snofi
Naslednji Pil izide 2. januarja
Ikona Ikona Ikona Ikona
pepca oblacek

značka Kuharski recept: Tiramisu: Tiramisu z čokolado

Tiramisu z čokolado

8
Tole je moj Tiramisu*:

Sestavine:

300-350g Savoiardi piškotov
5-6dl kave (brezkofeinske)
500g Mascarpone
3 jajca
1 bio pomaranča
50g temne čokolade
50g sladkorja
10g masla
2 žlici mleka
1 žlica konjaka (po želji)
1 vrečka vanilijevega sladkorja

Recept:
-Skuhamo dobrega pol litra brezkofeinske kave.
-Pripravimo vodno kopel in vanjo ubijemo 3 jajca ter mešamo, dokler niso temperirana (bolj bleda in gostejša). Pazimo, da jajca niso preblizu vrele vode, da ne bi zakrknila.
-Vse skupaj ohladimo.
-V mešalniku zmešamo temperirana jajca, 50 gramov belega sladkorja, eno vrečko vanilijevega sladkorja in mešamo približno 5 minut pri srednji hitrosti.
-Medtem naribamo lupinico bio pomaranče, dodamo dve žlici soka iste pomaranče, po želji žlico konjaka in vse skupaj dodamo v mešalnik. Mešamo še nekaj minut.
-Vmes v toplo kopel stresemo 50g temne čokolade, 10 gramov masla in 2 žlici mleka, ter čokolado razopimo.
-Ko je krema lepo penasta, zmanjšamo hitrost na minimalno in dodamo mascarpone (500g). Počasi in dobro premešamo.
-Vzamemo pravokotno (stekleno) posodo ali pekač velikosti približno 20x30cm
-Vanj zložimo eno plast Savoiardi piškotov in počasi prelivamo s polovico že skuhane brezkofeinske kave. Piškoti morajo biti dobro natopljeni, ne smejo pa plavati.
-Ko prelijemo, vzamemo čokolado iz vodne kopeli in z njo čisto natanko premažemo natopljene piškote.
-Polovico mascarpone kreme razporedimo po čokoladi in enakomerno razmažemo, nato pa položimo nanjo drugo plast piškotov.
-Počasi prelijemo piškote s preostankom kave (tako, da se sproti vpija) in na piškote zložimo kremo.
-Skozi drobno cedilo enakomerno potresemo z manj sladkim ali nesladkim kakavom.
-Prekrijemo s prozorno folijo in postavimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur.

*nisem kopirala, čokolada je originalna ideja.

 

Moj odgovor:

Vsebina odgovora:
Vzdevek:
Sporočilo pred pošiljanjem še enkrat preberi in premisli, kako bi se ti počutil, če bi ga prejel.

Kuharski recept: Tiramisu


Objava:

Rezultati!

Ogledov: 1804 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Glasovanje - navodila

Ogledov: 1659 Odgovorov: 0
 
2
Objava:

Tiramisu

Ogledov: 1162 Odgovorov: 4
 
12
Objava:

Tiramisu z čokolado

Ogledov: 1832 Odgovorov: 0
 
8
Objava:

Tiramisu z belo čokolado

Ogledov: 1740 Odgovorov: 2
 
18
Taribum💥🤯
Objava:

Tiramisu

Ogledov: 1932 Odgovorov: 6
 
33
Objava:

*modra*Moj tiramisu

Ogledov: 1684 Odgovorov: 5
 
27
Oli potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica

NPZ NAPOMOCCC

hejjj
Mene zanima kk se vi prpravlate na NPZ pac kdan se zacnete pol kk iz kje kolk casa kake vaje.... sama mam matematiko ze vsa leta 2 zato se bom mogla potrudit sam ne delam domacih nalog ja vem da bi jih mogla pol hodim na priprave sam zdj ze neki casa nism bla ker al so odpadle al mene al uciteljice ni blo tk da ja
 

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Vprašanje

Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(127)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(56)
Šport me na sploh ne zanima.
(85)

POIŠČI PILOVCA/KO

Pogosta vprašanja

Iščeš odgovore na vprašanja, kot so "Kako se naročim na revijo Pil?", "Kako se registrirati?", Kakšna so pravila obnašanja na Pilovi spletni strani?" in "Kam vnesem naročniško številko?" Klikni na spodnji gumb in najdi odgovore!

bilo je zelo zelo slabo
 
nagrada3000
VAV BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...
 
zelo je lepaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Zradiran račun
A DA NI LEPO???!!! ZA TO SLIKO BI UBIJALA!!!
 
:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart
 
en stavek, pa 30 lajkov?!?!?!?:joy:
 
Zradiran račun
Kera dobra zgodba ej! :cherry_blossom::feet:
 
Wow... odlična pesem... Kar not ostaneš!☆:open_mouth::wink:
 
Ena identična objava je bla...
 
o najs kok mora bit to dobr… ampak kje prideš ...
 
yummmy:yum::yum::yum:... btw kaj je fora ...
 
Tega foruma pa še nisem vidla...je nov? No, ...
 
Ta zgodba pa ma pomen, ej:sweat_smile:
 
omg! Pa ti si pravi pisatelj! :joy::joy::joy::joy: