Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: BLOG Book star 2. del

BLOG Book star 2. del

5
Jutro!
Novi BLOG Book star je že tu. JUHU!!!!!:grin::wink::wink::blush: Danes se bomo pogovarjali o šoli na daljavi, potovanjih, tipičnih najstniških težavah, izrazila bom svoje mnenje o različnih stvareh, prav tako so na plan prišle nove ideje za ustvarjanje in branje in v vsakem blogu pa boste izvedeli nekaj stvari o meni. v komentar:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon: pa boste lahko odgovarjali na različna vprašanja. UŽIVAJTE!
Blog bo verjetno izhajal vsak dan v tednu, razen ob praznikih ter vikendih, saj sem takrat na "počitnicah". Če še ne veste kdo sem prilagam link za mojo prvo objavo bloga:
https://www.pil.si/pilov-blog/objava/blog-book-star
Zdaj pa še nekaj stvari o meni:
1. stara sem 12 let
2. hodim v 7. razred osnovne šole:school::school::school::school::school::school::school::school::school:
3. zelo rada imam red. s tem mislim, da imam VEDNO pospravljeno sobo. takšna, pač sem.
4. naročena sem na Pil že 3 leta.

opravičujem se za vse slovnične napake. Tako, kot vedno:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin::blush:

1. Najprej bomo skočili v ameriško kuhinjo. prešnjič sem vam poslala recepte za ameriške palačinke, danes pa je na vrsti zahtevnejši recept:
AMERIŠKA JABOLČNA PITA
:yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Verjetno ste že kot otroki gledali kakšno risanko ali film, kjer je nastopala pita. kako omamno je izledala! sama sem jo jedla samo enkrat:joy::joy::joy:, a vem, da ste vi bolj spretni v kuhanju. Prilagam recept! PA DOBER TEK!
https://www.kulinarika.net/recepti/sladice/ameriska-jabolcna-pita/12177/
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/kultne-jedi-jabolcna-pita/
https://www.gurman.eu/recepti/jabolcna-pita-z-mrezo-9139
https://odprtakuhinja.delo.si/recepti/koraki-popolne-pite/

2. knjige:books::books::books:
Danes vem priporočam par knjig, ki jih osebno še nisem prebrala. priporočale so mi razne prijateljice. na kratko so mi obnovile, zato bi lahko rekli, da so nekatere prav po mojem okusu. :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::closed_book::green_book::blue_book::orange_book::orange_book::blue_book::green_book::closed_book::closed_book::green_book::blue_book::orange_book::books::books::books:

ČE IMATE KAJ ZA PRIPOROČATI, MNENJE PREBRALNE KNJIGE ZAPIŠITE V KOMENTAR:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:
- Eden od nas laže
- Eden od nas je naslednji (nadeljevanje Eden od nas laže)
- Eno (predlagano tudi v Pilu)
- Šigra 0.2. (knjiga je nerazumljiva do nekje na polovici potem pa se razjasnijo zadeve. pisatelj/ica :pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil::pencil2::pencil2::pencil2::pencil2::pencil2::pencil2: je verjetno hotel/a (ne da se mi razmišlajat spola), da nas pritegne k branju prav zaradi tega)

3. filmi:movie_camera::projector::film_frames::tv:
Danes bom predstavila nov film. MAMMA MIA 3!!!!!!!!! :scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream:Podatek sem zasledila že pred časom. Trailer ni še baje "fiksen". Vseeno ga prilagam:
https://www.youtube.com/watch?v=f0JujAqm6oQ&t=2s

IMATE RADI ABBO? STE GLEDALI MAMMA MIO? lahko odgovoriš v komentar:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:

4. ustvarjanje
Danes se bomo predvsem poglobili v globalno segrevanje. KAJ LAHKO NAREDIMO, DA REŠIMO SVET?:earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia:
Bi lahko iz odpadnih materialov, plastičnih vrečk kaj izdelali oz. ponovno uporabili? seveda bi lahko. ZATO IMAM ZA VAS IZZIV. NAREDITI NAJBOLJ USTVARJALNO TER UPORABNO STVAR IZ ODPADNIH MATERIAL. naj bo to torbica, avtomobilček kar koli. DOMIŠLJIJA NE POZNA MEJA! KO BOSTE NAREDILI IZDELEK BODITE PONOSNI NASE, SAJ STE VSAJ MALO PRIPOMOGLI K REŠITVI!!!!! lahko tudi razmišljate kako pomagati planetu. :earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia::earth_americas::earth_africa::earth_asia:
lahko pa si uredite sobo, pisalno mizo. vse obrniti na glavo. preuredite, spremenite, pospravite odpadke ipd. BODITE KREATIVNI TER UŽIVAJTE!!!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::nerd:

LAHKO PA TUDI V KOMENTAR:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon: SPOROČITE KAKŠNO JE BILO USTVARJANJE, KAKO BI POMAGALI PLANETU ITD.

5. tiične najstniške težave
MISLITE, DA VAS VES SVET SOVRAŽI? DA STARŠI NEPRESTANO KREGAJAJO SAMO VAS? :sweat::sweat::sweat::cry::cry::cry::disappointed_relieved::sob:SE POČUTITE "OGROŽENO"? VAS JE NEČESA STRAH? MISLITE, DA STE DEBELI? SIMPATIJA VAS NE MARA? in še in še.
TO SO TIPIČNE NAJSTNIŠKE TEŽAVE. V teh letih ne vemo kje je glavo ter kje rep. starši vas kregajo, saj nočejo, da zavijemo v kriva pota (mamila, kajenje ipd.) radi vas imajo!!!! kako jaz to vem?
Ker sem stara 12 let, počasi prehajam v to obdobje. Starši so me malce seznanili kaj prihaja, ter, da se bom verjeno ŠE bolj kregala pa jezikala. Joj joj!!!!:no_mouth: ZANIMIVA SO NAJSTNIŠKA LETA! in kako iti skozi vse to? NOBEN NE VE!!!! ČUDNO, DA SO STARŠI ŠE ŽIVI:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::smirk::smirk::smirk::smirk::thinking::thinking::thinking::thinking:MOJE MNENJE PA JE:
BODI TO KAR SI TER SE NE ZMENI ZA MNENJA DRUGIH (recimo glede debelosti), SAJ NIKDAR NE VEŠ KAJ MISLIJO DRUGI. MORDA SE NA VZVEN PREDSTAVLAJO KAKOR MOČNEGA, V SRCU PA ČUTIJO OGROMNO BRAZGOTINO.
VEM, DA JE TEŽKO A GLAVO GOR!!!!!!!!!! NAJSTNIŠKA LETA SO PRAVO OBDOBJE, DA POKAŽEŠ, DA SI SAMOZAVESTEN (če vas npr. zafrkavajo) TER MOČAN/MOČNA!!!!!!

Več bomo debatirali naslednjič:blush::blush::blush::wink::wink::wink::wink::wink::smirk:.

6. Potovanja
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:Jaz si DOBESEDNO želim prepotovati svet! KAJ BI VI RADA ŠLI? KAJ OBISKALI? KJE STE ŽE VSE BILI? :speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:to so vprašanja na katera lahko odgovorite v komentar. Jaz bom kar tukaj odgovorila na svoja. JAZ BI RADA ŠLA POVSOD. NAJBOLJ PO EVROPI. (zahodni, severni, južni del). BILA PA SEM V SOSEDNJIH DRŽAVAH ter mogoče še v kakšni drugi. IN VESTE, KDAJ SE MI JE PRIJELA ŽELJA PO POTOVANJU?
Med corono!:sweat_smile::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask::mask:
točno tako. V času corone sem dobila željo po tem in komaj komaj čakam, da jo bo konec, da lahko oddidem povsod. to bo izgledalo, kot tako, da čakaš pred šolskimi vrati, da lahko oddideš na kosilu potem pa nekdo odpre vrata in se "vrnineš naprej". :ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost::ghost:

LAHKO TUDI V KOMENTAR :speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon: SPOROČITE SVOJE ŽELJE, ALI VAS JE CORONA SPREMENILA ITD.

7. moje mnenje o različnih stvareh
HRANA
MENIM, DA JE TO ŠE NAJPOMEMBNEJŠE V ŽIVLJENJU:joy::joy::joy::joy::joy::joy::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:....:yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum:, KER ZELO RADA JEM! pa se mi sploh ne pozna, moram pripomniti:joy::grin::grin::grin::grin::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush:

LJUBEZEN:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::blush::blush::blush::blush::blush::blush::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::kissing_closed_eyes::heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart::broken_heart::heart_exclamation::two_hearts::revolving_hearts::gift_heart::cupid::sparkling_heart::heartpulse::heartbeat::heartbeat::heartbeat:
ZAME LJUBEZEN NI SAMO cmok, cmok:kissing_closed_eyes::joy::joy::joy::joy: ampak to, da si parntnerja zaupata ter pomagata skozi življenje.
ZAME JE LJUBEZEN TUDI MOJ HIŠNI LJUBLJENČEK. jap, imam hišnega ljubljenčka ampak vam več izdam naslednjič:blush::blush::blush::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

TO JE ZA DANES VSE..... TER ČESTITKE, ČE TI JE USPELO BLOG PREBRALI V MANJ KOT 2 LETIH. nov Guinnessov rekord.... ja, veretno tudi veste, da je izšla knjiga 2021.
LEPO SE IMEJTE TER LEP ŠOLSKI DAN (blog bom pisali v jutrišnjih urah, da vam popestri prihajajoči dan)
:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging:

VAŠA BOOK STAR:books::star2:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ou pa kako se ti da ob sedmih zjutraj pisati blog!:heart::kissing_heart:
LP:Horse_girl
:heart_eyes_cat:
0
 
v bistvu sem ga začela ob 6.15. ne morem naprej spat. takšna je moja rutina. za šolo pa so že učiteljice objavile včeraj pa sem naredila. drugače še imam par videokonferenc, to pa je to.
 
komaj zdaj se zavedam, da sem pisala več kot pol ure.... ups........ :) sicer pa sem vmes kar gledala v strop, moram priznati :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla!
Super, tvoj blog mi je zeloooo zeloooo všeč! Prosim, nadaljuj s pisanjem:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:!
#ZeloDoberBlog
#ResDobroPišeš
#KomajČakam2Del
Lp, PB
0
 
hvala! naslednji bo izšel v ponedeljek
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ful dober blog!!!! :grinning::grinning:OMG MAMMA MIA 3!!!!!!!!! MEN STA TO FUL DOBRA FILMA, ker se prvi odvija v Grčiji, ki je ena izmed mojih najljubših držav:flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr:
0
 
Bibi
enako. drugače pa hvala za komentar!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Živjo!
Ja, tvoj blog je tako SUPER! :ribbon: Res mi je všeč, da uporabljaš toliko smeškotov :heart_eyes: mislim da si zdaj še mene obsedla z njimi (hahha :joy:).
Jaz bi odpotovala v... Italijo :flag_it:.
#največjafenica
#komajčakamnovdel
:cat2::cat::heart:
0
 
uuuuuuu. mi je všeč ta država. si mi pa dala idejo................ jutri izveš v blogu :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
se oproščam, da je blog tako dolg. Vam povem zakaj? Zato, ker naša Book star ne more in more nehati pisati, kajti vedno napišem čisto vse kar imam v mislih ta hip. s tem mislim razne ideje za ustvarjanje. tako, da bi lahko rekli, da sem čisto brez idej za naslednjič, a vedno pridejo nove.
0
 
sicer pa ne vem zakaj piše odgovora : 2. mogoče zato, ker sem zbrisala prvo sporočilo, ker je bilo PREVEČ slovničnih napak
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pilov blog


Objava:

Blog 7. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Kaj početi med počitnicami? 1. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 3
 
1
Objava:

DOBRE ZGODBE 📚 1. del

Ogledov: 77 Odgovorov: 2
 
13
Objava:

Summer Vibes 2. del

Ogledov: 55 Odgovorov: 4
 
7
Objava:

Redke, a povsod okoli nas 4. del

Ogledov: 77 Odgovorov: 6
 
12
Objava:

Poletje je tu in šole je konec

Ogledov: 56 Odgovorov: 0
 
3
Objava:

Summer Vibes 1. del

Ogledov: 69 Odgovorov: 5
 
9
Objava:

Ne pomeni ne 3. del

Ogledov: 91 Odgovorov: 2
 
13
Harmony potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Tamponi

Hej, kmalu gremo na morje in jaz bom seveda z mojo srečo tam imela menstruacijo. Ne želim cel teden samo ležati na plaži, zato sem razmišljala o tamponih. Tabletk mi mami ne pusti, s tamponi pa se približno strinja. Zanima pa me, tiste, ki ste jih že uporabljale, kako je? Strah me je, da bi mi tampon ostal notri, da bi se kaj zgodilo z vrvico, je to možno? Ga je težko vstavit noter in kako veš, da je dejansko na pravem mestu? Je stresno početi to, se sploh navadiš? Na koliko časa ga moraš zamenjat? Kako pa je z vodo? Ga daš takoj ko prideš iz morja ven? Res me zanima vaše mnenje, ker sem precej živčna.
Upam, da mi bo katera odgovorila in že vnaprej hvala:)
Harmony
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(45)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(10)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(9)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(9)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(1)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

kaj se tle dogaja je odgovoril/a na
no comment...:no_mouth:
 

........ je odgovoril/a na
brez komentarja...:no_mouth:
 

Broken bird je odgovoril/a na
Rest in peace Tecnoblade:sweat:
 

Rainbow_dog je odgovoril/a na
RIP :sob::sob::sob::sob::sob: https://www.pil.si/forumi/hvalilnica/the-goat-of-minecraft-
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
:scream::scream::scream:Woooooooooooooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Lepa ...
 

Golmanka je odgovoril/a na
R.I.P . Tecnoblade Never Dies! . o7 . ...
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
kjut :heart::heart::heart::heart:
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
lepo:ok_hand::ok_hand::ok_hand::heart:
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Pol ton skori ziher
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
nah :x:še neki manjka umes... annoying my ...
 

Sončnica🌻(neprij.) je odgovoril/a na
Ojla, drugač se ne napiše ne wensday ne wendsday ...
 

Cool Girl je odgovoril/a na
omgg :heart_eyes: pa to je tok najs res super ...
 

Panda sem🐼 je odgovoril/a na
lepooo:butterfly:
 

Sara Marita je odgovoril/a na
wowwwwwww:scream::scream::scream::scream::scream:
 

Zelo zanimivo mjav mjav! Bi me obveščala ...