0
0

Okej ne bom zavlačevala ampak bom kar prešla k bistvu. Jst sm se zasvojila s telefonom. Pač js ful rada berem ampak zadnje čase Instagram in tiktok premagata Harry Potterja. Kar je grozno. In potem sem na telefonu dejansko cel dan in potem mam ponoči slabo vest in ne morem zaspat in potem tut nasledn dan vstat.
In js se vsega tega zavedam. In vem da sem odvisna ma se ne morem upret.
In mene skrbi. Kot prvo to kako bom vstajala za šolo kot drugo pa nevem al bo telefon premagou učenje kot je že Harry Potterja. Plis pomagejte ker mam krizo.

0
0

1. Harry Potter je legendaren zato ga preberi do konca! (okej vem mal sm mogoc cudna… )
2. Naredila si VELIIIKK korak; ugotovila si, da si odvisna. To pomeni, da se boš lažje odvadila, ker veš da se moraš.
3.začni manj gledati pinterest (meni je postal manj zanimiv kot insta), nato še instagram (oz. obratno če si npr. bolj zasvojena z instagramom ti bo lažje začeti odvajati se od pinteresta in potem od instagrama)
4. OMEJI SI ČAS NA TELEFONU! Najbolje, da si narediš plan kaj boš delala čez dan. Naloži npr. App za telovadbo in telovadi. Počutiš se bolj živo in avtomatsko te odvrne od telefona. Potem si kaj skuhaj ker boš morala zraven stati brez debate. Lahko si narediš masko za obraz, med šolo se učiš, naredi si kopel… Karkoli! Kmalu boš tako zamotena, da te bo instagram in pinterest dolgočasil!
5.ugasni telefon. Najlažja in najboljša rešitev.
Vso srečo?

0
0

Okej. Kot prvo si poskusi označit čas, ko ne boš na telefonu. Ko npr. hočeš brat ali pa se moraš učit, izklopi telefon in ga odnesi ven iz prostora kjer se pač učiš ali bereš. Meni je pri takšni skušnjavi vedno pomagalo to, da sem si premislila medtem ko se je telefon spet prižigal in ga hitro spet odnesla ven. Vem, da je težko, če neke stvari na telefonu ne zaključiš in potem med učenjem ves čas razmišljaš o tem. Verjemi to se meni dogaja 24/7. Torej zaključi vse stvari, ki si jih delala in se potem čisto zbrana spravi k učenje. Verjemi, da pomaga. Upam, da ti bo moj komentar v pomoč.

Love, Chelsie.

Prikazujem 2 rezultata
Tvoj odgovor
Tvoje ime*