Naslednji Pil izide 5. februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Liza Koshy

Spletne zvezde

Fotografija: YouTube
Besedilo: Nika Osredkar

Liza Koshy, ki je zdaj že prava zvezdnica, je dekle z izjemnim smislom za humor. Z ustvarjanjem vsebin je začela leta 2013 na aplikaciji Vine, v nekaj letih pa je postala še youtuberka, voditeljica, režiserka in igralka. Gledalce prepriča s svojo neverjetno energijo, ki te priklene na ekran in ne spusti z vajeti. Ogromnega števila sledilcev pa nima le na YouTubu, temveč je izredno priljubljena tudi na Instagramu, Twitterju in TikToku, s čimer šteje njeno skupno število sledilcev krepko preko 50 milijonov!

Rojstni dan: 31. marec 1996
Kraj rojstva: Houston, Teksas, ZDA
Starost: 24 let
Zvezdno znamenje: oven
Sledilcev na YouTubu: 17,8 milijona
Pridružila YouTubu: septembra 2013

Liza pravi, da je njena pot podobna Beyoncéjini – obe sta se rodili v Teksasu in se preselili v Hollywood. Lizina pot se je začela zelo skromno – objavljala je videe na Vinu in nato na YouTubu ter s svojo zabavnostjo pritegnila veliko sledilcev. Izjemno priljubljeni so bili njeni obiski trgovine Dollar Store, kjer vse stvari stanejo en dolar, na svojem kanalu pa je ustvarila več likov (igrala jih je sama) – Helgo, Jeta, Carlosa in Little Lizo.

V vlogi Helge in Jeta je po vzoru priljubljene revije Vogue posnela 73 vprašanj z omenjenima likoma. Vogue je prepoznal njen talent in kmalu so za svoj uradni kanal prišli z Lizo posnet 73 vprašanj. Med njihovim snemanjem je spekla piškote ter z njimi črkovala »Met Gala?«, s čimer jim je dala vedeti, da bi si želela obiskati ta glamurozni dogodek. Vogue ji je uresničil željo in ji ponudil priložnost, da na rdeči preprogi intervjuva najljubše zvezdnike – Harryja Stylesa, Hailey Bieber, Kim Kardashian West, Cardi B, Rihanno in druge. Prav zanimivo je gledati njene videe s prireditve, saj je Liza ob spoznavanju svojih vzornikov prav simpatično vznemirjena. Kdo pa ne bi bil!

Prejela je že štiri nagrade teen choice, revija TIME pa jo je uvrstila med 25 najbolj vplivnih ljudi z interneta. Intervjuvala je tudi bivšega predsednika ZDA, Baracka Obamo. Je tudi ustvarjalka in igralka v lastni YouTubovi humoristični seriji Liza on Demand. Serija je zahtevala ogromno dela, zato Liza v tem času ni več ustvarjala videov kot nekoč, zdaj pa na njenem kanalu vsake toliko časa spet najdemo kakšen nov video.

Kljub slavi želi Liza predvsem to, da bi se ljudje ob gledanju njenih vsebin počutili dobro, ena njenih najpomembnejših vrednot pa je duševno zdravje.

Kako bi opisala svojo službo?
Ustvarjam vsebine, ob katerih se ljudje počutijo dobro.

Kako se je na tvoj uspeh privadila družina?
Moj uspeh je bil nepričakovan. Na začetku si nihče ni predstavljal, da bo tako. Ko sem bila v srednji šoli, sta moja sestra in oče videla, da imam neobičajno veliko sledilcev na Instagramu in sta mi prepovedala objavljati, da bi me obvarovala pred pastmi družbenih omrežij. Na informativnem dnevu za fakulteto je do mene pristopilo dekle in se želelo  fotografirati z mano. Takrat je moja družina obstala in ugotovila, da ima to, kar počnem, velik potencial in vpliv.

Na začetku si vse počela sama – ustvarjala ideje, snemala, montirala, objavljala. Kdaj si ugotovila, da rabiš pomoč?
Šele po štirih letih ustvarjanja sem si priskrbela menedžerko. Do takrat sem vse delala sama. Zdaj je nekoliko drugače – tudi serije Liza On Demand ne ustvarjam sama in to mi je všeč. Ko ves čas delaš od doma in sam skrbiš za vse, lahko to postane zelo utrujajoče. Zato je bilo ustvarjanje serije dobrodošla sprememba.

Vseeno si si po prvi sezoni vzela leto dni za počitek. Zakaj si se odločila za to?
V nekem trenutku je bilo vsega preveč in potrebovala sem čas za počitek. Seriji sem se popolnoma posvetila in neprestano delo me je zelo utrudilo. Vzela sem si čas zase, obiskovala terapijo, meditirala in se na novo spoznavala. To mi je zelo pomagalo, da sem se ponovno zaljubila vase.

So te negativni komentarji kdaj prizadeli?
Rada prejmem konstruktivne kritike, negativni komentarji, ki nimajo drugega namena, kot da kritizirajo, pa me niso pustili ravnodušne. Tudi o tem sem razmišljala na terapiji in sem v zadnjih dveh letih zelo napredovala. Na trenutke se mi je bilo zaradi negativnih komentarjev težko pogledati v ogledalo, zdaj pa je lažje, saj se zavedam, da imam stvari v svojih rokah, in mi je najbolj pomembno, da delam to, kar mi je všeč.

Preizkusila si se tudi v vlogi igralke in režiserke. Kako ti je bilo všeč?
Uživam v vsem, kar počnem. Vesela sem, da lahko delam toliko različnih stvari. Najpomembnejše pa je, da ostanem zvesta sebi.

Zakaj meniš, da si oboževalcem tako všeč?
Ojoj, težko vprašanje! Ne poznam odgovora. Hvaležna sem, da sem jim všeč, in samo upam lahko, da je to zato, ker delam dobro in sem zanimiva oseba. Upam, da me vidijo kot prijazno in pozitivno. Želela bi si, da je tako.

Objavljeno v poletni počitniški številki Pila 2020.

Vprašanje

Kaj bi raje dobili priloženo Pilu: kartice zvezdnikov ali nalepke?
Raje imam 3 kartice zvezdnikov, kot do sedaj.
(148)
Boljše bi bilo, da bi dobili več manjših nalepk zvezdnikov, živali in luštnih ilustracij.
(460)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

VODA IMA VELIKO MOČ Učitelj: “Voda ima veliko moč. Kdo lahko navede primere?” Janez: “Če moja mama joka, lahko dobi od očeta kar hoče.”
1direction, 13