snofi
Naslednji Pil izide 7. aprila
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: MESEČNI WRAP-UP 12. del

MESEČNI WRAP-UP 12. del

15
*b*AVGUST 2022 - JANUAR 2023*b*

:sparkles:*b*M E S E Č N I W R A P - U P*b*:sparkles:
Dobro jutro/dan/večer/noč vsem, ki ste se odločili brati moj prekrasen kaos, ki sem ga opustila za kakšnih pet mesecev!
Vračam se nazaj med vaše vrste in tokrat imam pod roko kavabone (in zelo lahko denarnico, ker preveč denarja na njih zapravljam (res mi je žal denarnica, ne me tako gledat, nisem jaz kriva, da so jih podražili na 74 centov, kar je 15 centov več od prej in to prav medtem ko imam menstro), mojo nostalgično obsesijo s Heartstopperjem in Stranger things (kljub temu da se nobena ni nikoli zares končala in bi se jst zdle mogla učit slovenščino *insert tisti smiley, ki mu ob majhnem nasmešku po licu polzi solza, ker ga jst ne najdem na tipkovnici*), nove knjige z Božiča in rojstnega dneva (ne boste verjeli, ker jaz tudi ne, ampak zdaj sem uradno 15) (starost je scam, ali si gaser/limka brez zmožnosti racionalnega razmišljanja, ali si inteligenten kar se tiče šole ampak emotionally na levelu otroka, ker te socializirati ni noben naučil, ali pa si straumatiziran najstnik in to so edine možnosti do 20. leta poleg magično mentalno stabilen otrok, ki mu gre v življenju) in predvsem brez zadostnega spanca ali mentalne stabilnosti, tako da upam, da bo tole za vas zabavno :)
Upam, da se vsi držite pokonci zaradi šole, ker res zna biti čisti vrag sploh pred/po koncu semestrov, ker je ocenjevanj čisto preveč (ker državo briga, če smo mentalno zdravi očitno) tako da, če ste overworked si vzemite kakšen dan ali več sproščanja, ker si ga res zaslužite in naj vam nihče ne pravi drugače <3

(~ ̄▽ ̄)~(~ ̄▽ ̄)~(~ ̄▽ ̄)~(~ ̄▽ ̄)~(~ ̄▽ ̄)~

*b**roza*KNJIGE NAD KATERIMI SEM ZAPRAVILA DENAR ALI PA SEM JIH DOBILA:*roza**b*

- The Atlas trilogy 1: The Atlas six ~ Olivie Blake
- The Atlas trilogy 2: The Atlas paradox ~ Olivie Blake
- The mermaid, the witch and the sea ~ Maggie Tokuda-Hall
- Babel ~ R. F. Kuang
- Perfect on paper ~ Sophie Gonzales
- Paper girls: the complete story ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Renegades 1: Renegades ~ Marissa Meyer
- Igra prestolov 1: Ogenj in kri ~ George R. R. Martin
- Mexican gothic ~ Silvia Moreno-Garcia
- She gets the girl ~ Rachael Lippincott, Alyson Derrick
- I kissed Shara Wheeler ~ Casey McQuiston
- Tesnoba do roba ~ Fredrik Backman
- HEARTSTOPPER YEARBOOK ~ ALICE OSEMAN
- The sun and her flowers ~ Rupi Kaur

In my defense, je bilo dolgo časa, ok, pa vmes je bil še Božič in moj rojstni dan in *i*pač*i*nisem vedela, da se je tako nabralo T-T (da ne omenjamo, da nisem sigurna, če sem kakšno izpustila). Bila sem tudi na knjižnem sejmu tako da... Mislim, v bistvu bi se mi mogla denarnica zahvalit, ker bi lahko zapravila veliko, VELIKO, *b**i*VELIKO*b**i* več :relieved:🫂 in sem potem zares kupila samo Tesnobo do roba in Ogenj in kri. Tudi jaz te imam rada denarnica; obljubim, da te ne bom več toliko vpletala v moj wrap up, ki v bistvu zdajle ni več mesečni, ampak bolj pol-letni. Jajks, ups, kakorkoli vam paše, res.
Dobila sem Heartstopper yearbook rugdfhisjodufgnkopjfighwendjfhbdkjqwinubvjkdslnidhuofbdvnieofjubnuov vi ne veste kako sem jaz PREVŽETA s SREČO hirgeopfjrighewfopjhouwog to je ena najboljših stvari, ki sem jih kadarkoli dobila, dejansko sem (ne na menstri) zajokala, ko sem jo dobila I-
Skratka vmes sem šla malo v Feliks z mojo teto enkrat, tako da takrat sem kupila Renegades in She gets the girl (prosim, naj mi nekdo pove, če se mi angleščina slabša ali sem samo jaz na koncu z mojimi možgani, ker sem ravno hotela napisati 'she' kot 'ši' RIP), potem pa sem šla z mami ene parkrat v Mladinsko in kupila I kissed Shara Wheeler (hihi, Wheeler, kot Mike Wheeler, kinda fruity če mene vprašate, ok ok sj bom nehala tole je bil zanič joke, se zavedam)in komaj čakam, da preberem, ker (ker je možno, da je njenemu očetu ime Mike in potem ima še enega očeta in bo Will , ok ok zdj pa res) je pisateljica ena mojih top 5, da ne omenjam da sem zadnjič v razredu pri glasbi slišala Don't stop me now in moji možgani so šli naravnost k Red, white and blue, ki je predolgo nisem prebrala in k tisti eni sceni, ko se je to pesem Henry drl v tistem enem baru. ... ... OK, zdaj grem pa jokat, a se mi more zdaj začet predvajat Mr Loverman no T-T. ... KhhKHHmMm, ok sem se odkašljala, se opravičujem za kratek premor ampak ne obžalujem zares, ker bi potem ven izbrisala. Skratka. Potem je prišel božič (Božič? A je tukaj velika začetnica ali ne, Slovenija moj doma dokler ne znam več slovnice, jo pa pišem po počitnicah 🥲 (našla sm ta smiley muahahAHAHAHAHAHA NOBODY CAN STOP ME NOW) in sem dobila The atlas six nadaljevanje (prejšnjo knjigo sem sama kupila v Mladinski in sem pozabila omenit skupaj z The mermaid, the witch and the sea) (kako vam morjo it teli oklepaji že na živce zdajle), moje precious Paper girls (blazno težek edition je, jaz bi rekla kakšnih 15kg če ne več), Perfect on paper sem pa ponesreči dobila 2x tako da sem potem eno šla zamenjat in vzela Babel in Mexican gothic (hihi *:sparkles: kot sound effect*) in mislim, da sem vam zdaj v bistvu povedala vse in gremo lahko naprej!

*b**zelena*KNJIGE, KI SEM JIH PREBRALA TE MESECE:*zelena**b*

- SLOLenski klasiki 1 ~ Boštjan Gorenc/Pižama
- Fantastic beasts and where to find them ~ Newt Scamander (o čudežnih bitjih, tista, ki jo je uporabljal Harry pri predmetu)
- Paper girls: volume 1 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Paper girls: volume 2 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Paper girls: volume 3 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Paper girls: volume 4 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Paper girls: volume 5 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Paper girls: volume 6 ~ Brian K. Vaughan, Cliff Chiang, Matt Wilson, Jared K. Fletcher
- Romeo in Julija s sosednje ulice ~ Vinko Möderndorfer, Jure Engelsberger (zakaj zveni, kot da sta oba Nemca zaradi priimkov?)
- Stealing Phoenix ~ Joss Stirling
- One of us is next ~ Karen M. McManus
- Turtles all the way down ~ John Green
- Heartstopper volume 1 ~ Alice Oseman
- Heartstopper volume 2 ~ Alice Oseman
- The sun and her flowers ~ Rupi Kaur

Za nekatere tu sem naredila že reviews na goodreads, pa si jih lahko že tam pogledate: https://www.goodreads.com/review/list/138526699?shelf=read ampak da samo povzamem bistvo, SLOLvenski klasiki so nekaj najbolj smešnega, kar sem jaz prebrala, pač jst sm pokala po šivih, ko sem to brala, res in Romeo in Julija rewrite je absoluten trash. Hearstopper pa tako ni prvič, da sem ga šla brat in je kot bi me nekdo objel, ki ga že zelo dolgo nisem in sem ga zelo pogrešala. Stealing Phoenix sem pa samo malo skozi njo listala do konca
Turtles all the way down sem prebrala za domače branje in mi je bilo top, zadnjih 60 strani pa nisem uspela prebrati in bom čisto iskrena, ko sem slišala kaj se je zgodilo v tistih 60-ih straneh me je šokiralo zelo globoko. Pač mislila, da bo tole boljše izpeljano kot nekdo, ki ima prav tako anxiety disorder, ki je večinoma bolj kot ne mild ampak ve kako je lahko obupno in the fact, da je tista ena oseba jo pustila zaradi tega, pač, na bruhanje mi gre. Fuj. Kako si drzneš, ti plesnivec od lika. Ni ona kriva, da se s tem spopada *kažem mu odločen sredinec, ker ne smem preklinjat, ker potem plačujem moji mami*
One of us is next se prav spomnim, kako me je šokiralo končno razkritje, sem kar malo pobuljila in potem začela skakati ko mi je začelo klikati skupaj VSE. Da ne omenjam da je bilo to na dejanski PRED ZADNJI strani. Sam tko. Da ne bi kdo k noče spoilerjev šel brat tam.
Fantastic beasts sem se prebila skozi in mogoče je bilo kdaj bolj počasno ampak moram priznati, da so mi Harry-jevi zapiski dajali življenje, pa tudi Newt je malo hudomušno pisal, tako da priporočam vsem informacij lačnim Harry Potter fanom :)
Paper girls so pa tako zelo epske in tako hude in tako čudovite in sem nanje tako čustveno navezana, da me kar malo skrbi, tako da razumem, da so ukinili (v bistvu ne razumem. RES FREAKING NE. KAKŠEN ZANIČ RAZLOG SO IMELI, DA SO JIH SKENSLALI, KI JE BIL SPREJEMLJIV NE MOREM NITI DOJET.) Paper girls, ker bi vse ostale serije zbledele v primerjavi z njimi :relieved:
(OK, ampak tko mene zanima, a še kdo drug uporablja emojije kot pike na koncu povedi? Ker se mi zdi zelo uporabno in potem se ne rabim ukvarjat s tem, katero ločilo hočem uporabit)
The sun and her flowers je prav krasna poezija, pokaže ti veliko težkih tem in te popelje skozi to kako se zgodijo, kakšne so posledice, kakšni so občutki in potem postopoma kako se lahko zaceliš in se zopet sprejmeš. Moram dat svarilo za posilstvo tukaj, pa sploh so težje teme tako da preverite v kaj se spuščate, preden greste tja :)

*i**b*MOJI NOVI NAJLJUBŠI KARAKTERJI IN PARČKI:*b**i*
(tam kjer je 'in', pomeni, da sta lika skupaj romantično) (in ne štejem karakterjev, ki jih že od prej poznam, ker niso novi) (če so v caps lock jih mam še posebaj rada

PAPER GIRLS:
- KJ BRANDMAN (pač resno, ženska je tok huda jst bom čist rdeča v ušesa, da ne omenjamo totalno badass prav tako kot oseba, ki pride takoj zdaj) in
- MAC COYLE (iowhrgeijrjutfdi6iduflghuihzp)
- ERIN TIENG (prav tako poiwehugbfklnjoeghuon9huino2eu)
- TIFFANY QUILKIN (kot pričakovano ohnque9qzg2wubhe8rfgeuh2q9p8gzweuar97fgvq3zbw8eufgvw3zbeuih8fbweiufhen)

ONE OF US IS NEXT:
- Meave Rojas (ni glih pošteno da jo imam tukaj, ker jo že od prej poznam, ampak njen lik je v One of us is lying Netflix seriji je kar drugačen, tako da se ne šteje :P)
- Knox Myers
- Phoebe Lawton

*b**modra*KNJIGE, KI JIH TRENUTNO BEREM:*modra**b*

(še enkrat):
- Radio silence ~ Alice Oseman
(novo):
- Trials of Apollo 4: The tyrant's tomb ~ Rick Riordan
- She gets the girl

Trials of Apollo se bom mogla malo brcnit v rit in če sem čisto iskreno je edini (in zelo petty) razlog za to dejstvo, da mi platnica in vezava (ki je kot freaking opeka, kAKO NAJ JST TO BEREM BREZ DA ZLOMIM HRBET?! T-T) nista všeč. Pa sem priznala vam in sama sebi *šmrk*.
Radio silence pa res komaj čakam, da se vanjo zavijem, ampak ne vem kam zaboga sem vtaknila tiste tabe, tako da sem malo stuck ._ .
She gets the girl sem začela brati v šoli (ZAKAJ le zakaj mora biti v prvi perspektivi T-T Teh pa prav ne maram), ampak zdaj hodimo v neke prostore nekje bogu za hrbtom, ker jo prenavljajo in nas morajo nekam vtaknit in so tam tako fajn prostori, da v bistvu dejansko hočem sodelovati pri pouku. Posledica: sama sebe ne maram, ker ne morem brat ali risat pa še zatežena sem postala, ker tega ne morem počet in se sprostit, ker sem navadno kar veliko delala tega v šoli, doba pa sem bolj kot ne na računalniku. Tako da zdaj samo molim, da bom spet začela kaj brati (fanfiction me že čaka na Kindlu, ali pa bi dejansko prijela kakšno knjigo v roke), ker se mi bo drugače - lepo rečeno - snelo.

*b*KNJIGE, KI JIH NAMERAVAM (PRE)BRATI V FEBRUARJU:*b*

- Radio silence ~ Alice Oseman

Bi bila bolj ambiciozna, ampak glede na to, da vem, da se bom mogla veliko učit, se nočem preveč omejit, tako da I will just go with the flow, ker lahko. In ker je zame bolj zdravo :) En razlog manj za moj self diagnosed anxiety disorder (ker ne rabim imeti diagnoze, le ni premočno... skoz...) in en več, da se bom mela rada, če ne rata <3 To v bistvu zveni kot zelo dober moto.

☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆☆*: .。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

Čestitke, če ste se prebili skozi tale kaos!
Moji možgani so kot smetišče med menstro. Že tako imam bolj majhen filter, men menstruacijo pa zgine *puff* pa ga ni več. In potem so posledice seveda čisto svoja tema. Ampak v bistvu moj point je, da moram biti đe bolj pazljiva, da trikrat premislim stvari preden jih rečem in to vse, ne samo tiste, ki se mi zazdijo.
Upam, da vas moji oklepaji na začetku niso preveč motili in ste v tem uživali :) Jaz vem, da ne obžalujem da sem se spravila spet pisat, ker sem to res pogrešala. Vsaič ko sem kupila kakšno knjigo (in ni jih bilo malo, saj ste zgoraj videli) sem se spomnila, da jo bom potem tu mogla zapisati in potem sem bila žalostna, ker sem vedela, da nisem mogla zaradi pomanjkanja časa. Zdaj sem pa z veseljem dala ven vsaj polovico misli :D Bom vesela, če boste pustili kakšen komentar z vašimi mnenji o knjigah, ki sem jih zgoraj naštela, ker se res rada z vami pogovarjam in mi bo top!
Pred kratkim sem začela tudi pisat en Byler one-shot (črtico, if you will) in če bi kdo rad, da jo potem ko jo zaključim (ne bom poskušala ugibati kdaj bo to, ampak imam kar veliko splanirano, tako da upajmo vsaj v naslednjih parih mesecih) in objavim na ao3-ju dam tudi sem gor, mi sporočite :upside_down:
SKrbite zase in za vaše odnose sami s sabo in z drugimi, pa se vidimo naslednjič ;) Vsem pošiljam košarico (ali pa pisker) objemčkov in poljubčkov in topline, pa se slišimo najkasneje okoli 1. marca <3


~Z ljubeznijo, Raven
P.S.: Mami mi je povedala, kako se Božič piše. Apparently je tako kot Bog odvisno, če si veren. Tako da moj gayass piše to z veliko zdaj samo da ne bo kakšnega začudenja :)


*i*kar je bilo tu prej:*i*
Dober dan vsem!
Tale del tukaj bo izbrisan, ko bom spet začela objavljati in kmalu boste vedeli zakaj :) Monthly wrap up bom za nekaj časa ustavila, ampak obljubim, da kmalu pride nazaj. Razlogi:
- Zadnje čase sem začela manj brati fizične knjige, ampak bolj fanfiction (spet)
- To je zato, ker sem kar naenkrat zelo zainteresirana v grozljivkah in drugačnih temah kot so drugače knjige, ki jih imam doma
- Ampak fear not, še vedno berem in še dolgo bom brala, samo ne dejanske knjige, ker me ne pritegnejo toliko in jih preberem premalo na mesec, da bi lahko naredila kompleksne wrap up-e
- Šola se je spet začela in imam veliko manj časa
- Kmalu bodo pa tudi ocene in rabim ta čas pri temu tudi izkoristiti s tem da sem drugače že po naravi bolj lena oseba :/

Upam, da ste uživali v prejšnjih blogih in obljubljam vam, da jih prejmete takoj, ko spet začnem bolj brati :)
Rada vas imam vse, ki ste bili z mano na tej eno leto dolgi poti dokumentiranja o mojem branju in knjigah in sem vam neizmerno hvaležna! Malo bolj se bom osredotočila tudi na pisanje (malo je ključna beseda tu) in lahko kmalu računate na nove dele zgodb <3
Ostanite fenomenalni pa se spet kmalu beremo!

~Z ljubeznijo, vedno vaša Raven
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ojla,
knjiga SLOLvenski klasiki se mi je zdela super, le da so me motile kakšne kletvice, drugače pa sem jo že petkrat prebrala in pač tko nekako hočem zdej prebrat vse zgodbe, ki so v njej opisane, haha (ofc da mi nebo ratal, sam lej, zakaj pa ne :))

Sem čakala, kdaj bo Raven objavila nov del, in lej, sem dočakala :)

OMG, dobila si Heartstopper yearbook. Jaz bi tutttttttt :((((((

Želim ti veliko sreče pri grozljivkah, pošiljam ti veliko posodo pokovke :)

Greetings,
springirl

p.s.
o frik, kok sm jaz ta comment zmedeno napisala :/
1
 
*pri nas heartszopperja v knjižnjici ni in sem si prva dva dela kar kupila. Zdaj sem cel mesec brez denarja :( sam za heartstopperje se splača)
 
Ojla!
SLOLvenski klasiki have a tendency of doing that to you, ja
Ahjsjheywusush hvala za potrpljenje 🧡
Enkrat boš že 😉
Hvala za kokice🍿🍿🍿!
lepo se imej!

~Z ljubeznijo, Raven <3
P. S.: A si videla moj wrap up, ker jaz tudi
P. S.: AYYYYYYYYYY Heartstopper is, indeed, worth it 😌
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
omggg po 15 al 20 min sem se do konca prebila skozi bloggg
fulll mi je vseccc
obozujem tvoj nacin pisanja
kull knjige (tiste ki poznam)
omgg nemorm ti rect kk je to dobroooo
bom spremljalaa nove delewwwweeee
waaww
lepo se mejjjj
cloveckinja
2
 
Hsjwkdjeheijejejjdhdjjejwowkjfjd res ti hvala! Ponavadi je manj slovničnih napak ampak danes sem tako zaspana, da preprosto ni uspelo tako temeljito, ampak mi res ogromno pomeni, da ti je blog všeč 🧡
Hvala enako!

~Z ljubeznijo, Raven <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Pozdravljena WhoLovesBooksAndMusic,
tvoj blog mi je bil takooo zelooooo všeč, pač brez besed. Nisem ga mogla nehati brati. Pa vse čestitke. Ti si pravi knjižni molj ( tako se reče osebi ki zelo dosti prebere, rad bere)... tudi sama spadam ena izmed njih. Vse Čestitke res, še cilje si si zadala. WOW...
Lepo te pozdravljam
pomagam_vsem
1
 
Ojla pomagam_vsem!
Ahhfhfhfheurfhiwn pihaš mi na dušo <3 Ne skrbi, vem kaj pomeni knjižni molj, bi bilo bolj čudno, če ne bi, glede na to, da sem to besedo slišala že tolikokrat usmerjeno proti meni :) Sva že dve! Mi res veliko pomeni, da uživaš v mojem blogu <3

~Z ljubeznijo, Raven
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

lu 4. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

STORY TIME blog 1. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Intervju s #Stefi2 💕

Ogledov: 20 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Moje (ne tok zanimivo) življenje 3. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Pasme konj 🐎 3. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Jaz in moja mavrična družina 4. del

Ogledov: 57 Odgovorov: 2
 
11
Objava:

Spoznaj Bullet Journal! 1. del

Ogledov: 49 Odgovorov: 5
 
5
Objava:

Moje (ne tok zanimivo) življenje 2. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 6
 
12
Girl online potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Kako se najbolje vključit

Pozdravljeni,
imam en problem:

Jaz treniram en šport in maja bom šla v starejšo skupino kjer imajo zares zelo zoprnega trenerja. Zdaj nevem če sploh še hočem vztrajat ker mi res ni prijetno ko pomislim da bom morala biti skoraj vsak dan z njim in ostalimi ki trenirajo poleg mene saj se tudi z njimi ne razumem dobro. Zanima me kako se čim bolje vključit v skupino ker jaz sem se že z skoraj vsemi spoprijateljila (ker smo se ze druzili) ampak se z nikomer ne razumem tako dobro kot se oni med sabo. Prosim dajte mi kak nasvet kako naj se vključim v družbo?

Hvala ker ste prebrali sporočilo in zares hvala tistim ki ste odgovorili. :smile:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Bi pogrešali nalepke v Pilu?
Zelo
(520)
Srednje
(162)
Ne preveč
(128)
Sploh ne
(159)
Raje bi imel/a več posterjev
(262)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Avatar Amy Raven je odgovoril/a na
Waka waka Perfect We found love Flowers
 

Avatar Amy Raven je odgovoril/a na
5 6 7 14 22
 

Avatar 🏐22🏐 je odgovoril/a na
Glasujem za 22 ter 4
 

Avatar Palčka Zala je odgovoril/a na
SLOVENIJA in HRVAŠKA na zacetku nisem razumela ...
 

Avatar taennie je odgovoril/a na
Oj! Zdej nevem od kdaj si neaktivna ampak ...
 

Avatar I love dance💖 je odgovoril/a na
Hey, najprej kratka pohvala: Ful lpooooo:purple_heart::revolving_hearts::heart: ...
 

Avatar Levček je odgovoril/a na
Drugače lahko igraš bowling, keglanje, badbinton, ...
 

Avatar I love dance💖 je odgovoril/a na
Omg, best ever so!
 

Značka Avatar Prijateljica je odgovoril/a na
Glasujem za Norveško in Slovenijo. :revolving_hearts:
 

Avatar niki je odgovoril/a na
denar imam da hamburger prodam pa kaj če ...
 

Avatar PILANA je odgovoril/a na
1)Glasujem za: ☆ Alessandra》 Queen of kings ☆ ...
 

Avatar Maddie je odgovoril/a na
O kul, bi lahko mene prosim? Imam temno rjave ...
 

Avatar PILANA je odgovoril/a na
crazy what love can do hurricane all for ...
 

Avatar HugeHorseyFan je odgovoril/a na
Ojla:green_heart: Tudi ti se meni zdiš super ...