Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Prigode morskega prašička 3. del

Prigode morskega prašička 3. del

11
Tukaj je že 3 del moje zgodbe (no Pandotove zgodbe).

Za začetek pa še slike likov za lažjo predstavo:

Pando (zgodba je napisana po mojem morskem prašičku in na internetu ni njegove slike. To je slika prašička podobnega njemu):
https://images.app.goo.gl/pumukAnjVdvswhi46

Veverica:
https://images.app.goo.gl/WEJa38mbfbQkZ7Ef9

Hrček:
https://images.app.goo.gl/oLH6pugbVbbR8iYd7

Zajec:
https://images.app.goo.gl/eUc4m5QN7dB4ePTP6

Upam, da bodo slike delale. No, zdaj pa nazaj k naši zgodbi.


Bil sem čisto na dnu. Nisem vedel odgovora in skrbelo me je kaj bo s prijateljema. Premišljeval sem in premišljeval, a se mi ni utrnilo. Razmišljal sem, če smo se kaj takega učili v šoli za morske prašičke. Mogoče pa je ukana?
''... preden so jo odkrili ...'' sem razmišljal.
Takrat se mi je utrnilo.
''Ja, zdaj pa vem!'' sem zakričal ''Zanj še niso vedeli, a je obstajal. Odgovor je Mount Everest.''
''Ne, kako je to mogoče!?'' se je razburila Sfinga. ''Tega ni uganil še nihče''
''No, jaz pač nisem ta nihče'' sem se ji zasmejal.
''Ne, ne, ne, neeeeeeeeeeee'' se je le še zaslišalo preden je Sfinga začela izginjati.
Spreminjala se je v drobne delce prahu.
''Neeeeeeeeeee'' je bilo slišati odmev, dokler ni vse utihnilo.
Na njenem mestu so se iz prahu dvignile palice. Nekaj časa sem še stal tam, saj mi ni bilo nič jasno. Pri miru sem bil kot kamen, dokler se nisem spomnil na veverico in hrčka. Dvignil sem prvo palico in nato še drugo, a sta bili zame pretežki. Ni bilo časa, da bi nesel vsako posebej. Usedel sem se na tla in razmišljal....Uf, kako je vroče. Takrat sem nad sabo zagledal jato ptic. Pogledal sem ptice, nato še palice, spet ptice nato palice...kar vrteti se mi je začelo. No, zdaj pa dovolj heca. Zažvižgal sem pticam in kmalu je do mene priletela prva, nato še druga in tretja. Razložil sem jim svoje muke in kako mi lahko pomagajo. Niso bile takoj za, a ko sem jim povedal, kaj je na nitki so si takoj premislile.
''V redu, a le zato, ker visi na nitki puščavski dragulj'' je rekla največja ptica.
''Kaj pa vem, Franci'' je rekla malo manjša ptica, ki je očitno bila njegova žena ''kaj če se nam laže in je dragulj na varnem.''
''Jaz mu zaupam'' je rekla spet tretja.
Zbrale so se v krog in razpravljale kaj naj. Čeprav sem bil potrpežljiv prašiček so mi pri tem že popokale žile.
''Zdaj pa dovolj!'' sem zavpil, pri čemer se je zdrznilo kar nekaj ptic ''Življenje mojih prijateljev in hkrati vseh vas je ogroženo. Če mi ne mislite pomagati potem bog ve kaj se bo zgodilo.''
Ko sem to povedal me je bilo kar malo sram, saj nisem navajen vpiti na druge. Ptice so se spogledale in le prikimale. Čez nekaj trenutkov smo že leteli nad oblaki z vsemi palicami. Bilo je čarobno. Počutil sem se svobodno, kot da mi ni nič na poti. Zaslišal sem hromenje motorja. Odprl sem oči in se zazrl v v ogromno reč. Vedno bližje je bila in bilo je zelo glasno.
''AAAAA...Kaj je ta reč?'' sem vprašal.
''To je letalo'' je rekla ena od ptic ''In približuje se nam.''
Kar se da hitro so vse ptice zavile preden smo se zaleteli v to čudno reč. Takrat pa se je zgodilo. Izgubil sem ravnotežje in začel padati. Vse se je dogajalo tako hitro. Zaradi strahu sem omedlel. Ko sem se zbudil sem ležal na tleh.
''Ali sem v nebesih?'' sem vprašal.
''Ne. Franci te je rešil'' je dejala Francijeva žena.
Objel sem prijazno ptico in še vse ostale ter se jim zahvalil za trud. Pomel sem si oči in pogledal okoli sebe. Okolica mi je bila znana, a ne vem zakaj. Dobro sem premislil in se spomnil. Tu je bil tisti grozni živi pesek. Tekel sem kolikor hitro sem mogel in že na daleč kričal veverici in hrčku. Prišel sem do mlakuže peska in pogledal vanjo. Nisem verjel svojim očem. Še enkrat sem si jih pomel in pozorno pogledal. Ja, prav sem videl.
MOJIH PRIJATELJEV NI BILO NIKJER!!!!!!

Tako. To je bil 3 del Pandotovih dogodivščin. Upam, da vam je bil všeč in še enkrat se opravičujem če slike ne bodo delale, saj to delam prvič.
Imejete pujsastičen:hamster: dan in se zabavajte.
Dragon girl
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ooooooo............. Kdaj pride naslesnji del????????:grinning::smiley::smile::grin::laughing::sweat_smile::rofl::joy::slight_smile::upside_down::wink::blush::innocent:🥰:heart_eyes:🤩:kissing_heart::kissing::relaxed::kissing_closed_eyes::kissing_smiling_eyes::yum::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue_winking_eye:🤪:stuck_out_tongue_closed_eyes::money_mouth::hugging:🤭🤭:yum::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue_winking_eye:🤪:stuck_out_tongue_closed_eyes::money_mouth::hugging::kissing_smiling_eyes::kissing_closed_eyes::relaxed::kissing::kissing_heart:🤩:heart_eyes:🥰:innocent::blush::wink::upside_down::slight_smile::joy::joy::slight_smile::upside_down::wink::blush::innocent:🥰:heart_eyes:🤩:kissing_heart::kissing::relaxed::kissing_closed_eyes::kissing_smiling_eyes::yum::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue_winking_eye:🤪:stuck_out_tongue_closed_eyes::money_mouth::hugging:🤭🤭:hugging::money_mouth::stuck_out_tongue_closed_eyes:🤪:stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue::yum::kissing_smiling_eyes::kissing_closed_eyes::relaxed::kissing::kissing_heart:🤩:heart_eyes::kissing_smiling_eyes::innocent::blush::wink::upside_down::slight_smile::joy::joy::slight_smile::upside_down::wink::blush::innocent:🥰:heart_eyes:🤩:kissing_heart::kissing::relaxed::kissing_closed_eyes::kissing_smiling_eyes::yum::stuck_out_tongue::stuck_out_tongue_winking_eye:🤪:stuck_out_tongue_closed_eyes::money_mouth::hugging:🤭🤭:hugging::money_mouth::stuck_out_tongue_closed_eyes:🤪:stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue::yum::kissing_smiling_eyes::kissing_closed_eyes::relaxed::kissing::kissing_heart:🤩:heart_eyes:🥰:innocent::blush::wink::upside_down::slight_smile::joy:
1
 
Aja, takšen pa je moj pujsek
1.pujsek: https://images.app.goo.gl/xh6DroGP21voLCZj6
2. pujsek: https://images.app.goo.gl/RWCytSboDmMJLpsk7
 
Ooooo...cute.
Naslednji del napišem tudi danes, ker včeraj nisem nobenega. Upam da vam bo všeč
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Oooo obožujem to zgodbo!!
Zelo sta super pisatelja ti in Pando!
Moj lajk je 2.
Super in fantastična zgodba!
:green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::green_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::blue_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::heartbeat::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:
Pozdravček,
Pom1 in moj hrček
:unicorn::hamster:
1
 
Hvala. Bom Pandotu za nagrado dala še en priboljšek. Pozdravi tudi svojega hrčka.
L.P. dragon girl
 
Hihi lepo!
Hvala, ga bom!
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

The secret of magic 1. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Poučne zgodbe 1. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

The Dreamer 1. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
1
Objava:

Gospodar prestolov 5. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Rojena v Azkabanu 4. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 3
 
9
Objava:

DREAMS AND TEARS 7. del

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
4
Objava:

Zločin brez konca 4. del

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

V dvoje 2. del

Ogledov: 21 Odgovorov: 4
 
4
Wiki potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Problem z fanti

Živjo!
Imam težavo z fanti. Mislim pač nimam ravno sreče z njimi. Vedno se je nekaj zapletlo z vsakim ko sva se začela komaj pogovarjat. Verjetno res nisem po njihovih standardih, da bi me nekdo imel za celo življenje. Ampak to še ni tako hudo v 2. letniku sem zaradi enega padla v tako depresijo da nisem jedla po tedne...komaj sem se ga rešila, ker me je psihično uničil...Zdaj na koncu 3. letnika sem spoznala enega dečka, ki je enake starosti kot jaz..pogovarjala sva se 3 mesece, enkrat celo šla ven, ker je kar razdalja med nama ampak za moje mnenje to ni nek problem če imaš nekoga rad...super je bilo, v življenju še nisem s kom ob pogovorih tako uživala in ga dejansko imela rada. Vem da je to na daljavo še kar težko ampak s tem nisem imela problema čeprav z človekom bolj uživam ko se družim z njim. To vse je bilo super, predvsem ko sva drug drugega vzpodbujala pri učenju in se skupaj učila čez računalnik da sva izdelala letnik, vsak večer sva telefonirala in zaspala na klicu...to je bil skoraj edini človek ki me je po vseh teh stvareh kar so se mi zgodile v življenju lahko nasmejal do solz...na koncu pa ta človek meni zabode nož v hrbet in me spravi v jok..Ker si je baje našel drugo kar tako čez noč..in na koncu mi pove kaj use ga moti predvsem moj stil oblačenja čeprav se oblači identično kot jaz..nevem zakaj bi ga neke stvari motile če se v njih jaz počutim udobno..človek je vedel kakšna sem že od začetka in on je zrinil situacijo do tega da sem se jaz zaljubila vanj ko je on očitno izgubil čustva...a mi lahko prosim da kakšen nasvet za v naprej da ne ponavljam vseh napak kot do zdaj ker še zdaj nevem kaj počnem narobe...za človeka se trudim a mu to ni dovolj nerazumem več te generacije..........Lp
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kakšen se ti zdi Pil na TikToku?
Sploh nisem opazil/a, da je Pil na TikToku.
(56)
Sem opazil/a, ampak Pilovi videi niso zanimivi.
(13)
Sem opazil/a in so mi Pilovi TikTok videi všeč.
(11)
Želela bi si še več Pilovih TikTok videov.
(11)
Bolj so mi všeč krajši in bolj udarni videi.
(3)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Ashleigh Delatour je odgovoril/a na
Jaz sem težka 40 kg, medtem kot moj prijatelj ...
 

Golmanka je odgovoril/a na
R.I.P :sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::sob::so
 

Angel je odgovoril/a na
Seveda, kdo pa misliš, da so vsi debili na ...
 

Charlie je odgovoril/a na
... kako se moja simpatija druži s Klaro ...
 

Angel je odgovoril/a na
rumena črna vijolična
 

Angel je odgovoril/a na
Črno silhueto sedeti na divji češni na našem ...
 

o7 je odgovoril/a na
o7 rest in peace
 

The moon girl je odgovoril/a na
uauuuuuuuu!!! kdaj pride nov del? js ne ...
 

Charlie je odgovoril/a na
druga kombinacija
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
R.I.P:sob::sob::sob::sob::sob::sob::sweat::sweat::cry::confounded::tired_face: to ...
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
ne razumem. kaj misliš s tem? hvala lp
 

Charlie je odgovoril/a na
dober začetek....:grinning:
 

LUCIJA22 je odgovoril/a na
jaz nimam pojma:grimacing::grimacing::grin: mislim, ...
 

Happy life je odgovoril/a na
Technoblade never dies RIP:sob::sob:
 

PiLoVkA je odgovoril/a na
js pa tole tretjo ( nimam teh smajlijev) Lp