Hej, tukaj je nov del bloga.
Uživajte v branju. :blush::hugging:
*****
1. GRČIJA
:flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr:
ZNAMENITOSTI
- Partenon
- Meteora
- Elafonisi
- Atenska agora
- Melissani
- Tirazija
PLAŽE
:ocean::sweat_drops::swimmer::surfer::speedboat::motorboat::sunrise::desert::beach::island:
- Plaža Navagio, otok Zakintos
- Plaža Sarakiniko, otok Milos
- Plaža Kolymbithres, otok Paros
- Plaža Myrtos, otok Kefalonija
- Plaža Balos, otok Kreta
2. VANILJEVI KOLAČKI
:cake::birthday::cake::icecream::dango::shaved_ice:
SESTAVINE:
Krema:
2 skodelici sladkorja v prahu
0,5 skodelice razmehčanega masla
1 žlička ekstrata vanilije
2 žlici mleka
4 kaplije rdeče barve za živila
Testo:
0,5 skodelice razmahčanega masla
0,66 skodelice sladkorja
3 velika jajca
1 žlička ekstrata vanilije
1 žlička naribane lupinice limone
1,5 skodelice moke
1,5 žličke pecilnega praška
0,25 žličke soli
0,25 skodelice mleka
PRIPRAVA:
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 °C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih namastimo.
Maslo in sladkor z ročnim mešalnikom penasto umešamo. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo jajca. Na koncu primešamo še vanilijo in limonino lupinico.
V drugo skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo. V jajčno-masleno zmes postopoma in izmenično dodajamo moko in mleko ter neprestano mešamo. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo brez grudic.
Testo porazdelimo v papirnate košarice in pečemo v ogreti pečici 17 do 20 minut, da se biskvit svetlo rumeno zapeče. Ali so kolački pečeni preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo: če je izvlečen zobotrebec suh, je testo pečeno. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
Naredimo kremo za okrasitev: z električnim mešalnikom gladko stepemo maslo. Dodamo vanilijev ekstrakt in postopoma (po žlicah) na nizki hitrosti primešamo še sladkor. Dodamo mleko in mešamo na visoki hitrosti, dokler ne dobimo rahle in penaste kreme. Primešamo še nekaj kapljic barve za živila, ki obarva kremo v želeno barvo.
Na ohlajene kolačke nabrizgamo masleno kremo, jih razporedimo na servirni krožnik in postrežemo. Najboljši so še isti dan, ko so pečeni.
3. USTVARJANJE
:art::art::art::art::art::art::art::art::art:
Preberete si lahko ta članek: https://www.dominvrt.si/rubrika/dom/dekor/potrebujete-le-malce-domisljije.html
Morda dobite kakšno idejo za ustvarjanje.
*****
To je to za danes. Če imate kakšne želje o čem naj govorim v naslednjem delu bloga, mi napišite v komentarje.
:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:
Lepo se imejte! Hvala, da si si prebral/prebrala moj blog!
:blush::innocent::hugging:
Lp, Cool Girl
Uživajte v branju. :blush::hugging:
*****
1. GRČIJA
:flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr::flag_gr:
ZNAMENITOSTI
- Partenon
- Meteora
- Elafonisi
- Atenska agora
- Melissani
- Tirazija
PLAŽE
:ocean::sweat_drops::swimmer::surfer::speedboat::motorboat::sunrise::desert::beach::island:
- Plaža Navagio, otok Zakintos
- Plaža Sarakiniko, otok Milos
- Plaža Kolymbithres, otok Paros
- Plaža Myrtos, otok Kefalonija
- Plaža Balos, otok Kreta
2. VANILJEVI KOLAČKI
:cake::birthday::cake::icecream::dango::shaved_ice:
SESTAVINE:
Krema:
2 skodelici sladkorja v prahu
0,5 skodelice razmehčanega masla
1 žlička ekstrata vanilije
2 žlici mleka
4 kaplije rdeče barve za živila
Testo:
0,5 skodelice razmahčanega masla
0,66 skodelice sladkorja
3 velika jajca
1 žlička ekstrata vanilije
1 žlička naribane lupinice limone
1,5 skodelice moke
1,5 žličke pecilnega praška
0,25 žličke soli
0,25 skodelice mleka
PRIPRAVA:
Vklopimo pečico in jo segrejemo na 180 °C. V vdolbinice pekača za mafine vstavimo papirnate košarice ali pa jih namastimo.
Maslo in sladkor z ročnim mešalnikom penasto umešamo. Med nenehnim mešanjem postopoma dodajamo jajca. Na koncu primešamo še vanilijo in limonino lupinico.
V drugo skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo. V jajčno-masleno zmes postopoma in izmenično dodajamo moko in mleko ter neprestano mešamo. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko testo brez grudic.
Testo porazdelimo v papirnate košarice in pečemo v ogreti pečici 17 do 20 minut, da se biskvit svetlo rumeno zapeče. Ali so kolački pečeni preverimo z zobotrebcem, ki ga zapičimo v testo: če je izvlečen zobotrebec suh, je testo pečeno. Pečene kolačke vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
Naredimo kremo za okrasitev: z električnim mešalnikom gladko stepemo maslo. Dodamo vanilijev ekstrakt in postopoma (po žlicah) na nizki hitrosti primešamo še sladkor. Dodamo mleko in mešamo na visoki hitrosti, dokler ne dobimo rahle in penaste kreme. Primešamo še nekaj kapljic barve za živila, ki obarva kremo v želeno barvo.
Na ohlajene kolačke nabrizgamo masleno kremo, jih razporedimo na servirni krožnik in postrežemo. Najboljši so še isti dan, ko so pečeni.
3. USTVARJANJE
:art::art::art::art::art::art::art::art::art:
Preberete si lahko ta članek: https://www.dominvrt.si/rubrika/dom/dekor/potrebujete-le-malce-domisljije.html
Morda dobite kakšno idejo za ustvarjanje.
*****
To je to za danes. Če imate kakšne želje o čem naj govorim v naslednjem delu bloga, mi napišite v komentarje.
:speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon::speech_balloon:
Lepo se imejte! Hvala, da si si prebral/prebrala moj blog!
:blush::innocent::hugging:
Lp, Cool Girl
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER BLOG! zdajle ti ne morem veliko napisati, ker grem sanjariti o kolačkih:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
Moj odgovor:
Pilov blog
Kva in Hvala
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Kaj pomen?
kva pomen ce gdo napise >>> ? ucasih na kak story alpa snep, ucasih pa tut kr tk. alpa ja ogne je npr >>>>300?/300>>>>? (nism zihr ka napisejo)
kaj to pomeni???
kaj to pomeni???
Obvestila
1.9.2024
Veliki literarni natečaj "NAJST"
Sodelujte na natečaju "NAJST," ki ga najdete v rubriki FESTIVAL!
Dogodek je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Vprašanje
Kako vam je všeč zgodba v Pilu?
Zelo mi je všeč.
(54)
Srednje.
(39)
Ni mi všeč.
(14)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
... a za njegovo uresničotev mi manjka le ...