0
0

Pac enkrat sem si naskrivaj nalozila tik tok in potem sem cez nekaj casa povedala to starsem in so rekli da si ga zbrisem zdaj je pa v naši grupi prijateljev ful popularen tik tok pa si bi ga nalozila sam ce si ga spet naskrivaj bi mojmu fotru to sporočilo po telefonu. In to je moj problem se ga bojim uprasat ce si lahko nalozim tik tok?. Mi lahko kdorkoli kaj svetuje???? lepoooo prosim.
Lp Crazy Girl

0
0

Hej.
Torej, tudi sama sem si želela Tik tok zaradi vpliva vrstnikov. In starši mi niso pustili. Kasneje pa sem jih uspešno prepričala in so mi potem dovolili.
KAKO PREPRIČATI STARŠE?
( tukaj bom navedla par načinov : )
1. IZBERI PRAVI TRENUTEK!
Starši prej popustijo če so sproščeni. Ni pametno, da jih za kaj prosiš če so se pravkar vrnili iz službe. Kar pozabi na kakšne prošnje, če si bila pred kratkim kaznovana zaradi kakšnega prekrška. Počakaj, da mine nekaj časa…
2. IZKORISTI SVOJE MOŽNOSTI!
Spremeni se v pridno in vzorno deklico. Brez posebnih opozoril ali ukazov pospravi svojo sobo, pomagaj v gospodinjstvu… Ampak ne pretiravaj! Starši bi lahko kaj posumili!
3. NE PRIMERJAJ!
Svoje želje ne utemeljuj z ” Ampak Tinini starši so ji pa… ” Starši ne marajo, da jim kaj usiljuješ. Zato te mogoče ne bodo več poslušali. Bodi previdna!
4. ZBERI DOKAZE!
Dokaži jim, da si o svoji želji dobro premislila. Pripravi se, kako boš odgovorila na morebitne odgovore. Na primer : niso za to da bi prespala pri prijateljici, ker je ne poznajo dovolj dobro. Predlagaj, da pokličejo njene starše. Pomembno je da jih pomiriš. Saj veš kakšni so starši : vedno mislijo da se ti bo zgodilo najslabše. Dokaži jimda jim bo ja prinesel kaj dobrega. Žepnina ti bo npr. omogočila da spoznaš vrednost denarja pa še naučila se boš ravnati z njim. Ni dvoma da je to dobro zate!
5. NE PROSI VSE NAENKRAT!
Ne bodi požrešna. Če boš hkrati prosila za to da greš sama v kino da ti povišajo žepnino in da domov pripelješ psička boš verjetno za vse tri prošnje dobila odgovor NE. Pojdi lepo počasi, drugo za drugim.
6. ODPOVEJ SE ČEMU!
Če letiš na popoln ne ne vztrajaj. Nima smisla da se da se kujaš jeziš, ali groziš. Dosegla boš prav nasprostno. Starši te sploh ne bodo poslušali in ti ne bodo hoteli narediti nobenega veselja.
7. SPOŠTUJ POGOJE!
Imaš njihovo dovoljenje? Zdaj pa se natančno drži dogovora ki ste ga sklenili.
MNENJA VRSTNIC :
Poskusi jih omehčati. Zasmili se jim! Tako si nesrečna! Včasih deluje.
Karmen, 13 let

V zameno vedno nekaj obljubim. Da bom pomagala v gospodinjstvu, da bom pridna v šoli…
Sara , 9 let

Z jokajočim glasom najmanj 50 krat rečem : ‘ vem, da bi vaju vajini starši pri mojih letih pustili!
Saša,9 let

Opomba :
– kar sem napisala sem prepisala iz knjige Hura za punce,
– oprosti mi za slovnične napake.

Še moje mnenje :
Tudi brez Tik toka boš preživela. Jaz sem par let bila edinaa brez Tik toka in vseeno sem ok. Pa Tik Tok se mi tudi ne zdi tako super aplikacija. Imam jo pač ker jo imajo vsi.

Upam da sem v pomoč. Lep večer, Kitty

0
0

Omg hvala

0
0

Totalka enako je z mano. Men tudi ne pustijo. Bom poskusila z nasveti.
P. S. Tudi jaz imam doma to knjigo.

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*