred pribl. 2500 leti, ustanovitelj je buda, ki ga menjajo. Trenutno je buda Sidartha Gavtama, temeljna nacela: plemenita osmera pot in štiri plemenite resnice, svetisca: templji, pagode, stupe, svezi kraji so Lumbini, Bodh Gaja, Sarnath in Kušinara, sveta knjiga je Tibitaka. Prazniki: Vesak(budovo rojstvo) in posveceni zob( nosijo po ulcah zob id bude), razsirjenost: Azijske drzave in pa zanimivost: poskusajo bit podobni lotosu, ker smo po dusi blatni( lotos cveti na blatu) poskusajo pa biti beli kot cvet. Upam da ti kaj koristi.

0
0

Zgleja da mamo vsi tte vere zaj… mi mamo islam… hihi

0
0

Lohk najdes na internetu al pa gres v knjižnico pa si sposodis kksno knjigo. Mi smo mel budizem tko da nemorm zlo pomagat.

0
0

Hindu pomeni Indijec. Vera je nastala med letoma 1500 in 2000 pr. Kr. Človekova duša ne umre, ampak se preseli novorojenega človeka tiste kaste(raven življenja glede na to kako vdano se je kdo trudil za bogu vdano žiljenje) kot si jo je zaslužil prejšnje življenje. Upam, da sem ti pomagala

0
0
Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice