snofi
Naslednji Pil izide 1. julija
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Sanje ali resničnost 9. del

Sanje ali resničnost 9. del

10
Dan za sanje.
--
Mogoče se to sliši čudno, ampak dejansko sem izumila dan za sanje. Če komu ni jasno, kaj to (v mojem čudnem svetu) pomeni, je to na kratko dan, ko moram živeti svoje sanje. Na tam sem si že zadnjih pet let nakopala toliko težav, da jih več ne bi mogla. Predvsem zato, ker so moje sanje vedno tako odbite. Ta dan si je izmislil Alen, predvsem zato, da bi me mučil. Ne razumem ravno, v čem je štos, ampak nekako se mu zdi smešno, da se moram pretvarjati, da sem v svojih sanjah. Mimogrede, to je skoraj edini dan, ko Alen ne more nasrkati, saj ni del tega dne. On si samo izmisli, kako moram živeti svoje sanje. Dan je posvečen samo in res samo meni in moji čudnosti. Kašna čast.
In zato sem morala ravno danes sanjati nekaj najbolj čudaškega v zadnjem času.
Začelo se je seveda čisto normalno. Marsovci. Klasika. No, najprej so pristali na Zemlji in šli v restavracijo po sirove burgerje. To je še normalni del. Zdaj pride čudni. Jaz sem bila prodajalka in ko sem ugotovila, da nimamo več sirovih burgerjev, je marsovec izvlekem shot gun in začel vse naokoli streljati nedolžne ljudi s sladko kislo omako. Potem je prišel še en marsovec in zakričal: "Trepetajte pred grozo dietne kole!" Nato se je lokal začel utapljati v koli in v njej so se kar od nekje pojavili majhni krilati ananasi. Potem sem zakričala: "V ZAKLON!" in se zaklenila v pečico, kjer sem eksplodirala kot koruza.
Jap, to bo najbolj čuden dan od vseh.

Ko sem prišla dol na zajtrk, me je Alen seveda že čakal. To je edini dan v leto, ko vstane prej in me pričaka popolnoma spočit, da bo lahko začel moje trpljenje. Tipično.
"Hej!" me je pozdravil s širokim nasmehom. O-o. Ko se Alen tako smeji, se mi nikoli ne piše nič dobrega.
"Povej že, kako mi boš uničil življenje," sem rekla in začela jesti vaflje. Na hitro sem mu obnovila sanje in nisem izpustila čisto ničesar. Nazadnje, ko sem, se mi res ni pisalo dobro. Brazgotina na mojem kolenu vam lahko to pove.
Alen se je zarežal. "Ja, točno vem, kaj boš naredila. Anna je marsovec s shot gunom. Tyana je tista, ki reče, naj trepetate pred grozo dietne kole. Dietna kola je tvoj zvezek. Prepričaj jo, naj ti ga vrže v glavo. Pečica je razred in na koncu tretje ure se moraš delati, da boš eksplodirala."
Nekaj časa sem ga samo gledala. "Res si čuden otrok."
"To imam po tebi."
Zavila sem z očmi in pospravila vaflje. Čas je bil, da grem v pekel. Z imenom šola.

Ko sem prišla v razred, se je zgodilo točno to, kar sem pričakovala. Vsi pogledi so bili takoj na meni in nekateri izmed njih so bili posmehljivi. Okej, bom povedala resnico. Vsi so bili posmehljivi. Ampak videla sem, da še vedno nikomur ni jasno, o čem sem včeraj govorila. Vau. Moji sošolci so res ena lepa zbirka idiotov.
Zasmejala sem se in se usedla na svoje mesto. Nenadoma pa sem ugotovila, da se mi vsaj nekdo ne smeji. Isaac je stal v kotu razreda in me opazoval z... Nisem bila točno prepričana. Njegov pogled ni bil posmehljiv, ampak vseeno se mu je nekaj zdelo smešno. Mogoče neumnost najinih sošolcev. Čisto možno. En je edini gledal in bral Igre lakote, zato skoraj ni bilo možnosti, da ne bi vedel, o čem govorim. To se mi je zdelo kul. Kot bi imela neko skrivnost. Odločila sem se ga testirati.
"Hej, Tyana!"
Presenečeno se je zasukala od Anne, s katero se je pogovarjala, in me pogledala. Očitno ni pričakovala, da ne bom nikoli več govoril z njo.
"Kakšen je Kapitol?"
Samo namrščila se je.
"Vsi tisti ljudje tam..." Dramatično se zamahnila z roko. "Res bi se odlično ujela z njimi. Toliko skupnega imate. Recimo željo po dnevu žetve. Vi res veste, kako se zabavati."
Tokrat se je nasmehnila, kot bi jo pohvalila. Isaac je komaj zadrževal smeh, ko je slišal, kako sem jo izzivala. Tyana je res idiot.
"Tudi s Snowom imata res veliko skupnega. Mogoče bosta kot Peeta in Katniss! Snoyana!"
Tokrat je dojela, da jo zafrkavam. Zardela je od jeze in pogledov sošolcev in res je izgledala, kot da bo vrgla zvezek vame. Ampak seveda je moral ta (piiiiiiiiiiiiiiiiip) zvonec vse pokvariti in učiteljica je prišla v razred, preden bi lahko uresničila svoje sanje. Beeeedaaaa.

No, uspelo mi je. Tyana je vrgla zvezek vame. Sicer po pomoti, ampak vseeno ga je. Tyana, Anna in Ella so se obsteljevale z zvezki, kot to počnejo vsak odmor (zaradi česar je razred med glavnim odmorom pravo bojišče) in az sem šla mimo ravno, ko je zvezek zalučala ravno Tyana. Po nekem čudnem naključju (le kdo bi vedel, kako se je to zgodilo?) je zvezek zadel mene in zato je bil prvi del naloge opravljen. Najtežji še pride. Operacija kako-se-delati-da-te-je-razneslo-med-uro-ne-da-bi-med-tem-uničil-svoje-družabno-življenje. O, ne čakaj: družabnega življenja sploh nimam. V tem primeru to ne bo tako težko.

Tako sem čakala na polovico tretje ure, ki je bila (na žalost) ravno angleščina. Glede na incident včeraj učiteljica ne bo ravno navduševna, ko se bom delala, da me je razneslo. Iiiiin točno to se je zgodilo. Nenadoma sem se zgrabila za trebuh in zakričala: "ATMOSFERA JE PREGOSTA! TOPIM SEEEE!" Počasi in dramatično sem zdrsnila s sedeža in ko se bila na tleh, začela kričati: "REŠITE SE! PUSTITE ME TU! ZAME NI VEČ UPANJA! OH, TA TEMA! OH, TA BOLEČINA, KI SE RAZTEZA PO MOJEM LEPEM TELESU! OH, POGUBA!"
Ampak nisem mogla nadaljevati, saj me je učiteljica dvignila s tal in me besno pogledala. Ups. Prekoračila sem mejo. Res sem v težavah.
Mah, kaj me briga.
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Joj, kako me to vedno nasmeji! Reees zakoon! Oboćžujem to zgodbo. Res je smešna in je zakon! Komaj čakam na naslednji delllllllllllll:blush::ok_hand::ok_hand::ok_hand::heart::heart::heart:
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Omb Manon! A to res ti pišeš?! Ker to je popolno! Ne moreš verjeti kako se jaz nasmejim ko berem to:joy:.
Amazing pisateljica si! Ogromnoooo smisla za pisanje imaš in obožujem tvoje zgodbe!
Ni mogoče, da tako piše normalna 12letnica! Ne mogoče! Ker je popolno!
Ogromno humorja in opisovanja! Kako se vsega tega spomniš? Izjemno!
Obožujem to zgodbo in tebe:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:. Neverjetno!
Kako ti to uspe?! Prosim povej mi svojo skrivnost!
Sem notri je vloženega ogromno truda, to se vidi, še vedno pa ne razumem, kako lahko to normalna najstnica piše!? A si robot?!
Manon, v tebi se res skriva OGROMNO talenta in izkoristi ga!
Hvala, ker nas razveseliš s svojimi zgodbami, ki so popolne kakor ti:kissing_heart:. Res si amazing oseba!
In tvoje zgodbe! Oprosti, kar ne morem nehati hvaliti tvoje domišljije! Izjemno:no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth::no_mouth:
Dobesedno, kako ti to uspe?! Ali imaš nadnaravne sposobnosti?!
V zgodbo se tako vživim, preprosto... noro!
Res res res si talentirana, Manon! Neverjetno!:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart:
Tvoja dg
1
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Draga ManonWhitethorn!:grinning:
Včeraj zvečer sem šla na Pil. Stisnila sem na 'moje naročnine' in podrsala po zaslonu. In potem: Sanje ali resničnost 9. del. TOOO, KONČNO!:grin::grinning::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
In sem se lotila branja. Bila sem res utrujena, zato nisem prebrala do konca, ker v branju nisem uživala zraven tega pa sem imela za sabo izpit in me je to še dodatni izželo.:no_mouth: Danes zjutraj je bila stvar na katero sem pomislila, ko sem odprla oči: »Manon, zgodba, Sanje ali resničnost.«:heart_eyes::laughing: Seveda sem najprej pojedal zajtrk, ker bi me mami milo rečeno ubila, če bi že pred zajtrkom sedela za zaslonom (kot naredim, ko je ni doma). :joy::relieved:
Ta zgodba je moja … sreča.:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: Prisežem, da me vedno tako zelo nasmeje. Komedije je, če mene vpraša, zelo težko napisati. Moraš vedeti kaj bo smešno in ti to OBVLADAŠ!:ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand::ok_hand: In ne pretiravam. Skromna sem, da veš! :heart_eyes_cat::clap::clap::clap::trophy::trophy::trophy::trophy::trophy:
Res te občudujem s vsem svojim telesom. Ne morem verjeti, da lahko nekdo piše tako dobro pri tvojih letih. Čuvaj ta svoj občutek, ker bi ljudje ubijali zanj! Verjemi!:clap::clap::clap::clap::clap::raised_hands::raised_hands::raised_hands::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Prav predstavljam si čez nekaj let, ko boš tako zelo slavna in bodo tvoje zgodbe uspešnice in bom jaz ponosno rekla: »Jaz sem postala Manonlandijka veliko pred tem. Jaz sem jo poznala, ko je bila najstnica! Jaz sem imela priložnost, da sem ji pisala in mi odpisala. (ker ko boš slavna bo preveč pisem, da bi na vse odgovorila) Jaz sem imela priložnost, da je vedela zame!« :yum::yum::relaxed::upside_down::heart_eyes::heart_eyes::wink:
In sem tako zelo vesela, da obstajaš! TAKO ZELO!:yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart::yellow_heart:
In ta zgodba je… SPKEKTAKULARNA!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
»O, ne čakaj: družabnega življenja sploh nimam.« To je tako… LOL! ROTFL! Še zdaj se smejim! Kaj si ti nor, si dobra! :joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy::joy:Odlična!:kissing_closed_eyes::upside_down:
Brez besed sem!:no_mouth:
Bravo!:clap:
Največja Manonlandijka,
JustLilly
LYSSSSSSSSSM:two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
1
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Na spletu bodi vedno prijazen in ne deli svojih osebnih podatkov.

Pisalnica


Apricot🍑
Objava:

Zgodbe iz dnevnika Nicole Y. Kelly

Ogledov: 32 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Počitnice pa take 9. Del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

V dvoje 1. del

Ogledov: 45 Odgovorov: 3
 
8
Objava:

Hana’s life 7. del

Ogledov: 24 Odgovorov: 5
 
3
Objava:

Pogubljeni 1. del

Ogledov: 51 Odgovorov: 4
 
9
Objava:

ADDICTED TO YOU 2. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

ADDICTED TO YOU 1. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
2
Person123 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Samozadovoljevanje

hi


stara sm 17 pa želim kupit vibrator v dm. A preverjajo starost (da si 18+) al ga lahko samo kupim??
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kaj je razlog, da nisi naročen na Pil?
Pil je predrag.
(143)
Starši so proti.
(41)
Ne tekmujem v Veseli šoli.
(39)
Vsebine niso dovolj zanimive.
(51)
Nimam časa za branje.
(46)
Vse potrebno dobim na Pilovi spletni strani.
(107)
Sem naročen/a na Pil.
(226)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

glasbenaviolina1 je odgovoril/a na
Use napišite tu odspodaj
 

Sončnica🌻 je odgovoril/a na
https://forms.gle/1w3queaN33XHkvGZ7 LINK ...
 

Shrek je odgovoril/a na
hdtoday.cc brez oglasov,prijave in nalaganja
 

*Galaxy Ginny* je odgovoril/a na
Hejj:revolving_hearts: sori za pozen odgovro ...
 

Red_Rose je odgovoril/a na
Ojla!
 

Aljaska je odgovoril/a na
cuuuute! a ves da jaz sem pred pribl. enim ...
 

Clothes lover je odgovoril/a na
oversized majca al pa navadna kratka majca, ...
 

Aljaska je odgovoril/a na
js sm tko 12 pa nosim croptope al pa zelooo ...
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Napiši prosim čim hitreje nov del zlo mi ...
 

Aljaska je odgovoril/a na
hej a me lahko obvescas? dobra zgodba
 

Aljaska je odgovoril/a na
hej super zgodbo mas! a bi me lahko obvescala?
 

zelena je odgovoril/a na
cataz.net free in ni se ti treba prijavljatii
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Enako čestitam!!
 

Broken bird (neprijavljena) je odgovoril/a na
Ombbbbb to je tok dobrrrrrr resss:no_mouth::no_mouth::no_mouth::grin::clap::clap::clap:Upam ...
 

ems je odgovoril/a na
lep bloge, in še enkrat hvala, ker si me ...