snofi
Naslednji Pil izide 3. maja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zmajska ljubezen 12. del

Zmajska ljubezen 12. del

15
PRVI DAN ŠOLE


Let ni bil tako dolg, a če bi hodili peš, bi verjetno od mesta do šole rabili približno sedem dni hoje. Zmaji so bili hitri, spretni in močni, zato so to pot po nebu opravili v dobrih dveh urah.
Zmaji so se le začeli spuščati, ko je bilo že skoraj vsem dolgčas. Spust je bil veličasten, približevali so se gradu - šoli Mispissiti. Občudovali so šolo in njeno okolico iz vseh možnih kotov. Če si dobro pogledal, si opazil tudi veliko različnih sadežev na drevesih in veliko živali, ki so se potikale po tleh. Zdaj je bil spust res hiter. Nekateri otroci so kričali, drugi uživali, starejši pa so se smejali. Zmaji so se približali tlom in mehko pristali, kar je bilo, upoštevajoč prejšnjo hitrost, zelo presenetljivo. Pred vrati šole so nekakšne vile že vlekle kovčke učencev, ki so se pojavili od nikoder, in jih spravljale nekam v šolo. Najstniki so se kmalu izkrcali iz zmajev in začeli vznemirjeno hoditi proti šoli. Tisti mali gospod se je prerival med množico učencev in prvi prišel do vrat ter spet z ojačanim glasom rekel: »TUKAJ SMO! PROSIM, NE NORETI! ZDAJ VAS BOMO RAZDELILI V SKUPINE: NOVINCI, TISTI V DRUGEM LETNIKU IN TAKO DALJE! PROSIM, NE MEŠAJTE SE IN UPOŠTEVAJTE NAVODILA UČITELJA, LE-TA VAM BO RAZKAZAL ŠOLO IN DOBILI BOSTE TUDI ZMAJE! BREZ PANIKE, STRAHU IN NORENJA ŠE ENKRAT!«. Skozi vrata je prišlo nekaj učiteljev in stara majhna ženica je zaklicala: »NOVINCI K MENI!« Tia je bila presenečena nad njenim glasnim in zvonkim glasom, saj je izgledala zelo stara. Tia je pogledala Roberta in Katy, ki se je še vedno pogovarjala z Lindo. Robertu je namignila s pogledom, naj ji sledi. Stekla je do stare ženice, kjer je že bilo veliko drugih novincev in med njimi je zagledala tudi dvojčka, ki sta na zmaju sedela zraven Roberta. Za njo so kmalu prišli Robert, Katy in Linda. Vsi so se zbrali okoli stare ženice, ki je rekla: » Ime mi je Mafalda in bom učiteljica zgodovine in vaša predstavnica - predstavnica novincev. Zdaj bomo šli v grad; razkazala vam bom prostore in vsak bo dobil svojega zmaja. Zdaj pa vsi za mano!« To je rekla tišje, saj so bili že vsi okoli nje in ni rabila glasno govoriti. Odprla je velika vrata in novince odpeljala v notranjost gradu.
Takoj ob vstopu so novinci opazili nenavadne vijolične rastline, ki niso rasle iz lončka ali vaze, ampak kar iz stene! Grad je bil veličasten in poln energije… magije. Dva oklepa, ki sta izgledala prazna, sta se poklonila, nato pa zelo hitro nazaj vzravnala. Tia se je obrnila in vrata so se za njimi zaprla. Vsi otroci so se prebijali naprej Tia pa je ostala tam in gledala oklepe. Čarovnija! Kako… »Aaaaaa…!« neznana sila jo je udarila in jo odnesla v stran. Z desno ramo je podrla oklepe in silovito udarila v steno. Tia je obležala, a se je vseeno poskušala obrniti k napadalcu. Videla je zelo visokega moškega, ki je bil ovit v črna oblačila. Imel je smešno belo kapico poveznjeno čez obrvi. Oči je imel zaprte kot, da bi spal, a se je vseeno gromko zasmejal. Vsi so se obrnili proti njima. Tudi učiteljica, ki je bila videti res prestrašena. Levo roko je stegnila v stran in iz nje je zacvrčala vijolična svetloba, ki se je pognala proti zidu, kjer je stal gumb. Vijolične iskrice so se tam razpočile in gumb se je sprožil. Po šoli se je zaslišal glasen alarm. Otroke, ki so bili že v gradu, je zajela panika. Iskali so varno skrivališče za vsemi možnimi vazami, stopnicami in zlezli so v vsak kot, le da bi se skrili. Noben ni ostal, da bi pomagal Tii razen učiteljica zgodovine, ki je bila tako preplašena, da se je usedla na tla in se ni več premaknila. V takem stanju tudi ona ni bila v nobeno korist. Velika vrata so se spet odprla in začel se je grozljiv prizor: vsi šolarji so bežali naokoli, nekateri so se trudili s skrivanjem, drugi (starejši učenci) s čarovnijami in spet tretji so klicali zmaje. Nered so sprožili nezaželeni gosti v črnih oblačilih kot moški, ki je napadel Tio. Tia je bila zgrožena, prestrašena in jezna hkrati. Vstala je, čeprav so jo vse kosti bolele. Pogledala je kruteža »ZAKAJ?!« je na ves glas zakričala. Njen glas je bil zelo drugačen kot po navadi. »ZAKAJ?!«je ponovila in divje gledala moškega v črnem. Njegove veke so bile še vedno zaprte, a je posmehljivo rekel: »Sem Matt de Carlo!« spet se je naglas zarežal. Zakaj vedno jaz?! Si je mislila Tia medtem, ko se je zlobnež smejal. Matt de Carlo je obrnil glavo proti njej in končno odprl oči. Bile so črne, krute oči in z njimi je strmel v nemočno Tio. Ponovno je padla na tla. Slišala je le še krik učiteljice zgodovine in frfotanje kril ter čudne zvoke »rawr« in »grawl«. Bili so zmajski mladiči. Nato so se ji oči zaprle. Spet je videla nekakšen prizor: Moški, ki ga je prepoznala kot očeta, jo je postavil v kot za skalo in prijel meč. Že je hotel oditi, a se je spet obrnil in si z roko segel za vrat. Odvezal si je verižico in jo Tii ovil okoli roke. Nato jo je še poljubil na čelo in stekel okoli skale. Tia je zaslišala glasen krik, ki je bil očetov, nato pa se je njen spomin spet zameglil. Kar naenkrat se je spomnila otroštva, prvega prepira s Katy, svoje stare šole in njene prve dobre ocene, prijateljev… PRIJATELJI! In spet se je zbudila.
Ležala je na lesu in premetavalo jo je. Odprla je oči in ugotovila, da se vozi v kletki. Zraven nje je ležala zvita siva gmota lusk. Rabila je nekaj trenutkov, da je ugotovila, da je to mali zmajček! Obrnil se je in videla je njegove rumeno-zelene igrive oči. Imel je nekaj ran na glavi a je kmalu vstal in začel poskakovati okoli Tie. Nekdo jo je stresel za rame. Dvignila je pogled in videla fanta… Imel je skuštrane roza lase in okoli vratu strgan šal. Na rami pa je že imel svoj znak… Podoben je bil zmajevemu krilu. Izza njegovega hrbta pa se je prikazal nekakšen… mucek? »Živjo, sem Natsu« je rekel fant in Tii podal roko.


Olleh!
Hvala, če si prišel do tukaj!! Zadnjih 10 delov je spodaj:point_down:
11. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/11
10. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/10
9. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/9
8. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/8
7. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/7
6. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/6
5. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/5
4. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/4
3. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/3
2. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/2
Upam, da ste uživali v branju in, da vam je bila zgodba všeč!
Zelo bi bila vesela kakšnega likca pa komentarja <3
Hvala vsem za toliko spodbude pri prejšnjih delih!!!
LYSM all!
Vaša *Galaxy Ginny*:heartpulse::purple_heart::ghost:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waw!
Super je!!!! Niti enega dela več ne morem zamuditttttt:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
SVETOVNOMEGAFANTASTIČNOSPEKTAKULARNOSUPER
Čakam nov del:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Skratka super zgodba! Neverjetna je! UPAM DA KMALU PRIDE NOV DEL!!!!!!!!
0
 
Hvala ti! Med počitnicami več pišem zato verjetno bo :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:clap::kissing_heart::clap:
Perfektno, kot vedno!
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Naredi nov del, čene bom znorela!
Ne morem čakati!
To je preveč dobra zgodba!:heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart:
Moj obraz, ko sem videla, da na naslovu piše Zmajska ljubezen 12. del ::open_mouth::grinning::heart_eyes:
0
 
Naredi, prosim drug del!!!
Hvala tiiii
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waw gg!! Nujno nov del! Hitro! Čakam.... Še vedno čakam....
V glavnem: noro, kul, spektakularno, fenomenalno!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::sparkling_heart::sparkling_heart::gift_heart::gift_heart::lips::gift_heart::gift_heart::lips::heartpulse::gift_heart::heartpulse::heartpulse::gift_heart::heartpulse::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart:
0
 
Okkk sej pride verjetno naslednji teden xD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Vesoljekkk! Pa to je fuuuuuuuuuuuuuulllll dobroooooo!!!!!!!!! Zdele sem vse dele za nazaj prebrala!!!!!! KOK dobro domišljiiiijo mašššššššššššššššš.. Pač res mi je všeččč, definitivno spremljam!!! Kommmmiii čakam na novvv delll, jojjj kaj se bo zgodiloooooooo... To je superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart:
0
 
HVALAAAAAAAAAAAAAAA UFO!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ČUDOVIITTOOOO!!!!! SVETOVNOO!!! NIAMM BESED, PUNCA RAZTURAŠ!!!!!!!!!:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
0
 
Hvala tiii <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo lepo napisano, z bujno domišljijo, bravo :grinning::grinning::grinning::grinning::grinning: že težko čakava nadaljevanja.
0
 
Svenko in Swatka
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT THE F*** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MIND BLOWING !!!!!!!!!!!!!!!!! KONČNO!!!!!!!!!!! super, res, hvala, aztfvshekfdbvkjuetzrwfevdksjhpuguagsvchxchygsditzcvcxbf AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA wow res super omg hvala za dogovor. in ne skrb, tud druge dele zgodbe sm pogledou in lajkou, sam nism komentiru žou apaaaaaaaaaak hvala res super in OBVEZN !!!! nadaljuj :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: kje je tist smejko za eksplodirane možgane? nojn ga rabm

Natsu :dragon_face::fire:
0
 
phahahha hvalaaa
 
0 procent problema
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

FBI- na sledi morilcu 2. del

Ogledov: 0 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Pa daj mi mir! 2. del

Ogledov: 4 Odgovorov: 0
 
1
Objava:

Pa daj mi mir! 1. del

Ogledov: 25 Odgovorov: 2
 
2
Objava:

SVET SLADKARIJ 5. del

Ogledov: 9 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

HIŠA

Ogledov: 17 Odgovorov: 1
 
6
Objava:

OPICA

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

OTROCI

Ogledov: 12 Odgovorov: 1
 
2
Objava:

GRAJSKI DUHEC

Ogledov: 10 Odgovorov: 0
 
1
Avatar Dorra potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Leče

koliko moraš biti star da lahko nosiš leče z dioptrijo?????????????????
hvala vam vsem ki boste odgovorili :two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts::two_hearts:
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Če si tekmovalec, tekmovalka v Veseli šoli, te prosimo za odgovor. Vprašanje se glasi: Zakaj si naročen/a na Pil?
Na Pil sem naročen/a izključno zaradi Vesele šole.
(27)
Pil bi naročil/a tudi, če ne bi tekmoval/a v Veseli šoli.
(158)
Pila nimam naročenega, saj pri mentorici Vesele šole dobimo vse vsebine za tekmovanje.
(29)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

Oglas

Zadnji odgovori

drugace bomo to meli v PILovi soli ampak ...
 
lahko pišeš o športu al pa bralnih navadah. ...
 
ne vidi se je.... poskusi še enkrat. Vem ...
 
o a igraš klavir. Rabiš kak nasvet, jaz ga ...
 
gimnazijka
lepa je, rime so mi ful všeč, kako si jih ...
 
gimnazijka
kire dobre rimeee
 
Ime na pilu: Aisha7 Starost:13 delovna ...
 
Uporabi ga za journal =)) P.S: Takega sem ...
 
https://pilovzabavnik.weebly.com/ Khm... ...
 
wow nimam besed:heart::heart::heart: ps ...
 
free rein men je bla tut full všeč
 
Poslala. :kissing_heart: Lp, bestie
 
wow zelo lepo sam ni ravno sola risanja ampak ...
 
Zelo dobra pesem. :heart_eyes: Rime so pa ...