ojlaa,
daness po predlogu naše evicee delamo kruh:sparkles: ahah
-----------------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
PRIPRAVA: 10 min
VZHaAJANJE: 1h
PEKA: 30 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 500 g moke (bela, polbela ali mešanica)
• 300 ml tople vode
• 10 g soli
• 7 g suhega kvasa (ali 20 g svežega)
• 1 žlička sladkorja
• 2 žlici olja
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
Kvasec: V toplo vodo daš kvas in sladkor, počakaš 5-10 min, da se speni.
Testo: V skledo daš moko in sol, nato priliješ kvasec in olje ter pregneteš.
Vzhajanje: Pokriješ in pustiš vzhajati 1 uro, da se podvoji.
Oblikovanje: Oblikuješ hlebček ali štruco in položiš na pekač.
Peka: Pečeš na 200°C približno 30 minut, dokler ne postane zlato rjav.
Ohlajanje: Ohladiš na rešetki, da ostane skorja hrustljava.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Če hočeš bolj puhast kruh, lahko testo vzhaja dvakrat.
• Za hrustljavo skorjo postavi v pečico posodico z vodo.
• Lahko dodaš semena, oreščke ali zelišča za boljši okus.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
Ni moja ampak zgleda DOBR ZELO. slovescina rip
uživiteeee
-----------------------------------------------------------------------------------
cauu<3
daness po predlogu naše evicee delamo kruh:sparkles: ahah
-----------------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST:*i* *b*
☆☆☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
PRIPRAVA: 10 min
VZHaAJANJE: 1h
PEKA: 30 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 500 g moke (bela, polbela ali mešanica)
• 300 ml tople vode
• 10 g soli
• 7 g suhega kvasa (ali 20 g svežega)
• 1 žlička sladkorja
• 2 žlici olja
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
Kvasec: V toplo vodo daš kvas in sladkor, počakaš 5-10 min, da se speni.
Testo: V skledo daš moko in sol, nato priliješ kvasec in olje ter pregneteš.
Vzhajanje: Pokriješ in pustiš vzhajati 1 uro, da se podvoji.
Oblikovanje: Oblikuješ hlebček ali štruco in položiš na pekač.
Peka: Pečeš na 200°C približno 30 minut, dokler ne postane zlato rjav.
Ohlajanje: Ohladiš na rešetki, da ostane skorja hrustljava.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Če hočeš bolj puhast kruh, lahko testo vzhaja dvakrat.
• Za hrustljavo skorjo postavi v pečico posodico z vodo.
• Lahko dodaš semena, oreščke ali zelišča za boljši okus.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
Ni moja ampak zgleda DOBR ZELO. slovescina rip
uživiteeee
-----------------------------------------------------------------------------------
cauu<3
Moj odgovor:
Soncica
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
darilo za fanta za bozic
torej rabim ideje za darilo za fanta za bozic. Imam ze v mislih ker si je zelel pulover z odtisi mojih ustnic inn to bom tudi naredila, ker pa ne bi samo tega dala me zanima ce ima kdo kaksen predlog. Zelela bi si da je uporabno in ne nekaj kar bi se lahko nabiral prah. Darilni seti so mi malce brezveze, ker nevem a mu bi bil vsec... parfum sem mu pa kupila za rojstni dan.






Pilov blog