1
0

Ey! Prosim odgovorite/komentirajte vsi. Svoj prvi telefon sem dobila pri 8ih letih. Od takrat, pa do zdaj se vedno imam isti telefon, ceprav je 3 leta garancije ze poteklo. Moje ‘prijateljice’ imajo vse neke iphone. Ena ima 8 plus, druga 11, tretja 6s,… Moja soseda bo dobila neki nov Huawei. Skratka vse imajo odlicne telefone, razen mene. Imam samsung (tocnega modela nebom povedala). Ko gremo ven vsi neki slikarijo s telefoni pa to,…(niso skozi gor, samo za spomin, kot to delajo vsi od 12+). Slike imajo za spomin in vse, jaz pa nimam niti ene, pa se kamera je F U L slaba in dela neke ‘pikice’.Z mamo sva se zmenili, da ce koncam razred s 4 ali 5 mi bo kupila Xs. Ampak rezred ze zdej pribl. vem, da bo zakljuceno 3. Ker imam vec kot polovico predmetov 3. Tudi moja mama se mi zelo laze. Pomoje, da ce bi razred z 10 koncala mi ga ne bi kupila, tako pa sploh ne. Pa se v svojem celem lajfu bi verjetno zbrala okoli 500 evrov vse skupaj, ampak ona mi denar krade. Zdaj imam okoli 70 evrov. Kako naj jo prepricam, da mi kupi telefon?!?

0
0

Hej!
Kolk si stara?
A ti telefon ful šteka?
Js sm 11 pa še nimam fona, tagda bi takoj mela tvoj fon.
Dokaži mami da fon slabo dela oz. fotografira in potrudi se pri ocenah.
In če boš mela zklučeno 4 al pa 5 maš možnosti, drač pa si sama napisala da mislim da nimaš možnosti.
In ja vsi majo zej te ajfone.
Vsi se važjo pred mano in me zajebavajo tagda si js tud želim nek telefon. amoak nimam še dost dnaraj da bi si ga sama kupla.
Pogovor se z mamo.
Dokaž ji vse to.
Tud če laže.
Upam da sem pomagala.

0
0

Kolk si stara? 13.
A ti telefon ful šteka? Ja. Samo mama mi je prejsnji teden ga vzela, pa je rekla da ga cez 2 dni dobim nazaj. Se zdej ga ni vrnila, to se mi vedno dogaja. Imam ga najvec 1 mesec, pol pa mi recejo, dej ga sem pa ga bos lahko se malo imela ko se bomo zmenli al nekaj takega. Potem pa ga uzamejo za vedno. Pac taki so moji starsi in vedno bojo, do 18 leta si telefona ziher nebom mogla kupit, ker mam pac take starse in so taksno…sory ker tako govorim, ampak najrajsi bi slak drugi druzini (pa ni samo zaradi telefona).

0
0

Js mam kr en telefon moje prjatlce pa mogoc mal bolse. Da ne bos mislna js sem stara 13 pa sem telefon dubla sele lani v jeseni. In ja ne vem kako naj jo prepricas. Povej ji svoje ampak previdno. Mame majo na rezervi vedno se kej. Tk da. Povprasaj jo za kaksno pomoc pri hisnih opravilih.

0
0

HEY!
Nevem kako ti naj pomagam…jaz imam že nekaj let samsung s2 stara sem 14 in mi je mami obljubljala nov telefon že od 6 razreda! rekla mi je v 6 in v 7 da če imam zaključen 5 ga dobim..sicer sem ves čas odlična ker se pač trudim za srednjo…igram inštrument in starša sta mi oblubila da če cele poletne počitnce vsak dan igram 1h in 30 min ga bom na začetku 8.razreda dobila…(da bi dobila samsung s7) jst sm seveda nasedla in vadla kt nora in nakoncu sta si premisnla in rekla da če grem na tekmovanje z inštrumentom ga dobim..seveda me je učitl v glasbeni prjavu in pol so enkrat mel ”sestanek” in me je brz razloga odjavu.(šlo mi je zlo dobr)….pač tut za rd so use sošolke doble fone…ena ma iphone 8+, ena samsung a20, tretja samsung a51, četrta je kr čez noč dobla huawei p30 peta tut huawei p40! šesta iphone 11pro sedma iphone 7plus…………………………………………….men pa še ena boga kamera ne dela…ne morem nc met gor ker je prslb podpornik…ostale sosolke pa se pogovarjajo kok majo bedn telefon ker ma npr sam 64GB….JST JIH MAM 4GB!! IN NČ NEMORM MET GOR……………..pač probi se pomenit z tvojo mami…več nevem….aja pa tut men je pokradla že 200 evrov

0
0

Sori ampak tole da ti mama krade denar reeees ni ok. Pogovori se s kako teto/babico/starejšo sestrično ali kakim drugim sorodnikom, ki bi se pogovoril s starši. Glej, tudi jaz sem telefon dobila šele v 6. razredu in vem kako je zoprno, če ga nimaš oz. imaš zelo slabega. Poskusi se pogovoriti s starši, sklenite kak kompromis. Če ne bo šlo, vključi kako drugo odraslo osebo, ki ji zaupaš. Pri tvojih 13tih letih se od staršev pričakuje da ti bodo dali vsaj malo svobode in to jim moraš povedati. Verjamem da je marsikdaj zelo težko, sploh v teh letih, tudi sama kdaj pomislim kako bi bilo če… amapk tako življenje kot imaš ga imaš in ne moreš narediti ničesar. Če bo pa res hudo pa pokliči na primer tom telefon, če ne drugega za odkrit pogovor 😉
Srečno

Prikazujem 5 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*