snofi
Naslednji Pil izide 1. septembra

Nova številka
Julij 2021

Revija
Izid: 2. 7. 2021
pepca oblacek

Svetovalnica - Vprasanje

vprasanje

6
hej!
vem da bo to vprasanje ziher blokirano. samo mene res zanima zakaj supportate oz. podpirate lgbtq? pac da ze pri 12 ze ves svojo spolno identiteto se mi ze res cudno zdi. ni hate, samo moje mnenje. jaz se sploh ne podpiram tega smzaradi moje vere, ker se v njej tega ne podpira. na svet sta prisla zenska in moski ki sta se ljubila. in zdaj bom srecavala zenske in zenske ki se poljubljajo in moske in moske ki imajo otroke pac groza je to meni. kam gre ta svet
 

Odgovori:

Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jaz jih podpiram.
In ljubezen je ljubezen, nič ne moreš pri tem.
Pa to ni groza, le njihova spolna usmerjenost. Ti, si pač, nisi članica LGBTQ+. Oni pa so.
In vse je čisto vredu z njimi.
To ni hate.

LP,
BEGO :heart::bird:
4
 
Se strinjam z Bego!
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Res je da pač nekatere vere ne dovoljujejo in podpirajo takih razmerij. Pač moje mnenje je, da če ti ne paše njihova prisotnost/družba se jim pač izogibaj. Nič ni narobe, če jih pač ne podpiraš. Ljudje smo si različni. Jaz jih pač podpiram,ker sem sama ena izmed njih. Mogoče je tudi zato moje mnenje tako. Nekaj mojih sošolcev/sošolk jih podpira, nekaj pa ne. Drugače pa je Bego že dobro napisala.
Lp. Wise Girl
5
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Vsak je drugačen in to ni narobe. Pač so jim všeč istospolni ljudje, in? Je to tako narobe, Oprosti, ampak zdi se mi da je popolnoma neprimerno tako govoriti o njih, ker nekatere iz te skupnosti lahko to močno prizadene. Pač si neke vrste homofob (s tem ne mislim nič slabega), ampak se zavedaj da so to tudi le ljudje, ki v življenju rabijo ljubezen.
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Bro
Js sm bi in tole boli lmao
Nobena vera nikdar ni rekla da je to narobe. Predvidevam da govoriš o krščanstvu. Homfobija najdena v bibliji je posledica slabega prevoda. In tudi če bi bila homoseksualnost narobe, piše v bibliji da moraš biti prijazen in strpen do vseh. Kako ti zveze in ljubezen drugih škoduje? Ne škoduje ti na čisto noben način. Ampak homofobična škoduje nam. Vsak dan me je strah da bo nekdo izvedel da sem queer. Vsak dan queer ljudje umirajo. Vse zaradi homofobije. Ja, to podpiram. Zato ker smo vseeno samo ljudje in če misliš da tvoja vera pravi, da nekateri ljudje ne smejo obstajati, se motiš. Če si verna, a ni tako da Bog razmisli vse? Naredi vse, tako kot hoče? Zakaj torej misliš da je biti lgbtq narobe? Mogoče pa je Bog tako hotel?

<3
April
5
 
April(ne registrirana)
najprej pejte prebrat sveto pismo
 
Zakaj?
 
April(ne registrirana)
HOLY BIBLE: "You shall not lie with a male as with a woman; it is an abomination." Chapter 18 verse 22. "If a man lies with a male as with a woman, both of them have committed an abomination; they shall surely be put to death; their blood is upon them." Chapter 20 verse 13
To je kopirano iz svetega pisma v angleščini ki je najtočnejši prevod.
Lp
 
...
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Jst jih na nek način podpiram. Pač moraš razumet, da vsak na druge gleda različno. Jst poznam eno k ma punco. Pač na začetku ku sta ble skupej je blu mal čudnu ampak se navadiš čez čas. Uglavnem jst mislm da ma usak pravico da se sam odloč kaku bo spolnu usmerjen. Tut jst sm bla preden sm pršla do te situacije taku skeptična in nism podpirala lgbt ampak zdej jih pa na nek način tut podpiram ker sm ugotovila, da ma usak pravico se sam odločit.
3
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Hojla, vprašanje ne bo umaknjeno in pisec vprašanja ne bo blokiran, kar tako pa tega ne delamo. Bomo pa pazili na odgovore, da ne bo nesramnih komentarjev.

Kar pišem zdaj je popolnoma moj vidik, ampak stojim za njim, zato ga bom objavila prijavljena.
LGBTQ(IAP)+ nikomur ne škodi. Samo zato, ker se v zadnjem času več znanih oseb javno izpostavlja kot del tega in se o tem več govori, še ne pomeni, da pred nekaj stoletji tega ni bilo. Prav tako vera: nisi točno povedal/a(i), o kateri veri govoriš in sama s tem nimam veliko izkušenj, vendarle pa lahko rečem, da verovanje ni nujno pogojeno s seksualnostjo. Zakaj bi moral (npr.) Jezus Kristus 2000 let nazaj reči: od zdaj naprej je homoseksualnost prepovedana, če hočeš biti kristjan, moraš biti tega in tega spola in zaljubljen v ta in ta spol. Oseba bi še vseeno imela raje drugi spol ali pa se sama identificirala kot trans, le da o tem ne bi smela govoriti in tega ne bi smela čutiti, verjetno bi ji to predstavljalo stisko in bi trpela.

Težim(o) k enakovrednosti. Niti slučajno ne moremo reči, da je enakovrednost med ženskami in moškimi enaka kot med pripadniki LGBTQ+ community in vsemi ostalimi (tistimi, ki so proti), ampak sama upam, da bodo nekega dne tudi istospolni pari (in vsi ostali) postali nekaj vsakdanjega. Ker je to normalno. Če si gej, nisi drugačen, sploh ne na slab način, si ti in si poseben samo zato, ker si ti.

Mogoče ne vedo vsi svoje usmerjenosti pri 12. letu in mogoče jo lahko takrat ugotovijo in se potem sčasoma še spremeni, se bolj izobrazijo in najdejo nekaj, s čimer se še bolje poistovetijo. Še eno (retorično) vprašanje: kako pa lahko pri 12ih veš, da si heteroseksualen in pripadnik določene vere? Ker je to 'default mode', ki ga vsakemu posamezniku pripisuje družba, samo zato, ker ustreza določenemu delu ljudi (priporočam knjigo Becky Altertalli, Simon vs. the Homo Sapiens Agenda). Ja, po biološki logiki bi morala biti skupaj moški (AMAB) in ženska (AFAB), ker se lahko le tako vrsta nadaljuje, ampak se je današnja družba toliko razvila, da to ni več potrebno. Zato si lahko kdorkoli želiš biti in imeti rad kogarkoli želiš imeti rad.

Tako. Mogoče bo nekega dne tvoje mnenje drugačno, mogoče ne. Mogoče se bo celo spremenila tvoja usmerjenost, mogoče pa ti nikoli ne bo všeč, ko se bosta dva, ki ne bosta nujno moški in ženska, poljubljala. Ampak to še ne pomeni, da je to narobe in da so to slabe osebe.
12
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
js tut tega ne podpiram. pač v bistvu proti gejem pa tem nimam nč ampak ni mi všeč da mahajo z unimi zastavami pa delajo reklamo za to kar so. pa ta pride month pa to. to je men bedn ker tem ljudem ni nč hudga. pa še ena stvar je: homofobija pomeni, da te je strah ljudi, ki so lgbt. in če ti rečeš da teb to ni naravno si že homofob mislm why? in zarad krščanske vere družba še ni razpadla ker tam tega ne podpirajo. sicer pa tudi druge vere ne, v Irak ne morš it s tako zastavo mahat na ulco. pa neki je normala in neki ni. kristjani verujemo v Boga in da je on ustvaril moškega in žensko. znanstveniki so dokzali, da smo se razvili iz opic in razmnoževal smo se tkoo, da sta šla pač fant in punca skupaj. te čisto razumem.
4
 
B r o
Okej sori ampak zelo si misinformed

Nas pobijajo, žgejo, pretepajo, izsiljujejo, posiljujejo, nas zafrkava jo v depresijo in ti praviš da nam nič ni? V več kot 10 državah dobiš zaradi tega smrtno kazen, v več kot 70 greš v zapor in ti praviš da nam nič ni? Vsak dan me je strah za moje življenje ker sem queer in ti praviš da nam nič ni? Nimam osnovnih človeških pravic in ti praviš da nam nič ni?

Homofobija ne pomeni da te je strah lgbtq. Homofobija pomeni da ne podpiraš lgbtq, da si diskriminativen proti lgbtq itd.

Bog nikoli ni rekel da lgbtq ni v redu. Verz, zaradi katerega so vsi toliko homofobični je originalno govoril o pedofiliji, ne lgbtq, bil je le slab prevod. Poleg tega Bog pravi da moraš spoštovati in podpirati vse.

Js sm letos šla na pride. Prvič v življenju sem se počutila varno in ponosno. Prvič v življenju. Ne veš kako je to. Ne veš kako je biti queer in se vsak dan bati za svoje življenje in potem priti nekam, kjer so drugi kot ti in ugotoviti da nisi sam.

To ni hate, samo razlaga, ker so nekatere tvoje informacije napačne.

Lp
 
April(ne registrirana)
ne pretiravaj. tut nas so preganjal, pa ne delamo drame zarad tega. in sploh - kako te je loh strah za življenje, sej te noben ne more ubit. in sploh - vse pravice imate. zdej te diskriminirajo bolj če si homofob kt pa če si lgbt
 
Če o nas nimaš povedati nič dobrega bodi raje tiho (ni mišljeno kot hate). Pač zadrži to zase. Ne rabiš vsega skritizirati. Že tako je dovolj ljudi, ki to počnejo. Samo drži se stran. Upam da ni zvenelo zelo nesramno (čeprav se mi zdi da je ampak drugače ne znam napisati), ker ni tako mišljeno.
 
Drugače pa se strinjam z No Name
 
Se strinjam (btw če ste tako ogroženi pa pejte VN iz tega) pa se L in G me sploh ne moti sam vse te druge fore. To se folk KR neki zmisle in pol to KR nabija in usiljuje to (strinjam se z Kattie Don)
 
H
Jaz iskreno nimam enko kot ti nič proti drugače usmerjenim ljudem. Strinjam se z April, da nimajo po nekaterih državah enakih pravic kot straight ljudje samo to ni v SLO. Ja tudi mene moti, da se "vn" mečejo ampak ne vsi. Všeč mi je, da so ponosni na to kar so in spodbujam enakopravnost.
Upam, da vas nisem užalila (moje mnenje)
:(
 
:(
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Živijoooo!!
Kako ste kaj? Verjetno ne prav dobre volje, če ste prebrali vse komentarje do tule dol ;) No, tukaj sem da to popravim :)
Zdej vam bom pa nekej povedala.
Tudi sama sem kristjanka in res je, da krščanstvo ne podpira lgbtq+, ampak krščanstvo tudi ne podpira, da imaš spolni odnos pred poroko (zanima me, kdo od vas ki tole berete, bo čakal do poroke??). Mislim, da si moramo kljub veri postavljati samostojne kriterije za svet in ne na slepo ubogati vero (zato pa je humanizem, kajne? (zgodovina 8. razreda XD)).
Res je, da lgbtq+ nimajo določenih pravic, ki jih imamo/imajo ostali straight ljudje, ampak zato pa je tukaj pride month.
Pride month je tako kot dan čebel, ali pa dan samostojnosti in enotnosti - tukaj je zato, da se na tisti dan (ali pač, mesec) še posebej zavedamo te ali one stvari / težave.
Mislim, da 'moški + moški' in ženska + ženska' v osnovi ni naraven pojav (preberite naprej, ne me še hejtat), ampak svet se je v 2000+ letih že zelo razvil, spremenil in pojavile so se nove oblike ČISTO VSEGA. Avtomobilov, hiš, ver,... in - ne pozabimo - tudi ljubezni. In to je treba spoštovati.
Vsi ki hejtate lgbtq+: tudi to so ljudje s pravicami, le da drugače ljubijo in razumem da vam to v tem trenutku ni 'najbolj všeč', ampak svet napreduje, svet se spreminja in morali se boste tudi vi. Ker konec koncev, lgbtq+ so obstajali, obstajajo in bodo obstajali in to je treba sprejeti. Ali ni bolje, da sprejmeš določene stvari v življenju, ker - prisežem - ko eno stvar ki je pač takšna kot je sprejmete, se vam od srca odvali skala, za katero sploh niste vedeli da ste jo imeli!!
Vsi ki hejtate homofobe: homofobi so pač ljudje, ki verujejo v 'naravno obliko ljubezni' ali pa se tako bojijo spremembe ljubljenja, da se je otepajo z vsemi štirimi. Tudi njihovo mnenje je treba spoštovati, ker se vam njihovo mnenje zdi ravno tako napačno kot njim vaše. Svet je zabaven ker smo si različni in razumem, da so vas homofobi zeloooo hejtali (in vas - roko na srce - še bodo), ampak tukaj nam bo taktika 'napad je najboljša obramba' prinesla samo še več hejta v svetu. Raje se lotite taktike 'work smart, not hard' (v slovenščini: 'delaj pametno/z možgani in ne na silo).
Za vse se najde prostor na svetu, le poiskati ga je treba - če pa ga ne najdemo, ga je pa enostavno treba narediti ;)
Prosim, nehajte se obremenjevati s tem, kako drugi počnejo stvari. Briajte se vsak zase in se sprejmite med sabo - ne poskušati spreminjati drugih!
Hvala lepa za posluh. Lep - ali pa ne: lepši dan od sedaj naprej ;)
6
 
Hvala saj en dober komentar
 
Zoja
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
ti ce pristno verujes v doloceno vero ki tega ne supporta, potem tut tega ti nemores. ce vsak dan veckrat na dan molis, hodis na verske obrede in spostujes svojo vero ne mores tega supportat. pac eni ljudje mamo drugacna razmisljanja kar ni nic narobe. nekateri pa pac podpirajo to. to si je eden izmislil in zacel se je širiti. zdaj povsod vidis happy pride month, te njihove zastave, proteste. pac zakaj bi za to protestirau!?!? ljudje podpirajo to sam iz razloga kr v zdejsnih casih je pa bit to kul in nvm ka. sploh pa na spletu kjer podpirajo ljudi da podpirajo to pac zakaj?!?€ in zdej mi ki tega ne supportamo smo pa najvecji izmecki na tem planetu?!? ogromno ver tega ne supporta. js od mojih sovrstnikov v mojem razredu nobenega ne poznam ki bi to supportal?!? naj ima te ljudi amerika!!! PREBERITE SI SVETO PISMO!!! preden karkoli govorite proti veram!! pac sem verna. jezus je ustvaril moskega in zensko. ne podpiram lgbtq, pac ne. kattie donn je napisala super mnenje!! kljub temu da sem se mlada sem prepotovala veliko sveta. in samo v ameriki imajo te gadne proteste lgbtq. ce bi sel v islamske drzave z njihovo zastavo bi te tam kar pobili.
tako da ja!! lepo se imejte in razmisljajte pametno!
2
 
jaz sem zacela temo
se strinjam s tabo
 
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Naj dodam se svoje mnenje glede teh stvari. Jaz sem kristjanka vendar pa to se ne pomeni, da sem homofob.
1. pri interpretaciji svetega pisma je treba biti res previden da ne pride do napacnega razumevanja.
2. v zelo odmevnem posnetku ki ga je v katerem je naj bi papez Francisek ( on je najvecja avtoritreta, kajti Jezus je rekel kar bos razvezal na zemlji bo razvezano v nebesih) priznal istospolnim parom pravico do druzine in rekel da jih ne bi smeli zaradi tega zafrkavati in sovraziti. Saj je tudi Jezus rekel ljubite se med seboj ne sovrazite se med seboj in pri tem ni rekel prav nic o homoseksualnosti. Spet je tu pomen lastne interpretacije.
3. naj povem da bi bil nas zupnik oznacen za totalnega homofoba kar tudi je. Medtem ko nekateri duhovniki niso taki v Nemciji npr so nekateri istospolne pare blagoslavljali in jim izrazili podporo.
4. glede sovrastva je to res marsikje te obsodijo na smrt oz na mucenje in ponizevanje ce nisi prav usmerjen. V Slo tudi nismo prevec odprti glede tega vsaj kakor se meni zdi. V mojem razredu je beseda gej uporabljena kot zmerljivka, kar ni prav to je butasto saj se ne zmerjamo med sabo hahaha a ti si v fante punci pojma nimas. Hocem povedati da razumem nekatere ki jih je strah oz se pocutijo nerazumljeni.
5. moje osebno mnenje glede tega pa je tako, vsaj nekatere pravice bi morali dobiti do cerkvene poroke najverjetneje ne vendar pa civilna poroka ne skodi nikomur. Res pa je da me vcasih osebno kaksna stvar zmoti prosim ne razumite tega kot hate ampak to, da nekateri osebki izbirajo spok in spokno usmerjenost svojim lublenckom in povsod skacejo in sirijo nestrpnost. Aja pa ko smo bili z druzino v Londonu smo se nevede znasli v tej paradi ki meni to ni hate pa bla sem mlajsa in me je vsa ta mnozica splasila in se mi zdela grozna ampak mnozica ne ljudje. Ceprav se mi vcasih zdi da nekateri presezejo mejo dobrega okusa.
No to je bilo moje mnenje malo je dolgo.
Lep pozdrav in mir vsem
3
 
nekdo
Se nekaj hocem dodati pa sem pozabila. Torej ravno danes sem videla napovednik za risano serijo o junakih ki so vsi geji vse lepo in prav ampak moti me prikaz osebnosti njihova osebnost je da so geji v bistvu je notri samo kylup stereotipov.
Kaj ima to veze saj pac ce je fnt zalublen v punco to ni njegova celotna osebnost ne? V bistvu je tule podobno kot pri vkljucevanju temnopoltih v risanke in filme kako da ne bo stereotipno to je tezko.
Aja pa da pri 12 lahko ze povees kako si usmerjen je mogoce malo off pac to ni hejt samo meni osebno je to cuden ja saj vem kako pa pri 12 ves da si kristjan a sej si bil prsilno krscen. Na to vprasanje zelo tezko odgovorim ampak sej lahko se vedno zapustis vero ce ti kej ni prav.
Prosim samo da ne bom delezna hejta saj si ga lahko delezen zelo hitro zal.
 
nekdo
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
jaz pa se popolnoma strinjam s tabo... sori usm, je sam moje mnenje...
0
 
Mememem

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Svetovalnica

Prosim pomagaj

Pomagaj mi prosim

Ogledov: 3 Odgovorov: 0
 
0
neko dekle

PUNCE POMOČ

Ogledov: 17 Odgovorov: 2
 
0
Idk

Kaj naj storimm...

Ogledov: 70 Odgovorov: 3
 
0

NaPomoc

Ogledov: 101 Odgovorov: 7
 
0
Someone

Psi

Ogledov: 37 Odgovorov: 3
 
0
My period

Menstruacija

Ogledov: 32 Odgovorov: 2
 
0
512

Srednja šola

Ogledov: 84 Odgovorov: 2
 
0
fhhhf

kajenje

Ogledov: 119 Odgovorov: 3
 
0
512 potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

Srednja šola

Živjo!

Zanima me, če kdo ve, kakšni so občutki ko prvič stopiš v srednjo šolo. Kako poteka fazaniranje in ali je res tako strašno? Ali lahko rečeš, da nočeš fazaniranja? Kako hitro se vklopis v novo družbo? Kakšni so profesorji? Ali je srednja šola res zelo težka in koliko se je treba učiti? Kakšne so razlike osnovne in srednje šole?

Hvala vsem, ki boste odgovorili.
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

POIŠČI PILOVCA/KO

Aktualne objave

Kr ena
3
 

Nekdo ki živi na svetu
4
 

Nekdo ki rabi pomoč
2
 

Športna čistilka🎾🎾🎾
2
 

Mnk
5
 

Ena brez imena
3
 

Ellie
3
 

Zadnji odgovori v Svetovalnici

Pomagam je odgovoril/a na
Dokler si bo zelo iskalo ravnotežje ne boš ...
 

Pomagam je odgovoril/a na
To pomeni da se ti telo čisti, vsaj tako ...
 

Pomagam z bolecino je odgovoril/a na
Živjo, ti nisi čisto nič kriva za to kar ...
 

Vem vem je odgovoril/a na
prvih nekaj menstruacij ni rednih in jih ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
pomeranec, francoski buldog
 

Night girl je odgovoril/a na
Mh bom probala poskusit pomagati 1 Najprej ...
 

ruskaya je odgovoril/a na
Ne lahkjo je šlo samo za normalni spolni ...
 

—— je odgovoril/a na
hmm nocem te napadati ampak moje mnenje. ...
 

kamilica je odgovoril/a na
hello!! ohh, žal mi je!! res nesramno od ...
 

Sara Marita je odgovoril/a na
meni je lažja moška špaga Jaz nikamor ...
 

Loud girl je odgovoril/a na
Hej! mogoče se zamoti z nečem in se opomni, ...
 

K je odgovoril/a na
Kere feministke
 

Wonder Woman je odgovoril/a na
Hej :) mogoče takrat poskusi razmišljat o ...
 

Doglover je odgovoril/a na
Yorkshire terrier, maltežan, coton, kavalirček, ...
 

je odgovoril/a na
hej... nisem ravno specialistka za take ...