snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Bojno leto 5. del

Bojno leto 5. del

9
4 Poglavje
2 leti po boju
------------------
Sprehajala sem se po Siril Hanu, oziroma, po tistem kar je ostalo od siril Hana. Odkar je bil veliki boj, je večina drobne vasice porušena in požgana. Kot vsako jutro, ob sončnem vzhodu, sem šla k reki, ter gledala kako deroče teče proti zahodu. Zaletavala se je v skalovje in šumela. Bog ve kje sta zdaj njena starša. Zrla je v vodo in gledala svetlikajoč odsev pravkar vzhodnega sonca, ki se je končno odločil zapustiti gorovje in zdrseti čez nebo. Še naprej sem gledala v deročo reko. Spominjala sem se vseh lepih trenutkov. Ni pravično. Ni pravično! Njena starša sta se borila za siril han, pa sta morala umreti! Ni pravično! V Alini je prekipel bes.
~
Jezno je vstala in odšla do zemljanke. Pogreznila se je v seno in razmišljala. Norike je sovražila bolj kot kogarkoli drugega. Sploh Zerutepuja. Vsak dan, ko so vaščani delali na polju, so no noriški vojaki le stali in jih gledali. Imeli so jih za sužnje. Tako kot je rekel predlagal Remizue je staroste pobil, poglavarja pa na srečo le nagnal iz vasi, da so jo lahko prevzeli. Nikoli več ga niso videli.
~
Sonce je bil končno dovolj visoko na nebu, da so se ljudje začeli prebujati. Sestri sta vstali s sena ter pomižikali zaradi sonca, ki jima je bodel v oči. Z nasmehom smo se pozdravile, ter odšle k ognju, kjer je že prijetno dišalo po ajdovih zgancih. Elenor je takoj segla po krožniku dišečih žgancih ter si jih basati v usta, kot da že dolgo ni nič jedla. Calia pa je le mirno sedela in čakala. Adromeda, zdravilka ki je skrbela za nas, je Calii ponudila krožnik. Calia se ji je nasmehnila s tistim čarobnim nasmehom. Oči so se ji zasvetlikale.
~
Meni ni bilo do hrane. Še vedno sem bila besna. Najbolj me moti to, da nam ne pustijo svojih navad. Najhuje je, da ne smemo govoriti Ilirsko. Če se je kdo spozabil, je trenutno postalo nerodno, noben ni nič rekel, ampak le čakal, da bo konec neudobnega občutka. Vendar to ni prav. Noriki sploh ne upoštevajo človekovih pravic. Če so vojaki zalotili koga, ki je govoril Ilirsko, so mu naložili več dela na poljih, po težkem vročem soncu. Zato govorimo Noriško, čeprav jezik izgovarjam v besu. Vsako jutro opoldne, ko je sonce najvišje na nebu, se zberemo. Zerutepu koraka sem ter tja, in govori pravila in opravila. Gledam ga z sovraštvom v očeh, čeprav ne opazi, kako zelene oči prežijo nanj.
~
Opoldne smo se zopet zbrali. Vojaki so bili kot šahovske figure postavljeni lepo na svojih mestih in čakali da jim bo Zerutepu nekaj ukazal. Korakal je gor in dol.
»Danes je 2 leti, od večera, ko smo vas premagali.« Je s ponosom povedal, kot da nas nebi bilo zraven. Kako si drzne, si je mislila Alina. V zelenih očeh, se je že pokazalo kanček sovraštva.
»2 leti od kar smo prevzeli oblast nad vami.« Je še bolj ponosno rekel. Alina se je komaj zadržala da ni kaj rekla. Tudi sestrici sta ga gledali z besom v očeh.
»In seveda 2 leti, od kar smo ubili izdajalski par.« Je z največjim nasmehom in ponosom rekel.
»Utihni.« je potiho rekla. Zerutepu se je delal kot da je ni slišal. Še jo je preizkušaeval.
»Izdajalca sta si zaslužila.« Ter jo pogledal. Sestrici sta se ugriznili v jezik, Alina pa je stala tam in nič rekla, saj je vedela da jo preizkuša.
»Le nezvestobo sta trosila na okoli.« Tokrat pa Alina ni zdržala.
»Utihni!« Se je zadrla. Nezvestoba? Ona dva nezvesta!? oče je umrl za siril Han, njegov dom, pa je nezvest?! Mati je umrla z bolečino za siril Han, pa je nezvesta?! Zerutepu se očitno še kar ni zadovoljiv z krikom. Vojaki so ga le presenečeno gledali, češ, jo kar pustimo? Zeruteou se ni vstavil.
»In seveda gre vse po krvi. Poglej otroke. Seveda. Saj veste kaj pravijo. Če je nekaj narobe s psico, je tudi z ščenetom.« Alina se je zagnala proti njemu, ter ga klofnila. Takrat so vojaki brez ukaza stekli k vodji. Napadalno deklo so grobo odstranili z vodje. Ta pa je ležal ter se smilil samemu sebi. Prav mu je, si je mislila Alina. Sestrici sta jo gledali z ponosom v očeh, da si je upala. Alina pa se jima je ponosno nasmehnila čeprav je bila v trden oklepu vojaških rok, ki so jo grobo držale.
----------------------------------------
Haiii, Evo tu je nooov dell! hvala vsem za pozitivne komentarje!!! Rada vas imam:sparkles::hugging::innocent::sparkling_heart:
Lp, :sparkles:Wondy:earth_africa:
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Najjs. Komi čakam nov del!!!
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssss KONČNO TIPICAAAAAAAAAAAAA!!! Kako je Alina pogumna <3 just love her
#lovealina
XDD
Lp, tvoj vesoljček
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
*Če je kaj narobe s psico, je tudi s ščenetom.
To je pregovor ki ga je Marge rekla v tretjem delu HP-ja. Samo da povem, heheh
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Oprosti da pozno odgovarjam.
To je odlično! Še jaz sem čutila bes ko je ta kr***n to govoril. Ja, držim s tabo Alina. Če bi bila tam bi bil ta človeček že mrtev:expressionless::smiling_imp::angry::rage:.
Sicer pa SUPER!
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 44 Odgovorov: 3
 
5
Doglover

Čudežen božič🎁 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
6
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 2. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 3
 
4
ManonWhitethorn

Hči čarovnikov 3. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
HP fan potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Hej

sr, ja ja, vem de so te objave najhujse ampak se vedno. a bi prosiiiiiiiiiiiiiiim komentirali na mojo objavo https://www.pil.si/forumi/svetovalnica/bff-problemi-1 ker je vse huje:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:.
torej primer:
danes smo mel tekmovanje iz sladkorne bolezni (tisti ku ste to tut mel, o vprasanjih rajs sploh noumo govoril ne?:joy::joy::joy::joy:)
no ja in ze prej je Ela rekla (iz nasga razreda smo sam me tri ble) de bo pc ona Niko pocakala tm in pol se j popravla kao pa se tebe bom. in pol po tekmovanju, gremo ven iz sole in oni dve me niti pogledata ne, niti spomneta se ne da pa ponavadi vse tri skupaj hodmo iz sole, tokrat sta kr naprej sli kot da jst ne obstajam. to je en primer, jih je pa se kr neki:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:.
vem, de naj bi jima povedala ampak enostavno NE gre. ne morem. vem tut, da nej ne zadržujem vsega v sebi, zato tut to pisem. sta pa oni edini moji bff, s katerima sem se tut druzla najbolj, zdej pa pc nimam nikogar, zmanjkuje pa mi izgovorov staršem, zakaj se ne dobim z njima. in ne, ne bom jim povedala. hvala, ce boste odgovorili:heart:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Ginny fan je odgovoril/a na
Lisa
 

Ginny fan je odgovoril/a na
Super zgodba. :wink:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Lena
 

kpop fan je odgovoril/a na
Full dobr. res sem pogrešala tale blog.:heart::heart::heart:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob:
 

Sophie :) je odgovoril/a na
Just purfect!!
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
:joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
lahko pišem to pod moj blog ker bom pisala ...
 

Šolsko dekle je odgovoril/a na
sorry nisem mogla priti na zabavo na klepetu ...
 

Butel iz 7.a je odgovoril/a na
eno mačko in še eno žival
 

Dandy duo je odgovoril/a na
Dva morska pujsa, mela pa bi psa.
 

Sija je odgovoril/a na
:yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum::yum:
 

Night girl je odgovoril/a na
Lena
 

history girl je odgovoril/a na
OMG kok lepo:heart_eyes::heart_eyes: no ...
 

the girl 😎 je odgovoril/a na
hahahhaa kul