snofi
Naslednji Pil izide 2. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pilov blog: SLAŠČIČARSKI BLOG

SLAŠČIČARSKI BLOG

1
6.11. slaščičarski blog!

Živjo, danes je navrsti slaščičarski blog.Zelo rada pečem slaščice. Najraje pečem makrone. Makroni so zelo zahtevni. Narediti moramo tako da bo testo na zunaj hrustljav na ven pa mehak. Tudi krema je pomembna. Če bodo makroni rozni,mora biti v kremi maline,saj ni vse samo v barvi ampak okusu. Priprave se je treb lotiti umirjeno in pripravljeno. Tu imate recept.
potrebuješ:
100 g eko mandljeve moke
250 g sladkorja v prahu
3 beljaki
50 g sladkorja
jedilne barve ali/in druga barvila
Mandljevo moko zmešamo s sladkorjem v prahu. Če nimamo mandljeve moke, olupljene mandlje zmiksamo s sladkorjem v prahu zelo drobno, da dobimo moko. Mešanico presejemo skozi kuhinjsko sito.
■ Beljake sobne temperature na pol stepemo, da se začnejo peniti. Nato jim med nadaljnjim stepanjem postopoma primešamo sladkor. Da dobimo čvrst, svetleč beljakov sneg. Ne pretiravamo s stepanjem, sicer bo sneg presuh. Če testo obarvamo, to naredimo zdaj. Če hočemo pisane, raznobarvne makrone, testo razdelimo in različno obarvamo z jedilnimi barvami.
■ Presejano mešanico še enkrat presejemo na beljakov sneg. Zdaj se lotimo problematičnega dela priprave makronov, makronizacije. Sestavine z lopatico precej odločno mešamo; ne nežno, kot je običaj pri vmešavanju beljakovega snega. Z lopatico odločno mešamo tako, da jo vlečemo ob obodu (mešalne) posode in testo obračamo. (Mešalno) posodo vsakič zasukamo za pol kroga. Ko to ponovimo 20-krat, preverimo, če je tekstura že prava. Zmes mora s kuhalnice ali lopatke zdrsniti kot lava, ko pade na zmes v posodi, pa se mora z njo stopiti v enotno testo, najkasneje, ko preštejemo do 10. Pa še en test: z žlico zajamemo testo, ki ga položimo na krožnik. Če se testo zravna, je dobro. Če na njem ostane nekakšen štrleč kljunček, moramo testo še nekajkrat premešati.
■ Pekač obložimo s peki papirjem; še bolje, če imamo silikonski pekač za makrone.
■ Testo nadevamo v dresirano vrečko s klasičnim okroglim nastavkom; . nadomestek. Na pekač brizgamo kupčke s premerom 2-2,5 cm (redkeje do 3,5 cm); med njimi naj bo 3 cm razmika (med peko se razširijo). nadomestek.
■ Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat udarimo ob delovno površino, da iz testa iztisnemo zrak. Testene kupčke sušimo pri sobni temperaturi 30–90 minut (glede na vlago v prostoru), da se na njih naredi skorjica. Ko se posušenih dotaknemo s konico prsta, začutimo tanko skorjico; testo se nam ne sme prijeti za prst.

Srečno!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pilov blog


Objava:

~Time for christmas~ 1. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

My fav pesmi ta teden!!!! 8. del

Ogledov: 42 Odgovorov: 2
 
4
Objava:

Margot pošilja pozdrave

Ogledov: 92 Odgovorov: 4
 
6
Objava:

My morning routine_🌷

Ogledov: 62 Odgovorov: 1
 
6
#zaupajvase
Objava:

Ce mas slab dan priporocam da preberes!

Ogledov: 84 Odgovorov: 1
 
5
hellokittyy potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

nohtkii

girliess rabm vaso pomoc
js mam doma gel lake in si ucqsig delam sama nohte sam bres podalskov (pac na mojih naravnih nohtih si delam) ampak bi rada zacela tud s podalski ker lepse zgleda. sam ne vem kako mami prepricat (mislik sej ne bi blo tok tesko ampak ne vem kako naj ji recem?). pa ne vem kako naj zacnem ker se nikoli nisem delala s podalski... tako da ce ma kdo kaksne nasvete please drop them in the comments <33
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(113)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(46)
Šport me na sploh ne zanima.
(69)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Zadnji odgovori

Lubenica💗(neprijavljena)
aaaa, nice
 
omajgad kjuttttt a lahk v nasledn del das ...
 
Ne pa ne.Men je zima čist fajn!:unamused::unamused::unamused::unamused::kissing_heart::hea
 
Vbistvu nič kaj posebnega... na žalost je ...
 
bogi si... ampak veš življenje ni fer ToT
 
kvaaa to si sama narisala? no wayy zakj je ...
 
ne razumem, ali moramo mi prej napisati eno ...
 
kjuuuuuuttttt:heart_eyes::heart_eyes::nerd:
 
lepooo:kissing_heart::kissing_heart:
 
Cute:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: