snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Pisalnica: Zmajska ljubezen 12. del

Zmajska ljubezen 12. del

15
PRVI DAN ŠOLE


Let ni bil tako dolg, a če bi hodili peš, bi verjetno od mesta do šole rabili približno sedem dni hoje. Zmaji so bili hitri, spretni in močni, zato so to pot po nebu opravili v dobrih dveh urah.
Zmaji so se le začeli spuščati, ko je bilo že skoraj vsem dolgčas. Spust je bil veličasten, približevali so se gradu - šoli Mispissiti. Občudovali so šolo in njeno okolico iz vseh možnih kotov. Če si dobro pogledal, si opazil tudi veliko različnih sadežev na drevesih in veliko živali, ki so se potikale po tleh. Zdaj je bil spust res hiter. Nekateri otroci so kričali, drugi uživali, starejši pa so se smejali. Zmaji so se približali tlom in mehko pristali, kar je bilo, upoštevajoč prejšnjo hitrost, zelo presenetljivo. Pred vrati šole so nekakšne vile že vlekle kovčke učencev, ki so se pojavili od nikoder, in jih spravljale nekam v šolo. Najstniki so se kmalu izkrcali iz zmajev in začeli vznemirjeno hoditi proti šoli. Tisti mali gospod se je prerival med množico učencev in prvi prišel do vrat ter spet z ojačanim glasom rekel: »TUKAJ SMO! PROSIM, NE NORETI! ZDAJ VAS BOMO RAZDELILI V SKUPINE: NOVINCI, TISTI V DRUGEM LETNIKU IN TAKO DALJE! PROSIM, NE MEŠAJTE SE IN UPOŠTEVAJTE NAVODILA UČITELJA, LE-TA VAM BO RAZKAZAL ŠOLO IN DOBILI BOSTE TUDI ZMAJE! BREZ PANIKE, STRAHU IN NORENJA ŠE ENKRAT!«. Skozi vrata je prišlo nekaj učiteljev in stara majhna ženica je zaklicala: »NOVINCI K MENI!« Tia je bila presenečena nad njenim glasnim in zvonkim glasom, saj je izgledala zelo stara. Tia je pogledala Roberta in Katy, ki se je še vedno pogovarjala z Lindo. Robertu je namignila s pogledom, naj ji sledi. Stekla je do stare ženice, kjer je že bilo veliko drugih novincev in med njimi je zagledala tudi dvojčka, ki sta na zmaju sedela zraven Roberta. Za njo so kmalu prišli Robert, Katy in Linda. Vsi so se zbrali okoli stare ženice, ki je rekla: » Ime mi je Mafalda in bom učiteljica zgodovine in vaša predstavnica - predstavnica novincev. Zdaj bomo šli v grad; razkazala vam bom prostore in vsak bo dobil svojega zmaja. Zdaj pa vsi za mano!« To je rekla tišje, saj so bili že vsi okoli nje in ni rabila glasno govoriti. Odprla je velika vrata in novince odpeljala v notranjost gradu.
Takoj ob vstopu so novinci opazili nenavadne vijolične rastline, ki niso rasle iz lončka ali vaze, ampak kar iz stene! Grad je bil veličasten in poln energije… magije. Dva oklepa, ki sta izgledala prazna, sta se poklonila, nato pa zelo hitro nazaj vzravnala. Tia se je obrnila in vrata so se za njimi zaprla. Vsi otroci so se prebijali naprej Tia pa je ostala tam in gledala oklepe. Čarovnija! Kako… »Aaaaaa…!« neznana sila jo je udarila in jo odnesla v stran. Z desno ramo je podrla oklepe in silovito udarila v steno. Tia je obležala, a se je vseeno poskušala obrniti k napadalcu. Videla je zelo visokega moškega, ki je bil ovit v črna oblačila. Imel je smešno belo kapico poveznjeno čez obrvi. Oči je imel zaprte kot, da bi spal, a se je vseeno gromko zasmejal. Vsi so se obrnili proti njima. Tudi učiteljica, ki je bila videti res prestrašena. Levo roko je stegnila v stran in iz nje je zacvrčala vijolična svetloba, ki se je pognala proti zidu, kjer je stal gumb. Vijolične iskrice so se tam razpočile in gumb se je sprožil. Po šoli se je zaslišal glasen alarm. Otroke, ki so bili že v gradu, je zajela panika. Iskali so varno skrivališče za vsemi možnimi vazami, stopnicami in zlezli so v vsak kot, le da bi se skrili. Noben ni ostal, da bi pomagal Tii razen učiteljica zgodovine, ki je bila tako preplašena, da se je usedla na tla in se ni več premaknila. V takem stanju tudi ona ni bila v nobeno korist. Velika vrata so se spet odprla in začel se je grozljiv prizor: vsi šolarji so bežali naokoli, nekateri so se trudili s skrivanjem, drugi (starejši učenci) s čarovnijami in spet tretji so klicali zmaje. Nered so sprožili nezaželeni gosti v črnih oblačilih kot moški, ki je napadel Tio. Tia je bila zgrožena, prestrašena in jezna hkrati. Vstala je, čeprav so jo vse kosti bolele. Pogledala je kruteža »ZAKAJ?!« je na ves glas zakričala. Njen glas je bil zelo drugačen kot po navadi. »ZAKAJ?!«je ponovila in divje gledala moškega v črnem. Njegove veke so bile še vedno zaprte, a je posmehljivo rekel: »Sem Matt de Carlo!« spet se je naglas zarežal. Zakaj vedno jaz?! Si je mislila Tia medtem, ko se je zlobnež smejal. Matt de Carlo je obrnil glavo proti njej in končno odprl oči. Bile so črne, krute oči in z njimi je strmel v nemočno Tio. Ponovno je padla na tla. Slišala je le še krik učiteljice zgodovine in frfotanje kril ter čudne zvoke »rawr« in »grawl«. Bili so zmajski mladiči. Nato so se ji oči zaprle. Spet je videla nekakšen prizor: Moški, ki ga je prepoznala kot očeta, jo je postavil v kot za skalo in prijel meč. Že je hotel oditi, a se je spet obrnil in si z roko segel za vrat. Odvezal si je verižico in jo Tii ovil okoli roke. Nato jo je še poljubil na čelo in stekel okoli skale. Tia je zaslišala glasen krik, ki je bil očetov, nato pa se je njen spomin spet zameglil. Kar naenkrat se je spomnila otroštva, prvega prepira s Katy, svoje stare šole in njene prve dobre ocene, prijateljev… PRIJATELJI! In spet se je zbudila.
Ležala je na lesu in premetavalo jo je. Odprla je oči in ugotovila, da se vozi v kletki. Zraven nje je ležala zvita siva gmota lusk. Rabila je nekaj trenutkov, da je ugotovila, da je to mali zmajček! Obrnil se je in videla je njegove rumeno-zelene igrive oči. Imel je nekaj ran na glavi a je kmalu vstal in začel poskakovati okoli Tie. Nekdo jo je stresel za rame. Dvignila je pogled in videla fanta… Imel je skuštrane roza lase in okoli vratu strgan šal. Na rami pa je že imel svoj znak… Podoben je bil zmajevemu krilu. Izza njegovega hrbta pa se je prikazal nekakšen… mucek? »Živjo, sem Natsu« je rekel fant in Tii podal roko.


Olleh!
Hvala, če si prišel do tukaj!! Zadnjih 10 delov je spodaj:point_down:
11. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/11
10. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/10
9. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/9
8. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/8
7. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/7
6. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/6
5. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/5
4. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/4
3. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/3
2. : https://www.pil.si/pisalnica/objava/zmajska-ljubezen/2
Upam, da ste uživali v branju in, da vam je bila zgodba všeč!
Zelo bi bila vesela kakšnega likca pa komentarja <3
Hvala vsem za toliko spodbude pri prejšnjih delih!!!
LYSM all!
Vaša *Galaxy Ginny*:heartpulse::purple_heart::ghost:
 

Odgovori:

Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waw!
Super je!!!! Niti enega dela več ne morem zamuditttttt:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
SVETOVNOMEGAFANTASTIČNOSPEKTAKULARNOSUPER
Čakam nov del:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:
Skratka super zgodba! Neverjetna je! UPAM DA KMALU PRIDE NOV DEL!!!!!!!!
0
 
Hvala ti! Med počitnicami več pišem zato verjetno bo :)
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
:clap::kissing_heart::clap:
Perfektno, kot vedno!
0
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Naredi nov del, čene bom znorela!
Ne morem čakati!
To je preveč dobra zgodba!:heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart::heart::purple_heart::blue_heart::green_heart::yellow_heart:
Moj obraz, ko sem videla, da na naslovu piše Zmajska ljubezen 12. del ::open_mouth::grinning::heart_eyes:
0
 
Naredi, prosim drug del!!!
Hvala tiiii
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Waw gg!! Nujno nov del! Hitro! Čakam.... Še vedno čakam....
V glavnem: noro, kul, spektakularno, fenomenalno!!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::kissing_heart::heart_eyes::heart_eyes::sparkling_heart::sparkling_heart::gift_heart::gift_heart::lips::gift_heart::gift_heart::lips::heartpulse::gift_heart::heartpulse::heartpulse::gift_heart::heartpulse::gift_heart::sparkling_heart::gift_heart:
0
 
Okkk sej pride verjetno naslednji teden xD
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Vesoljekkk! Pa to je fuuuuuuuuuuuuuulllll dobroooooo!!!!!!!!! Zdele sem vse dele za nazaj prebrala!!!!!! KOK dobro domišljiiiijo mašššššššššššššššš.. Pač res mi je všeččč, definitivno spremljam!!! Kommmmiii čakam na novvv delll, jojjj kaj se bo zgodiloooooooo... To je superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart::wave::sunglasses::blush::hugging::kissing_closed_eyes::heart_eyes::kissing_heart:
0
 
HVALAAAAAAAAAAAAAAA UFO!
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
ČUDOVIITTOOOO!!!!! SVETOVNOO!!! NIAMM BESED, PUNCA RAZTURAŠ!!!!!!!!!:heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse::heartpulse:
0
 
Hvala tiii <3
 
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Zelo lepo napisano, z bujno domišljijo, bravo :grinning::grinning::grinning::grinning::grinning: že težko čakava nadaljevanja.
0
 
Svenko in Swatka
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT THE F*** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MIND BLOWING !!!!!!!!!!!!!!!!! KONČNO!!!!!!!!!!! super, res, hvala, aztfvshekfdbvkjuetzrwfevdksjhpuguagsvchxchygsditzcvcxbf AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA wow res super omg hvala za dogovor. in ne skrb, tud druge dele zgodbe sm pogledou in lajkou, sam nism komentiru žou apaaaaaaaaaak hvala res super in OBVEZN !!!! nadaljuj :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes: kje je tist smejko za eksplodirane možgane? nojn ga rabm

Natsu :dragon_face::fire:
0
 
phahahha hvalaaa
 
0 procent problema
 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Prepričaj se, da na spletu ne objavljaš svojih osebnih podatkov in ne žališ drugih uporabnikov.

Pisalnica


Objava:

Odvzem morja, 1. del

Ogledov: 17 Odgovorov: 1
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 40. del

Ogledov: 8 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 18. del

Ogledov: 5 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 39. del

Ogledov: 30 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 17. del

Ogledov: 31 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 38. del

Ogledov: 27 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Skrivnosti Belle Black, 16. del

Ogledov: 23 Odgovorov: 0
 
0
Objava:

Težave Amelie White, 37. del

Ogledov: 20 Odgovorov: 0
 
0
Zaspanček11 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Sanje

Oj!
Jas mam problem ker se mi usako noc nekaj groznega sanja. in se vedno zbudim in nevem hodim, se usedem na pojsteljo, nekaj nerazumljivega govorim, brcam.... In me starsi zjutraj uprasajo kaj sem sanjala pa jim povem kdaj pa tud ne al pa se sploh ne spomnim. Pac sem stara 11 in tud ko sem na taborih me je vedno strah spat ane da ne bom pac kej hodila al pa kej. Ali ima se kdo take tezave??? Kaj naj naredim?Ali moram kaj pred spanjem naredit???


Hvala za vse vaše odgovore! Ker mi je res grozno!
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Ali spremljaš Pil na Instagramu?
Ja, z veseljem!
(20)
Ne še, bom pa zdaj začel/a.
(14)
Ne, Pil na Instagramu ni zanimiv.
(24)
Ne uporabljam Instagrama.
(133)

POIŠČI PILOVCA/KO

VARNO NA SPLETU

Zakaj moraš biti na spletu še posebej previden?
 1. Ker nikoli ne veš, s kom zares govoriš.
 2. Ker je veliko škodljivih spletnih strani, ki lahko okužijo tvoj računalnik ali zlorabijo tvoje podatke.
 3. Ker lahko deljenje podatke ali fotografije nekdo hitro izkoristi v druge namene.
Zakaj moreš biti pazljiv, ko objavljaš fotografije?
 1. Ko deliš fotografijo, izgubiš nadzor nad tem, kaj se z njo zgodi.
 2. Tvoje fotografije na spletu lahko najde vsak.
 3. Kar je enkrat objavljeno na spletu, tam ostane za vedno.
Kako poskrbeti za zasebnost na spletu?
 1. Preveri, da imaš na vseh straneh urejene nastavitve zasebnosti.
 2. Prepričaj se, da imaš vklopljeno možnost odobritve fotografij, na katerih te ljudje označijo.
 3. Zavedaj se, da lahko vedno prijaviš neprimerne vsebine, ki posegajo v tvojo zasebnost.
Bodi pozoren, ko sprejemaš nove prijatelje!
 1. Premisli, preden sprejmeš prošnjo za prijateljstvo. To osebo res poznaš?
 2. Neznanci so lahko tvoji vrstniki, lahko pa se za njih samo izdajajo.
 3. Ko nekomu odobriš prošnjo za prijateljstvo, mu omogočiš dostop do vseh svojih podatkov!
Tri pravila varnosti na spletu:
 1. Nastavi si močno geslo in ga ne zaupaj nikomur.
 2. Ne prijavljaj se na omrežja, ki jih ne poznaš.
 3. Če si se prijavil na tuje omrežje, poskrbi, da se boš z njega tudi odjavil in da se tvoje gesla niso shranila.
Vedno imej v mislih!
 1. Nikomur ne zaupaj svojega priimka, naslova, telefonske številke in podobnih podatkov.
 2. Ne objavljaj fotografij drugih, še posebej ne brez njihovega dovoljenja.
 3. Postavi si časovne omejitve glede uporabe spleta, saj čas na spletu hitro mine.
Kakšna so pravila obnašanja na družbenih omrežjih in forumih?
 1. Vedno bodi prijazen do drugih.
 2. Na nesramne komentarje ne rabiš odgovarjati.
 3. Če se nekdo neprimerno obnaša, ga blokiraj.
Kako ustvariti dober vzdevek?
 1. Pri ustvarjanju vzdevkov bodi izviren.
 2. V vzdevku ne uporabljaj svojega imena ali starosti.
 3. Za vsako družbeno omrežje ali spletno stran imej drugačen vzdevek.
Zapomni si!
 1. Na spletu ne klikaj vsega, kar vidiš.
 2. Prepričaj se, da si na varnih spletnih straneh in ne prenašaj datotek neznanega izvora.
 3. Povezave, ki jih ne poznaš, lahko na tvojo napravo prenesejo viruse.
Kako varno uporabljati družbena omrežja?
 1. Tvoj profil naj bo nastavljen na zasebno.
 2. Sprejmi le ljudi, ki jih poznaš.
 3. Ne objavljaj stvari, za katere ne želiš, da jih vidijo vsi in se jih boš čez 20 let sramoval.
Kakšno je varno geslo?
 1. Vsebuje najmanj 10 znakov.
 2. Vsebuje velike in male začetnice ter številke.
 3. Vsebuje posebne znake.
Dobro geslo je osnova varnosti na spletu!
 1. Geslo ima na internetu isto vlogo kot ključ, s katerim zakleneš dom.
 2. Preveč enostavno geslo lahko razvozla praktično vsakdo.
 3. Pri ustvarjanju gesel bodi kreativen.
Geslo imaš, kaj pa zdaj?
 1. Geslo redno menjaj.
 2. Če ga shranjuješ, poskrbi, da je na varnem mestu.
 3. Ne shranjuj gesla, napisanega na listku, v ovitku telefona.
Kako varno nakupovati na spletu?
 1. Drži se preverjenih spletnih mest.
 2. Vedno preveri podatke o trgovcu in se prepričaj, da so resnični.
 3. Vedno nakupuj s starši ali drugo odraslo osebo, ki je vešča spletnega nakupovanja.
Pazi, ko nakupuješ na spletu!
 1. Pred vnašanjem kreditne kartice preveri, da je v orodni vrstici izpisana kratica »https« s ključavnico.
 2. Preklikaj stran in se prepričaj, da je prava.
 3. Preveri naslov spletne strani, izpisan v orodni vrstici.
Na kaj moraš paziti pri nagradnih igrah?
 1. Če so predobre, da bi bile resnične, gre verjetno za prevaro.
 2. Dobro preveri, kdo organizira nagradno igro.
 3. Bogate obljube so znak za alarm.

Oglas

Zadnji odgovori

Cookies je odgovoril/a na
1. Volk 3. Hrček 10.Sova
 

Angel je odgovoril/a na
speakers, devil doesnt bargain, million ...
 

Angel je odgovoril/a na
flamingo, pingvin, delfin
 

Angel je odgovoril/a na
mby 7. :flag_bv:?????
 

Kate;) je odgovoril/a na
happier, bad habits
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Bad Habits, Monster
 

Amy Raven je odgovoril/a na
Vevericaaaaq :chipmunk::chipmunk::chipmunk::chipmunk::chipmunk:
 

Amy Raven je odgovoril/a na
95??? mby nevem mogoče
 

Book star je odgovoril/a na
ne boš verjela kaj bom tokrat odgovorila: zajčeeeeeek:joy::grin::rabbit::rabbit:
 

Book star je odgovoril/a na
running up that hill, as it was (vedno bom ...
 

Prfect girl je odgovoril/a na
hey vem da nisem ena iz med tistih dekled ...
 

irmatonks je odgovoril/a na
hojla! mislim, da so prestavljene v pilov ...
 

kamilica je odgovoril/a na
mislim, da ti vprasanj ne brisejo, vendar ...