0
0

Hoooj! Sem 9.razred osnovke in seveda moram iti na neko srednjo šolo naprej. Odločila sem se, da grem na veterinarsko naprej torej na BIC, je pa problem ker smo doma več kot 1h stran. Razmišljala sem o študentskem doma a me je kar malo strah…najboljši študentski dom je baje v Rožni dolini a je le ta oddaljena od te šole kar 35min z busom. Res ne vem kaj bi storila…
Mi lahko malo poveste kako je z življenjem tam?
Vzgojitelji, zabave?
Imaš lahko s sabo ljubljenčka?
Pllls odgovor…

0
0

Ti išči dijaški dom ne študentski dom. Da prideš v študentski dom moraš biti redni študent v enem izmed faksov. Ti pa nisi študent ampak dijak.

0
0

Če greš septembra že v sš, si za vpis v dijaški dom že prepozna – vpisi potekajo takrat, kot vpisovanje v srednjo šolo.
V rožni dolini je študentski dom. Študentski dom je za študente. Kot recimo študentski boni. Ti iščeš dijaški dom. Dijaški dom, dijaška izkaznica, dijaško to, dijaško ono. Ne prehitevajmo. Do statusa študentke imaš še nekaj let.

0
0

No potem mi pa povejte za dijaški dom…

0
0

V dijaškem domu na Viču sem živela 2 leti in na tvojem mestu si res ne bi želela tja. V študentski dom lahko prideš le s statusom rednega študenta pa še to so cele procedure. V dijaški dom se ne moreš vpisat kr sama ampak morajo s tabo starši. Prijave ne moreš poslati kr kadarkoli ampak so vpisni roki, poišči jih na spletu (prvi vpisni rok je že mimo). Sicer se dijaški domovi med seboj rahlo razlikujejo, vsem pa je skupno, da so hišni ljubljenčki prepovedani, da imaš “policijske ure” za učenje in izhod iz dijaškega doma, in da vzgojitelj igra vlogo tvojega starša, le da imaš doma zelo verjetno veliko manj omejitev. Pri nas si moral od 4 do pol 7 zvečer bit v sobi in se kao učit. Zunaj si lahko bil do devetih zvečer. V drugem letniku smo sicer lahko občasno vzeli podaljšan izhod do pol 11 zvečer, vendar ti je moral vzgojitelj to odobriti. Če ti bo odobril je bilo odvisno le od njegove dobre volje in od tega, koliko te je imel na piki. Ob štirih in devetih zvečer hodijo vzgojitelji čekirat po sobah, če si res tam, prav tako hodijo ob osmih zjutraj čekirat, če kdo ni šel v šolo. Vsako stvar, ki si jo narobe naredil, so poročali staršem. Imeli smo sicer neke zabave nekajkrat na leto, vendar ni bilo bohve kaj. Hrana je bila pogosto čudna, definitivno slabša kot pri meni doma in zajtrk kosilo in večerjo strežejo le od te in te ure. Naš dijaški je bil prav tako star in slabo opremljen, postelje so bile katastrofa (v drugih novejših dijaških domovih je s tem verjetno boljše). Moj namen ni bil, da te prestrašim, ampak da ti pokažem realno sliko iz mojih izkušenj. Pri 17 sem imela to srečo, da sem se imela možnost preseliti v svoje mini stanovanje, samo da sem se rešila dijaškega doma. In “travme” ti povzroča tudi domotožje, čeprav si pred selitvijo prepričan da ti pa že ne boš imel domotožja. Skratka, če bi jaz osebno izbirala še enkrat, ne bi šla v Ljubljano in dijaški dom.

Prikazujem 4 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*