snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - KRVAVA RESNICA (ponovno objavljam zgodbo iz stare pisalnice) 1. del

KRVAVA RESNICA (ponovno objavljam zgodbo iz stare pisalnice) 1. del

5
Kot obljubljeno, ponovno objavljam mojo prvo zgodbo z naslovom KRVAVA RESNICA. To je bil moj prvi poskus pisanja iz pred več kot enega leta in še iz stare spletne strani. Ker vem, da je v zadnjem času veliko novih obiskovalcev, sem se stare objave odločila deliti z vami in kopiram popolnima nelektorirane (nepregledane, nepopravljene...) izvirnike.

Izšli so samo 4 deli, pa vendar. Zgodbe ne mislim nadaljevati, saj imam danes drugačno mišljenje in pogled na stvari, poleg tega pa spoštujem svoja dela in se ne sramujem napak - samo tako lahko napreduješ.

P.S. Morda se boste nekateri zgodbe spomnili :grin:.

ZAČETNA OBJAVA

Oj!
Tudi sama sem se odločila pisati zgodbo z naslovom KRVAVA RESNICA. Moram povedati, da mi je bila v navdih knjiga pisateljice Sarah J. Maas: Stekleni prestol in ostala zbirka. Priporočam ljubiteljem avanture in bojevnikov.
Glede časovnega objavljanja nadaljevanj vam ne morem ničesar obljubiti, saj čas velikokrat ne dopušča, domišljija pa včasih ne pride sama od sebe.
Glede moje zgodbe. To je tretjeosebna pripoved (pripoveduje tretja oseba). Če bi me vprašali glede časa in kraja dogajanja, vam povem, da bi zgodbo lahko umestili v pozno obdobje rimljanov. Nič tehnologije, torej. Kraj in življenje boste spoznali skozi zgodbo.
Kar se oseb tiče, vam ne bi preveč razkrila, le, da je osrednja oseba Serena, bojevnica, ki je izgubila vse in se poskuša ponovno najti v družbi. Pokojni učitelj jo je navadil opravljati t.i. »umazane posle« in tako Serena, ki je nekako prišla do naziva nadzornice kraljeve vojske, poskuša pozabiti na preteklost, ki pa jo vedno preseneča.
Obljubim vam, da ob prelivanju krvi, ne bo zmanjkalo časa tudi za ljubezen ?.
Vesela bom bralcev in komentarjev.


1. DEL

Črna postava je skočila skozi okno ministrove hiše. V mislih se je zahvalila širokim okenskim policam, ki so ji omogočile, da je brez večjega napora splezala do osmega nadstropja, do okna ministra Valzarja Rusa. Čeprav je ministra opazovala že pet noči, si ni mogla zamisliti koliko denarja in bogastva se je skrivalo v skromnem ministrovem stanovanju. Spraševala se je, zakaj se ni preselil v večjo rezidenco ali vilo, kar bi ob toliko denarja nedvomno storila sama. Misli si je pregnala iz glave in zavzdihnila. Vedela je zakaj je tukaj in kaj mora storiti.

Kljub temu da je imela obute visoke škornje, se je neslišno premaknila v predsobo. Na mizi je zagledala kup dokumentov in šatuljo. Politika je ni zanimala, a njenega naročnika očitno je, zato je le pograbila kupe papirja, jih prepognila in si jih nekako stlačila v škornje. Ni važno po kaj so jo naročniki pošiljali, nje so od nekdaj zanimale šatulje. Ozrla se je in se prepričala, da je nihče ne sliši, preden je s tleskom odprla zlato škatlico. Sama pri sebi se je nasmehnila in med prsti zavrtela biserno ogrlico. Našla je še nekaj diamantov v velikosti nohta in velik rdeč rubin. Razprla je mošnjo, ki jo je imela privezano ob pasu in vanjo enega za drugim počasi spustila vse na novo pridobljene zaklade. Ni dvomila, da ima minister v svojem stanovanju še več zlata, ampak prišla je zaradi nečesa drugega.

Roki je stegnila za hrbet in otipala dva meča in bodalo. Čeprav jo je kovina na svojih odpravah nekoliko žulila, se je z njo počutila veliko varneje. Zaslišala je šumenje dežja, ki se je počasi stopnjevalo in začelo je grmeti. Počasi je odprla vrata v spalnico. Ob blisku strele je na vratu starega spečega ministra zagledala obesek s ključem in se začela pomikati proti postelji. Z neznansko lahkoto je snela obesek in se odpravila iz sobe. Nenadoma je močno zagrmelo in portret je padel s stene. Obstala je.

»Hej!« Počasi se je obrnila in se napela. Minister se je zbudil.

»Kdo si ti? « jo je vprašal Valzar Rus. Črna postava je v trenutku iz rokava potegnila nož. Minister se je ustrašil in glasno zakričal. Dvignila je nož in zaprla oči. Skoncentrirala se je in slišala je samo še bitje srca. Hitro je odprla oči, izdihnila in z natančno namerjenim metom ministra zadela v srce. Ministru je zastal dih in omahnil je na posteljo.

Ledeno je pogledala in rekla: »Jaz sem Serena, mimogrede.«
V stanovanje so vdrli stražarji, ki so očitno pazili na vhod in so zaslišali krik. Dekle pa je že izginilo skozi okno.
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Ginny Weasley 123

Žalostna zaskrbljenka 1. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Cat

Avdicija 7. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
1
pilovka99

Ljubezen na plaži 3. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 3
 
3
I love dance:)

Harry Potter- Po vojni 60. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 3
 
3
Bird lover

Zmajsko srce XIV.del (14.)

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
I love dance:)

Uganka: Pobegli 5. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 2
 
3
dragon girl

Potomka krvi / Nova spoznanja #2

Ogledov: 34 Odgovorov: 6
 
7
history girl

moje morje 2. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 1
 
5

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

flamingo je odgovoril/a na
Wow Flamingo punca, sploh nisem vidla Zdej ...
 

flamingo je odgovoril/a na
Wow Night girl to je čudovito! Hvala ti ...
 

Pumika je odgovoril/a na
13?
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
ti si zlo zlo dobra pisateljica...............bravo, ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
Ali jo lahko jaz
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Jaz, jaz, jaz!!
 

kpop fan je odgovoril/a na
uelo dobra zgodba.
 

Dogy queen je odgovoril/a na
Super kviz:thumbsup:
 

Koka je odgovoril/a na
draga gauda! Zelo lepo povedano prav je da ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Wo to pa je lepo
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Kit dumbo ka pod vodo lovi lumba ribe, pa ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Nice
 

Night girl je odgovoril/a na
Vem ampam jaz sem se naučila da imam dovokj ...
 

Night girl je odgovoril/a na
Wow samo res wow da blog je nevrjeten ljubim ...