SLAŠČIČARSKI BLOG
1
6.11. slaščičarski blog!
Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.
Srečno!
Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.
Srečno!
Moj odgovor:
Precious love
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Težava s simpatijo
oj<3
Za začetek se vam opravičujem, če bo tole malo zmeden problem:)
No v glavnem, js sem v enga fanta iste starosti kot jaz in ne vem kako mu naj to povem. Sej vem da je kle na pilu že ful velik primerov podobnih mojemu, sam js res nisem našla nobenega ki bi mi ustrezal.
Zdej js ne vem a mi on daje neke znake, sam on me ful velikrat neki gleda, včasih sva se še malo družila (zdaj se sploh ne pogovarjava več) in takrat sva se ful pogovarjala da ga je en njegov prijatelj vprašal če me osvaja,
pa enkrat se je usedel zraven mene in se neki velik dotikal moje roke pa prijateljica mi je povedala da je en njegov prijatelj rekel da je vame...
Jaz sem njemu za valentinovo napisala ljubezensko pismo, ki je bilo dolgo dobesedno eno celo stran. Tam sem mu napisala čisto vse kar čutim do njega, a nisem se podpisala.
Ampak problem pa je da je on to pismo uničil. In me pomoje blokiral na telefonu k zmer ko mu kaj hočem napisat mi pokaže sam eno kljukico (na vibru)
In zdaj sem jaz zaradi tega zelo zmedena, ampak bi mu rada povedala da sem js vanjga. In bi vas prosila če bi mi mogoče dali kakšen način kako mu naj povem, sam ne direktno, pa po možnosti face-to-face.
Še enkrat se vam opravičujem za zmedeno sporočilo:)
Lepo uživajte počitnice in že vnaprej najlepša hvala če boste odgovorili, saj bi mi polepšali življenje ★.
Za začetek se vam opravičujem, če bo tole malo zmeden problem:)
No v glavnem, js sem v enga fanta iste starosti kot jaz in ne vem kako mu naj to povem. Sej vem da je kle na pilu že ful velik primerov podobnih mojemu, sam js res nisem našla nobenega ki bi mi ustrezal.
Zdej js ne vem a mi on daje neke znake, sam on me ful velikrat neki gleda, včasih sva se še malo družila (zdaj se sploh ne pogovarjava več) in takrat sva se ful pogovarjala da ga je en njegov prijatelj vprašal če me osvaja,
pa enkrat se je usedel zraven mene in se neki velik dotikal moje roke pa prijateljica mi je povedala da je en njegov prijatelj rekel da je vame...
Jaz sem njemu za valentinovo napisala ljubezensko pismo, ki je bilo dolgo dobesedno eno celo stran. Tam sem mu napisala čisto vse kar čutim do njega, a nisem se podpisala.
Ampak problem pa je da je on to pismo uničil. In me pomoje blokiral na telefonu k zmer ko mu kaj hočem napisat mi pokaže sam eno kljukico (na vibru)
In zdaj sem jaz zaradi tega zelo zmedena, ampak bi mu rada povedala da sem js vanjga. In bi vas prosila če bi mi mogoče dali kakšen način kako mu naj povem, sam ne direktno, pa po možnosti face-to-face.
Še enkrat se vam opravičujem za zmedeno sporočilo:)
Lepo uživajte počitnice in že vnaprej najlepša hvala če boste odgovorili, saj bi mi polepšali življenje ★.
Vprašanje
Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(103)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(245)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(54)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
POSVOJI ŠNOFIJA!
Priljubljene objave
Oglas
Zadnji odgovori
OOOOOO WAW KOMAJ ČAKAM NA NADELJEVANJE
:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::