snofi oblacek

Nova številka
December 2021

Revija
Izid: 3. 12. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Hči čarovnikov 3. del

Hči čarovnikov 3. del

6
Victoria se je naslednjega dne zbudila zelo zgodaj in, za razliko od včeraj, se tistega sončnega dne ni oblekla po požje. Takoj, ko se je spomnila, da gredo danes na Prečno ulico, je kar poletela iz postelje, si nase hitro navlekla polover in kavbojke, potem pa zdirjala v jedilnico, kjer sta jo že čakala mama in oče. Ob vsem tem vznemirjenju je pozabila celo na pismo z Bradavičarke, ki ji je celo noč kratilo spanec. Strah jo je bilo razloga, zaradi katerega je bila sprejeta na akademijo in zelo dolgo ni mogla zatisniti očesa, saj so jo skrbi kar dušile. Toda vse mračne misli je zdaj pregnala tista o Prečni ulici (in lastni palici!).
Daenerys še ni bilo na spregled in Victoria je za trenutek pomislila, da bo spet hotela spati do dvanajstnih, ko so se vrata jedilnice znova odprla in skoznje se je vsa zaspana primajala njena sestrična. Že to, da je vstala štiri ure prej kot navadno, je bil zanjo ogromen napredek, pa tudi če bo kasneje še cel dan zaspana.
"Očitno bi vas res ubilo, če bi počakali do kosila," je zamrmrala Daenerys in zazehala. Seveda, ona je prvi obrok, ki ga je večina imenovala zajtrk, klicala kar kosilo, kar pa sploh ni bilo težko, če si vsak dan prespal polovico dneva.
"Ja, najbrž bi kar nas," je modro prikimala Victoria, ki se je pridružila materi pred staromodnim visokim kaminom, v katerem so plapolali zeleni plameni. Prek njega bodo vstopili na Prečno ulico: Victoria hitrejše poti ni poznala, je pa že slišala za varnejše. Pri potovanju s praškom frčaškom moraš ime kraja, ki si ga želiš obiskati, izgovoriti karseda razločno. Victoria je tako ob svojem prvem potovanju skozi kamin pristala sredi sredi trgovine s spodnjim perilom, ne da bi vedela, kako je tja prišla. Nazadje so jo našili šele čez par dni, vendar Victorie to ni motilo: nastanila se je v piceriji in se vsak dan najedla do mrtvega, ne da bi za kar koli plačala.
"Gremo!" je zaklicala Victoriina mama in v kamin vrgla pest črnega praška. Z glavo je pomignila proti možu. "Ti greš prvi, Ethan."
Victoriin oče je pogumno zakorakal v kamin in zelo razločno zaklical: "Prečna ulica!" Plameni so ga zajeli po celem telesu in ko so se spet pomirili, očeta ni bilo več med njimi. Victoria se je nasmehnila: ne glede na to, kolikokrat je to videla, jo je še vedno impresioniralo.
"Victoria!" jo je poklicala njena mama in ji pomignila, naj stopi v kamin. Zdaj je to, za razliko od prvič, ko je vstopila v kamin, točno vedela, kaj mora narediti. Z razločnim in jasnim glasom je rekla: "Prečna ulica!"
Bilo je, kot bi jo stlačili v pretesno cev. Za nekaj sekund ji je zmanjkalo zraka in imela zoprn občutek, da ima pljuča in vse ostale organe zapolnjene s svinem. Potem pa je začutila, da se preozka cev bliža koncu in izpljunila jo je pri obokanem uhodu v Prečno ulico. Tam jo je čakal nasmejan oče in v trenutku, ko je Victoria rahlo zmedeno stopila iz kamina, se je v njem že pojavila Daenerys, za njo pa še mama. Šele ko so bili vsi štirje zbrani, se je Victoria ozrla po Prečni ulici, obsijani s soncem.
Čeprav jo je obiskala že velikokrat, se ji nikoli prej ni zdela tako vesela, polna življenja in zanimivih stvari. Živobarvne trgovine so jo kar vabile k sebi, četudi so prodajale le praške za vzgojo mandragor. Mogoče je to zato, ker nikoli prej ni ničesar kupila, zdaj pa je sem prišla z žepi, polnimi bronastih firičev, srebrnih srpcev in zlatih guldov, ki jih je prejšnji mesec dvignila iz trezorja Lestrange Duartovih. Mogoče je bilo krivo dejstvo, da je zdaj sem prišla z namenom, da bo kupila potrebščine za čarovniško akademijo, ki jo bo začela obiskovati decembra; lahko pa se samo tako zelo veseli palice.
"No, pa pojdimo!" jih je pozval oče in skupaj so se odpravili po tlakovani cesti. Tako Daenerys kot Victoria sta si ogledali vse trgovine, ki so jima prišle pred oči in čeprav nista mogla zajeti vseh, ki so stale ob ozki cesti, sta vseeno opazili nekaj najzanimivejših: Eylopovo sovje gnezdo, kjer se je kar gnetlo različnih živobarvnih sov, Olchembatova prodajalna palic, ki jo je po smrti velikega mojstra čarovnih palic prevzel njegov sin in nato vnuk, Vse za quidditch, kjer so ravno predstavljali nov model Zlate puščice, najboljše metle na tržišču, in nenazadnje še Crepar, trgovina s pripomočki za šaljivce, ki se je iz Meryascoveene preselila na Prečno ulico.
"Po mojem bo najbolje, če gremo najprej k Madam Malkin in nato v Lepopis in pivnik," je začela Victoriina mama. "Potem lahko zavijemo v trgovino s pripomočki za napoje - pozabila sem že, kako se imenuje. No, nazadnje pa gresta punci lahko še po palici."
Ni ji ušlo, kako so se njeni hčerki ob tem zasvetile oči, in nasmehnila se je.
"No, kaj čakamo, gremo!" je navdušeno izbruhnila Daenerys in se pognala skozi vrata trgovine Madam Malkin s plašči za vse priložnosti, ostali pa so ji namuznjeno sledili. Daenerys je že klepetala z lastnico, ki nikakor ni bila več izvirna Madam Malkin, temveč neka ženska, ki si je trgovino priigrala v igri z eksplozivnimi kartami v Počenem kotlu. Vendar je bila kljub temu prijazna in čez pol ure so že odšli iz trgovine z novimi plašči v vrečah.
"Zdaj pa knjige!" je še vedno z enako mero navdušenja vzkliknila Daenerys in se spet pognala skozi vrata trgovine, katere izložba je bila polna učbenikov, v katerih je Victoria prepoznala kot različne knjige za obrambo pred mračnimi silami. Ampak ni imela časa, da bi si jih podrobneje ogledala, kajti mama jo je že zvlekla skozi vrata.
Trgovino je vodil debelušen gospod, očitno obseden s knjigami, ki je z lahkoto našel vse učbenike, ki sta jih sestrični potrebovali. Ni jih bilo težko nesti, saj je Victoriina mama izvedla nekakšen zapleten urok, s katerim so vse knjige postale praktično brez teže.
"Si s tem urokom kdaj poskusila obdelati tudi kakšnega človeka?" se je pozanimala Victoria. "Mogoče bi lahko letel!"
Daenerys se je samo zasmejala, mama pa se je namuznila, kar je bilo dovolj zgovorno.
Nazadnje so kupili tudi sestavine za napoje in kot bi mignil, sta Victoria in Daenerys že stali pred Olchenbatovo trgovino s palicami. Starša sta odšla v Počeni kotel, saj nista želela 'kratiti zabave', za kar je bila Victoria hvaležna, saj ju iz nekega razloga ni želela imeti ob sebi, ko bo dobila svojo prvo palico.
"Greva?" je nekam živčno nazadnje vprašala Daenerys in ko je ta prikimala, je odrinila vrata.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
i will read your stories always and forever <3
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Just purfect!!
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:Komaj čakam novi del :)
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Like emojis

Hermione Granger 17. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
0
Billie#13
 
0
Sovražim svoje življenje

Zamegljena 6. del

Ogledov: 11 Odgovorov: 2
 
2
Blank

DIVJE SANJE 3. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 2
 
3
Aneja

depresija

Ogledov: 24 Odgovorov: 1
 
0
Ilovecandy

Anna 1. poglavje 5. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Glasbenica

Božična luč 1. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 5
 
5
Bego

Inside 3. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 7
 
9
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Help

zlo slabe ocene mam in res se ful učim in se fuuuuul dobr naučim anpak še zmeri dobim ena:(.in mam ful enk že, in nočem ponavljat. pač jst ne morm več. pač jst res ne vem kaj naj nardimmmm!!!!! pomagite mi pls🥺
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kje nas najraje spremljaš?
Na Instagramu
(0)
Na TikToku
(0)
Na Facebooku
(0)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ilovecandy je odgovoril/a na
o cuteeeee!!! Ful je kjut!
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Hello, Billie#13! Odlična zgodba:revolving_hearts:Se ...
 

puppy lover je odgovoril/a na
kok leppo
 

Power Girl je odgovoril/a na
Ojla Pomka!
 

puppy lover je odgovoril/a na
:thumbsup::heartpulse:
 

Billie#13 je odgovoril/a na
uuu kakšen lep avto mam:sunglasses::sunglasses::red_car:
 

AestheticGirl#1 je odgovoril/a na
Ohh kako čudno da ti ne dela rada bi ti pomagala ...
 

AestheticGirl#1 je odgovoril/a na
Men je cute :revolving_hearts: Lysm :purple_heart::green_heart::blue_heart::yellow_heart:
 

Anika0712 je odgovoril/a na
zgleda kot moja ucitlca etike hahahahahhahahahah
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Malo sem sad...:cry: Prez zamere! Všeč mi ...
 

Daenerys je odgovoril/a na
jap:thumbsup:
 

Ana Rao je odgovoril/a na
Hi Bi imela kdaj čas da se dobiva na klepetalnici?
 

Cat girl je odgovoril/a na
Jup
 

Ruby_UwU je odgovoril/a na
ja:))
 

Ana Rao je odgovoril/a na
jst vidim neki sam ne vem če je to to