Hej, tukaj je nov del bloga.
Uživajte v branju. :blush::hugging:
*****
1. GRČIJA
:flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr:
ZNAMENITOSTI
- Partenon
- Meteora
- Elafonisi
- Atenska agora
- Melissani
- Tirazija
PLAŽE
:ocean::sweat_drops::swimmer::surfer::speedboat::motorboat::sunrise::desert::beach::island:
- Plaža Navagio, otok Zakintos
- Plaža Sarakiniko, otok Milos
- Plaža Kolymbithres, otok Paros
- Plaža Myrtos, otok Kefalonija
- Plaža Balos, otok Kreta
2. VANILJEVI KOLAČKI
:cake::birthday::cake::icecream::dango::shaved_ice:
SESTAVINE:
Krema:
2 skodelici sladkorja v prahu
0,5 skodelice razmehčanega masla
1 žlička ekstrata vanilije
2 žlici mleka
4 kaplije rdeče barve za živila
Testo:
0,5 skodelice razmahčanega masla
0,66 skodelice sladkorja
3 velika jajca
1 žlička ekstrata vanilije
1 žlička naribane lupinice limone
1,5 skodelice moke
1,5 žličke pecilnega praška
0,25 žličke soli
0,25 skodelice mleka
PRIPRAVA:
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 °C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih namastimo.
Maslo in sladkor z ročnim mešalnikom penasto umešamo. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo jajca. Na koncu primešamo še vanilijo in limonino lupinico.
V drugo skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo. V jajčno-masleno zmes postopoma in izmenično dodajamo moko in mleko ter neprestano mešamo. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo brez grudic.
Testo porazdelimo v papirnate košarice in pečemo v ogreti pečici 17 do 20 minut, da se biskvit svetlo rumeno zapeče. Ali so kolački pečeni preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo: če je izvlečen zobotrebec suh, je testo pečeno. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
Naredimo kremo za okrasitev: z električnim mešalnikom gladko stepemo maslo. Dodamo vanilijev ekstrakt in postopoma (po žlicah) na nizki hitrosti primešamo še sladkor. Dodamo mleko in mešamo na visoki hitrosti, dokler ne dobimo rahle in penaste kreme. Primešamo še nekaj kapljic barve za živila, ki obarva kremo v želeno barvo.
Na ohlajene kolačke nabrizgamo masleno kremo, jih razporedimo na servirni krožnik in postrežemo. Najboljši so še isti dan, ko so pečeni.
3. USTVARJANJE
:art::art::art::art::art::art::art::art::art:
Preberete si lahko ta članek: https://www.dominvrt.si/rubrika/dom/dekor/potrebujete-le-malce-domisljije.html
Morda dobite kakšno idejo za ustvarjanje.
*****
To je to za danes. Če imate kakšne želje o čem naj govorim v naslednjem delu bloga, mi napišite v komentarje.
:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:
Lepo se imejte! Hvala, da si si prebral/prebrala moj blog!
:blush::innocent::hugging:
Lp, Cool Girl
Uživajte v branju. :blush::hugging:
*****
1. GRČIJA
:flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr:
ZNAMENITOSTI
- Partenon
- Meteora
- Elafonisi
- Atenska agora
- Melissani
- Tirazija
PLAŽE
:ocean::sweat_drops::swimmer::surfer::speedboat::motorboat::sunrise::desert::beach::island:
- Plaža Navagio, otok Zakintos
- Plaža Sarakiniko, otok Milos
- Plaža Kolymbithres, otok Paros
- Plaža Myrtos, otok Kefalonija
- Plaža Balos, otok Kreta
2. VANILJEVI KOLAČKI
:cake::birthday::cake::icecream::dango::shaved_ice:
SESTAVINE:
Krema:
2 skodelici sladkorja v prahu
0,5 skodelice razmehčanega masla
1 žlička ekstrata vanilije
2 žlici mleka
4 kaplije rdeče barve za živila
Testo:
0,5 skodelice razmahčanega masla
0,66 skodelice sladkorja
3 velika jajca
1 žlička ekstrata vanilije
1 žlička naribane lupinice limone
1,5 skodelice moke
1,5 žličke pecilnega praška
0,25 žličke soli
0,25 skodelice mleka
PRIPRAVA:
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 °C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih namastimo.
Maslo in sladkor z ročnim mešalnikom penasto umešamo. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo jajca. Na koncu primešamo še vanilijo in limonino lupinico.
V drugo skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo. V jajčno-masleno zmes postopoma in izmenično dodajamo moko in mleko ter neprestano mešamo. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo brez grudic.
Testo porazdelimo v papirnate košarice in pečemo v ogreti pečici 17 do 20 minut, da se biskvit svetlo rumeno zapeče. Ali so kolački pečeni preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo: če je izvlečen zobotrebec suh, je testo pečeno. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
Naredimo kremo za okrasitev: z električnim mešalnikom gladko stepemo maslo. Dodamo vanilijev ekstrakt in postopoma (po žlicah) na nizki hitrosti primešamo še sladkor. Dodamo mleko in mešamo na visoki hitrosti, dokler ne dobimo rahle in penaste kreme. Primešamo še nekaj kapljic barve za živila, ki obarva kremo v želeno barvo.
Na ohlajene kolačke nabrizgamo masleno kremo, jih razporedimo na servirni krožnik in postrežemo. Najboljši so še isti dan, ko so pečeni.
3. USTVARJANJE
:art::art::art::art::art::art::art::art::art:
Preberete si lahko ta članek: https://www.dominvrt.si/rubrika/dom/dekor/potrebujete-le-malce-domisljije.html
Morda dobite kakšno idejo za ustvarjanje.
*****
To je to za danes. Če imate kakšne želje o čem naj govorim v naslednjem delu bloga, mi napišite v komentarje.
:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:
Lepo se imejte! Hvala, da si si prebral/prebrala moj blog!
:blush::innocent::hugging:
Lp, Cool Girl
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER BLOG! zdajle ti ne morem veliko napisati, ker grem sanjariti o kolačkih:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
Moj odgovor:
krnekapuncakjeenkratuengadrugicpauunga
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
MA FNT
Pac js sm u enga fanta in moj sosolc je mene in njega povabu na svoj rojtni dan in js nvm a nj grem al ne! Pac js se do moje simpe normal obnasam ampak mi je hkrat ful nerodn in nvm al je on vame al u mojo bff in ce bi ga js uprasala ce bi bla midva skp bi bla 100% delezna zajebavanja od drugih sosolk pa sosolcev in tut mam obcutk da sm u enga cistiga debila in da ne morm nazaj is te situacije. In js nvm kva nj nardim!
(stara sm 12 ce vm kj pomaga)
(stara sm 12 ce vm kj pomaga)
Vprašanje
Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(97)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(222)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(51)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
bdw volna iz tedya je super!