snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Pogubljeni 1. del

Pogubljeni 1. del

11
Včasih sem se spraševala, če mi je bilo namenjeno.Morda, če tisti dan ne bi hodila po tisti osamljeni cesti in se počutila ravno takšne volje, bi bilo drugače? Iskreno... Mislim, da ne. Zgodil bi se enak dogodek, morda nekaj mesecev , tednov dni pozneje... A saj čas zdaj ni pomemben? Važno je, da je tam. Mogoče bi lahko skočili na začetek. Ali pa morda malce prevrteli čas naprej? A to nebi bilo zabavno kajne? Vi, dragi bralci nebi uživali v napetosti in jaz, no jaz nebi uživala v maščevanju. Ne morete se skriti. Prišla bom. In, ko bo napočil vaš trenutek... No recimo, da boste presenečeni. Zdaj, pa, če mi dovolite bomo skočili nekaj mesecev nazaj. Ali pa let? Kot sem že rekla, nimam omejitve. Čas je le dejavnik s katerim si boste pomagali. Ali pa vas bo preganjal? Kdo ve.

Naše pripovedi ne bom začela na začetku. Iskreno povedano... Ni začetka. In, ko rečem iskreno, roko na srce mislim točno to. Ne bom se vam prilagajala, ne bom vam olepšavala. Ali prikrivala. Saj veste, v vsakem trenutku lahko zatisnete oči in pozabite da ste prebrali teh 211 besed. Ampak, kaj hočemo, ljudje imamo neko zanimivo, nadležno srh vzbujajočo lastnost - radovednost. Tako lahko zatrdno zatrdim da teh 231 ne boste pozabili. Ali se morda motim? Dvomim. Plitki ste. Točno taki kot sem bila jaz. Ne boste pozabili...morda boste odmislili. A zagotovo bo prišel čas, ko boste nadaljevali. Zdaj ste del zgodbe. In temu, česar si del ne moreš ubežati. Zdaj ste tu. In, ko ste tu... Milo rečeno, ste obtičali.

Naša prelomnica, ki ni bil začetek se je zgodila poznega Avgusta leta 2003. Točen dan ni pomemben. Kaj kmalu ga bomo spoznali tekom naše pripovedi. Zatrdno sem prepričana da se vam bo zasidral v možgane.

Njene roke so bile povsod po njej. Sama sem opazovala prizor izza starega borovca ter si v misli vtisnila vsak prizor, ki se je dogajal na skalnati pečini. V rokah je držala nož ter ga počasi približevala njenemu obrazu. Njene oči so bile tako krvave, tako polne groze, zatrdno se nisem mogla premakniti. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi naredila enako. Nisem se vmešavala ko nož počasi drsel po prijateljičinem vratu ter ji krajšal zadnje sekunde/minute/ure/dneve/leta...Njenega življenja. Morda sem trdosrčna, ko se nisem zganila ob njenih krikih ali, ko nisem priletela na pomoč ob njenem zadnjem vdihu. Uživala sem. Uživala sem ob njenem trpljenju, ko se je borila z neizogibnim... Uživala sem opazovati njene oči, ki so se polnile z solzami. Nisem se zganila niti, ko je skrivnostna morilka truplo vrgla v morje ter se sama pognala za njim. Vedela sem, da nič ne bom spremenila. Tudi, če bi se pognala za njima. Ena žrtev več prejšnjega vzetega življenja ne vrne, kajne? V naši zgodbi, tu in zdaj zagotovo ne. Moje črne vihrave lase, ki so se skoraj neznatno prelivali v živo rdečo barv in se šopirili v močnem vetru sem spela z elastiko se odpravila po hribu navzdol. Prizor, kakor se ga spominjam je bil smešen. Na nebu je svetila srebrna luna, ni se videlo niti enega oblaka, iz plaže na zahodnem delu otoka se je slišala glasba in veter je mršil veje. Popolnoma nedolžno za moje sedemnajst letne vrstnike. A ne zame. Že takrat sem bila vključena v mrežo skrivnosti. Skrivnosti, ki so se mi pri mladih letih zdele strašne in srh vzbujajoče. Ironično, če pogledam nazaj bi morala vedeti. Bila je usoda. In točno taka bo tudi vaša. Potopili ste se v začetek, ali pa morda konec zgodbe. Zdaj ste jaz. Kaj ni fin občutek? Zdaj, nekaj neprecenljivega časa pozneje imam vse niti v rokah. Lahko sem prijazna, vam mogoče pustim še nekaj vzdihov. . Ampak, ali ne bi bilo bolj zabavno biti tista, srh vzbujajoča morilka? Ki te prestraši že ko vzdihne ali pa ti nameni pogled... No, pojdimo malce naprej. Spustila bom nekaj mesecev.. Ali pa let?
Moje oči so pogledovale od zvezka za matematiko, do table kjer je stala moja najboljša prijateljica. Ali pa naj rečem privržnica? Jaz nimam prijateljev. Imam samo ljudi, ki bodo zdržali dlje. A zagotovo ne bodo preživeli. Smešno je že pomisliti na to usahljivo možnost. Igrala sem se z rdečim pramenom ter se dolgočasila ob napetosti, ki je visela v zraku. . Ne ravno omembe vredna napetost, ne tista, ki se zvrti ob resnih prizorih.
» Si se učila, Kaylin? « je popolnoma nedolžno vprašala profesorica ter pogledala skozi centimeter debele leče.
» Mislim ja... No, ne ampak... nekako sem mislila da znam. « je ubogljivo odgovorila številka 3 in si nervozno odščipnila obrobno kožico na njenem že zdaj ubogem palcu. Nikoli je ne izuči. Morda bi potrebovala nekaj pomoči? Takoj ob tej misli se okregam, da jaz ne ponujam pomoči. Jaz samo hlinim, da mi je mar.» No takole se bova zmenili prav? Popravljala boš naslednji teden, do takrat pa se le nauči. « ji je kar se da prijazno postregla z dogovorom, ter med tem pobrisala napačne enačbe iz zelene table.
» Prav. « je tiho odgovorila številka 3 in si njeno modro krilo popravila ter se pognala proti najini zadnji klopi. Malomarno se ji nasmehnem in hlinim, da sem si vsekakor oddahnila ob naslednji priložnosti.» Veš, kako sem bila živčna? Si moraš misliti? Skoraj sem umrla tam gor, prisežem, da sploh ne razumem te snovi. « je začela napletati Kaylin ter urno prepisovala moje odgovore. Najraje bi ji zabrusila, da me ne zanima in, da naj zapre že njeno trapasto gofljo a sem se že isti trenutek opomnila, da jo potrebujem. Samo še nekaj časa moram zdržati, potem se je lahko znebim. Za zdaj.
Pri kosilu ne sledim njenim besedam. Pozornost mi preusmerja tip, ki sedi na drugem koncu menze. Sumljiv je. Osredotočim se na njegov pogled in ga ne izpustim dokler me bežno ne oplazi nazaj. Ne zdrzne se. Zaprepadeno strmim vanj ter nazadnje pogledam Kaylin. »Ali si me sploh poslušala?« užaljeno vpraša in me pogleda z njenimi velikimi očmi. »Sori, nisem ravno pri stvari... O čem si že razlagala?« ?« hlinim zanimanje in jo pogledam naravnost v oči. »No, saj veš obleka o kateri sem ti razlagala prejšnji teden?« v glavi se mi podijo misli o naslednjih delih načrta medtem ko ima ubogo dekle njen monolog. Po približno 15 minutah je Kaylin še zmeraj pri novi obleki, ko skrivnosten tip vstane in se napoti proti izhodu. Brez besed stečem za njim in se ne menim za Kaylijine nadležne krike. Ni pomembna. Noben od vas ni. Smešno, kako se bodo na enkrat stvari obrnile... A za zdaj ostanimo tu kjer smo. Na mestu začetka prelomnice.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
kot obljubljeno sem šla prebrati tvojo zgodbo in veš kaj zelo mi je všeč komaj čakam naslednji del :)
1
 
Hvala ti, sem vesela da nekdo uživa ob branju haha :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
O marija sveta O MADONA. ._.
Sploh ne vem, kaj naj rečem, ampak tudi vem, da pretiravam AMPAK
človek, a si ti z Zemlje?
Nsn, saj vem, da si ane. AMPAK HALO. Kje si dobila te neverjetne možgane, ki se zdaj nahajajo v tvoji glavi in so sestavili to zgodbo? Mislim, svaka ti čast, da se spomnes tega. ._.
Ne ne ne nisem še koncala, ker TOLE JE LEGENDARNO. Ne... to ni prava beseda, ker je VEČ KOT LEGENDARNO (kera asica si ej ._.)
Oke, da ne bom zdaj tu nekaj nakladala, bom lepo pokomentirala vsak delček zgodbe (to ni kritika, to je nekaj... hm nasprotnega kritiki, ker TO JE sej veš LEGENDARNO)...
1. in 2. odstavek: čudovito. <3 Mislim, opisovanje je neverjetno in da si porabila cela dva dolga odstavka? Wow punca, to si zakon naredila.
V tretjem odstavku samo opozorim, da se meseci pišejo z malo začetnico. ;)
Preostanek zgodbe: wow. Pač mene si čisto povlekla vanjo in nisem spustila oči z zaslona vse do konca (sploh se ne spomnim, da bi kaj POMEŽIKNILA). Vsa napetost... wow. In to, da se hkrati v zgodbi pogovarjaš tudi z bralci, me je tako navdušilo. Woooowwwwwww.
Morda si kakšno vejico izpustila, ampak koga brigaaaa!
Samo glede tega zaključnega dela od "Pri kosilu..." te moram opozoriti, da si nenadoma spremenila dogajalni čas (prej si pisala v pretekliku, zdaj pa kar naenkrat v sedanjiku), ampak morda si to načrtovala, tako da ni tako pomembno. :)
Drugače pa je to ena tistih zgodb, ki si jih bom v glavi premlevala še tedne in še nekaj...
čakam na naslednji del ;)
Pričakuj, da bom prebrala, če bom le doma (ker me veliko ne bo).
Še enkrat vse pohvale in adiosss
1
 
hvala ti zelo zelo, glede mesecev haha vcasih se spozabim glede casov je pa tako. To se mi je ze tolikokrat zgldilo da bi morala res ze zacet pazit haha, Grem zadjle se enkrat cez pa da vidim kje lahko kaj popravim :). SE ENKRAT najlepsa hvala tale komentar mi je polepsal vecer :)
 
<333
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ombbbbb to je tok dobrrrrrr resss:no_mouth::no_mouth::no_mouth::grin::clap::clap::clap:Upam da čim prej napišeš nov del.:sweat_smile::sweat_smile:
1
 
Broken bird (neprijavljena)
Haha hvala <3 cimprej mogoce celo danes ce mi bo zneslo :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Napiši prosim čim hitreje nov del zlo mi je všeč :scream::scream::scream: res je dobro ne predstavlaš si kako...:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
1
 
Hvala :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Uau! Res noro dobro in skrivnostno! :)
1
 
Tenks!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Težave Amelie White, 43. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 21. del

Ogledov: 2 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 2. del

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 42. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 20. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 41. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 19. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
0
sončnica🌻🌻 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

vprašanje za punce

Zivjo
Mi lahko mogoče kdo pove pri katerih letih lahko začneš uporabljati menstrualne skodelice?
Hvala in Lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(24)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(17)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(29)
Ne uporabljam Instagrama.
(166)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

WhoLovesBooksAndMusic je odgovoril/a na
Tole sem relano kar rabila, ker imam težave ...
 

I love book je odgovoril/a na
hihi rabim mal motivacije sem zraven :)
 

GinnyWeasley26 je odgovoril/a na
Bom sedelovala sliši se zanimivo, ali bi ...
 

EcoGirl je odgovoril/a na
To zgleda prav zanimivo! Prav z veseljem ...
 

KatSomerhalder je odgovoril/a na
ooo koncno nadaljevanje :) cimprej nadaljuj, ...
 

PiLoVkA je odgovoril/a na
1. školjke 2.plaža 3. sonce 4. kopalke
 

AnabeL je odgovoril/a na
Nimam nič kaj veliko za povedati. Super ...
 

jaz zmorem je odgovoril/a na
Js bi se prijavla drgač pa ful fajn ideja
 

A.j.d.a. je odgovoril/a na
1. školjke 2. plaža 3. sonce 4. kopalke
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! seveda, mislim da sem prava, da ti ...
 

Coraline je odgovoril/a na
Labradorec Avstralski ovčar Jazbečar
 

Coraline je odgovoril/a na
Bad habits, running up that hill
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Se lahko mogoče prijavim? In mi lahko ...
 

Like emojis je odgovoril/a na
Hai! Samo omenim, ne vzami kot hate. Harry ...
 

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Glasujem za psa:clap::clap::clap: