0
0

HEI NWM KAJ NAJ STORIM SM V SREDNJI ŠOLI IN PAC ME ZE DOLGO CASA SOSOLCI NE SPREJEMAJO PAC NA ZACETKU SO MI TEZILI KAKO SE OBLACM RIHTAM POI SO MI ZACELI TEZITI DA NAJ BOM BOLJ DRUŽABNA POSKUSALA SM SE VSAJ MALO SPREMENITI A VSENO ME NISO MARALI NO POTEM PA SO PUNCE ZACELELE TEZITI GLEDE TEGA CE SM KERO POGLEDALA SO MI GOVORILE KAJ GLEDAS BULIŠ OK PRIZNAM DA SE VCASIH ZAGLEDAM V KATERO PUNCO AL PA DA KERO POGLEDAM AL PA CELO DA KERO GLEDAM OK SAM PAC ZDAJ JE FORA V PETEK SMO SE NEKI KREGAL IN KER SMO SE DRLE NAS JE SLISALA PROFESORCA NO IN POI JE NADRLA SOŠOLKO NO IN TA SOSOLKA JE PLANILA V JOK IN MENE ZATOZILA DA JI GREM NA ZIVCE KER JO GLEDAM NO IN POI JE MENE NADRLA PROFESORCA IN PAC IZPADLO JE RAVNO TKO PAC USE PUNCE SO SE POI SPRAVLE NAME IN POI SO USI MENE NADERAL Z PROFESORCO VRED IN ZAJ SM JS KRIVA VSEGA KAJ NAJ STORIM AJA PROFESORCA JE JEZNA NAME KER ZAVRAČAM POMOČ ZTO ME GLEDA GRDO IN MENE JE KR GROZA JIT V ŠOLO PA SE JS SM BLA JEZNA TIST DAN ZLU IN SM SLA V SVETOVALNO IN NAKOPALA SM SI SE VEC TEŽAV KAJ NAJ STORIM???

0
0

Hojla!

Kakšna zmeda! V takšnih situacijah je treba najprej zadihati, si vzeti čas in razmisliti, kako naprej. Poskusi si v počasnem posnetku zavrteti vse dogodke, ki si jih ravnokar naštela v tem sporočilu. Poskusi uvideti, kdaj so bile napake tvoje (buljenje je lahko res zoprno!) in kdaj od drugih (vsako zmerjanje, ne glede na to, ali res buljiš v ljudi ali ne, je oblika nasilja!). Enako velja za odnos z učitelji in svetovalno službo. Poskusi ugotoviti, kdaj so bile napake tvoje (da se izogibaš pomoči res ni dobra ideja) in od njih (nadiranje ni kul v nobenem primeru!). Opremljena s tem znanjem pa skušaj najti pot za naprej. Glede sošolk se moraš odločiti, ali si želiš biti njihova prijateljica. Če ja, potem morate najti skupni jezik. Lahko nehaš buljit v njih. Morda pa obstaja ena izmed sošolk, ki je še najbolj prizanesljiva do tebe in se skušaš vključiti prek nje. Mogoče si pa simpatična fantom in se lahko družiš z njimi?

Kar se tiče učiteljev in svetovalne službe – sprejmi pomoč! Morda so odrasli kdaj štorasti in smešni, imajo tudi čudaške nasvete, ampak poskusi najti pozitivne plati njihove pomoči. Pa bo!

0
0

Pozdravljena,
Ko prebiram tvoje tezave mi priklices spomine na osnocnosolske dni.
Tudi jaz sem imela nekega sosolca, ki se sploh ni mogel vklopiti v naso druzbo…pa naj se je se tako trudil. Sedaj mu gre pa vse OK, se punco si je nasel.
Skratka…mislm da nekateei potrebujejo vec casa da se vklopijo v druzbo kot drugi. To je cisto clovesko. No je pa res, da ce te sosolke in sosolci ne sprejmejo kar nekaj casavse skupaj postane malo cudno. Svetujem ti,da se ne spreminajas. Enostavmo ostani taka kot si. Ce te tvoje sosolke ne sprejmejo imajo mogoce zelooo zanimive razloge…morda so jim vsec tvoje oci, ali pa si prevec v redu oseba in se enostavno bojijo. Morajo sprejeti da je pi tvoje iemnovano buljenje del tebe.
Ce ne najdes sosolk v svojem razredu, pa poskusi v drugem razredu v paralelki. Drugace pa so fantje veliko bolj poslusni in prijateljski…tako da mogoce z njimi navezi stik.
No pol pa se prepiri. Enostavno se ne spuscaj v njih, saj si do sedaj videla da nikoli niso obrodili koristnih sadov.
Verjamem ti, da je za pomoc zelooooo tezko prositi. Tudi jaz imam veliko tezav, vendar se vedno najprej vlezem v posteljo, si poiscem udoben polozaj in se smilim sama sebi. Druga faza moje tako imenovane meditacije je pogovor s saml s seboj. Vprasam se kaj delam narobe in kako bi to izboljsala…in sploh ali kaj delam narobe. Ce la ti to ne pomaga pojdi do svetovalne delavke.
In bodi iskrena. Le samozavest v roke in naj te sosolke ne pokoplejo!!!

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*