snofi
Naslednji Pil izide 7. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Sanje ali resničnost 8. del

Sanje ali resničnost 8. del

12
Dan, ko gre vse narobe, ker Ayda blekne nekaj čudnega.
--
V bistvu je ta dan edini, ki naj bi bil 'prost', ampak če živiš kot jaz, to preprosto ni mogoče. Letos sem ga uradno označila za dan, ko gre vse narobe, ker Ayda blekne nekaj čudnega. Dobesedno je šlo vse narobe, ker sem rekla nekaj, kar nekomu ni bilo všeč. Kje je svoboda govora, ljudje? Saj nisem rekla nič takega.
No, dan se je začel tako, da je budilka zvonila ob šestih, jaz pa sem jo ignorirala in si tako prislužila mamine jezne poglede, ko sem ob pol osmih prišla na zajtrk. Seveda me je takoj čakal Alen, da bi z mano delil svoje sanje.
"Najprej sem bil sam v vesolju, potem je to eksplodiralo, potem so bili meteoriti in potem alieni, ki so imeli roke namesto oči in oči namesto rok in potem sem prišel na zemljo, kjer si bila ti in Laura iz 5.b in sem moral izbirati, katero bom rešil in sem izbral tebe, ker sem prijazen."
"Kakšna čast," sem zamrmrala in začela jesti toast. Laura je njega večna ljubezen in stavim, da je v resnici rešil njo. Še enkrat sem ugriznila, ampak zjutraj ima vse pokvarjen okus, zato sem pol toasta pustila in šla nazaj spat.
Seveda se je mama začela dreti po petih minutah. "AYDA NE RECI DA SI ŠE VEDNO V POSTELJI UMIJ SE ZDAJ JE ŠOLA ALO K POUKU ČE TE VIDIM ZDAJLE V POSTELJI SI OPLELA!" No, ni rekla dobesedno tega, ampak bilo je podobno. Samo še huje. Mami je res tečna, ko sem po pol osmi še v postelji.

Petnajst minut pozneje sem že sedela v zatohli učilnici za angleščino. Učili smo se o angleških priseljencih, o čemer nimam pojma, niti tudi velikega interesa za učenje, zato sem samo vrtela svinčnik v rokah, dokler ni moja sošolka Hana rekla: "Jaz sem gledala film, v katerem so bila tribes okrožja." Seveda sem vedela, za kateri film gre in seveda nisem mogla biti preprosto tiho. Ne, rekla sem: "Ne, tam so bila okrožja districts, tributes pa so bili tributi, ki so šli na igre lakote."
Učiteljica me je pogledala, kot bi bila malo čez les, potem retorično rekla: "Očitno imaš pa rada ta film."
In jaz sem rekla nekaj, kar bom za večno obžalovala. Ampak tako zelo me je razkurila za nekaj čisto nepotrebnega, jaz pa nisem mogla biti preprosto tiho. "Nimam ga samo rada. Ta film in jaz sva eno, tako kot bi morala biti midva s Finnickom, če ne bi umrl v eksploziji. In če kdo to zanika, gre lahko mirno v dvanajsto okrožje in se obesi na drevesu, kjer je umrl tudi tisti bedak Sejanus. O, ne čakaj, dvanajstega okrožja ni več. In to samo zaradi tistih, ki so ubili Finnicka in še en kup folka, za katerega me ne briga."
In kot pričakovano so se naslednji dogodki odvili kot že najmanj desekrat prej. Ravnateljica, dretje, starši, dretje. In potem še več dretja, ko sta mami in oči izvedela, kaj sem rekla. 'Učiteljici se ne sme reči, naj se obesi.' 'Ne dramatiziraj med poukom in dvigni roko, če želiš kaj povedati.' 'Ni lepo reči, da te briga za ves svet.' Ko sem jim poskušala dopovedati, da so vsi izmišljeni, so čudežno postali gluhi. Zato ne maram odraslih. Njihov svet je omejen samo na to, kar lahko vidijo, ne pa tudi tisto, kar bi lahko videli, če ne bi gledali samo z očmi.

Ko sem prišla domov, je seveda sledil 'pogovor', kjer večino časa poslušam pridige, ki jih nikoli ne upoštevam. Sovražim to. Samo zato, ker sem rekla nekaj, kar sem si mislila, je nastal cel kraval. No, svetla točka pogovora je bila, ko je mami vprašala, če sem si zapomnila in sem rekla: "Ne, v bistvu nisem poslušala niti besede tega, kar si rekla." Potem pa samo šla v svojo sobo, ne da bi čakala na njen odziv. Na srečo Alena še ni bilo doma, na telefonu pa me je čakalo kup sporočil od Tyane.

Bedakinja.
Več kot očitno spadaš v psihiatrično, glede na to, kar si rekla danes.
Super bi bilo, če te ne bi več videla.
Sovražim te.
Nihče nikoli ne ve, o čem govoriš.

Takoj sem vedela, da teh sporočil ni napisala ona. Prvič, ona nikoli ne piše tako knjižno, in drugič, Tyana ni bila zlobna. Ne do mene, ne do nepopularnih sošolcev, v bistvu do nikogar. Ta sporočila je napisala zaradi Anne. Mogoče sem bila čudna, nikakor pa ne neumna. Zasmejala sem se misli, da Tyana zdaj vse dela po Anninem ukazu, in ji odpisala:
Point ni bil nikoli v tem, da bi razumeli, ampak v tem, da ne bi.
Dvomila sem, da bo razumela, kaj sem želela povedati, ampak točno to je bil smisel vsega skupaj. Stvari so veliko bolj smešne, če jih razumem samo jaz. Potem pa postanejo še stokrat bolj, ko vidim zmedene izraze okoli sebe.
"AYDA!" Alen je prišel domov. Zavzdihnila sem inodprla vrata v svojo sobo, da bi odšla na hodnik, ampak Alen je planil v mojo sobo in mi začel stresati roko. Bilo je čudno, še preden je sploh odprl usta.
"Čestitam. Čestitam. Vsi govorijo o tebi in o tem, kakšne gluposti streljaš med poukom. Vsi te občudujejo. Z veseljem rečem, da sem tvoj brat, kar že pet let vztrajno zanikam. Nihče ne ve, kaj si v bistvu rekla, ampak ker si šla k ravnateljici, si uradno slavna."
"Kaj?"
"Hecam se. Vsem se zdiš čudna, jaz pa sem se odločil prepisati na drugo šolo."
"Haha," sem se namrdnila. On se je samo zasmejal in odšel iz sobe, jaz pa sem samo stala sredi sobe in se psihično pripravljala na jutrijšnji šolski dan.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Wow, Manon. FULLLL DOOOOOBBBBRR!!!!! Sam to mam za rečt:heartpulse::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts::kissing_heart::heart_eyes::heartpulse::two_hearts:
Tvoja M;)
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
OOOOO! Madonca sem se razveselila ko sm zagledala nov del! Hvala ti za ta del12 Kot vedno je odličen in komi čakam na niovgaaa
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga moja Manon!:blush:
Ta zgodba je… nekaj najboljšega kar si mi je kdaj zgodilo!:heart::heart_eyes:
Prisežem, da tako dobro pišeš, da ne znam povedati kako. :no_mouth::heart_eyes::heart_eyes:
Vsakič znova razmišljam kaj naj še ti napišem, ker preprsto počasi zmankuje res res lepih besed, ki res opišejo to zgodbo.:green_heart::green_heart::green_heart:
Božansko! Evo ga! Tvoja zgodba je božanska in jaz sem nora nanjo, prisežem!:trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy:
Zraven tega, da pišeš komedijo (kar je res zelo, zelo težko napisati, če mene vprašaš:blush::heart:), ima vse tak velik smisel kar je prav tako zelo težko doseči!:kissing::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand:
Vsak dan znova, Manon, dokažeš, da imap velik talent in jaz te z največjim veseljem podpiram!:heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::heart_eyes_cat::kissing_cat::kissing_cat::kissing_cat:
Največja oboževalka, (mislim, da je to že uradno),:wink::grinning::stuck_out_tongue_closed_eyes::stuck_out_tongue_winking_eye::kissing_heart::heart_eyes:
JustLilly:upside_down:
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Tole je blazno noro dobra zgodba!!! I love it:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

LOST IN THOUGHTS 4. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
4
Objava:

Temnejši odtenek čarovnije, 24. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
0
SWS.lover
Objava:

House 250 on Delby lane - 4. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti mesta Ravenwood - uvod

Ogledov: 6 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Vztranji Slovani

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

DRAGI DNEVNIK 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Prepovedana ljubezen 💕 11. del

Ogledov: 36 Odgovorov: 6
 
8
SaySay nepr potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

curling iron (kodralnik las)

*modra* a kdo uporabla?
Pa koliko časa maš špotem kodre?
Kater kodralnik (napisi link)?
Kako ste prepričal starše?
*a je varno? *modra*
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

Avatar SWS_lover je odgovoril/a na
ful mi je všeč!
 

Avatar RIBICA je odgovoril/a na
Ful je luskan:heart::heart::heart::heart:
 

Avatar #Cool Zoja je odgovoril/a na
7/10, piše mi 70%
 

LoveGirl10(ne da se mi prjavljat) je odgovoril/a na
Cute:wink::blush::grinning:
 

Ful dobr in zlo dobr napisan maš moj :heart:
 

Avatar Fangirl je odgovoril/a na
Men sta najbolj všeč 2. in 6. del, ker je ...
 

Avatar Fangirl je odgovoril/a na
Res kul wallpaper!!
 

Avatar kužek12❤️🐶 je odgovoril/a na
fulll dobrrr:wink::purple_heart:
 

Avatar kužek12❤️🐶 je odgovoril/a na
1.,2.:purple_heart::slight_smile::wink:(Harry ...
 

Avatar kužek12❤️🐶 je odgovoril/a na
hejjj, kopanje in slikanje:swimmer::camera:
 

kužek12🐶❤️ je odgovoril/a na
iiiiiii jojjj kokmje luškannnn:dog::dog::heart::heart:
 

Avatar SWS_lover je odgovoril/a na
Pa še nekaj, moja prva zgodba izhaja na drugem ...
 

lovebooks<3 je odgovoril/a na
branje poslušanje glasbe
 

Avatar Shine je odgovoril/a na
Končnoooo! :weary: Te mi je uspel prepričat ...