snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Ljubezenska zgodba - Mrtva ljubezenska pisma 2. del

Mrtva ljubezenska pisma 2. del

11
PET LET POZNEJE
Asha Nevryl se je sedela v učilnici in se dolgočasila. Sovražila je šolo, ampak ne zato, ker bi ji bilo dolgočas ali ker je sovražila teste, kot njeni sošolci. Ne, ona jo je sovražila zato, ker je vedela, da spada sem. V ta svet. Ni se ji zdelo vredno učiti o kotih, slovnici ali koliko prebivalcev ima Evropa. Ni je brigalo.
Pred petimi leti, ko se je zbudila na bojišču, ni vedela, kje je in kako je tja prišla. Ni ji bilo ravno v pomoč, ko ji je moški, za katerega je kasneje izvedela, da mu je ime Zack, vrgel nož v prsi, da je za nekaj centimetrov zgrešil srce. Zbudila se je v sirotišnici za smrtnike. Vsak dan je sanjala o odhodu in se hkrati jezila, ker ni vedela, kam zares spada. V svet smrtnikov zagotovo ne. Kam torej?

Njene misli je prekinil učiteljičin glas: "Razred, imamo novega učenca." Dvignila je pogled izza zavese svetlo rjavih las in zagledala fanta približno njenih let. Bil je izjemno postaven in Asha je za sabo zaslišala vzdihovanje deklet. Zagovoto je bila med njimi Deny, najpopularnejša punca v razredu, znana po tem, da se zaljubi v vsakega novega učenca. Nekje je zaslišala 'kako je lep' in še nekaj, česar ni dobro slišala. To je bila zagovoto Feyra, pametnjakovička, ki nos ves čas tišči v knjige. Če je kdaj odmaknila pogled od njih, so bili vsi sveto prepričani, da bo napočil konec sveta. Ampak Feyra ima tudi fanta in ta jo je jezno pogledal, ko je izrekla te besede. Asha je vedela, da se bosta, kot po navadi, skregala, potem pa se čez pet minut spet zalizovala kot ponoreli pijavki. Še nekaj deklet je zaljubljeno gledalo fanta, ampak nekatere so odmaknile pogled, ko jim je Deny nemo sporočila: 'če se mu približaš, te ubijem z nožem za maslo'. Ampak fant ni gledal nobene izmed njih.
Gledal je Asho.
Opazoval jo je s široko odprtimi očmi, kot bi se je od nekje spomnil. Ona se ga zagovoto ni, zato ni razumela, zakaj tako strmi. Poleg tega ni vedela, kaj je tako posebnega na njem. Bil je samo eden od lepih fantov. Ni vedela, zakaj se vsem tako meša. Imel je navadne blond lase in...
Asha je široko odprla oči.
Njegove oči so bile kot ocean. Turkizne in temno modre. Oči, ki jih je že videla. Ta fant je bil na bojišču, takrat, ko je skoraj umrla.
"No, vidim, da poznaš Asho," je rekla učiteljica in pogledala k fantu. Ta je medlo prikimal, kot da bi bil z mislimi čisto drugje. Saj je bila tudi sama.
"Asha," je ponovil in videla je Deny, kako jo je poskušala ubiti s pogledom. "Tako ti je ime?"
Prisilila se je, da je prikimala, čeprav je grozilo, da bi ga zasula z vprašanji. Se tudi on ne spomni ničesar? Zakaj je tukaj? Zakaj je ona tukaj? Zakaj je bila potrebna tista vojna? Se mu je zgodilo enako kot njej?
"Oh, saj res! Razred, to je Will..." Učiteljica je pogledala fanta, kot da bi pozabila njegov priimek. A ta je zmajal z glavo in rekel: "Samo Will." Učiteljica je prikimala in preden bi lahko rekla še kaj, se je Will počil na stol zraven Ashe. Ta je zardela kot kuhan rak in se kradoma ozrla k Deny. Ta je izgledala, kot da bi jo najraje ubila in svinčniku, ki ga je stiskala v roki, je grozilo, da se bo zlomil. Asha se je rahlo nasmehnila. Končno ni imela Deny vsega. Zdelo se je, da je to všeč tudi drugim dekletom v razredu, saj so Ashi nekatere nemo sporočale nekaj, kar je razumela kot 'čestitam'.

Ura se je nadaljevala, ampak ne ona ne Will nista poslušala, on je nekaj čečkal po zvezku, ker pa Asha ni ničesar razbrala, je kmelu odvrnila pogled. Po petih minutah jo je dregnil s komolcem in pomignil na svoj zvezek. Asha je pogledala, čeprav je dvomila, da bo lahko kaj razbrala, ampak tam je bilo z lično pisavo napisano:
Tudi ti se ne spomniš ničesar, kar je bilo, preden sva se znašla na bojišču?
Rahlo je odkimala in napisala:
Ne. Ampak zakaj si ti tukaj?
Ni mislila kot kakšna žalitev ali kaj takega in videla je, da je Will razumel, kaj je imela v glavi. Za naslednje sporočilo je potreboval več časa, čeprav je pisal zelo hitro
Ko te je Zack zabodel, sem jaz zabodel njega. Tvoje telo sem poslušal zvleči z bojišča, ampak nekaj je preprečevalo, da bi ga zapustil. Tam sva bila toliko časa, da sem mislil, da si že umrla. Samo midva sva preživela, poleg tiste ženske, ki jo je nato Zack zabodel. Potem pa sem zagledal svetlobo, da sem moral zapreti oči in znašel sem se v sirotišnici.
Ko je ugotovil, da je prišla do konca, je dopisal: Za smrtnike.

Preden bi lahko še kaj napisala, je zazvonilo in Will se je pognal iz razred, še preden je Asha dala zvezke v torbo.
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Ljubezenska zgodba

Revija PIL

Rezultati

Ogledov: 578 Odgovorov: 14
 
23
Revija PIL

Konec sprejemanja novih del

Ogledov: 269 Odgovorov: 1
 
19
Car

Tasa dobi najlepsega decka

Ogledov: 273 Odgovorov: 3
 
10
car

TASA IMA VELIKO DECKOV

Ogledov: 293 Odgovorov: 4
 
9
car

JAN in punce

Ogledov: 282 Odgovorov: 6
 
19
WhoLovesBooksAndMusic

Kače in lestve 8. del

Ogledov: 292 Odgovorov: 2
 
11
WhoLovesBooksAndMusic

Kače in lestve 7. del

Ogledov: 292 Odgovorov: 3
 
12
Book📖

VSE ZA LJUBEZEN❤ 2. del

Ogledov: 170 Odgovorov: 0
 
3
ubupanka potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

problem v ljubezniji

pozdravčke

torej moj problem ni tako zelo resen vendar rabim pomoč
skratka moj brat hodi k gasilcem prostovolno društvo in v njegovi ekipi je en fant ki mi je zelo všeč pred tremi leti sem se delala norca z njega vendar je zdaj fuuulll lep in nevem kako se zbližat z njim


hvala vnaprej če si kaj svetoval
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori festival

Šolsko dekle je odgovoril/a na
ful lepo
 

o ja je odgovoril/a na
Goljufija. Mary, je to res? Naj ti povem, ...
 

BOXarka je odgovoril/a na
mislim da si jo prepisala iz interneta ali ...
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Amazing!:heartpulse:
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Fuul lepa slika. Le kja sta? ;) :heartpulse: ...
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Talentirana!!:sparkling_heart::heartpulse:
 

HermioneGranger je odgovoril/a na
Lepo!!:heartpulse::sparkling_heart:
 

vedno nasmejana je odgovoril/a na
Lepo od tebe, da rada pomagaš. :slight_smile::thumbsup:
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
wow. Brez besed
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
že tretjič sem prebrala do konca. Joj, kako ...
 

MančiAnimalLover;) je odgovoril/a na
Manon, oprosti ker nisem nobenega dela pokomentirala. ...
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Zanimiva! Odlično je!:heart_eyes::smile:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Zelooo dobro ti gre! Amazing!:heart_eyes::kissing_heart:
 

dragon girl je odgovoril/a na
Waw. Ful zanimivo!:kissing_heart::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes: