0
0

Prvo poglavje:
Dan je kot otrok želiel v svet. Bolj kot karkoli drugega si je želel svobode, ki bi prišla z izgobo mame. Sicer je vedel da ga mama Margaret varuje a njegova radovednost ga je vedno vodila na streho. Tam je Dan videl poslovneže, ki so se odpravljali na delo in se pozno popoldan vračali k svojim družinam. Videl je otroke, ki so se družili na igrišču. Kdaj pa kdaj je bil priča uličnemu pretepu in si želel, da bi bil tam, da bi stopil v sredino in jih spametoval. Celo življenje je hrepenel pa prijateljih in je bil vedno priča le razdorom. Ločitvam, kraji, sporom. To je videl iz strehe, drugo pa prebral z knjig.
Imel je vsaj to srečo, da je imel vestno mamo. Margaret je je imela svoje napake, kot jih imajo vsi ljudje. In vendaj je imela dobro lastnost, ki je odtehtala osebne pomanjklivosti. Bila je mama. To je pomenilo, da je bila polna ljubezni in sočutja, da se je vedno, vedno žrtvovala za sina in njene odločitve so bile vedno premišljene, vse je naredila, da bi se njenemu sinu godilo kar najbolje. In vendar se je ves čas spraševala, če je dovolj dobra.
——
Zgodaj zjutraj se je Dan odpravil na steho in solze so tekle po njegovih licih. Dlani je stiskal v pesti tako da je z nohti predrl kožo. Pa vendar ga to ni bolelo. Po ulici se je razlegal glas z zvočnika in napovedovalka je brala dnevna obvestila. Njen glas se je nenavadno tresel. “Republiški redarji so sinoči končno aretirali zamaskirano teroristko, ki je zadnjih nekaj let grozila vladni organizaciji. Raziskovalci so nemudoma raziskali njeno ozadje in razkrili njeno identiteto. Sorodnike zloglasne Margarete Bloom so obvestili o rezultatih zaslišanja in mnogi izmed njih so bili močno presenečeni. Namreč, Margarete je pred skoraj dvema desetletjema izginila in redarska raziskava je predvidela, da se je takrat šestnajstletna pripravnica za pomočnico principa, utopila po tem, ko je po zabavi padla z mosta nad dotokom. Zdaj je znano, da je Margarete uprizorila smrt, saj je bila noseča. Po zaslišanju je znano, da je v izolaciji pred družbo vzgajala sina Dana Blooma. Njegovo psihično stanje ni znano, redarska služba pa z vsemi sredstvi preiskuje območje mesta, saj v tem trenutku Dan predstavlja grožnjo vladi. Princip naproša ljudi, da so pozorni in pazlivi.” Prenos se je končal z statiko v zvočnikih in temu je sledila tišina. Dan je ostal sam.

0
0

next

Prikazujem 1 rezultat
Tvoj odgovor
Tvoje ime*
Pokaži nam, da nisi robot - pretipkaj znake s sličice