snofi
Naslednji Pil izide 5. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Vilinska zgodba 19. del

Vilinska zgodba 19. del

6
Hai!
Res sem vesela, ko vidim, da vam je zgodba všeč! Iskreno bi se rada zahvalila tem pilovkam:
- Sophie Donna
- SWS_lover
- Hermi,
ki so pod prejšnjim delom pustile čudovite komentarje. Vse, ki ste dozdaj zgodbo komentirale, ste omenjene v mojem profilu pod zavihkom Zgodba :)
Kakorkoli, tukaj je nov del, ki bo precej zanimiv...
Uživajte v branju in pokritizirajet! Pa prosim opozorite me na slovnične napake, saj se včasih v mojih povedih pojavi tiskarski škrat :)
~~~
Prejšnjič:
Obrnila sem se stran od portala v trenutku, ko se je v zemljo poleg naju zapičila črna puščica. Preplašeno sem dvignila pogled proti Madeline, ki je otrplo in enako šokirana kakor midve strmela vanjo.
''Temni so prodrli v naš svet,'' se ji je zatresel glas.
___
V tistem trenutku sem vedela, da nimam izbire. Zgrabila sem Julijo za komolec in jo obrnila proti portalu. Njen strah je bil tako velik, da sem ga lahko čutila skozi njeno kožo.
''Pojdiva,'' sem ji zamrmrala in jo rahlo potisnila.
Ni se hotela premakniti z mesta, le stala je pred portalom in strmela vanj. Tresla se je kakor šiba na vodi, na njenem vratu pa sem opazila kapljice potu.
''Julija pojdi v portal!'' sem živčno zavpila, ko sem zaslišala trušč v bližnjem gozdu. ''Če ne greva, nas bodo napadli!''
Kljub vsem besedam, ki sem jih izgovorila, je še vedno nepremično stala na mestu in prestrašeno dihala.
''Julija,'' sem še zadnjič zavpila. ''Prosim pojdi! Vem da si princesa in zaradi mene si v veliki nevarnosti!''
Julija je obrnila glavo in me s širokimi očmi pogledala. V njih se je zrcalil strah, ki ga v življenju še nisem videla.
''Tega ne bi smela vedeti,'' je zašepetala, saj je bilo to edino, kar je premogla.
Še preden sem ji lahko kakorkoli odgovorila, je razprla roke in se vrgla portal. Ob pogledu na njeno izginjajoče se telo me je stisnilo pri srcu, a me je vpitje mož zbistrilo. Obrnila sem se k Madeline, ki se je zavita v rjav plašč pripravljala na odhod.
''Ravnateljica,'' sem glasno rekla, da bi pritegnila njeno pozornost. ''Se vidimo!''
Kotički njenih ust so se privihali v rahel nasmešek. Zadnje kar sem videla je bila njena mahajoča roka, saj me je trenutek za tem zagrnila zelena svetloba. Ko se je portal za mano zaprl, sem začela padati. Občutka sem bila že navajena, vendar nisem uživala v njem. Skrbelo me je za vilinski svet in konec koncev tudi za človeškega. Očitala sem si, da sem takrat tvegala in nepripravljena odšla na stopnišče, brez da bi vsaj premislila, kaj me lahko čaka spodaj. Temni, ki so verjetno leta čakali na svojo priložnost, so pograbili mojo neprevidnost in me izrabili za njihov pobeg.
Nenadoma sem začutila pekočo bolečino na zadnjem delu glave. Odprla sem oči in nad seboj zagledala temen strop. Luč na njem se mi je zdela znana, zato sem sedla pokonci in se razgledala. Sedela sem na tleh v kuhinji, od koder sva z Julijo pričele potovanje. Bil je že pozen večer, a nobena luč na hodniku ni bila prižgana. Edina svetloba je bila svetloba polne lune, ki je svetila skozi okno in na stene metala najrazličnejše sence. Knjige, ki je po najini zapustitvi tega sveta obležala na tleh, ni bilo, le zeleni listki so se v brezvetrju valjali po tleh.
''Sofija?'' sem nato zaslišala tih glasek s hodnika.
Priprla sem oči, da bi bolje videli skozi temo in ugledala postavo moje velikosti, ki se je skrivala za vrati.
Vstala sem in poskušala ignorirati bolečino, ki mi je ob hoji odzvanjala v glavi. Ko sem stopila prosti vratom, se je oseba še bolj stisnila k steni, zato sem hitro pritisnila na stikalo za luč. Pričakovala sem da se bo soba razsvetlila, a je ostala temna. Histerično sem začela pritiskati stikalo, dokler me roka dekleta ni ustavila.
''Nehaj,'' je zašepetala in stopila mimo mene.
Opazovala sem, kako se je odpravila do okna in se s prekrižanimi rokami na prsih ustavila pred njim. Ko jo je lunina svetloba osvetlila, so se njeni rjavi lasje sivkasto zableščali.
''Kaj se je zgodilo tu?'' sem jo vprašala, ko sem prišla do nje.
''Elektrika je izginila, tvoje mame ni nikjer,'' je strmeč v luno odgovorila.
Njene besede sem si mogla nekajkrat v glavi ponoviti, da sem lahko dojela njihov pomen.
''Kako to misliš?'' sem z nejevero v glasu vprašala in jo pogledala.
''Točno tako kot sem rekla,'' je zavzdihnila Julija in se s hrbtom naslonila na polico. ''Preiskala sem vso posestvo preden si prišla in ko sem zaslišala trušč v kuhinji, sem mislila, da so temni. Še ko si se vstala nisem bila prepričana, če si to res ti.''
S težavo sem pogoltnila cmok, ki se mi je nabral v grlu. Spregovoriti nisem mogla niti ene samcate besede, saj me je strah, ki se mi je nabiral v srcu, začel dušiti. Poskušala sem zbistriti misli, a so se te tako pomešale med seboj, da sem na koncu namesto njihovega govorjenja v glavi zaslišala visoko piskanje. Ostri toni so mi rezali v možgane, bolečina pa mi je solzila oči.
Po nekaj trenutkih se je rezek zvok umiril. Zaneslo me je na stran, zato sem se hitro oprijela stene in globoko zadihala. Lasje, ki so mi obkrožali obraz so se mi od potu lepili na kožo Spet sem začutila pekočo bolečino na zadnjem delu glave, a tokrat je bila vsaj dvakrat hujša. V bolečini sem zakričala in se prijela za glavo, da bi ustavila zbadajoč občutek, ko mi je zmanjkalo moči. Izmučeno sem zgrmela po tleh in ob udarcu glave ob parket, padla v nezavest.
***
Vse kar sem videla pred očmi, je bila črnina, a vsaj prisebna sem bila. Do potankosti sem se spominjala vseh dogodkov, ki so se zgodili, vendar je kljub temu še vedno manjkalo ogromno koščkov sestavljanke v sliki. Imela sem toliko vprašanj, pomislekov in trditev, čeprav sem vedela, da jih nihče ne bo nikoli pokomentiral.
Poza, v kateri sem ležala, mi je postala neudobna, zato sem se pretegnila. Ko je telo ponovno poslalo kri po žilah, sem se začela počasi zavedati okolice. Ob mojo glavo je bilo pritisnjeno nekaj ledeno hladnega in mokrega, kar me je malo zmedlo, saj je bila to zadnja stvar, ki sem jo pričakovala. Roke, ki so počivale ob mojem telesu so se zganile, ko se je kože dotaknilo nekaj hrapavega. Mravljinci so me obšli in vse dlake so se mi postavile pokonci, a sem vsiljivca vseeno zgrabila s prsti. V dlani sem ga natančno pretipala in ugotovila, da sem držala list. Imel je raven rob in sedem rež na listni plošči.
''Kaj se je zgodilo?'' sem ob tej ugotovitvi presenečeno zamrmrala, nato pa končno odprla zlepljene oči.
Močna svetloba luči mi je zasvetila vanje v sekundi, ko so se veke razprle in začela sem divje mežikati. Ko so se oči dovolj navlažile, sem si jih pomela, potem pa na vsa usta zazehala. Bila sem utrujena, saj je bila zunaj že trda noč in vsi dogodki v tem dnevu so me izmozgali.
Sedla sem pokonci, ugasnila močno luč nad mano, prižgala manjšo na na polici nad mano in se ozrla naokoli. V sobi se ni nič spremenilo, a me je kljub temu navdajala z grozo. Med strmenjem v zaprto loputo, ki je vodila na zakleto stopnišče, je glasno potrkalo na vrata. Srce mi je začelo tako hitro biti, da je njegov utrip odmeval po moji glavi. Ko se je kljuka začela počasi premikati, sem mrzlično pogledala okrog sebe, da bi našla karkoli, s čimer bi se lahko branila. V naglici sem pograbila digitalno uro, ki je kazala točno tri zjutraj in jo dvignila nad glavo. Pogleda nisem izpustila z vrat in samo čakala sem na trenutek, ko bom predmet zalučala osebi v glavo. A k sreči sem se še pravočasno zadržala, saj je skozi vrata stopila Julija. Olajšano sem si oddahnila in odložila uro nazaj na njeno mesto. Ko me je Julija zagledala, je z rahlim nasmeškom na obrazu stopila k postelji. Njen obraz je bil bled, pod očmi je imela temne kolobarje, oblečena pa je bila v preveliko spalno srajco in širok spodnji del pižame. Izgledala je kakor da vso noč ni spala in to je bil verjetno tudi razlog za njen izčrpan, a vesel glas.
''Zbudila si se!'' je z očitnim navdušenjem glasom dejala in sedla na posteljo k mojim nogam. ''Ne veš, kako sem se bala zate. Ko si padla v kuhinjo, se sploh nisi odzivala in mogla sem te odnesti vse od sem. Pa še krvavela si iz glave, zato sem mogla improvizirati s povoji in ledom.''
Stavki so kar vreli iz nje in še ko ji je za trenutek zmanjkalo sape, se ni ustavila.
''Julija,'' sem jo skušala prekiniti med govorjenjem. ''Julija!''
Prijateljica se je zdrznila in me začudeno pogledala.
''Je kaj narobe?'' me je vprašala in privzdignila levo obrv.
''Najprej me zanima, kje je mama,'' sem zaskrbljeno dejala.
''Na mizi v dnevni sobi sem videla sporočilce, da je odšla na vaš vikend preveriti neke reči in da se vrne jutri zjutraj,'' mi je presenečeno, a brezskrbno odgovorila.
Okamenela sem na mestu, ko sem zaslišala besedo ''vaš vikend''.
''Julija,'' sem se živčno zasmejala. ''Naša družina sploh nima vikenda.''
~~~
Kako se vam zdi današnji del? Naj vam razkrijem, naslednji del bo grozlivejši. Kot lahko že zdaj vidite, bo objavljen že čez dva dni - razlog na začetku naslednjega dela.
Ta del je tudi predzadnji v 4. poglavju, tako da kaj naj rečem, komentirajte svoja mnejnja!

Se beremo,
vaša Cookies
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Hey!
Okej. Ta del je bil pa tako napet, da mi srce bije 1000 na uro. Kako lahko tako presenetljivo osupljivo perfektno opisuješ?
Tvoj besedni zaklad je definitivno odličen, če ne kar popoln. Stavke tvoriš perfektno, megafantastično, ampak mislim, da je ta zgodba tako dobra zaradi opisovanja, napetosti in strahu, kar sem začela oboževati.
Kakorkoli, wow. Prav ne morem verjeti, da ti to zmoreš. Talent si.
Joj... zdaj mi je ze malo nerodno, ker te ves čas popravljam, ampak sem spet našla nekaj minimalnih napakic oz. tiskarskih škratov...
*i*Še preden sem ji lahko kakorkoli odgovorila, je razprla roke in se vrgla portal.*i* - tukaj manjka '*b*v*b*' med vrgla in portal.
*i*Priprla sem oči, da bi bolje videl*i**b*i*b* *i*skozi temo in ugledala postavo moje velikosti, ki se je skrivala za vrati.*i* - videla
*i*Vstala sem in poskušala ignorirati bolečino, ki mi je ob hoji odzvanjala v glavi. Ko sem stopila pro*i**b*s*b**i*ti vratom, se je oseba še bolj stisnila k steni, zato sem hitro pritisnila na stikalo za luč.*i* - en 's' preveč...
*i*Lasje, ki so mi obkrožali obraz so se mi od potu lepili na kožo Spet sem začutila pekočo bolečino na zadnjem delu glave, a tokrat je bila vsaj dvakrat hujša.*i* - tukaj manjka pa pika na koncu stavka.
*i*''Zbudila si se!'' je z očitnim navdušenjem glasom dejala in sedla na posteljo k mojim nogam.*i* - ta stavek ima ponekod malo čudne končnice... če razumeš. (navdušenjem glasom)
Res se ti opravičujem, ker te ves čas popravljam, želim samo pomagat...
Lepo se imej,
Sophie Donna
1
 
Hej hej!
Pardon, ker ti pozneje odgovarjam, vikend je bil prepoln :)
Torej, kje naj začnem?
Spet ogromna hvala za tvoje pohvale, ki so mi v soboto zelo polepšale dan. To da sem talen, mi pravijo vsi - še učitelj za slovenščino xD - sam jaz še vedno nisem čist prepričana v to...
Kakorkoli, hvala hvala hvala za popravke, sem jih očitno spregledala. In res se ne rabiš opravičevat. Ne zamerim :)
Še enkrat velika hvala za vse!
Cookies
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
O moj bog, tisti zadnji stavek je bil pa pika na i ! Kar zmrazilo me je, ko sem ga prebrala! Kot je že povedala Sophie Donna, odlično opisuješ in imaš ogromen besedni zaklad. Všeč mi je kako postaja zgodba počasi vse bolj napeta in grozljiva, ter se ne dogaja preveč stvari naenkrat. Še že veselim naslednjega dela!
1
 
Hej!
Ogromna hvala tudi tebi! Ful sem vesela, da ti je bil všeč tisti stavek in nasploh potek! Hvala za pohvale glede opisovanja in besednega zaklada:)
Me veseli, da se veseliš novega dela!
Cookies
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo mi je všeč! Zelo bogato in domišljije polna zgodba. Mene ob vsakem branju potegne vase. Vsak konec me pusti v pričakovanju. Stopnjevanje je odlično. Komaj čakam nov del.
1
 
Heej!
Vesela sem, da ti je všeč! Hvala za čudovite pohvale, res se ne morem dovolj zahvaliti za vse!
Resnično me veseli, da komaj čakaš na nov del ;)
Cookies
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jeej, nov del!
Komaj čakam še na novega!
Res imaš talent za pisanje zgodb, nimam kaj drugega za reči!
Joj, boga Julija ko se je tok tresla!
Komaj čakam nov del!
Lp, Cupcake
1
 
Hej!
Tebi se zahvaljujem predvsem za to, da si začela brat Vilinsko zgodbo! Velika hvala za pohvalo glede talenta, nov del pa je že zunaj, tako da ga lahko prebereš - malo pozno odgovarjam :)
Cookies
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
hej!! spet nov del! omg kuk napeto ratuje....... uno bolečino u glavi (reletable lol) si tok dobro opisala! pa ful primerno je blo da ni blo elektrike. in ja zadnji stavek pa samo....... joj. <33
0
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Pisalnica


Objava:

Med Živim in Neživim 6. del

Ogledov: 128 Odgovorov: 12
 
14
Objava:

Jaz,youtuber 4. del

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
0
Myaltaccount
Objava:

Jaz, youtuber 3.del

Ogledov: 16 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Peklensko srce 15. del

Ogledov: 7 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

Peklensko srce 14. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 0
 
4
Hazel Levesque
Objava:

Ples na mostu

Ogledov: 16 Odgovorov: 1
 
3
Objava:

SKRIVNOST 9. del

Ogledov: 18 Odgovorov: 1
 
4
Avatar Ginny Weasley potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

veleta

<3
torej jst grem na veleto z enim k mi ful ni všeč pač grozn je. Pač šla bi z enim k je pa že zasedn ostali k pa še niso zasedeni so pa obupni. No in ta tip k grem na valeto z njim ga vsi zafrkavajo pa vs čs se neki napihuje pa misl da je najbolši. Sam jst nočm it z njim in zdej nevem s kom nej grem. Dejansko razmišlam o tem da sploh ne bi šla na valeto.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Bi si v Pilu želeli več ilustracij?
Ja, ilustracij je premalo.
(104)
Tako, kot je zdaj, je OK!
(177)
Raje imam fotografije kot ilustracije!
(70)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

14 idk ke te jaz vem :)
 
21 se mi zdi
 
prijavla se bi! Zvezdica11
 
Jaz tudi! PPPPPPPPPPPPPrijavila se biiiii!
 
Starbuck! Verjetno sem prepozna
 
jst sm najdla7 ( en velik , trije majhni ...
 
kst sm jih 18 nasla sam pomoje je kje še ...
 
Super izgledajo!!!!!!!!!!:heart_eyes::heart_eyes: Pa ...
 
Komi cakam na nov del!!!!!!!!!!!!
 
Koooo ncno je prsu nov del!!!!:heart::yellow_heart::green_heart::blue_heart::purple_heart:
 
Meni zgledajo čisto ok.Jz sem enkrat ful ...