Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Legenda o zmaju 7. del

Legenda o zmaju 7. del

12
Aloha! Upam, da vam bo nov del všeč in boste uživali v branju. Neskončno bom hvaležna kakšnega lajkca in komentarja:kissing_heart:. Ta del ppa je namenjen ..... Pomaranči1! Hvala za vse tvoje prijazne komentarje:kissing_heart::kissing_heart:

7. del

KAJ! SE! DOGAJA?! Ozrem se po svoji roki. Cela je zelena in nohti so se mi strašansko povečali.
"E .. E .. Erik?... Sem ..." Rečem šokirano in si ogledujem svojo roko.
Molče prikima. Brez da bi se zavedala da ne diham, nadaljujem.
"Kako?" Dušiti me začne in kmalu se spomnim da je treba za preživetje dihati. Zajamem globoko sapo in si spet pogledam roko. Nato še nogo. Postala sem lepa svetlo zelena zmajevka! Saj ne, da je bila to moja odločitev! Če bi bilo po moje bi mu tiste njegove zmajevske moči kar pustila. Naj jih ima!
"Vem kaj si misliš, in ne, nisem hotel da to postaneš še ti." Ali lahko bere misli?
"Ne, ne morem brati misli." Reče in se ugrizne v jezik.
"To bom vzela kot ja." Se zasmejim in spet pogledam roko. Prekrita je z lepimi bleščečimi luskami. V tej mračni in zatohli ulici ni nikogar. Le midva. Zdaj vem zakaj živi tukaj. To je najbolj varen kraj od vseh. Tukaj ga res ne bodo našli. Svoj dolg zmajski nos uperim naprej. Nekaj voham! Wow, ta stvar pa res deluje. Vonj postaja vse močnejši. Kot bi se mi približevala četa ... ljudi!
"Erik od tu morava!" Zakričim šepetaje in ga stresam za ramena. Nič. Le stoji pri miru in gleda v daljavo. Takrat že zaslišim korake. Trde in težke. Približujejo se nama!
"Erik, prosim!" Ga še vedno skušam spametovati. Me ignorira? Tokrat se na njegovem obrazu prikaže skoraj neviden nasmešek. Kaj se mu zdi smešno?! To, da naju bodo zdaj zdaj našli!? Ne bi smela steči za njim. Zdaj se mi je življenje dobesedno obrnilo na glavo. Koraki pa prihajajo vse bližje. Ko že želim zbežati (brez Erika, seveda), zaslišim prhutanje kril.
"Končno!" Se iz neznanega razloga razveseli Erik. Bitja so vedno bližje. Čakaj? Ali so to ... Zmaji? Veličastna bitja se nama približujejo. Nekateri po tleh, drugi po zraku. Vsak drugačne barve. Kot mavrica.
"Erik, kdo so to?" Rečem zmedeno in si ogledujem vsakega posebaj.
"To so zadnji preživeli zmaji." Pravi presrečen kot da je videl svojega dojenčka v porodnišnici.
Zmajev je bilo kar nekaj. Vsaj 20. Ampak, kaj počnejo tukaj? Erik mi je seveda spet prebral misli in v hipu odgovoril:
"Ko sem bil star 200 let ..."
"Čakaj 200?!" Ga prekinem in si ga ogledujem. Ne, ne izgleda star 200.
"Ja, 200. Pri zmajih je 100 let, tako kot pri vas 1 leto. Torej ... Ko sem bil star 200 let, je naš svet pregorel." Med njegovo razlago zmajev kar ne morem nehati gledati. "Zaradi premočnega izbruha vulkanov je uničilo celo podzemlje."
Spomnim se da smo se v šoli res učili o nekakšnem izbruhu pred 1000 leti. Vedela sem da mi je prebral misli, a je še vseeno nadaljeval: "Zmaji smo za preživetje morali pobegniti na kopno. Na Zemljo." S počasnim izdihom je nadaljeval "Na žalost nismo preživeli vsi." Do njega je stopil star zmaj in ga objel. "Moji starši in sestra." Je Erik rekel ko je potočil nekaj solz.
Žalovaje zanj sem ga še jaz objela. Ne vem kaj me je pičilo, ampak sem ga. Mislim da je to res potreboval. Ko je bilo konec tega kar nekaj minutnega trenutka, je še rekel:
"Tako zdaj že 1000 let živimo na Zemlji."
Ob misli, kaj vse so morali preživeti, me je zmrazilo. Jaz živim šele 12 let, on pa 12 stoletij. In vse kar sem doživela jaz, se ne more kosati z njegovim.
Zmaji so odšli v podrte hiše, le jaz in Erik sva ostala zunaj. Tako sva nekaj časa še sedela ko so se na nebu prikazale prve zvezde. Ena za drugo so začele osvetljevati nočno nebo.
"Hvala ... hvala ..." kar ni mogel izustiti. Obrnem se k njemu in čakam kaj ima za povedati. "Hvala, ker si moja prijateljica." Končno reče. Pa imam le prijatelja. Čeprav zmaja, ki je hkrati star več kot tisoč let :)
Po nekaj urah takega sedenja se spomnim.
"O, ne, morala bi biti doma!" Hitro se poberem in ko že želim steči ... aja, saj res, zmaj sem. Erik mi spet prebere misli in trenutek za tem se spet spremenim v človeka.
"Kako ..."
"Ti jutri pojasnim." Pomežikne in mi pokaže pravo pot domov.

DOMA

"Sabina, kje si bila?!" Me okara mama.
"Samo, s prijatelji sem se družila." Se na nek način zlažem.
"Aha ... No, pojdi se umit, zelo smrdiš." Se zgabi in pokrije nos.
Sama pri sebi pa si mislim: Jah, če tudi smrdim, se je izplačalo ;)

Vaša dg
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Awww ta del mi je bil zelo všeč!!! Hvala bogu, da ne končaš na napete dele:blush::joy: Res ti hvala, ker si me omenila! Z veseljem preberem zgodbo in jo komentiram:heart: Le tako naprej! Super zgodba je in hkrati si super pisateljica! Brez besed:ok_hand::sparkles::wink::heart::heartbeat::purple_heart:
Tvoja največja oboževalka,
Pomkica
0
 
Hvala, jaz sem brez besed zaradi vaših spodbud💋
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Dragon girl! Bravo! :kissing_heart::heartpulse:Ta zgodba je zakon!!! :heart_eyes:Komaj čakam naslednji del! Bravo! :hugging:Kako ti uspe? :thinking::heart_eyes::kissing_heart:
0
 
Hvala😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga Digi!:wave:
Ja pa iiiii:heart::sparkles:
Nikoli ti nisem komentirala zgodbice, zato ti zdaj! In verjetno vedno od zdaj xD:ring::crown::revolving_hearts::sparkles:V glavenm, resno, kako lahko rečeš da je to packa? Ker reess ni:kissing_closed_eyes: Ta zgodba je tok izjemna da ti vzame dih:hear_no_evil::hear_no_evil:Komiii čakam na nov del! Takoj ga bom prebrala in komentiralaaa!!!:wave::kissing_closed_eyes::sparkles::revolving_hearts::ring::heart: RTM
Wonder Woman
0
 
😘😘😘😘
 
Kaj?! Na 2. Mestu med priljubljeni sem!!!!!!!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUUUPEEERRRR!
Se čisto strinjam z Pom1! :sweat_smile: Če bi končala na napete dele potem nebi mogla spat :joy::joy:
ČIM PREJ NOV DEL!
Lp,
Super sister :sparkling_heart:
0
 
Hvala😍
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Res super zgodba! Zdajle sem jo prvič šla pogledat, pa sem porebrala vse dele za nazaj... PAČ TO JE SUPER! Zaplet mi je res všeč, pa še tvoj stil pisanja! Res dobra zgodba in čim hitreje napiši nadaljevanje :kissing_heart::wink::blush::kissing_heart::heart_eyes:
0
 
Omb TI si prebrala MOJO zgodbo?! In bila ti je všeč!? HVALAAAA😘😘😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Končno sem si vzela čas. In ni mi žal.
Najprej, to ni edina tvoja zgodba. Zakaj sem si izbrala prav to? Malo sem kolebala med to in Fire & Ice in potem mi je kliknilo. Zakaj ne bi brala zgodbo o zmajih, če si ti Dragon Girl (aka zmajsko dekle)? In sem začela.
Iskreno, najprej sem mislila, da bo to ena otroška pravljica.........nisem pa pričakovala kvalitetno napisane zgodbe, postavljene v realni svet, dekleta z običajnimi težavami in s pridihom fantazije. Nisi me razočarala :grin:!
NASPROTNO, prav navdušila :blush:!

Všeč mi je, kako ima vsaka oseba svoj karakter in počasi nizaš zaplete, da zgodbi v prepletaš nit (ti že prevzaprav rjuho, hah hahah).

Morda še malo bolj opisuj izgled (npr. Ozrem se po svoji roki. Cela je zelena in nohti so se mi strašansko povečali.).
Lahko napišeš: Ozrla sem se po svoji roki in od začudenja so mi oči skoraj izstopile iz jamic. Kožo je zamenjala zelena povrhnjica in luske so se lesketale, ko so sončni žarki posvetili nanje. Bile so popolnoma gladke, da bi lahko rezale skozi veter in zaščitile bi mojo kožo tudi pred najostrejšim orožjem. Ko sem skrčila prste, so me nohti neznansko zaboleli in skoraj so se mi zasolzile oči.

Prepričana sem, da bo tale zgodba daleč prišla. Ima rdečo nit in po tej zgodbi sem skoraj začela verjeti, da me zmaj na Zmajskem mostu čisto malo pogleda vsakič, ko grem mimo (bom jutri (a.k.a. danes: ura je že 00:46) še enkrat pogledala, ko nesem prijave za v srednjo šolo :wink:).
0
 
Ooo hvala😘
Lysm😘😘😘
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
0
 
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Preden na spletu karkoli objaviš, se vprašaj: ali objava vsebuje karkoli, česar ne bi želel deliti s popolnim neznancem na cesti?

Pisalnica


Objava:

❄️JAZ JELEN❄️ 1. del

Ogledov: 14 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Tri črke ljubezni 7. del

Ogledov: 6 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Neskončna božična noč 1. del

Ogledov: 37 Odgovorov: 2
 
6
cool punca😎 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

15 letnik

hejjj

imam frenda ki je 9 razred jaz sem 8 in ma 14.12 rojstni dan pa me zanima kaj
bi mu lahko kupilaa!! pliss helpp ker res nevem ajja pa trenera fuzbal, pa neki se dela gasrja pa tko pc ne poznam ga dobr ampak je moja simpa in nwm kaj nej mu kupm ampak rada bi da mu bi bilo moje darilo vsec
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Strelka je odgovoril/a na
ojla jaz tudi rečem da je one direction.res ...
 

Strelka je odgovoril/a na
slovenska:na božično noč, bvela snežinka ...
 

Strelka je odgovoril/a na
oooo tole je lepo! zdaj pa bom malo pokomentirala ...
 

d7stq1ny je odgovoril/a na
haha one direction :) superr narisano!!
 

Cook girl1 je odgovoril/a na
pa dejmo nič las mal za hec
 

Cook girl1 je odgovoril/a na
super zelo je lepo
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
Ne skrbi. Nagrado boš dobila še v tem mesecu, ...
 

DogLover11 je odgovoril/a na
waw! jaz bi to tut probala sam nisem prepričana ...
 

CloudL7 je odgovoril/a na
jz nemorem odgovorit k mam glih takr en rojstni ...
 

CloudL7 je odgovoril/a na
4 kodrasti
 

CloudL7 je odgovoril/a na
:heart_eyes:
 

Loona_Lovegod je odgovoril/a na
Moram vam še nekaj povedati....Imena vseh ...
 

Emma Watson💕 je odgovoril/a na
Uau super je! jaz bi ocenila 9,5 :two_hearts:
 

Emma Watson💕 je odgovoril/a na
Hi, odgovora še nisem prejela od slytherina ...