0
0

Jaz sem dobila uši in vse sem že poskusila in nisem jih še vse spravila stran starši me silijo naj grem nazaj v šolo ker pravijo da nimam veš nič pa to ni res ker še čutim ko me srbi. Moja babi jekla da gnide imam uši pa ne ampak čutim ko me srbi in je rekla da se mi samo zdi… Če kdo pozna kakšen dober šampon proti ušmi ali kakšen domače recept naj mi prosim pove.

0
0

jp Kiki je dala dobre nasvete. jaz sem tudi hodila v solo vedno ko sem jih imela pa tudi glavnicek smo uporabljali. pojdi v lekarno in malo popvrasaj.

0
0

Hojla! V tem sporocilu ni ravno veliko “napotkov” kako jih odstraniti, a upam da te bo vsaj potolazilo, in upam, da se srbenja znenis!
1. Jaz sem jih mala dvakrat u lajfu do zdej. Enkrat u tretjem razredu, in sm jih takoj ( V dveh tednih mogoce) odstranla. Nisem bla doma, redno sem hodila v solo. Drugic pa lansko leto. Dobila sem jih in kar niso in niso hotele iti. Vrjemi, res ne pretiravam niti malo, ko ti recem da sem imela usi 4 mesece in pol!!!! Bilo je grozno!
2. Moja mami SOVRAZI umeten sampone ki naj bi odstranili usi, oz. Bi zaradi njega pomrle. Ustrajala je pri majnem zelenem glavnicku, ki ima men “scetinami” za cesanje par milimetrov prostora. Z njim se poceses, v luknje pa se ujamejo usi ki jih v umivalniku odplaknes stran. Z njim smo dobili iz glave ogromno usi, nekatere so bile ogromne!!! Druge pa cisto majhne..
3. Ce na svojih laseh opazis bele pike, ki se drzilo las in so rahlo lepljive, ni nobenega dvoma – to so jajceca usi!
Takoj jih odstrani z las!
4. Morda nimas vec usi, a si jih imela tako dolgo, da te avtomaticno srbi, ceprav jih nimas vec. Ali pa se veliko pogovarjate o njih? Nekatere zacne srbeti glava ko slisjo, preberejo, ali razmisljajo o ušeh.
5. Tudi ce imas se usi pojdi v solo. Te skrbi da bi sosolci ugotovili da jih imas? te skrbi, ce se kdaj pa kdaj popraskas te ne morejo obsoditi, vsi se. Ce ti pa kaksna pade z glave, (meni se je zgodilo) jo samo odpihni stran. Te skrbi da bi jih sosolci dobili? Ce ne bos preblizu njih, lase ne bos metala okoli sebe, ali stiskala glavo ob glavo, jih ne bodo dobili.

Upam da sem pomagala. 😉

Napisi ce rabis se kak nasvet. 🙂

0
0

uhh jaz sem imela ze tolikokrat usi da me kar zmrazi ko slisim to besedo lol
no nevem tocno ampak ena resitev ki je jaz nisem poskusila je, da namesto sampona uporabis majonezo in si jo pac das na lase in speres (to ocitno deluje ker sem slisala od ene prijateljice ampak se meni zdi malo… nagravzno).
pac jaz sem naredila svoj sampon v bistvu iz veliko kisa, malo navadnega sampona zato da drzi in pa se neke tekocine podobne vodi (nevem tocno ampak najboljs bo da se pozanimas pri frizerki za ta sampon s kisom). je res da malo smrdi ampak meni je vedno pomagalo.
pa se dva nasveta:
1. poskusi da si las ne umivas z zacetkom noveda tedna, sole, ker grejo usi zelo rade na umite lase (jaz si jih najveckrat umijem v soboto ker ni naslednjega dne sole ampak tudi ni tako narobe ce si umijes kdaj med solo, samo ne bodi prevec v stiku z glavami).
2. po tem ko si umijes lase s kisom se naslednji dan zjutraj za v solo pospricaj s sprejem proti usem. se navadis na vonj, kupi se ga pa v lekarnah.

upam da sem pomagala 🙂

Prikazujem 3 rezultatov
Tvoj odgovor
Tvoje ime*