snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Pisalnica - Skrivnostna smrt Alice 10. del

Skrivnostna smrt Alice 10. del

15
Po dolgi, neprespani in za po vrhu še temni noči je napočilo jutro. Enija je Soniji očistila in oskrbela rano. Rana sama po seb ni bila huda, le zelo je krvavela, in prišla je iz skoraj neznanega razloga. Nato, sta počasi stopile iz šotora. Prva, je kot vedno bila Sonija, druga pa Enija. Obe sta bili odločeni, da še danes zapustita ta kraj. Odšle sta po travniku, imeli sta nekoliko odkošeno potko do vode in gozda. Stopali sta počasi, prestrašeno in tiho. Odmikali sta si visoko travo, ki jima je prišla pred oči. Naenkrat se je Sonija s hitro kretnjo pomaknila za približno korak nazaj. Na njihovo potko je prišel gad. Stegoval je svoj precepljen jezik proti njima. Enija in Sonija sta se prestrašeno počasi pomikali stran. Gad je ostal zvit in sikal. Naposled se je le umaknil v visoko travo.
»To je bilo pa blizu!« je rekla Sonija. »Slab občutek imam, mislim, da je tu nevarno.« Enija temu ni mogla ugovarjati in je le prikimala.
Nekaj časa sta premišljevali, kaj bi storili. Odločili sta se, da nadaljujeta pot. Sonija je sedaj hodila previdneje kot prej. Enija je šla vsa potuhnjena zanjo. Po več minutah hoje, sta prispele do izvira studenca, do kristalno čiste vode. Morale sta samo do nje, kar pa ni bilo enostavno. Do izvira je namreč vodil nekakšen breg, po navadi sta se oprijemali vej, da sta lahko pršli, tokrat pa je zaradi Sonjine roke vse še nekoliko bolj oteženo. Kljub temu je Sonija z Enjino pomočjo varno priplezala do vode. Ob izviru pa je bilo vse drugače kot po navadi.
Bilo je hladno, neprijetno. Ptice niso pele po drevesih. Sonce ni sijalo pod leskami. Žab n bilo nikjer, tudi veveric ne. Kot bi vse živali zapustile studenec in odšle drugam. Vzdolž izvira je bilo po navadi polno rib. Tokrat tudi teh ne.
»To mi res ni več všeč!« je z tresočim glasom dejala Enija. »Res takoj ko dobiva vodo, in nekaj pojeva greva proti domu!«
Sonija se je strinjala. V svoji čutari in en lonec, ki sta ga imeli s seboj sta nalovili vodo. Že sta hoteli iti, ko se je Sonija zagledala v neko drevo. Bila je prestrašena, osupla.
Na drevesu je bil nabit list. Bil je bleščeče bel, nov, žebelj se je svetil, kot bi ga pripeljali z trgovine.
»Čudno« je rekla Sonija »Skoraj prepričana sem, da tega prej ni bilo tu.« Enija je prišla bližje. Rekla je:
»pojdiva, in poglejva kaj piše«. Prečkali sta vodo, in odšli do lista. Na njem je s prečudovitimi, na roko napisanimi črkami pisalo:
»Ne hodita domov, če želita preživeti vidve, in vaši domači. Drugače umrete, vsi, na krut način.
Enija! To je zaradi tebe! Pustila si me….Bodi prekleta sedaj…Domov se lahko vrneta le, če me osvobodita. Osvobodita pa me lahko le, če upoštevata namige, ki vama jih bom pošiljala….Ne šalim se!«
Enijo je zajela panika, strah, ni si upala premakniti. Sonija je stala pri miru, gledala v drevo. Enija je z tresočo roko iz žepa potegnila telefon.
S tresočimi prsti je želela klicati mami. Namesto piskanja v telefonu, ki bi bilo znak, da kliče pa je v telefonu govorilo:
»Kartica blokirana, kartica blokirana, kartica blokirana…«
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Imaš moj prvi like in komentar!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
ZGODBA JE REEES DOBRAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
0
 
Hvalaa
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Super. Komaj čakam nov del.
Lp Plesalka :heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::kiss::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰:100:
0
 
Hvalaaa♥️
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Mega fantstično!!!!!:sparkling_heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart::heart::sparkling_heart:
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Pisalnica

Nice girl

Krvavi mrak prolog

Ogledov: 19 Odgovorov: 2
 
2
LoveGinnyWeasley

Volkovi

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
1
Sladkorček

Polkrvna Hči - Aria 2. del

Ogledov: 15 Odgovorov: 0
 
2
Little girl

Kamp skrivnosti in ljubezni 2. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
3
*Galaxy Ginny*
 
7
Blank

ELEMENTI ŽIVLJENJA 3. del

Ogledov: 35 Odgovorov: 4
 
6
Fell for you

Love at it's end

Ogledov: 38 Odgovorov: 1
 
4
smille😀

Mancine počitnice 10. del

Ogledov: 29 Odgovorov: 1
 
2
shark girl potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Dva problema😔

1.*b*frendica*b*: mam eno frendico k mi skos očita če kej nardim narobe. Pravimo ji "the mom of the group" (k mamo eno skupino in pol jo kličemo mama od skupine) anpak men se ne zdi, da se vede kokr mama. Skos me popravlja kaj delam narobe pa tut če so čist majhne stvari. Misli, da je neki ful odgovorna v bistvu pa je sam zlo *b*tečna*b* ko to nardi.in pol k se jst kdaj kej pohecam me ona ful resno pogleda, pa ne zato, ker se bi hecala anpak češ: *i*zakaj si tok glupa*i*. Pač in to me res ful živcira. Mamo eno skupino v k smo notr jst ta *b*frendica*b*, pa še ena prijatlca. No in ta frendica pravi, da smo me tri BFF anpak jst se res nočem več družit z to frendico. Anpak se bojim, da če ji to povem me ne bo več hotla za frendico. Všeč mi je takrat ko se heca in ko je bolj funny.

No prosim, da mi pomagate s tem.

2.*b*darilo*b*: no ja. Moja prijatlca kmal pride prespat k meni(prespi 1.avgusta in bo prespala za tri nočitve.) no in ma pa 29. Julija rojstni dan. In ne vem kaj naj ji dam za darilo. Rada ma kače, kuščarje in zlo obožuje mačke.a naj ji kej takega narišem/kupim? A mate kej idej? Dost okej rišem, ker sem si lih najdla stil risanja k, ga je ful lahko narisat anpak pol ful dobr izpade(bom kej objavla na hvalilnici)

Prosim pomagite mi z tema dvema primeroma... Vsaka pomoč bo štela.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Koliko knjig iz Pilove knjižnice ste prebrali?
Nobene :(
(173)
Več kot eno, manj kot pet.
(228)
Več kot pet!
(161)
Več kot deset!
(158)
Kakšna knjižnica?
(105)

POIŠČI PILOVCA/KO

Zadnji odgovori

Doglover je odgovoril/a na
Kok super zate se na boljš spremeni sam mos ...
 

WhoLovesBooksAndMusic je odgovoril/a na
Hoj in dobrodošla na Pilovi spletni strani! ...
 

Marela je odgovoril/a na
Meso spaniraš (moka, jajce, drobtine) in ...
 

Marela je odgovoril/a na
1. Zelo rada jem sushi 2. Sovražim sladoled ...
 

Marela je odgovoril/a na
sushi:sushi: Vaflji🥯 Češnje:cherries: Korenje:carrot:
 

Sara Marita je odgovoril/a na
Zelo dober blog in zanimiv upam da bo prišla ...
 

Sara Marita je odgovoril/a na
Riba pa hrenovka in notri je Nuttela gor ...
 

Sara Marita je odgovoril/a na
Lepo se mej
 

Cat je odgovoril/a na
hvala da si me omenila. upam da bom lahko ...
 

Panda sem🐼 je odgovoril/a na
Lepo se imej!!!:hugging::hugging:
 

lovepil je odgovoril/a na
pica palačinke češnje
 

Panda sem🐼 je odgovoril/a na
Jejjjj!!!!:hugging::hugging::kissing_heart::hugging::kissing_heart::hugging::kissing_heart: Nazaj ...
 

Panda sem🐼 je odgovoril/a na
Ribje palčke z čokolinom in a viki kremo, ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
idk
 

Hana je odgovoril/a na
js tud ne