SLAŠČIČARSKI BLOG
1
6.11. slaščičarski blog!
Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.
Srečno!
Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.
Srečno!
Moj odgovor:
#prijavljenapunca
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Pust(vem, da je se dalec)
hello!
pac vem da je pust se dalec ampak js res ne vm, kaj naj. moja sosolka je kupla zetko oktobra kostum za pust(hudica) da bi ble to ane, ampak problem pa je da js takrt nism nc razmisljala in sm rekla da je ok in zj pac ne bi bla hudic kr se mi ne zdi prou(pac sm verna... in ni sam to, ampak res neki cutm kukr da ni prou da sm hudic..., ce veste, kaj hocm povedat) zj sploh ne morm nc vec narest sploh ji pa ne morm razlozit...
ne vem mogla sm nekam napisat, ce mi boste plis pomagal! bom pa hvalezna usakega odgovora:blush:
p.s. prjauljena sm, sam se nocm izdt
se enkrat hvala kr si pogledu/pogledala in hvala ce odgovoris
pac vem da je pust se dalec ampak js res ne vm, kaj naj. moja sosolka je kupla zetko oktobra kostum za pust(hudica) da bi ble to ane, ampak problem pa je da js takrt nism nc razmisljala in sm rekla da je ok in zj pac ne bi bla hudic kr se mi ne zdi prou(pac sm verna... in ni sam to, ampak res neki cutm kukr da ni prou da sm hudic..., ce veste, kaj hocm povedat) zj sploh ne morm nc vec narest sploh ji pa ne morm razlozit...
ne vem mogla sm nekam napisat, ce mi boste plis pomagal! bom pa hvalezna usakega odgovora:blush:
p.s. prjauljena sm, sam se nocm izdt
se enkrat hvala kr si pogledu/pogledala in hvala ce odgovoris
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
Jst rečem B:stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_c
iiiiiiiiii, lovammmmmmmmmmmmmmmmmmmm:kissing_heart::heart_eyes::hugging::kissing_heart::he
:heart_eyes::hugging::heart_eyes::hugging::heart_eyes::hugging::heart_eyes::hugging::heart
ooooooooo!cute:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::hea
Hahahahahahahahahahahahahahahhaahh






Pilov blog