snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pilov blog - 🤯Tega zagotovo niste vedeli 😱 7. del

🤯Tega zagotovo niste vedeli 😱 7. del

7
Veste zelo mi je žal ker že več kot mesec nisem pisala bloga. :sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob: Ampak zato upam da bo ta toliko bolj zanimiv.

Danes bom govorila o................................
OK beda se mi več tega delat. :joy: O spanju. Samo za vas sem na internetu poiskala nekaj dejstev o spanju. No bolj o sanjah. :joy::joy:ok pa začnimo.

Nekaj slikic ki ponazarjajo sanje:
https://www.google.com/search?q=sanje&safe=active&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk03gLoJyLO8mFO3v2zcEyNH5llh6tw:1616931018254&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi0luC38dLvAhXK2qQKHebYAnEQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=654#imgrc=xWYiGyN-cyu2KM
https://www.google.com/search?q=sanje&safe=active&client=ms-android-huawei-rev1&prmd=ivmn&sxsrf=ALeKk03gLoJyLO8mFO3v2zcEyNH5llh6tw:1616931018254&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi0luC38dLvAhXK2qQKHebYAnEQ_AUoAXoECAMQAQ&biw=360&bih=654#imgrc=96UWztsgMhgJUM&imgdii=9vsEVA0WIQHfuM1) Veste da so nekatere sanj črno - bele

Raziskovalci so dokazali, da so ljudje, starejši od 60 let, doživeli več črno-belih sanj kot mladi. Dokazano je bilo tudi, da so v začetku 20. stoletja skoraj vsi sanjali v črno-beli barvi. To je lahko posledica enobarvnih televizorjev, ki so jih uporabljali v zgodnjih fazah življenja ljudi. Dokazano je tudi, da sanjamo o tem, kar vemo, saj je večina uporabljene enobarvne televizije privedla do brezbarvnih sanj. Ocenjujejo tudi, da približno 15% ljudi z obarvanim vidom danes sanja črno-belo.

2)Ljudje sanjajo 6 let v svoji življenjski dobi

Sanjamo približno 4 do 6 krat na noč in ocenjuje se, da traja približno 5-40 minut. V vsej svoji življenjski dobi naletimo na 100.000 sanj, srečamo skoraj vse sorte. Posameznik vsako noč sanja približno 90 minut, kar zadostuje, da v svoji življenjski dobi prečkate 6 let sanj.

3)Pozabimo 95% sanj

Težave spominjamo na sanje, na splošno zaradi dejstva, da frontalni reženji v možganih, odgovornih za shranjevanje spomina, med sanjanjem ostanejo neaktivni. Premotor Cortex, odgovoren za začasno skladiščenje, pomaga pri obujanju približno 5-10% sanj, takoj ko se zjutraj zbudimo. Tudi zdravstvene težave lahko povzročijo izgubo spominov na sanje. Natančen način, kako si zapomniti sanje, je, da se zapišete na beležko takoj po zjutraj zbudi.

4)Ste med spanjem paralizirani (hitro gibanje oči)

Hitro gibanje oči se pojavi, ko ste v najglobljem spanju in vaše telo postane popolnoma ohromljeno. Stranski učinek je precej grozljiv, kadar lahko, če se oseba v tej fazi spanja nenadoma zbudi, lahko privede do stanja, imenovanega spalna paraliza. Spalna paraliza je stanje, ko oseba pride do zavesti, vendar ne bo imela zmožnosti premikanja telesa. To je oder, na katerem mnogi doživljajo svojo nočno moro.

5)Déjà vu

Déjà vu, imejte občutek ali intuicijo, da dejanje trenutno opisuje prejšnje podobne dogodke. Mreža spominskih sledi v možganih povzroči, da možgani ujemajo neznana mesta, ki jih vidimo v sanjah, na znano mesto. Ti vzroki za prepoznavanje situacij v prihodnosti brez jasnega spomina na pretekle sanje, torej déjà vu.

6)Veliko idej

V resnično življenje je bilo izumljenih veliko izumov, ki so si jih v sanjah ogledale nekatere velike osebnosti. Nekateri izumi, ideje in zabava, ki jih je pripeljalo v resnično življenje, so rentgenski vid, Harry Potter JK Rowling, teorija relativnosti Alberta Einsteina, periodična tabela in Google. Čeprav pozabimo večino svojih sanj, je to nekaj izjem, ki smo jih kupili v resničnem življenju.

7)Vse živali sanjajo preveč

Večina ima intuicijo, o kateri sanjajo samo ljudje. Tudi večina kopenskih sesalcev in ptic lahko sanja. Mnogi lastniki hišnih ljubljenčkov bi med spanjem doživeli čudna dejanja, ki so jih opravili njihovi hišni ljubljenčki, to niso nič drugega kot sanje. Neverjetno je, da imajo celo podgane zapletene sanje. Raziskovalci so ugotovili, da imajo podgane izrazite možganske vzorce, ki jim pomagajo krmariti po labirintu, medtem ko sanjajo.

8)Tudi slepi ljudje sanjajo

Večina naših sanj vključuje uporabo vida, medtem ko ljudje, ki so slepi že od svojega rojstva, dejansko sanjajo le s svojimi drugimi čutili. Slepi ljudje celo življenje tečejo s pomočjo zvoka kot svojega glavnega občutka, tudi njihove sanje so v obliki zvoka. Ker slepi ljudje nikoli ne naletijo na nobene slike, je zvok edini dejavnik, ki se osredotoča na njihove sanje. Eno najbolj nenavadnih dejstev njihovih sanj je, da se večina njihovih sanj izkaže za nočno moro in do danes nobenih razlogov ni bilo mogoče prepoznati ali znanstveno dokazati za temi nočnimi morami.

9)Spalna hoja

Če oseba, ki sanja ponoči, ni paralizirana, obstaja velika verjetnost, da bo začel izvajati svoje virtualne sanje v resnična dejanja, tako da bo izvajal nekatere dejavnosti, kot so skok iz stavbe v smrt, pogovor na neznane teme in slikanje na steni, vse skupaj brez spominjanja svojih dejanj, ko pridejo v zavest. Obstaja veliko dokazov, da ljudje počnejo tako nore stvari, ko dejansko sanjajo.

10)Kaj je ustvarjanje sanj?

Vsi naši možgani ustvarjajo zdravilo, imenovano Dimetiltriptamin, ki je odgovorno za naš spanec in tudi za sanje. Ta kemikalija se imenuje tudi "sanjsko zdravilo", ki lahko ustvari halucinacijo, ko se ustvari v možganih. Ista kemikalija se proizvaja v presežku, ko ljudje umrejo. Kemikalija se sintetično proizvaja v možganih, zaradi česar možgani popolnoma izgubijo zavest iz resničnega sveta. Če naletite na ta zdravila, dvakrat premislite, preden sploh stopite v stik z njimi, saj gre za drogo morilca, ki je dovolj močna, da jo lahko vdihnete.

ALI VEŠ?
-V prispodobah in simbolih sanjamo enostavno zato, ker je to primarni jezik našega nezavednega. Dobra plat sanjanja je ta, da simbolna slika pove več kot 1000 besed, slaba pa, da se moramo ta jezik še naučiti razumeti.
-Če bi stali trdno na svojih nogah, bi le težko padli. Se strinjate? Prav oslabljena sposobnost stati suvereno na svojih dveh nogah se zato zrcali v naših sanjah kot padanje.
-Če pogosto sanjate o padanju, lahko serijo teh sanj (in ponavljajoče se sanje so svarilnega značaja in vedno kličejo po konstruktivni spremembi v našem življenju) prekinete tako, da za podporo, ki jo očitno potrebujete na svoji trenutni poti, zaprosite ljudi, za katere morda mislite, da vam je ne dajejo dovolj.

KAJ MENO O TEM MOJA IBFF - COOL GIRL

Ali si že kdaj sanjala črno - belo?
Cool Girl: ja, enkrat
plesalka: Si vedela d a ljudje prespimo 6 let svojega življenja in kaj praviš na to?
Cool Girl: Ne, nisem vedela. Zanimiv podatek. Zelo zanimivo.
plesalka: Si vedela d a prespimo 95% sanj in kaj praviš na to?
Cool Girl: Ne, nisem vedela. Zelo zanimivo. Zanimiv podatek. Tega nisem vedela, no zdaj vem.
plesalka: Si vedela da so nekateri med spanjem paralizirani in kaj po rečeš na to?
Cool Girl: Ja, to pa sem vedela. Zanimiv podatek.
plesalka: Si že slišala za deja vu in da lahko opisuje dogodke, ki so se že zgodili?
Cool Girl: ne, nisem še slišala
plesalka: Ali si vedela da je veliko izumiteljev ideje za svoje izume dobilo v svojih sanjah?
Cool Girl: Ja, sem vedela
plesalka: Is vedela d a imajo podgane zelo dobro razvite možgane in možganske labirint, ki so povezani z sanjami?
Cool Girl: Ne, tega pa nisem vedela. Sliši se zelo zanimivo.
plesalka: Si vedela da slepi ljudje tudi sanjajo, le da so njihove sanje le v zvokih in zato izpadejo, kot nočna mora?
Cool Girl: Ne, nisem vedela.
plesalka: Zagotovo veš da lahko ljudje hodijo v spanju, kaj praviš o tem?
Cool Girl: Pogosto hodijo v spanju zaradi polnelune
plesalka: Kaj je zate ustvarjanje sanj? (pravi odgovor boš videla v blogu)
Cool Girl: Zame je ustvarjanje sanj to kar počnem čez dan, kaj se zgodi čez dan, kako se obnašajo do mene, in to potem vpiva na to kakšne bodo sanje, včasih pa na to vplivaju tudi pretekli dogodki


Upam da ste uživali.
Lp Plesalka
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Zelo zanimivo!!! Komaj čakam na nov del!!! Odlično pišeš!!! Super je!!
:heart::heart::kissing_heart:
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
cool:)
loud girl
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jej končno nov del
1
 
Zelo mi je žal ker ste morali tako dolgo čakati ampak mi je zmanjkalo motivacije.
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
o dbest!:heart_eyes:
tole pa je res superca!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::innocent:
pol stvari sploh nisem vedela!:scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream::scream:
v bistvu sem sam vedela, da človek lahko sanja..........:no_mouth::smirk:
ali pač, hehe!
SUPER BLOGE in res zelo ZANIMIV!
Lep dan:two_hearts:,
Bs:books::star2::chocolate_bar:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pilov blog

Gauda

MI SE MORMO O NEČEM POGOVORIT....

Ogledov: 37 Odgovorov: 3
 
6
Queenie Goldstein

Teorije zarote 3. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
2
stranger things

Q&A with me 1. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Doglover

Psi 4. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 1
 
2
plesalka
 
2
Neva

Opis osebe! Blog! Neva! 2. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
2
volkec

Zanimivosti 57. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
4
Nerazvito bitje 🐵 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

PUBERTETA

Hey! Jaz sem stara že 14 let in pol in še vedno nimam menstruacije in imam zelo male prsi oz. jih nimam aja pa majhna sem :disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:Kaj to pomeni? Ali delam kaj narobe?Ali je še kdo tak?
PS: teža je zagotovo OK in moja mami je dobila menstruacijo pri 14 letih
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Night girl je odgovoril/a na
1.Zoe 2.Mirwent 3Ženska 4Dolgi rjavi lasje. ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Wow, jaz nimam pa nobenega:sleepy:
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Še, še ,še prebila sem se do konca!
 

Ocean je odgovoril/a na
Lepo razporejeno. Bdw a z družino kampirate ...
 

Nnnnnnnnnnnnnnn je odgovoril/a na
aa a to si kupla v tediju a ne?
 

Sonček je odgovoril/a na
"Babukiku" reče 1-letni sin svoji mami, ko ...
 

DanceTogether je odgovoril/a na
js hocem nou delll nemorem cakat kdaj bo ...
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Govori o tem kako babi klika po blagajni ...
 

Blank je odgovoril/a na
14!
 

Pumika je odgovoril/a na
21?
 

Sija je odgovoril/a na
Lepo:sunglasses:
 

Marela je odgovoril/a na
Jeeeeeeej:grinning::heart_eyes: zmagala sem!!!!! Češnje ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
hvala
 

Sija je odgovoril/a na
Nice:sunglasses: