snofi
Naslednji Pil izide 5. novembra

Nova številka
Oktober 2021

Revija
Izid: 1. 10. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Skrivnost Tutankamnove grobnice 12. del

Skrivnost Tutankamnove grobnice 12. del

5
Hi!
V šoli so le testi testi in testi. A nekako mi je le uspelo skupaj spravit naslednji del. Je pa astronomsko dolg. I hope u will like it. Lysm:purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart::purple_heart:Isabelle

Ko pozneje povem Terri kaj sem videla, mi odgovori, da verjetno ni bilo nič takšnega. Sama upam da ima prav. Zdaj pa grem brat, ker mi je Terra prinesla novo knjigo - Inferno. Lahko noč tudi vam.

Zjutraj sem prebrala Inferno in ugotovila, da celo noč nisem nič spala. Sem pa sedaj zelo utrujena. Danes si gremo pogledat Cerkev sv. Marije. Jaz sem verna, Terra pa ne, zato sem ji na kratko razložila Jezusovo zgodbo. Preden smo vstopili, nam je učiteljica povedala še osnovna pravila obnašanja v cerkvi, ki vam jih ne bom razlagala, ker pričakujem, da jih že sami veste. Povedala nam je tudi, da je zgrajena v slogu bazilik. Od znotraj je cerkev poslikana z različnimi poslikavami iz Svetega pisma. Ko smo prišli v apartmaje smo pojedli kosilo (testenine s lososom) in potem sva se s Terro šli šah. Zmagala sem. Je pa res, da je Terra danes prvič igrala šah. Ampak zmaga je zmaga. Danes popoldne, ko nisem vedela, kaj bi delala sem v žepu mamine stare jakne našla tole:
21.3.2009

Draga Anne Jones Cooper!
V upanju, da boš nekega dne našla to kuverto in jo dala najini hčerki Vicky, ko bo pripravljena, ti jo sam predajam. Ne odpiraj je. Prosim. Prva naj jo odpre moja hči. V njej je nekaj, kar ji bo pojasnilo tisto, česar ji sam nisem moral povedati. Upam, da bo nekega dne odkrila moj namen in razumela, zakaj me ni poznala več kot dve leti. Vse to se ji bo razjasnilo, ko bo odprla to pismo. A še enkrat te prosim Anne, predaj ji ga šele, ko bo pripravljena.

Lepo vaju pozdravljam,
Oliver Cooper

Ko sem prebrala to, mi več stvari ni bilo jasno. Na primer to kako je moj oče pisal pismo en dan po svoji smrti. Ali to da je tako skrivnosten. No saj razumete kaj mislim. Preprosto preveč nenavadno je, da bi bilo del mojega navadnega življenja.
Naslednja stvar, ki sem jo naredila je bila, da sem kuverto odprla. V njej sta bila pismo in zemljevid. V pismu mi je oče sporočal, da če bom pravilno razrešila njegove namige, bom ugotovila kdo je on v resnici. To me je le še bolj zmedlo, ker je resnica, da je Oliver Cooper. Vsaj upam, da je to resnica, ker če ni, se bo moje življenje obrnilo na glavo. Dobesedno. Zemljevid v pismu kaže, da je prvi namig pri levi nogi Velike sfinge. To pomeni, da moram tja. Jutri bom šla, ker imamo dva dni prosto in lahko delamo kar želimo. In s sabo bom seveda vzela Terro. Vse ji bom povedala, ker potrebujem pomočnika pri vsem tem in ker me ne bo pustila same nikamor. Sedaj pa moram it, ker je že pozno in me Terra želi še danes premagati v šahu.
Jutro je. Terra že vse ve. Včeraj me je v njeni drugi igri v življenju premagala, a če ima veselje… Danes grem začet raziskovanje, kaj mi je hotel povedati oče, preden je umrl. Upam, da bom njegovim ugankam kos.
S Terro sva pri Sfingi. Pokažem ji zemljevid in pokaže mi, da naj grem prva. Približam se levi nogi neverjetne živali in jo podrobno pogledam. Ne opazim nič posebnega. K meni pristopi še Terra, ki kot orožje drži dve luči. Ena je takšna, s katero opaziš kri, druga pa ultravijolična. Ko posveti z ultravijolično, se na Sfingi zasvetita dve črki: G in F. Zapišem si ju v risalni blok, ki očitno to ni več. Ali pač. V njem še ni nobene risbe in mogoče je tudi nikoli ne bo. Bomo videli. Sama se ne spomnim nobene besede, ki bi se začela na GF in Terra tudi ne. Ko Terra posveti še z drugo lučjo se pokažejo črke. Piše, da je naslednji namig pot do kraja: Poišči vhod templja, ki je posvečen Ramzesu II., Amonu, Re-Harakhtyju in Ptahu. Spomnim se, da je učiteljica rekla nekaj na to temo, na robu spomina imam, a se res ne spomnim. Razmišljava nato pa Terra ugotovi, da je to gdč. Brown rekla, preden smo si ogledali Abu Simbel. Tja smo šli z letalom in tudi midve greva, a upam, da naju ne bodo preveč čudno gledali.
Pripeli sva. Okoli je veliko turistov, zato morava paziti, da ne bova preveč opazni. Terri rečem naj zaenkrat pospravi svoje lučke. Namrdne se in reče, da ne bo. Zavijem z očmi in grem naprej. Ko prideva do vhoda, mi najprej posveti z eno lučjo. Spet se pokažejo črke. Tokrat G in Z. Ker GFGZ zveni nekako nesmiselno, zato sklepam, da je nekakšna šifra. Nato mi posveti še z drugo lučko. Napis pravi: Poglej vse kote Keopsove Velike piramide. Odpraviva se nazaj proti Gizi. Z letalom seveda. Ko prispeva, je ura 14.36 in Terra predlaga, da malicava. Očitno je vzela s sabo tudi malico in hvaležna sem ji za to. Pojeva sendviče in se vrneva nazaj na delo. Vsaka pogleda dva kota, toda jaz ne koristim kaj preveč, ker vem da bo besedilo napisano s črnilom, ki se vidi le pod ultravijolično lučjo. Sprehajam se po puščavi in razmišljam, da je bil moj oče gotovo pameten, da se je spomnil, da mi lahko tako pove skrivnost. Kar se tiče šifer, upam, da bo uporabljena kakšna iz knjige Da Vincijeva šifra, ker jo ima Terra s sabo. Terra zakriči.
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Waw. Fuuul napeto! Komaj cakam nov del:kissing_heart:
2
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Cool zanimivo. Je ok. Ni slabo
1
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hej!
Odličen del! Ena od boljših zgodb!
:hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts::hearts:

Zdaj pa ena prošnja:
SE LAHKO NAROČIŠ NA MENE? PAČ, FUL MI JE ZANIMIVO DA ŠE NEKDO OBOŽUJE KRONIKE PODZEMLJA IN IZZY IN ZARADI TEGA SI NEKAK POSTALA VZORNICA. RAZUMEM ČE NOČEŠ, SAMO VPRAŠALA SEM.
1
 
Bom, z veseljem.💜💜
 
Hvalaaaaaaaaaaa♥️❤️🥺 OMG komaj verjamem, res ti hvalaaaa! Bi se kdaj na klepetalnici pogovarjala o Kronikah podzemlja?
 
lahko samo povej kdaj mas cs
 
Ups, nisem videla, da si mi odgovorila, oprosti, jutri imam čas pa v sredo
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Night girl

V napačnem telesu 2. del

Ogledov: 22 Odgovorov: 1
 
1
Emily13let

PRIJATELJICO JE OBSEDEL DEMON

Ogledov: 33 Odgovorov: 1
 
2
wonder girl🍒
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 2. del

Ogledov: 28 Odgovorov: 1
 
2
Golmanka

Forest Of Secret

Ogledov: 49 Odgovorov: 2
 
4
Bonny fan

Skrivnostna koala 1. del

Ogledov: 33 Odgovorov: 1
 
1
Gaja (Tara) Kruh

OČI TEME 1. del

Ogledov: 69 Odgovorov: 4
 
7
Na moji mizi piše PAPILON. potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Nekaj vprašanj

<3Hvala ti, ker si kliknil/a na to objavo. Upam, da se ti bo dalo brati, mogoče celo odgovoriti, hvala.

torej, problem #1:
zaradi tega, ker nisem jedla se mi je zaostavila rast, zato sem zdaj manjša za kar 20 cm, zanima me kakšno hrano bi morala zauživati, da bi nadoknadila te centimetre in da to nebi oplivalo na mojo končno višino, pač, da nebi ostala majhna, ker imam visoke starše in me res zanima katera hrana? Pa ali mislite, da lohko sploh še zrastem, stara sem 12 in nimam še menstruacije, niti belega toka?

*b*pa problem #2:*b*
zelo velikokrat me stisne v prsih, ne vem kako bi to razložila, samo zdi se, kot, da ne morem dihati, mami mi pravi, da imajo to nekatere njene sodelavke, in da naj bi bila to nrkakšna tesnoba, takrat, ko se mi to zgodi mi začne srce zelo hitro biti, učeraj, ko sem šla spati sem imela 120, ne vem kako se temu reče, utripov na minuto. In enostavno nisem mogla zaspati, kdaj se mi celo začne vrteti in glava me začne boleti. Kaj mislite, da je to, se komu dogaja podobno, ima mogoče moja mama prav? Drugače, pa, da ne bo kdo mislil, da to pišem kar tako, to se mi dogaja res pogosto, do celo več kot 5-krat na dan, res je moteče.

*b*in še problem #3:*b*
enostavno se ne morem sprijazniti z mojo postavo, že 4 leta imam anoreksijo, nisem navajena, da imam normalno težo, tega preprosto ne prenesem, ker sem vsa ta leta bila čisto suha, tako, da so me hoteli dati v bolnico, ampak me niso ker sem bila premajhna... zdaj verjetno razumete zakaj sem tako majhna... Kaj naj naredim? Obupana sem, ena polovica telesa se dere: "Pojej, da boš zrasla, bi res rada ostala majhna?" drugi del telesa pa kriči: "Poglej se no, kaka debeluhinja si, tvoje noge, roke, zdaj še trebuh in prsti, vse je zamaščeno, ne jejjj!!!" upam, da kdo razume :weary:

hvala vsakemu odgovoru:kissing_smiling_eyes: veliko mi pomeni vsak ogled, vsaka duša, ki vsaj poskuša pomagati:blush: občudujem vas:heart_eyes: veliko lepih stvari vam želim:two_hearts: uživajte na polno, prijazni ljudje:kissing_heart: hvala:croissant:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko ste stari?
9
(3)
10
(10)
11
(25)
12
(28)
13
(30)
14
(12)
15
(4)
16
(3)
Nič od naštetega
(1)

POIŠČI PILOVCA/KO

Oglas

Zadnji odgovori

Yt glasovanje je odgovoril/a na
lep zajcek je. pa psu moje tete je tudi ...
 

Rainbow_dog je odgovoril/a na
sooooooooooooooooooo cuuuuuteeeeee
 

YT gang je odgovoril/a na
vsem se zdi *CUTE* ampak tko močno ugrizne ...
 

YT gang je odgovoril/a na
hvala vsem, ki so prebrali to zgodbico :)
 

YT gang je odgovoril/a na
jst ga vidim vsak dan :)
 

Cat je odgovoril/a na
vidla ja
 

HP fan je odgovoril/a na
zgleda zloooooo dobr. mi posles po posti?:joy::stuck_out_tongue_closed_eyes::heart_eyes::h
 

Doglover je odgovoril/a na
Ni se teba opravičevat. Nisi "prislijena" ...
 

HP fan je odgovoril/a na
Bella napisan je v tvojem profili
 

HP fan je odgovoril/a na
joooooj kok je cuteeeee:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart:
 

Doglover je odgovoril/a na
Aja pozabla sem dodat da daš 2 žlici sladkorja ...
 

Music Girl je odgovoril/a na
doggyyy cutee
 

wonder girl🍒 je odgovoril/a na
lepa princesa na slikanju:blush::blush::blush::blush::blush::blush::hugging::crown::crown:
 

Doggylover je odgovoril/a na
Doggylover število pa 896 Čestitke🥳🥳🥳🥳
 

Doggylover je odgovoril/a na
:rofl::rofl::joy: dobra