hejj,
danes delamo šmornčekk<33
--------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• PEKA: 10–15 min
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 4 jajca
• 250 ml mleka
• 150 g gladke moke
• 1 žlica sladkorja
• 1 zavitek vaniljevega sladkorja
• Ščepec soli
• 1 žlica masla (za peko)
• Sladkor v prahu za posip
• Po želji: rozine (namočene v rum), jabolčni kompot, marmelada ali Nutella :yum:
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava mase:
Loči beljake od rumenjakov. Beljake s ščepcem soli stepeš v čvrst sneg. Rumenjake zmešaš z mlekom, moko, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, da nastane gladka masa.
Zmešaj:
V rumenjakovo maso narahlo vmešaš beljakov sneg (ne preveč mešat – naj ostane rahlo!).
Peka:
V veliki ponvi segreješ maslo, nato vliješ maso. Peci na srednjem ognju, dokler spodnja stran ne porjavi. Nato maso z lopatko razrežeš na večje kose in jih obrneš ter raztrgaš v "kosce", da nastane šmorn. Pečeš še nekaj minut, da dobi lepo barvo.
Postrežba:
Potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš s kompotom, marmelado, čokoladnim namazom ali samo tako!
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Če dodaš rozine, jih predhodno namoči v malo ruma ali tople vode za več okusa.
• Če hočeš bolj puhasto teksturo – ne premešaj snega preveč!
• Za večjo količino samo podvojiš sestavine.
*i**b*SLIKA*i**b*
o.b.o.ž.u.j.e.m.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
danes delamo šmornčekk<33
--------------------------------------------------------------
*i**b*TEŽAVNOST:*i**b*
☆☆
*i**b*ČAS PRIPRAVE:*i**b*
• PRIPRAVA: 10 min
• PEKA: 10–15 min
*i**b*SESTAVINE:*i**b*
• 4 jajca
• 250 ml mleka
• 150 g gladke moke
• 1 žlica sladkorja
• 1 zavitek vaniljevega sladkorja
• Ščepec soli
• 1 žlica masla (za peko)
• Sladkor v prahu za posip
• Po želji: rozine (namočene v rum), jabolčni kompot, marmelada ali Nutella :yum:
*i**b*POSTOPEK:*i**b*
Priprava mase:
Loči beljake od rumenjakov. Beljake s ščepcem soli stepeš v čvrst sneg. Rumenjake zmešaš z mlekom, moko, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, da nastane gladka masa.
Zmešaj:
V rumenjakovo maso narahlo vmešaš beljakov sneg (ne preveč mešat – naj ostane rahlo!).
Peka:
V veliki ponvi segreješ maslo, nato vliješ maso. Peci na srednjem ognju, dokler spodnja stran ne porjavi. Nato maso z lopatko razrežeš na večje kose in jih obrneš ter raztrgaš v "kosce", da nastane šmorn. Pečeš še nekaj minut, da dobi lepo barvo.
Postrežba:
Potreseš s sladkorjem v prahu in postrežeš s kompotom, marmelado, čokoladnim namazom ali samo tako!
*i**b*NASVETI:*i**b*
• Če dodaš rozine, jih predhodno namoči v malo ruma ali tople vode za več okusa.
• Če hočeš bolj puhasto teksturo – ne premešaj snega preveč!
• Za večjo količino samo podvojiš sestavine.
*i**b*SLIKA*i**b*
o.b.o.ž.u.j.e.m.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovori:
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Ahhh smorn:heart_eyes::heart_eyes:
Lovammm:heart_eyes: zdj sm pa lacnaaaa:drooling_face:
Lovammm:heart_eyes: zdj sm pa lacnaaaa:drooling_face:
3
Zradiran račun
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Jaz toti blog LOVAM! Resno mislim:heart_eyes::heart_eyes:
2
Zabaven odgovor
Najboljši odgovor
Super odgovor
Dober odgovor
Odgovor
Neprimeren odgovor
Nerazumljiv odgovor
Najboljše.
2
Moj odgovor:
Pilov blog
jarrrr
rant o pisalnci cause why not & its gettin out of hand (sam sm kr friendly hehe😋😚)
Ogledov: 186 Odgovorov: 716
*-*-*-*-*-
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Lasi
Hi hi a ima katera idejo kako negovati svoje lase z kako masko mogoče, katera maska je najboljša. mogoče kaka olja....
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(112)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(46)
Šport me na sploh ne zanima.
(69)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
ne razumem, ali moramo mi prej napisati eno ...





