1
0

Preveč me skrbi pred nastopi in izpiti. Nikakor se ne morem sprostit in potem gre vse narobe. Živčna sem in roke se mi tresejo. Prosim pomagajte!

0
0

To je čisto normalno! Vzemi v šolo pred izpitom kakšno antistresno žogico, pred ihpitom beri vice kar koli kar te sprosti

0
0

So že vse povedali. Pa trema je včasih tudi dobra, zato ker se potem bolj potrudiš pri nastopu. Mislim, če je ne bi imwla, bi verjetno izpadla kar malo zdolgočasena, brez energije. Seveda pa jo poiskusi čim bolj ublažiti z dihanjem in zabavo.

0
0

Hej 🙂
Pred nastopi ti svetujem, da napneš vse mišiče (ampak res vse), približno 2-3 krat. Neboš bila več tako živčna pa še trema se bo poslovila od tebe. Pri izpitih pa, če si se učila, te ne rabi biti ničesar strah samo v mislih si ponavljaj: Zmorem! Zmorem! Zmorem!, In videla boš, da bo delovalo.
Upam,da sem pomagala

0
0

Poskusi kar se da zaupati, ko si živčna poskusi misliti na kaj drugega (kaj lepega, zabavnega, razburljivega) in se zabavaj s prijatelji, tik pred nastopom/izpitom pa uporabi način dihanja 4 7 8 (šteješ do štiri in zrak vdihuješ, šteješ do sedem in zrak zadržuješ, šteješ do osem in zrak počasi izdihuješ). To potem ponavljaj, dokler ne opaziš spremembe-se umiriš. Pri meni vedno deluje. Upam, da bo tudi pri tebi.

0
0

Hej!
Pred nastopi globoko dihaj, ne misli na to, da se boš zmotila, pogovarjaj se s kom in se smej. Lahko pa tudi kaj malega poješ in popiješ. In, če smo ravno na Pilovi svetovalnici – pred nastopom prebiraj Pil. Ko se bliža izpit pa si dopoveduj: “Zmorem, znam, uspelo mi bo!”. Zaupaj vase. Če pa nič od tega ne deluje, pa lahko misliš na to, da bo itk tega kmalu konec in čez čas se s tem sploh nihče več ne bo ukvarjal (npr. če si na tekmovanju zadnja). Za zaključek – sprosti se po svojih najboljših močeh in verjemi, da bo vse dobro.
Srečno!

0
0

Hej!

Če imaš tremo je bolje da se prej sprostiš če si se doma učila za izpite potem nimaš razloga strah. Za Nastope pa se za odrom hecaj in zabavaj s prijatelji.

Upam da sem pomagala.

Prikazujem 6 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice