snofi
Naslednji Pil izide 7. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten

Značka
Aktualno
Naslovnica

Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef Slovenije, v katerem se osem kuharskih parov slovenskih osnovnih šol dokaže, kako spretno se znajo vrteti pred štedilniki, plesati med lonci in navduševati komisijo treh velikih kuharskih chefov: Mojce Trnovec, Jorga Zupana in Gregorja Jagra.

Poleg že poznanih sodnikov in nepogrešljivega vodiitelja Saša Stareta letošnja sezona ponuja nekaj novosti. “Stremeli smo k temu, da bi bila oddaja še bolj zabavna, še bolj dinamična kot prejšnje sezone. Sašo in žiranti se družijo že šest sezon, kar se pozna tudi na njihovem odnosu, saj so postali pravi prijatelji, še vedno pa si žiranti radi privoščijo Saša in se pohecajo na račun njegovega kuharskega znanja,” pravi produkcijska ekipa.

Nekoliko spremenjen je tudi način okušanja, žiranti namreč jedi mladih kuharic in kuharjev pokušajo kar za štedilniki, kaj so skuhali, pa okušajo in ocenjujejo tudi otroci. Potek tekmovanja sicer ostaja enak, v vsaki oddaji dobimo zmagovalca, v mini finalu se pomerijo najboljši trije pari, na koncu pa bo en par ponosno dvignil pokal Malega šefa za leto 2024 in si za svojo šolo prikuhal Mercatorjevo denarno nagrado v višini 10 tisoč evrov.

 

In za koga bomo letos stiskali pesti?

EMA POVŠE IN ULA JELEN, OŠ POLZELA

Ema in Ula sta zgovorni in prijetni, pravita, da preveč govorita. Stari sta 11 let in sta najboljši pirjateljici, skupaj hodita na jazz balet, skupaj kuhata. Njuni cilji so visoki: želita si namreč restavracijo v Parizu. A vsak je nekje začel, Ula in Ema sta si izbrali oddajo Mali šef Slovenije.

NIKA GRBEC IN CATALEYA ŠPANIČ KOŠIR, OŠ IVANA BABIČA JAGRA

Sončno igriv primorski duet sestavljata prikupni Nika in Cataleya. Cataleya rada pleše, bila je celo državna prvakinja v hip hopu in posluša skupino Joker Out. Nika je njena najboljša prijateljica in kot pravi: kuharska partnerka.

LAVINA VASILIJEVIĆ IN EMA ŠKERJANEC, OŠ TRNOVO

Glasni in energični najboljši prijateljici Lavina in Ema si ne delita le strasti do kuhanja. Lavina trenira tudi balet, tenis in kotalkanje, Ema pa igra golf. V kuhinji je večja šefica Ema, Lavina pa je bolj eterična. Skupaj sta par, ki lahko poseže po zvezdah.

MARK BOŽIČEK IN MARK VIDRIH KOLAR, OŠ PRULE

Mark in Mark sta kot jin in jang. Eden je bolj poslušen, drugi bolj nagajiv. Eden igra v dramskem krožku, drugi igra šah, plava in kolesari. Njun skupni imenovalec je kuhanje; eden ima talent za kuho dobesedno v krvi, drugi je odločen, da bo nekoč imel svojo restavracijo.

VITAN LEMUT IN OLIVER SARDOC, OŠ DRAGO BAJC VIPAVA

Vitan in Oliver sta najboljša prijatelja že pet let, kuhanje jima pomeni enako kot njun odnos, poleg tega pa sta lepo vzgojena in prijazna fanta. Ne samo, da dobro kuhata, za seboj vedno lepo pospravita. Sta tekmovalna, kar dokazujeta tudi na nogometnem igrišču; oba namreč trenirata tudi nogomet.

MATIC KNEZ IN LEON TAJ LUŠTEK, OŠ JURIJA DALMATINA KRŠKO

Zanju kuharija ni hec. Oba sanjata o profesionalni kuharski uniformi. Že zdaj doma pripravljata kosila za vso družino, Leon Taj peče celo torte za sorodnike in prijatelje. Nič čudnega, da sta njegova idola Bine Volčič in Jorg. Matic ima, v primeru, da ne bo kuhar, pripravljen plan B: navdušuje ga tudi gorsko kolesarstvo.

JULIJA RECKO IN JAKOB KODRIČ, OŠ HRUŠEVEC ŠENTJUR

Zgovorno dekle in resen kuharski up. To sta Julija in Jakob, prikupna šolarja, ki obožujeta kuhanje. Čeprav je za Julijo to bolj hobi, blesti v pripravi sladic. Jakob pa je resno in trdno odločen, da bo nekoč posegel po zvezdah – Michellinovih.

LANA OSTERMAN LIMOVŠEK IN RONJA DRUŠKOVIČ, OŠ DOMŽALE

Lana je svojo kuharsko srečo v oddaji poskusila že lansko leto, a pravi, da ni imela prave partnerke, zato je letos povabila Ronjo. Ronja je predsednica razreda, zaščitnica živali in borka za pravice vseh ljudi. Njena vzornica je Ana Roš. Lana pa je velika oboževalka kuhanja, oddaje Mali šef in skupine Joker Out.

Kako podpreti šole?

Ob nakupu izdelkov z oznako Mali šef v Mercatorju na računu prejmete unikatno kodo za glasovanje. Z njo lahko na malisef.mercator.si do 13. 5. 2024 glasujete za šolo, ki bi ji radi pomagali do donacije. Vsak kupljen izdelek iz nabora Mali šef vam prinese en glas za posamezni par. O prvih treh mestih malih kuharskih mojstrov bo odločala žirija, uvrstitev preostalih petih tekmovalnih parov pa je odvisna od vaših glasov. Zato spremljajte oddajo Mali šef Slovenije, vsako nedeljo ob 18:05 na POP TV, in glasujte za svoja favorita!

 

AKTUALNO

V Ljubljano prihaja Znanstival

Znanstival bo Ljubljano obarval v čarobne znanstvene barve od 31. maja do ... več

Mali šef Slovenije: še bolj zabaven in še bolj trajnosten

Na POP TV je prišla že šesta izvedba priljubljenega kuharskega tekmovanja Mali šef ... več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

ZADNJA ŠTEVILKA

Maj 2024

gumb

Revija
Izid: 3. 5. 2024

POSVOJI ŠNOFIJA!

PILOVA LESTVICA

Domača
1. Luka Basi - Skrito v raju
2. Joker Out - Carpe Diem
3. Joker Out - Barve oceana
4. Maraaya - Nebesa
5. Fehtarji - Štorklje

Tuja
1. Miley Cyrus - Flowers
2. Käärijä - Cha Cha Cha
3. Tate McRae - Greedy
4. Olivia Rodrigo - Vampire
5. Benson Boone - Beautiful Things

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Eva Boto: Kjer najbolj gori
2. Fehtarji: Štorklje
3. Joker Out: Barve oceana
4. Joker Out: Carpe Diem
5. Joker Out: Sunny Side of London
6. Luka Basi: Skrito v raju
7. Maraaya: Nebesa
8. Nina Pušlar: Malo, malo
9. Raiven: Veronika
10. Siddharta: Prepovedana

Tuja

1. Ariana Grande: yes, and?
2. Benson Boone: Beautiful Things
3. Dua Lipa: Training Season
4. Käärijä: Cha Cha Cha
5. Miley Cyrus: Flowers
6. Noah Kahan: Stick Season
7. Olivia Rodrigo: Vampire
8. Sia: Gimme Love
9. Tate McRae: Greedy
10. Taylor Swift: Is It Over Now? (Taylor's Version) (From The Vault)

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

KNJIŽNA LESTVICA

Knjižna
1. J.K. Rowling - Harry Potter 7: Svetinje smrti
2. Desa Muck - Blazno resno o šoli
3. Karen M. McManus - Eden od nas laže
4. Mateja Gomboc - Sposojena babica Štefi
5. Enid Blyton - Pet prijateljev: Znova na Kirrinovem otoku

NAKLJUČNI VIC

Tokio

Janezek si želi z vlakom v Tokio. Živi v Spodnjem Dupleku, zato gre tam na postajo in na blagajni vpraša: „Ali imate karto za vlak za v Tokio?” Odgovorijo mu, da je nimajo in da naj gre vprašat v Ljubljano. Janezek gre na postajo v Ljubljano, vpraša če imajo karto za vlak v Tokio in ga zavrnejo, ter mu rečejo naj gre v Maribor. Janezku v Mariboru rečejo, da je nimajo in da naj gre na Dunaj. Na Dunaju Janezek končno dobi karto in se odpelje v Tokio. Tam je en teden nato pa želi iti domov. Gre na postajo in reče: „Rad bi karto za vlak za v Duplek.” Na blagajni pa mu Japonec odgovori: „Spodnji ali Zgornji?”

Obstajata dva kraja: Zgornji in Spodnji Duplek. In fora je da Japonci že vse vejo…

Kokica🍿, 13 let