snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Sanje ali resničnost 8. del

Sanje ali resničnost 8. del

10
Dan, ko gre vse narobe, ker Ayda blekne nekaj čudnega.
--
V bistvu je ta dan edini, ki naj bi bil 'prost', ampak če živiš kot jaz, to preprosto ni mogoče. Letos sem ga uradno označila za dan, ko gre vse narobe, ker Ayda blekne nekaj čudnega. Dobesedno je šlo vse narobe, ker sem rekla nekaj, kar nekomu ni bilo všeč. Kje je svoboda govora, ljudje? Saj nisem rekla nič takega.
No, dan se je začel tako, da je budilka zvonila ob šestih, jaz pa sem jo ignorirala in si tako prislužila mamine jezne poglede, ko sem ob pol osmih prišla na zajtrk. Seveda me je takoj čakal Alen, da bi z mano delil svoje sanje.
"Najprej sem bil sam v vesolju, potem je to eksplodiralo, potem so bili meteoriti in potem alieni, ki so imeli roke namesto oči in oči namesto rok in potem sem prišel na zemljo, kjer si bila ti in Laura iz 5.b in sem moral izbirati, katero bom rešil in sem izbral tebe, ker sem prijazen."
"Kakšna čast," sem zamrmrala in začela jesti toast. Laura je njega večna ljubezen in stavim, da je v resnici rešil njo. Še enkrat sem ugriznila, ampak zjutraj ima vse pokvarjen okus, zato sem pol toasta pustila in šla nazaj spat.
Seveda se je mama začela dreti po petih minutah. "AYDA NE RECI DA SI ŠE VEDNO V POSTELJI UMIJ SE ZDAJ JE ŠOLA ALO K POUKU ČE TE VIDIM ZDAJLE V POSTELJI SI OPLELA!" No, ni rekla dobesedno tega, ampak bilo je podobno. Samo še huje. Mami je res tečna, ko sem po pol osmi še v postelji.

Petnajst minut pozneje sem že sedela v zatohli učilnici za angleščino. Učili smo se o angleških priseljencih, o čemer nimam pojma, niti tudi velikega interesa za učenje, zato sem samo vrtela svinčnik v rokah, dokler ni moja sošolka Hana rekla: "Jaz sem gledala film, v katerem so bila tribes okrožja." Seveda sem vedela, za kateri film gre in seveda nisem mogla biti preprosto tiho. Ne, rekla sem: "Ne, tam so bila okrožja districts, tributes pa so bili tributi, ki so šli na igre lakote."
Učiteljica me je pogledala, kot bi bila malo čez les, potem retorično rekla: "Očitno imaš pa rada ta film."
In jaz sem rekla nekaj, kar bom za večno obžalovala. Ampak tako zelo me je razkurila za nekaj čisto nepotrebnega, jaz pa nisem mogla biti preprosto tiho. "Nimam ga samo rada. Ta film in jaz sva eno, tako kot bi morala biti midva s Finnickom, če ne bi umrl v eksploziji. In če kdo to zanika, gre lahko mirno v dvanajsto okrožje in se obesi na drevesu, kjer je umrl tudi tisti bedak Sejanus. O, ne čakaj, dvanajstega okrožja ni več. In to samo zaradi tistih, ki so ubili Finnicka in še en kup folka, za katerega me ne briga."
In kot pričakovano so se naslednji dogodki odvili kot že najmanj desekrat prej. Ravnateljica, dretje, starši, dretje. In potem še več dretja, ko sta mami in oči izvedela, kaj sem rekla. 'Učiteljici se ne sme reči, naj se obesi.' 'Ne dramatiziraj med poukom in dvigni roko, če želiš kaj povedati.' 'Ni lepo reči, da te briga za ves svet.' Ko sem jim poskušala dopovedati, da so vsi izmišljeni, so čudežno postali gluhi. Zato ne maram odraslih. Njihov svet je omejen samo na to, kar lahko vidijo, ne pa tudi tisto, kar bi lahko videli, če ne bi gledali samo z očmi.

Ko sem prišla domov, je seveda sledil 'pogovor', kjer večino časa poslušam pridige, ki jih nikoli ne upoštevam. Sovražim to. Samo zato, ker sem rekla nekaj, kar sem si mislila, je nastal cel kraval. No, svetla točka pogovora je bila, ko je mami vprašala, če sem si zapomnila in sem rekla: "Ne, v bistvu nisem poslušala niti besede tega, kar si rekla." Potem pa samo šla v svojo sobo, ne da bi čakala na njen odziv. Na srečo Alena še ni bilo doma, na telefonu pa me je čakalo kup sporočil od Tyane.

Bedakinja.
Več kot očitno spadaš v psihiatrično, glede na to, kar si rekla danes.
Super bi bilo, če te ne bi več videla.
Sovražim te.
Nihče nikoli ne ve, o čem govoriš.

Takoj sem vedela, da teh sporočil ni napisala ona. Prvič, ona nikoli ne piše tako knjižno, in drugič, Tyana ni bila zlobna. Ne do mene, ne do nepopularnih sošolcev, v bistvu do nikogar. Ta sporočila je napisala zaradi Anne. Mogoče sem bila čudna, nikakor pa ne neumna. Zasmejala sem se misli, da Tyana zdaj vse dela po Anninem ukazu, in ji odpisala:
Point ni bil nikoli v tem, da bi razumeli, ampak v tem, da ne bi.
Dvomila sem, da bo razumela, kaj sem želela povedati, ampak točno to je bil smisel vsega skupaj. Stvari so veliko bolj smešne, če jih razumem samo jaz. Potem pa postanejo še stokrat bolj, ko vidim zmedene izraze okoli sebe.
"AYDA!" Alen je prišel domov. Zavzdihnila sem inodprla vrata v svojo sobo, da bi odšla na hodnik, ampak Alen je planil v mojo sobo in mi začel stresati roko. Bilo je čudno, še preden je sploh odprl usta.
"Čestitam. Čestitam. Vsi govorijo o tebi in o tem, kakšne gluposti streljaš med poukom. Vsi te občudujejo. Z veseljem rečem, da sem tvoj brat, kar že pet let vztrajno zanikam. Nihče ne ve, kaj si v bistvu rekla, ampak ker si šla k ravnateljici, si uradno slavna."
"Kaj?"
"Hecam se. Vsem se zdiš čudna, jaz pa sem se odločil prepisati na drugo šolo."
"Haha," sem se namrdnila. On se je samo zasmejal in odšel iz sobe, jaz pa sem samo stala sredi sobe in se psihično pripravljala na jutrijšnji šolski dan.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Wow, Manon. FULLLL DOOOOOBBBBRR!!!!! Sam to mam za rečt:heartpulse::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts:
Tvoja M;)
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
OOOOO! Madonca sem se razveselila ko sm zagledala nov del! Hvala ti za ta del12 Kot vedno je odličen in komi čakam na niovgaaa
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Draga moja Manon!:blush:
Ta zgodba je… nekaj najboljšega kar si mi je kdaj zgodilo!:heart::heart_eyes:
Prisežem, da tako dobro pišeš, da ne znam povedati kako. :no_mouth::heart_eyes::heart_eyes:
Vsakič znova razmišljam kaj naj še ti napišem, ker preprsto počasi zmankuje res res lepih besed, ki res opišejo to zgodbo.:green_heart::green_heart::green_heart:
Božansko! Evo ga! Tvoja zgodba je božanska in jaz sem nora nanjo, prisežem!:trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy:
Zraven tega, da pišeš komedijo (kar je res zelo, zelo težko napisati, če mene vprašaš:blush::heart:), ima vse tak velik smisel kar je prav tako zelo težko doseči!:kissing::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Vsak dan znova, Manon, dokažeš, da imap velik talent in jaz te z največjim veseljem podpiram!:heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::kissing_cat::kissing_cat::kissing_cat:
Največja oboževalka, (mislim, da je to že uradno),:wink::grinning::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_winking_eye::kissing_heart::heart_eyes:
JustLilly:upside_down:
0
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Tole je blazno noro dobra zgodba!!! I love it:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Night girl

VSE VSE 2 2. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Nice girl

Krvavi mrak 1. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
1
Little girl
 
3
LoveGinnyWeasley

Volkovi 2. del

Ogledov: 13 Odgovorov: 1
 
0
JustLilly

Iščem še

Ogledov: 19 Odgovorov: 2
 
3
Sara Marita

Ljubezen na prvi pogled 1. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 3
 
4
Nice girl

Krvavi mrak prolog

Ogledov: 29 Odgovorov: 2
 
5
LoveGinnyWeasley

Volkovi 1. del

Ogledov: 19 Odgovorov: 1
 
3
Popsing potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Solo petje

jaz bi rada sla na solo petje

vprasanja:

1. slisala sem da v javnih glasbenih solah pojejo klasicne pesmi ki meni osebo niso najbolj vsec zato bi rada sla zasebno (popsing)
2. ce kdo hodi mi lahko pove kolikokrat na teden se izvaja, kako se izbira mentorja, koliko stane (ce se placa)
3. in ali zdaj lepo pojete kaksne zvrsti pojete pa opis kako poteka kje se izvaja, ker jaz nisem blizu ljubljani ce se lahko izvaja na daljavo..

4. pa nekaj o tej soli kajti na internetu nisem nic kar bi mi pomagalo nasla.


Najlepša hvala za vse odgovore
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(174)
Več kot eno, manj kot pet.
(232)
Več kot pet!
(163)
Več kot deset!
(163)
Kakšna knjižnica?
(105)

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Valko gamer je odgovoril/a na
Dobrodošla!!! Sm se Tut naroču bat egkede ...
 

Queenie Goldstein je odgovoril/a na
Likala:heart: sem maš samo eno sliko ane?
 

Neprijavljena Luč je odgovoril/a na
jaz tudjse prijavlham. aja, lahko začbemo ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
Nimam še!
 

Sk8er girl je odgovoril/a na
Lepo se mej!
 

Summer girl je odgovoril/a na
Imam svetlo rjave lase dolge do riti:sparkles: ...
 

Annie #1 je odgovoril/a na
Glavna jed: Pica Sladica: Torta
 

LoveGinnyWeasley je odgovoril/a na
jaz se prijavim... :raising_hand:
 

Anime girl je odgovoril/a na
imam zelene oči Imam rjave lase z blond prameni Ponavadi ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
WOWW!!:sunny:
 

Bad girl je odgovoril/a na
Dosti je že bilo takšnih objav in OGROMNO ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
Hej, imam lase do popka so temno rjavi, najraje ...
 

Daisy123 je odgovoril/a na
Nemški ovčar:heart_eyes::dog:
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
js mam rjave lase ki mi segajo do komolcev ...
 

ginnyweasley11 je odgovoril/a na
glavna jed: špageti sladica: palačinke