Naslednji Pil izide 5. Februarja

Nova številka
Januar 2021


Izid: 8. 1. 2021
Teta Justi

Oj!


Si naj tetka ever in upam, da mi boš pomagala.


1. Stara sem 14 in res si želim imeti spolni odnos. Problem je v tem, da nimam fanta, zato se zaenkrat samo še samozadovoljujem, ampak to mi ne pomaga več. Res sem (po domače povedano) horny. Skrbi me, ker sem mogoče res še premlada in vem, da imam še čas zato, ampak si res želim probat. Tudi strah me je, ampak je to nekaj, kar si zares želim.


LP! In ostani zdrava!

shy girl, 14 let

Čavči, Shy girl!

Tvoje pisemce ni nič kaj sramežljivo oziroma ni v skladu z imenom, s katerim si se  podpisala (sramežljiva deklica) – je odkrito, naravnost poveš, kaj te muči, čeprav gre za vprašanje, o katerem mnoge tvoje vrstnice raje molčijo, če pa drugi o njem govorijo, zardijo kot kmečka nevesta. Mi je pa lepo zaposlilo možgane, kar v teh dneh, ko smo bolj zaprti in se zelo malo družimo ter nam družbo dela že dolgočasna televizija, ni niti tako slabo. Iztočnico mi je na koncu dal poštar Geza, ki se je tu in tam oglasil na kavici ali čaju in sva srebala napitek ter kramljala na dveh metrih razdalje. Omenila sem mu tvojo težavo, on pa je na svoj značilni način modroval: »Veš kaj, Justi, sem čez sedemdeset, pa bi rad vozil dirkalnik formule ena na dirki Velika nagrada Malezije! Pa ga ne bom!«

Kaj je s tem hotel povedati moj prijatelj? To, da je pač v življenju vsako početje treba prilagajati svojim letom in da je čas za njegovo morebitno dirkanje s formulo ena že zdavnaj minil. Ali, če pogledamo zrcalno in se vrnemo k tebi – za spolne odnose je verjetno malce prezgodaj. Saj ne, da bi obstajal neki mejnik ali pravilo ali zakon, kdaj naj ljudje stopijo v spolne odnose. Glede tega smo si tako različni, kot smo si različni glede hrane, načina preživljanja prostega časa ali glede ljubezni do glasbe in do šolskih predmetov. To pa še ni vse.

Spolni odnosi so vendarle malce bolj zapletena reč, kot je videti na prvi pogled ali na filmu. Ni dovolj, da si želiš in da si fizično dovolj razvit. Torej, da zadovoljiš potrebo po spolnih odnosih ali seksaš z nekom, potem pa rečeš hvala in greš. Kot če spiješ kavo s teto ali sprehodiš psa. To bolj spominja na spolne odnose z brezčutnim robotom. Spolni odnosi, seks ali ljubiti se z nekom je zelo, kaj zelo, najbolj, povezano z ljubeznijo, s čustvi. Lahko je tudi čisti seks, ampak potem je to nekaj kot jabolčni zavitek brez jabolk, čudovita operna predstava brez glasbe ali nogometna tekma brez žoge. Nekakšno tehnično opravilo. Potreba ali želja, kakor hočeš, je potešena, okus v ustih pa je bolj pust, za pozabo. Če bo šlo za takšne spolne odnose, potem se zna zgoditi, da bo tvoj strah pred seksom povsem upravičen. Zdaj je to strah pred neznanim, potem pa to zna biti strah pred samim seksom, saj se lahko zgodi, da boš razočarana, ker bo manjkal tisti prej omenjeni element – ljubezen. To je veliko širši pojem. Ni namreč končni cilj ljubezni seks, ampak je seks samo ena od pomembnih sestavin ljubezni, poleg razumevanja, skupnega početja številnih stvari, skrbi drug za drugega, opore drugemu in ne nazadnje uživanja ob vzgoji skupnih otrok.

Ker ni nepomembno, da ti prvi spolni odnosi ostanejo v lepem spominu, ne pa v grdem, da jih imaš v spominu kot nekaj izrazito čustvenega, ne pa tehničnega, bi ti res iskreno svetovala, da počakaš na tistega fanta, s katerim bosta ob seksu uživala tudi v vrsti drugih stvari. Fanta, ki ga boš po pouku nestrpno čakala, da gresta na dolg sprehod, v kino, na obisk k babici, s katerim si bosta izmenjevala drobne pozornosti, smeh in nežnosti. Potem bodo spolni odnosi imeli čisto drugo razsežnost in povsem drugo, vsekakor lepšo vsebino. Možnosti za grenak priokus po spolnih odnosih pa v tem primeru skorajda ne bo. Sosed Milivoj je pogosto znal reči: »Veš, Justi, kot otrok sem vedno imel raje, da je pred sladoledarjem bila vrsta, kot da sem sladoled dobil takoj. Čakanje, da prideš do tiste vanilijeve kepice, naraščajoča želja, pričakovanje blagega, hladnega, sladkega okusa, je sladoled spremenilo v božanski nektar. Če sem ga dobil takoj, pa je to bil  čisto navaden sladoled.« Tako nekako je tudi s seksom.

Justi
Objavljeno v junijski številki Pila 2020.

Vprašanje

Koliko vaših sošolcev je naročenih na Pil?
Nihče.
(184)
Eden ali dva.
(309)
Kar precej :)
(95)

AKTUALNO

7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
7 korakov za lažjo izbiro srednje šole
“Kam boš šel/šla naprej?,” je vprašanje, ki ga verjetno kar pogosto slišiš. Te spravlja v veselje ali v stisko? Naj te pomirimo – kakorkoli se počutiš je popolnoma ok.
Spodaj ... Več
Šnofijev korona plakat
Ker Šnofiju ni vseeno za vas, je pripravil plakat o tem, kako se obvarovati pred okužbo!
Pri tem mu je na pomoč priskočil simpatični Zdravko Lidl. Ga že poznaš? Obišči ga na: https://www.zdravko-lidl.si/. Več

Vpiši se


Nov uporabnik | Pozabljeno geslo

Aktualna glasbena lestvica

Domača
Challe Salle - Lagano
Bepop - Daj se nasmej
Maraaya - Obujem nove čevlje
Nina Pušlar - Svet na dlani
BQL - Na frišno

Tuja
Harry Styles - Watermelon Sugar
Jawsh 685 x Jason Derulo - Savage Love
BLACKPINK x Selena Gomez - Ice Cream
Billie Eilish - Bad guy
Ava Max - So am I

GLASUJ ZA NAJ SKLADBO

Domača

1. Bepop: Daj se nasmej
2. Bianca: Givenchy
3. BQL: Na frišno
4. Challe Salle: Lagano
5. Eva Boto: Ko najdeš sebe
6. Jan Plestenjak: Meni dobro je
7. Klara Jazbec: Največ
8. Maraaya: Drevo
9. Maraaya: Obujem nove čevlje
10. Nina Pušlar: Ujemi ritem

Tuja

1. Ariana Grande: Positions
2. Ava Max: So am I
3. Billie Eilish: Therefore I Am
4. BLACKPINK x Selena Gomez: Ice Cream
5. BTS: Dynamite
6. Harry Styles: Watermelon Sugar
7. Jason Derulo: Take You Dancing
8. Jawsh 685 x Jason Derulo: Savage Love
9. Shawn Mendes, Justin Bieber: Monster
10. Taylor Swift: willow

Oglas

ZADNJA ŠTEVILKAJanuar 2021


Izid: 8. 1. 2021

Kaj je manjše če obrnemo na glavo? Številka 9!
Power Girl, 10 let