snofi
Naslednji Pil izide 4. februarja

Nova številka
Januar 2022

Revija
Izid: 7. 1. 2022
pepca oblacek

Pisalnica - Legenda o zmaju 7. del

Legenda o zmaju 7. del

11
Aloha! Upam, da vam bo nov del všeč in boste uživali v branju. Neskončno bom hvaležna kakšnega lajkca in komentarja:kissing_heart:. Ta del ppa je namenjen ..... Pomaranči1! Hvala za vse tvoje prijazne komentarje:kissing_heart::kissing_heart:

7. del

KAJ! SE! DOGAJA?! Ozrem se po svoji roki. Cela je zelena in nohti so se mi strašansko povečali.
"E .. E .. Erik?... Sem ..." Rečem šokirano in si ogledujem svojo roko.
Molče prikima. Brez da bi se zavedala da ne diham, nadaljujem.
"Kako?" Dušiti me začne in kmalu se spomnim da je treba za preživetje dihati. Zajamem globoko sapo in si spet pogledam roko. Nato še nogo. Postala sem lepa svetlo zelena zmajevka! Saj ne, da je bila to moja odločitev! Če bi bilo po moje bi mu tiste njegove zmajevske moči kar pustila. Naj jih ima!
"Vem kaj si misliš, in ne, nisem hotel da to postaneš še ti." Ali lahko bere misli?
"Ne, ne morem brati misli." Reče in se ugrizne v jezik.
"To bom vzela kot ja." Se zasmejim in spet pogledam roko. Prekrita je z lepimi bleščečimi luskami. V tej mračni in zatohli ulici ni nikogar. Le midva. Zdaj vem zakaj živi tukaj. To je najbolj varen kraj od vseh. Tukaj ga res ne bodo našli. Svoj dolg zmajski nos uperim naprej. Nekaj voham! Wow, ta stvar pa res deluje. Vonj postaja vse močnejši. Kot bi se mi približevala četa ... ljudi!
"Erik od tu morava!" Zakričim šepetaje in ga stresam za ramena. Nič. Le stoji pri miru in gleda v daljavo. Takrat že zaslišim korake. Trde in težke. Približujejo se nama!
"Erik, prosim!" Ga še vedno skušam spametovati. Me ignorira? Tokrat se na njegovem obrazu prikaže skoraj neviden nasmešek. Kaj se mu zdi smešno?! To, da naju bodo zdaj zdaj našli!? Ne bi smela steči za njim. Zdaj se mi je življenje dobesedno obrnilo na glavo. Koraki pa prihajajo vse bližje. Ko že želim zbežati (brez Erika, seveda), zaslišim prhutanje kril.
"Končno!" Se iz neznanega razloga razveseli Erik. Bitja so vedno bližje. Čakaj? Ali so to ... Zmaji? Veličastna bitja se nama približujejo. Nekateri po tleh, drugi po zraku. Vsak drugačne barve. Kot mavrica.
"Erik, kdo so to?" Rečem zmedeno in si ogledujem vsakega posebaj.
"To so zadnji preživeli zmaji." Pravi presrečen kot da je videl svojega dojenčka v porodnišnici.
Zmajev je bilo kar nekaj. Vsaj 20. Ampak, kaj počnejo tukaj? Erik mi je seveda spet prebral misli in v hipu odgovoril:
"Ko sem bil star 200 let ..."
"Čakaj 200?!" Ga prekinem in si ga ogledujem. Ne, ne izgleda star 200.
"Ja, 200. Pri zmajih je 100 let, tako kot pri vas 1 leto. Torej ... Ko sem bil star 200 let, je naš svet pregorel." Med njegovo razlago zmajev kar ne morem nehati gledati. "Zaradi premočnega izbruha vulkanov je uničilo celo podzemlje."
Spomnim se da smo se v šoli res učili o nekakšnem izbruhu pred 1000 leti. Vedela sem da mi je prebral misli, a je še vseeno nadaljeval: "Zmaji smo za preživetje morali pobegniti na kopno. Na Zemljo." S počasnim izdihom je nadaljeval "Na žalost nismo preživeli vsi." Do njega je stopil star zmaj in ga objel. "Moji starši in sestra." Je Erik rekel ko je potočil nekaj solz.
Žalovaje zanj sem ga še jaz objela. Ne vem kaj me je pičilo, ampak sem ga. Mislim da je to res potreboval. Ko je bilo konec tega kar nekaj minutnega trenutka, je še rekel:
"Tako zdaj že 1000 let živimo na Zemlji."
Ob misli, kaj vse so morali preživeti, me je zmrazilo. Jaz živim šele 12 let, on pa 12 stoletij. In vse kar sem doživela jaz, se ne more kosati z njegovim.
Zmaji so odšli v podrte hiše, le jaz in Erik sva ostala zunaj. Tako sva nekaj časa še sedela ko so se na nebu prikazale prve zvezde. Ena za drugo so začele osvetljevati nočno nebo.
"Hvala ... hvala ..." kar ni mogel izustiti. Obrnem se k njemu in čakam kaj ima za povedati. "Hvala, ker si moja prijateljica." Končno reče. Pa imam le prijatelja. Čeprav zmaja, ki je hkrati star več kot tisoč let :)
Po nekaj urah takega sedenja se spomnim.
"O, ne, morala bi biti doma!" Hitro se poberem in ko že želim steči ... aja, saj res, zmaj sem. Erik mi spet prebere misli in trenutek za tem se spet spremenim v človeka.
"Kako ..."
"Ti jutri pojasnim." Pomežikne in mi pokaže pravo pot domov.

DOMA

"Sabina, kje si bila?!" Me okara mama.
"Samo, s prijatelji sem se družila." Se na nek način zlažem.
"Aha ... No, pojdi se umit, zelo smrdiš." Se zgabi in pokrije nos.
Sama pri sebi pa si mislim: Jah, če tudi smrdim, se je izplačalo ;)

Vaša dg
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Awww ta del mi je bil zelo všeč!!! Hvala bogu, da ne končaš na napete dele:blush::joy: Res ti hvala, ker si me omenila! Z veseljem preberem zgodbo in jo komentiram:heart: Le tako naprej! Super zgodba je in hkrati si super pisateljica! Brez besed:ok_hand::sparkles::wink::heart::heartbeat::purple_heart:
Tvoja največja oboževalka,
Pomkica
0
 
Hvala, jaz sem brez besed zaradi vaših spodbud💋
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Dragon girl! Bravo! :kissing_heart::heartpulse:Ta zgodba je zakon!!! :heart_eyes:Komaj čakam naslednji del! Bravo! :hugging:Kako ti uspe? :thinking::heart_eyes::kissing_heart:
0
 
Hvala😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga Digi!:wave:
Ja pa iiiii:heart::sparkles:
Nikoli ti nisem komentirala zgodbice, zato ti zdaj! In verjetno vedno od zdaj xD:ring::crown::revolving_hearts::sparkles:V glavenm, resno, kako lahko rečeš da je to packa? Ker reess ni:kissing_closed_eyes: Ta zgodba je tok izjemna da ti vzame dih:hear_no_evil::hear_no_evil:Komiii čakam na nov del! Takoj ga bom prebrala in komentiralaaa!!!:wave::kissing_closed_eyes::sparkles::revolving_hearts::ring::heart: RTM
Wonder Woman
0
 
😘😘😘😘
 
Kaj?! Na 2. Mestu med priljubljeni sem!!!!!!!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
SUUUPEEERRRR!
Se čisto strinjam z Pom1! :sweat_smile: Če bi končala na napete dele potem nebi mogla spat :joy::joy:
ČIM PREJ NOV DEL!
Lp,
Super sister :sparkling_heart:
0
 
Hvala😍
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Res super zgodba! Zdajle sem jo prvič šla pogledat, pa sem porebrala vse dele za nazaj... PAČ TO JE SUPER! Zaplet mi je res všeč, pa še tvoj stil pisanja! Res dobra zgodba in čim hitreje napiši nadaljevanje :kissing_heart::wink::blush::kissing_heart::heart_eyes:
0
 
Omb TI si prebrala MOJO zgodbo?! In bila ti je všeč!? HVALAAAA😘😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Končno sem si vzela čas. In ni mi žal.
Najprej, to ni edina tvoja zgodba. Zakaj sem si izbrala prav to? Malo sem kolebala med to in Fire & Ice in potem mi je kliknilo. Zakaj ne bi brala zgodbo o zmajih, če si ti Dragon Girl (aka zmajsko dekle)? In sem začela.
Iskreno, najprej sem mislila, da bo to ena otroška pravljica.........nisem pa pričakovala kvalitetno napisane zgodbe, postavljene v realni svet, dekleta z običajnimi težavami in s pridihom fantazije. Nisi me razočarala :grin:!
NASPROTNO, prav navdušila :blush:!

Všeč mi je, kako ima vsaka oseba svoj karakter in počasi nizaš zaplete, da zgodbi v prepletaš nit (ti že prevzaprav rjuho, hah hahah).

Morda še malo bolj opisuj izgled (npr. Ozrem se po svoji roki. Cela je zelena in nohti so se mi strašansko povečali.).
Lahko napišeš: Ozrla sem se po svoji roki in od začudenja so mi oči skoraj izstopile iz jamic. Kožo je zamenjala zelena povrhnjica in luske so se lesketale, ko so sončni žarki posvetili nanje. Bile so popolnoma gladke, da bi lahko rezale skozi veter in zaščitile bi mojo kožo tudi pred najostrejšim orožjem. Ko sem skrčila prste, so me nohti neznansko zaboleli in skoraj so se mi zasolzile oči.

Prepričana sem, da bo tale zgodba daleč prišla. Ima rdečo nit in po tej zgodbi sem skoraj začela verjeti, da me zmaj na Zmajskem mostu čisto malo pogleda vsakič, ko grem mimo (bom jutri (a.k.a. danes: ura je že 00:46) še enkrat pogledala, ko nesem prijave za v srednjo šolo :wink:).
0
 
Ooo hvala😘
Lysm😘😘😘
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ZGODBA JE VEČ KOT ODLIČNAAAAAAAAAAA🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺:open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::open_mouth::gift_heart::sparkling_heart::revolving_hearts::revolving_hearts::heartbeat::heartbeat:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
:two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
0
 
💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗💗
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.
Pisalnica

Ginny Weasley

VAMPIRE LIFE 5. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 1
 
2
Depress123

Vampirsko življenje 1. Del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
1
Dream Together

Reborn princess 2. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 1
 
5
No Name

Volkodlakinja 13. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 2
 
8
lil_hoe

NEDOTAKNJENO SRCE 2. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 2
 
7
Dream Together

Reborn princess 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 1
 
6
Golmanka

Varuhi Gozda 4. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
3
wonder girl🍒 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

fant

Ojla fantu ki mi je sem poslala imail (šolski, ker nimam telefona). Torej to je odlomek

Hey,

torej nevem kako bi ti drugače napisala začetek. Ok to da ti pišem preko maila mi je predlgala.......Mogoče pisma sploh ne boš dobil, ampak prosim te, da drugim, da sem ti pismo sploh poslala ne razlagaš. Torej ker nimam telefona kot vrjetno že veš (starši se ne strinjajo, nevem zakaj) ti drugače nisem mogla. Zanima me kot po vseh govoricah ki sem jih prejela bi naj bil v ......, kar me ne moti. ...... in ........ ter nekaj ostalih punc pa mi je velikokrat reklo da si vame in da govoriš zelo lepe stvari o meni. Ne želim si delat nekih pravljic o tem zato te raje o tem vprašam. Če si vame je to super/ok pač sem normalno vesela, če pa si v katero drugo pa si želim da te nebi razočarala. Upam da pismo vidiš hitro iz enega razloga, ki ti ga povem če mi odpišeš ?.

No in on je to prebral na drsališču ker mu je moja bff napisla naj pogleda in je njegov best frend to prebral pred vsemi in zaj se v šoli norčujejo iz mene nekaj z imalom.
ta fant je res super in me ima "rad".
lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako pogosto obiščeš Pilovo spletno stran?
Vsak dan!
(167)
Večkrat na teden.
(114)
1-krat na teden.
(43)
Samo občasno.
(113)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Doggylover je odgovoril/a na
Bi lahko črko H? in m?
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Super, zanimiv in odličen blog! Se že veselim ...
 

Rainbow_dog je odgovoril/a na
555
 

Ginny Aneja Horses je odgovoril/a na
dobrodošla sem se naročila nate
 

Yumeko_Jabami je odgovoril/a na
aja mal sem zajebala ampak se mi zdi ok glede ...
 

GinnyCat je odgovoril/a na
Dobrodošla, upam, da se boš tu imela lepo ...
 

No Name je odgovoril/a na
Hej, ne vem kdo bo tole sploh videl, ampak ...
 

animalllover je odgovoril/a na
bravisimoooo si zelo zaslužiš
 

evangeline je odgovoril/a na
pejt na svoj profil ''urejanje profila in ...
 

animalllover je odgovoril/a na
wow ful je lepaaa
 

animalllover je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/LWmHRe1Vqr2VpxCR7
 

ur lost twin je odgovoril/a na
greš na svoj profil in nastavitve, in pol ...
 

Dancing queen je odgovoril/a na
https://images.app.goo.gl/1E2dFp2MXTNRa74W7
 

zaspanka je odgovoril/a na
jejjj i phončka sm dobilaaaaaaaaaa
 

Revija PIL je odgovoril/a na
Smo :)