snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Polčlovek 11. del

Polčlovek 11. del

27
S šopom rož se je Marco pojavil na hišnem pragu, a Annabelle rože niso pomenile nič. »Marco, pojasni mi kaj se je dogajalo tistega dne! Kaj je bilo tisto sporočilo? In zakaj si hotel streljati na volka? In zakaj nisi policistom hotel povedati, kje sem? Zakaj me nenazadnje nisi niti enkrat samkrat obiskal?« je vrelo iz nje, a Marco ji sprva ni odgovoril. Sladko se ji je nasmehnil in šele čez nekaj časa rekel: »Oba veva, da tisto ni bil volk, Annabelle. Vse to je za tvojo varnost in varnost vseh vaščanov. Mimogrede, o kakšnem sporočilu govoriš?« A ni mu več nasedala: »Poberi se stran, še bolj si nor od Christiana! Tebe bi se morala bati, ne njega! On je poklical policijo, ne ti! A si me slučajno zaradi moje varnosti pustil samo v gozdu?« Marco jo je še nekaj časa prepričeval, a nazadnje ga je poslala proč, rekoč: »Konec je! Ne boš dobil druge priložnosti! Poberi se, nočem te več videti!« Toda takoj ko so se za Marcom zaprla vhodna vrata, so se ji po licih ulile solze.
Naslednjega jutra jo je navsezgodaj prebudilo zvonjenje telefona. Bila je Carol: »Annabelle pomembno novico imam, Marco ima novo punco! Sploh mu ni mar, da sta se razšla! Zdaj je z Nicole Porter-županovo nečakinjo!« Annabelle je tako po prejokani noči tudi dopoldan preživela v solzah, občutek, da nikomur ni mar zanjo je bil prehud. Šele nekje okrog poldneva se je spravila v boljšo voljo in šla je h Caroline. Tam je bila tudi Monica in vse skupaj so ob filmih in pokovki preživele prav imenitno popoldne. Zvečer sta se Moni in Annabelle dogovorili, da sta lahko prespali pri Carol in imele so imenitno zabavo v pižamah.
Zjutraj se je Annabelle vrnila domov, a pred vrati je bil policijski avto. Ko je vstopila v hišo ji je teta razložila, da je ponoči nekdo vlomil v njihovo hišo in jo prebudil, tako da ga je videla, kako je šel v Annabellino sobo s pištolo v roki. Teta Belle je nemudoma poklicala policijo, a je vlomilec medtem pobegnil, izgubil pa je pištolo. Annabelle ni mogla verjeti, ko ji je policist pokazal pištolo, kajti prepoznala jo je: točno tako je imel Marco tistega večera. Kakšna sreča, da je prespala pri Carol. A vendar si ni upala povedati, čigava je pištola, saj bi morala pojasniti, kako jo je prepoznala, česar pa ni želela-na dan pri prišla zgodba z volkom in Annabelle je bila prepričana, da bi končala v norišnici.
Tistega večera pa je bila božična vigijila in Annabelle je s teto okrasila hišo. Nato sta pod drevesce postavili vsaka svoja darila in se nazadnje okoli polnoči spravili spat. Teta Belle (ki se je bala, da bi se vlomilci vrnili) pa jo je nazadnje prepričala, da je spala z zaklenjenimi vrati od sobe in s kuhinjskim nožem na nočni omarici.
Naslednjega jutra se je prebudila že navsezgodaj in s teto sta odvili skromna darila: Annabelle je od tete dobila debel zimski pulover in nove škornje, teta pa od nje majhno srebrno verižico. A v poštnem nabiralniku sta jo čakala še dva paketa: komplet ličil od Moni in zgoščenke njene najljubše skupine od Carol. Skupaj sta pojedli zajtrk in teta Belle, ki je občasno hodila v cerkev, se je odpravila k božični maši. Annabelle je stala ob oknu in opazovala snežinke, ki so padale in tla prekrivale z debelo snežno odejo. Naenkrat pa je k oknu priletela sova: Annabelle se je silno ustrašila, saj je (ta sicer nočna prica) s kljunom potrkavala ob šipo. Annabelle je opazila, da ima na nogi zavezano sporočilce, zato je odprla okno in sova je, kot bi vedela, kaj hoče narediti, iztegnila nogo in ji jo pomolila. Annabelle je odvezala listek in ga prebrala, pisalo je: Pridi k nam danes po kosilu. Lp, Christian P.S. Ne bom te pojedel! Annabelle ni vedela, kaj naj si misli, a nazadnje je na zadnjo stran lista zapisala: Pridem, a glej da boš držal obljubo. Lp, Annabelle. Listek je nazaj privezala sovici na nogo in ta je odletela nazaj. Annabelle je bila do kosila zelo nemirna, vso odlično hrano, ki jo je pripravila teta je dobesedno zmetala vase, nato pa si je obula nove škornje ter dobesedno stekla skozi vrata, kar razganjalo jo je. Še preden je potrkala, že se je na vratih pojavila gospa Xeller in jo povabila noter. Ko je Annabelle vstopila, je bila vsa družina zbrana na kavču: gledali so televizijo in nasploh so izgledali kot najbolj običajna družina na svetu. Annabelle si jih je prvič imela priložnost zares ogledati: Alfred-najstarejši je bil zelo nizek, njegovi kostanjevo rjavi lasje pa so štrleli v vse smeri. Dvojčici Victoria in Valeria-na las podobni, edina razlika je bila pa, da je imela Vicky oranžno-rdeče lase, Val pa bolj rdeče-rjave. In nazadnje seveda Christian, ki pa je takoj, ko jo je zagledal vstal in ji v roke porinil v rdeč papir zavit paket.
_____________________________________
To je to konec 11. dela. Z naslednjim delom pa bom mogoče morala počakati do ponedeljka, ker imam čez vikend veliko dela. V komentar mi lahko napišete, kaj mislite, da je v paketu, zakaj je Christian poklical Annabello k sebi domov, zakaj ji ni enostavno poslal SMS-a in kaj se bo sploh zgodilo v nadaljevanju…
Lp, Nena
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
mogoče je v paketu nekaj kar jo bo obvarovalao? zdu se mi da jo je marco hotel ubit da ne bi cesa izblebatala.
komaj čakam naslednji del
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
super:thumbsup:
0
 
R.A.B
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
SUPER JE!
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
vav!!!!! zelo dobro opisano!!! so mi všče daljši deli kot je tvoj!!! uf.... ne bi vedela.... mogoče ji ni poslal sms-ja, ker je zasebno.... ali pa ji eli nekaj pokazati.... ne vem. nekaj pa vem zagotovo! DA JE TA ZGODBA VEČ KOT TOP IN POL!
LEPO BODI!!!!
P.S. upam, da bom zdražala po ponedeljjka. drugače pa razumem glede veliko dela... se naročim!!!:wink:
Book star:books::star2:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
JUUUHUUUUUUUUUU!!!
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::blush::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 30 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 7 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 2
 
3
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 5
 
2
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 2
 
5
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 0
 
2
Person123 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Samozadovoljevanje

hi


stara sm 17 pa želim kupit vibrator v dm. A preverjajo starost (da si 18+) al ga lahko samo kupim??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(50)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Charlie je odgovoril/a na
želod mušnica čoln
 

Ginny Weasley 123 je odgovoril/a na
Posteljnina :o
 

Shrek je odgovoril/a na
drugače za to obstaja Amazon help center/FAQ. 1. ...
 

:raised_hand_tone1::eye::lips::eye: Kako ...
 

zelo lepa si:) Pa tudi lusno ovratnico imas;)
 

Happy life je odgovoril/a na
awww kok cute
 

Like emojis je odgovoril/a na
~Vzdevek ali ime v "času bivanja na Hogwartsu": ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Oooo kok je cute:heart_eyes::heart_eyes:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Ful zanimivo!!
 

I love book je odgovoril/a na
Zivijo, nisem odgovorila na objavo zato ti ...
 

I love book je odgovoril/a na
cestitam haha :)
 

I love book je odgovoril/a na
Hej, Mogoce bo kaksen gugl pomagal, drugace ...
 

kpop fan je odgovoril/a na
Se strinjam, lepo da čas posvetiš drugim. ...
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
1. Želod 2. Rdeča mušnica 3. Čoln lp:grin: