snofi
Naslednji Pil izide 3. junija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: BLOG Book star 1. del

BLOG Book star 1. del

7
dolgčaš, dolgčas, dolgčas............ Vam izdam kako ga jaz preženem?:wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:. A najprej NEKAJ STVARI O MENI:
1. rada pomagam ljudem
2. mahnjena sem na knjige
3. na življenje (poskušam:sweat_smile:) gledati pozitivno
4. rada imam šale
5. pravtako tudi ankete
6. rada uporabljam emoje, da besedilo ni dolgočasno:upside_down::upside_down::upside_down::upside_down:
7. pol stvari, ki jih hočem napisati bom pozabila:joy::joy::joy:
8. večinoma nisem dejavna na Pilu med 21.00 ter 6.00 zjutraj.

Prvič delam blog, zato so dobrodošli pozitivni :white_check_mark: ter negativni:negative_squared_cross_mark:komentarji. ZAKAJ? KER SE UČIMO IZ NAPAK. Drugače, pa se že zdaj oproščam za slovnične napake, ker spet hitim s pisanjem. Mogoče bom kdaj ustvarila še blog za svetovanje, a kdo ve. No, pa poglejmo kaj lahko počnemo med karanteno:

1. Za vse ljubitelje šal, smešnic, tiste, ki ne videti barvne pikice v življenju ter za čisto vse priporočam smešen videoposnetek ter par spletnih strani s šalami, ki si jih lahko v težkih trenutkih ogledate: *Če link ne bo delal se oproščam:expressionless::expressionless::expressionless::neutral_face::neutral_face::neutral_face::neutral_face:. Drgače pa ga kopirajte in prilepite v računalnik. super mi ne dela.:angry::angry::angry::rage::rage::rage::rage::rage::rage: torej, bom kar razložila.
pojdite na youtube:arrow_forward::pause_button::play_pause::track_next::track_previous::fast_forward::rewind::stop_button:.
napišite best funny animals videos. Prilagane imate različne posnetke. ogledati si lahko katerega koli, jaz pa priporočam ga poištete Try Not To Laugh Watching Funny Animals Compilation | Funniest Animals Vines 2019.:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:. Govori o živalcah. Včasih katera kaj pade (tisti del mi osebno ni všeč:joy::joy::joy::joy:, vmes pa tudi nastradajo ljudje. s tem mislim, kako so se recimo živali maščevale ljudem, ali pa kako se živali obnašajo:dog::cat::mouse::hamster::rabbit::bear::panda_face::koala::tiger::lion_face::cow::pig::frog::octopus::monkey_face::chicken::penguin::bird::hatched_chick::wolf::whale::tropical_fish::boar::ram::dog2::poodle::cat2::rabbit2::pig2::racehorse::tiger2::leopard::crocodile::water_buffalo::ox::cow2::dromedary_camel::mouse2::rat::rabbit2::chipmunk::turkey:
Prilagam še link za spletni strani (upam, da bo ta te delali): (imate na ob strani različne kategorije, poglejte si:joy::joy::joy:)
https://www.naj-vici.com/
https://www.etno-muzej.si/sl/koronski-humor (korona šale:mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::ghost::ghost::ghost:, redno preglejujte kajti vedno nastajajo nove)
https://andrej.mernik.eu/zabava/sale/

2. če radi berete pa vam predlagam: :closed_book::green_book::blue_book::orange_book::books::books::books: (drugače pa misel, če mislite, da vam knjiga ne bo všeč NIKOLI NE VEŠ, ČE NE POSKUSIŠ:wink::wink:)
- zbirka AGATHE CRISTIE, kriminalka
- knjige ANNE WOLTZ
- AVTOBUS OB TREH
- ZELENO KOLO (tudi film)
- HARRY POTTER (zagotovo nekateri že brali), fantazijska
- KIT NA PLAŽI
- KOT V FILMU
To je za prvič vse. Če ste pa katero od knjig že brali, lahko podate mnenje. Prav tako, za vse ostalo. :white_check_mark::white_check_mark::white_check_mark::white_check_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark::negative_squared_cross_mark:

3. Filmi: :movie_camera::projector::film_frames::tv::tv::tv:
- NANCY DREW (če se sploh tako napiše), detektivska, družinska
- MAMMA MIA 1, 2. del - muzikal
- HARRY POTTER- fantazijska
- NENAVADEN TEDEN S TESS (pred kratkim na tvslo1, na 24.decembra 2020)
- ZELENO KOLO
- RAZISKOVALNA DORA (zanimiva, ni otročja, detektivska, no vsaj približek)
uf... kar veliko filmov je, čeprav sem jih pol pozabila:joy::joy::joy::grimacing::grimacing:. Lahko še vi podate kakšne film, idejo ipd.

4. ustvarjanje:
poglejte si različne posnetke, brskajte po Pinkterestu, uporabite bujno domišiljijo. Tu nimam kaj predlagati sami smo si različni na okus. Izdelaj si origami žabico, tajko, da ponavljaš snov, riši, piši pesmi ter zgodbe. lahko jih objaviš v pisalnici. :pencil2::pencil2::pencil2::pencil::pencil::pencil::pencil2::pencil::pencil2::pencil::pencil2::pencil::book::book::book:. izmisli si svoj dnevni časopis za bližnje:newspaper::newspaper::newspaper::newspaper:, UŽIVAJ ŽIVLJENJE, naredi zapiske, kaj boš počel/a PO CORONA VIRUSI, izmisli si razne šale, bere Pil, ustvari križanko, bodi veliko na svežem zraku, pomagaj komu v svetovlnici, če imaš težave POIŠČI POMOČ, BODI TO KAR SI! (ne dobesedno msilim, če si lopov pol rajši ne:yum::joy::joy::bust_in_silhouette::bust_in_silhouette::bust_in_silhouette:)

5. hrana:
njam.........:green_apple::apple::pear::tangerine::lemon::banana::watermelon::grapes::strawberry::sweet_potato::corn::hot_pepper::eggplant::tomato::pineapple::peach::cherries::melon::honey_pot::bread::cheese::poultry_leg::meat_on_bone::fried_shrimp::egg::hamburger::fries::sushi::fish_cake::stew::ramen::burrito::taco::spaghetti::pizza::hotdog::cookie::cake::candy::lollipop::chocolate_bar::popcorn::doughnut::ice_cream::shaved_ice::dango::oden::rice_cracker::rice::rice_ball::curry::bento: (nekaj pa sploh ne vem kaj predstavlja, ali pa ne jem).torej.... izmislite si svoj recept ali pa delajte po receptu, kakor koli:(zagotovo vi pozante boljše:yum::yum::yum:
recept za AMREŠIKE PALAČINKE (prilagam malce več)
https://www.kulinarika.net/recepti/sladice/ameriske-palacinke/14137/
https://okusno.je/recept/puhaste-ameriske-palacinke
https://www.sitfit.si/recepti/ameriske-palacinke-z-javorjevim-sirupom/
https://leaneen.com/2016/06/12/puhaste-ameriske-palacinke/
https://jernejkitchen.com/sl/recepti/sadje/ameriske-palacinke-z-borovnicami

Za prvič prilagam samo za puhaste palačinke. to je bilo prvo, kaj sem se spomnila:no_mouth::upside_down::upside_down::upside_down::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:
drugače pa poguglajte vse mogoče kaj vam pade na pamet, na boste le kakšen recept našli zase.

LEPO BODITE, LEP ZAČETEK JUTRIŠNJEGA DNE, VSE DOBRO, BODITE TO KAR STE (še vedno to ne velja za lopove, ampak dvomim, da se je kak lopov. Saj ne, hecam se. s tem mislim, da na Pilovi strani ni 100% nobenega lopova, ampak s tem sem se malce pošalila. ne s spletno stranjo ampak kot z lopovi na splošno.oprostite!)
TER UŽIVAJTE ŽIVLJENJE NA POLNO!
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow! Tvoj blog je tako pisan v primerjavi z mojim! Res ga je užitek brati! Nadaljuj!
1
 
hvala!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ful dober blog:grinning::heart:
1
 
Bibi
hvala!!!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Super blog! Definitivno spremljam! :)
Aja in res ti hvala za ideje zdaj mi pa ne bo dolgčas <3
Rogerina
1
 
hvala! Ni problema (glede idej)! Neprestano dobivam nove ideje. Zdajle bo verjetno do novega bloga preteklo nekaj dni, da se mi ideje naberejo. Jih je pa že kar veliko. LEPO BODI TER USPEŠEN DAN TI ŽELIM!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
To je tako zabavno!!!!!! Brati blog poln novih stvari in poln emojijov!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:Spremljam in sem nate definitivno naročena!:heart::kissing_heart:

LP.Horse_girl
1
 
hvala ti!!!!!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
zelo fajn blog
Tvoje ideje so mi všeč:wink::smiley::yellow_heart::yellow_heart:
0
 
Klara
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ooo, kako super blogec:smiley_cat:. Definitivno spremljam. Zeloo si zabavna in komaj čakam :two:. del :heart:.
Lp :peace::yin_yang:
0
 
hvala ti! sicer je bil 2. del objavljen že v petek. oz. komaj zdaj sem pogledala vse odgovor, tak, da se opravičujem
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
naslednji del pa lahko pričakujete čez par dni, saj si moram napeti možgančke, o čem bo govorim naslednji blog. Vse ideje dobrodošle.
LEPO BODITE TER USPEŠEN DAN VAM ŽELIM!:wink::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pilov blog


Objava:

Malo o šoli ;)

Ogledov: 38 Odgovorov: 1
 
4
Writingfan
Objava:

Zgodovina mačk

Ogledov: 30 Odgovorov: 3
 
2
cyanhappiness♏
Objava:

Ramborjankin življenjepis (Prvi del)

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Imenvanje vseh držav

Ogledov: 25 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Sem pripravljena? 3. del

Ogledov: 100 Odgovorov: 11
 
11
Objava:

Kaj dogaja?(moja verzija hehe

Ogledov: 49 Odgovorov: 0
 
6
Objava:

VSA MESTA SVETA 1. del

Ogledov: 40 Odgovorov: 1
 
2
Avtistično budalo potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problemi

Pozdravljeni.
Imam par problemov in res nujno rabim pomoč.

1. *b*Nihče me ne mara*b*
Ko ste že prebrali, me res nihče ne mara. Sploh se ne počutim ljubljeno, bolj kot da sem vsem nadležna.
Naprimer: s puncami hodimo po hodniku, in se nekaj pogovarjajo, jaz vprašam:"Kaj?" in one rečejo :"Nič" in potem se smejejo, in imajo svoje fore mene pa kar izločijo, jaz pa sem tam kot teslo.


Primer #2: jaz sem veliko časa manjkala v šoli, in nisem nečesa znala in se je učiteljica lepo zdrla name, ko sem ji pokazala izvide iz bolnice in šla proč medtem ko sem ji poskušala razložit kaj se je sploh zgodilo.

Primer #3: Enkrat sem pozabila dati staršem položnico za kosilo v šoli in je prišel opomin, in zdaj se mama zdira name in me krivi za vse kot, da bi ubila nekoga in dobila dosmrtno kazen v zaporu.

2.*b*Nisem popolna *b*
Ja, tudi jaz nisem popolna. Ne uspe mi vedno izpolniti svojih ciljev, ne morem vsega, ne uspe mi vse kar si zadam... In drugi me obsojajo kot, da sem zločinka ker nisem popolna. Kot da že ni dovolj da sem jezna sama nase, ker mi ni uspelo, še vsi drugi se zderejo name, se mi posmehujejo in konstantno ponavljajo da so razočarani nad mano.
PA SAJ NISEM ROBOT!
Ne morem vsega, utrujena sem in najraje bi v tem trenutku zaspala in se nikoli več zbudila.

3. *b* čustva*b*
Vedno se pretvarjam, da je vse okej, da sem vredu in da sem zelo vesela in ponosna nase in da mi v življenju prav nič ne manjka... Pa je to še daleč od resnice.
Želim si biti nekdo drug, nekdo ki je srečen in ga imajo ljudje radi.
In tako se vsa negativna čustva nabirajo v meni, in v sebi se lomim na zunaj se pa smejem. Ko me v šoli zafrkavajo se smejem. Vedno se samo smejem.
Dokler se nabere vsega preveč in jokam brez prestanka. In ko se to zgodi, me nihče ne posluša. Od drugih slišim samo :"Sama si si kriva" "jok ti ne bo pomagal" "Ha ha gospodična popolna, pa le ni tako popolna"
In jaz moram biti tiho in nič ne reči biti samo tiho, ker vse kar naredim je narobe. Tudi če samo diham je narobe. VEDNO JE VSE KAR NAREDIM V NJIHOVIH OČEH ENA VELIKA NAPAKA
In meni se bo zmešalo

Najraje bi pobegnila, umrla, ali pa samo izginila daleč stran kjer bi lahko bila nekdo drug, in ne jaz. Ker sovražim samo sebe, in ne prenesem več ničesar.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj ti je na Pilovi spletni strani najbolj všeč?
Forumi.
(153)
Klepetalnica.
(85)
Svetovalnica.
(127)
Pilov hodnik in Moj kotiček.
(115)
Branje člankov.
(23)
Razvedrilo.
(48)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Stayc je odgovoril/a na
kpop gimnazija je dbest in kpop avdicija
 

No Name je odgovoril/a na
Ojla, tule mam pa kar širok spekter serij ...
 

No Name je odgovoril/a na
V naravi vse najde neko ravnotežje, tako ...
 

Amelia je odgovoril/a na
Ful zanimiv! Bila bi dobra učiteljica zgodovine. Amelia
 

HP fanica je odgovoril/a na
A so ti bolj všeč filmi al knjige???
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Hojla! Blog je zakon! Le dodala bi nekaj, ...
 

Ana Rao je odgovoril/a na
last christmas or all i want for christmas🥰🥰:heart_eyes::heart_eyes:
 

Oki doki poki smoki je odgovoril/a na
Cool pesem!
 

Šestošolka je odgovoril/a na
Sia, Sia in še enkrat Sia
 

Clara je odgovoril/a na
Živjo, jaz imam najraje: - Stranger Things ...
 

Wikipedija je odgovoril/a na
Nikola Tesla Iz Wikipedije, proste enciklopedije Jump ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Js jih sicer ne sovražim ampak sem že opazila ...
 

LoveGinnyPotter je odgovoril/a na
Tudi, ko ti je najbolj hudo obstaja en kanček ...
 

@mica635 je odgovoril/a na
Waaaawww. A tile so iz Amazona? Lp, mica.
 

Cool Girl je odgovoril/a na
Uuuu nice!! Upam, da ste se meli lepo ;))